Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Smallville 8x08 - Bloodline

2010. november 03. 09:00 - Tipca

A múltkor ugyebár Clark felajánlotta Loisnak, költözzön vissza a farmra most, hogy Jimmy is beköltözött Chloéhoz. A lány akkor nemet mondott ilyen-olyan indokok miatt, most azonban korán reggel egy halom dobozzal állít be a házba, Clarknak alig van ideje felkapnia a piros dzsekijét. (A francba, mégsem égette el őket.) Akkor ő most költözik, jelenti be Lois, jöhet megint az együttlakás, a Guitar Hero hétvégék, meg a többi velejáró, és akár mehetnek egy kocsival munkába is. Clarknak nem igazán tetszik az ötlet, bár hogy az ezután állandóan foglalt fürdőszoba vagy a kocsiban zötykölődés miatt, az nem tiszta.

Mellesleg csomag érkezett, mutatja fel a lábtörlőn talált dobozt Loist, amin semmi címzés nincs. Clark nagy meglepetésére a Tesstől ellopott kristályt találja a csomagban, ami az érintésére rögtön felvillan, és a Kent-farm megremeg. Clark kizavarná Loist, de ő inkább odarohan a sráchoz, hogy megpróbálja kitépni a kezéből a kristályt, és elhajítsa. Rossz az időzítés, a kő nagyot villan, aztán már csak azt látjuk, hogy az ablakon kiröppen a kriptoni plazmatévé, amely a változatosság kedvéért most Clarkot ÉS Loist is foglyul ejtette. Visszamegyünk Fakóföldére.

Az üres házba Chloe már késve érkezik az újabb rakomány holmival, de szerencsére ahhoz időben, hogy gyorsan elrakja a kristályt, mielőtt Tess – aki csak valahogy úgy ott termett a farmon – észrevette volna. Tess a kristályt akarja, van valami kütyüje, ami ismerős energiakitörést jelzett a helyszínről, szóval ide vele. Chloe adja az ártatlant, ő aztán nem tud semmiféle kristályról, de ha véletlen tudna is, Szörnyella ott dögöljön meg, ahol van. És igen, a Fantom Zónában semmi sem változott, a színek ugyanolyan fakók, a kontúrok elmosódottak, és a fényerő gombot is megbaszkurálta valaki. Clark magához tér, megtalálja Loist, aki kicsit kiakad, hogy egy idegen bolygóra kerültek. Dehogy is, badarság, legyint Clark, és ügyet sem vet az égen ragyogó két kék csillagra.

Chloe Olivert próbálja értesíteni, de ő jelenleg Venezuelában lebzsel, úgyhogy ez bukó. A lehető legrosszabbkor állít be az Íziszbe Davis. Igaz, hogy legutóbb Chloe kerek-perec kimondta, hogy a legjobb volna, ha nem nagyon találkoznának, sürgős a dolog. Egyre jobban eluralkodik rajta a furcsa kórság, és azt remélte, ha megtud valamit az igazi szüleiről, többet is kideríthet, de három éves kora előttről semmiféle adatot nem talált. Mintha az űrből érkezett volna. Apropó űr, Lois már-már hisztérikus, pláne, mikor megtalálják az első zónalakó-csontvázat. Clark próbálja észhez téríteni, egy darabig megy is, ám ekkor egy csuklyás idegen veti rájuk magát. Lois beveri a fejét és elájul, Clark pedig a karkötőjéről felismeri, hogy a támadójuk nem más, mint Kara, akit anno még Brainy zárt a plazmatévébe, mikoron visszamentek az időben. Ha akart volna, visszamehetett volna, megtalálta a portált, amit az apja hagyott kijáratnak, de ő nem szerette volna elkövetni ugyanazt a hibát, amit Clark is. Márpedig a fantomok csak arra várnak, hogy a kapu megnyíljon, akkor aztán uzsgyi. Clark dönt: ő is marad, őrzik a portált, de Loist hazaküldik.

Oliver hazaért, alig száll le a gépe, Chloe már ott is terem, és egy jó kis betörésre invitálja a férfit. Nincs más lehetőségük, csak ha meghekkelik a kriptoni csudakristályt, de ez csak úgy fog menni, ha Chloe hozzáfér az adatokhoz. Ehhez pedig kell Tess erőforrása. Ennek hallatán Oliver máris sokkal hajlandóbb, nincs is jobb móka kirabolni a volt nődet, aki elég durván kikosarazott. Clarkék nem sokat tökölnek a háttérsztorival, Loisnak csak annyit mondanak, hogy van kiút. El is mennek a portálhoz, és amíg Clark odakint dulakodik a fantomokkal, Kara megnyitja azt, és átlöki rajta Loist. Az egyik fantom átjutott Clarkon, Kara próbálja megállítani, de az egyetlen mozdulattal átröpíti a barlangon, szóval esélye sincs. Zor-El jobb volt portálépítésben, mint a bratyó, legutóbb Clark és a fantomok szinte meteor formájában érkeztek meg, Lois azonban egyszerűen csak felbukkan a semmiből. Hívogatja a többieket egy kis ideig, ám ekkor átjut a fantom is, és beleköltözik a lányba.

Hova is vezetne az első útja, ha nem a Planetbe, egy számítógép elé. Tess érkezik, de az asztal mellett heverő hullából gyorsan vágja, hogy Lois elment hazulról, hát még amikor „Lois” elhinti, hogy a híres kriptoni tábornokkal, Zoddal közös fiát keresi. Tess próbálja kihasználni az adódó helyzetet, megjegyzi, hogy ő meg épp egy kriptoni kristályt keres, de Zodné átlát a szitán, és hussanva faképnél hagyja a főnökasszonyt. Végül Clark is bejut a portálos barlangba, de csak a vérző Karát találja, rajta egy nagy kőtömbbel. Próbálja kiszabadítani, hogy a fantom nyomába eredhessenek. „Lois” ezután Chloéhoz megy, mivel a neten látta, hogy a lány sok cikket írt a kriptoni űrhajóról. Mert hogy Zod Jr. Clark űrhajóján jött a Földre, potyautasként. Chloe nem mond semmit, még akkor sem, mikor Feora kis híján megfojtja. A lassan elájuló Chloe kezéből kiesik Davis aktája. A fantom épp csak egy pillantást vet a mentős fotójára, majd elmosolyodik, elereszti Chloét, megköszöni a segítséget, aztán elhussan.

Oliver megejti a nagy rablást, de pechére Tess nem tud aludni, így csakhamar egy pisztolycsővel találja szemközt magát. Oda se neki, egy pördülés, egy dobás, és Szörnyella máris bénultan rogy össze a fecskendős dobóvesszőtől, vagy mitől. Oliver igazán gáláns, elkapja a nőt, lefekteti a kanapéra, csak azután sétál ki a zsákmányával. Zodné következő állomása a kórház, ahol először szinte megbotránkozik azon, hogy Davis ellátott egy vérző kisgyereket, majd rákérdez, hogy ugye ő tette azt a sok mészárlást mostanában, majd „gyere anyuci keblére” felkiáltással megöleli a döbbenten pislogó Davist.

Most, hogy megvan a motyó, kezdődhet a vudu. Oliver szeme nagyra nyílik, mikor Chloe csak a kristály fölé teszi a kezét, mire az energiaforrás felpörög, hát még amikor Chloe szeme fehérbe vált, vérezni kezd az orra, és transzban fél kézzel áthajítja Olivert a szobán. Chloénak sikerült, Kara már éppen feladná, vért ken Clark kezére, hogy nyissa meg az átjárót és menjen haza egyedül, mikor rózsaszín ragyogás támad, és a kristály hívó szava a plafon felé vonzza Clarkot. Ő azonban nem hagyja magát és Karát, addig könyörög a lánynak, hogy ő többre hivatott annál, mintsem a Zónában haljon meg, míg Kara végül elkapja a kezét, épp mikor a ragyogás felerősödik, és a páros visszateleportálódik az Ízisz irodájába.

Chloe gyorsan összefoglalja nekik az epizódot, Clark a Marsi fejvadászhoz (alias John Jones) küldi Karát a Superman logós fantomölő bilétáért, ő pedig a fantom nyomába ered. Davis a lehető legemberibb módon reagál Feora magánszámára, és kezdi felsorolni a szóba jöhető drogokat, amiket esetleg a lány magába tömhetett. Ezzel tudja is áltatni magát egészen addig, míg Zodné rá nem tapint a gyengéjére, és szóba nem hozza, hogy bizonyára kiesnek neki órák, amikkel nem tud elszámolni, de ez csak azért van, mert még fejlődésben lévő szervezet. Anno neki és Zodnak nem lehetett gyerekük, ezért elhatározták, hogy összekotyvasztanak maguknak egyet a Kripton legvérengzőbb lényeiből, hogy a fiuk elpusztítsa a Földet, mert az tök jó. A monológját az „ami nem öl meg, az erősít” közhellyel zárja, majd nemes egyszerűséggel átdöfi Davist az ágyról letört vascsővel, azután kedvesen a vérében fetrengő mentős fülébe súgja, hogy ha majd felkészült, visszajön. Kilép a vizsgálóból, ám a folyosón Clarkba botlik, akinek még letusolni és átöltözni is volt ideje. Zodné először beszólogat csöppet a pici Kal-Elnek, aztán szó nélkül áthajítja őt a falon, ki egy a kórház előtt parkoló mentőautóra.

Az azért durva, hogy Clarkot lenyomja egy csaj, mert hát pontosan ez történik. Zodné a kocsi romjain is ráveti magát, és kis híján megfojtja, mikor befut Kara a Jones jelvényébe épített kristállyal, és be nem szipkázza a fantomot Loisból. A látszólag halott Davis pedig hirtelen kinyitja a szemét. Másnap van, Lois természetesen álomnak hiszi az egész Fantom Zónát is, Clark meg adja alá a lovat, naná, megfogta a kristályt, aztán elájult. Talán a vércukra, de szerencse, hogy Lois ezután a farmon fog lakni, mert így szemmel tarthatja. Ja, igen, változott a terv, jelenti be Lois, ugyanis Tess csak úgy fizetésemelést adott neki, így már meg tud fizetni egy saját lakást, ahol nincsenek tehenek. De valószínűleg így lesz a legjobb mindenkinek. Szörnyella hívatja Clarkot, megemlíti a kriptoni űrhajóról beszélő Loist („beütötte a fejét, csak fantáziált”), majd hogy a farmon megtalálta Clark lábnyomát, ami csodálatos módon megegyezik az Északi-sarkon találttal („mit kerestem volna a sarkvidéken?”). Ebből is látszik, hogy Clark most már csak amolyan tessék-lássék kifogásokat fúj, igazából szinte már nyílt lapokkal játszanak. Tess tudja, hogy valami nagy titok van Clark körül, Clark pedig nem is erőlteti túlzottan magát, hogy tagadja. Nem lesz ennek így jó vége…

Mikor Clark hazaér, Oliver már ott várja a házban. Üdvözli barátját újra a Földön, aztán komolyabb hangnemre vált. Aggódik Chloéért, mert ami vele történik, azt egy egyszerű halandó nem képes megérteni és feldolgozni. Megkéri Clarkot, hogy nagyon vigyázzon a lányra és segítsen neki. Clark a pajtába megy merengeni, de ott sem hagyják békén, Kara érkezik. Próbálja győzködni Clarkot, hogy Loisnak elmondhatná a titkát, ő el bírná viselni, aztán a tárgyra tér. Amíg a Fantom Zónában volt, hallott olyan pletykát, hogy a népük egy része talán megmenekült. Úgy döntött, távozik a Földről, és próbálja megtalálni a családjuk maradékát. Clark is szeretne menni, de Kara szerint neki az a végzete, hogy a Földön maradjon és segítsen az embereknek. Könnyes búcsú, majd Kara elrepül a teliholdas éjszakába. Zárásként Davis kísérletezget kicsit. A vascső okozta sebnek már nyoma sincs a bőrén, úgyhogy elhatározza, hogy a saját mellkasába döf egy hatalmas kést. Megteszi, ám nem az történik, ami legutóbb, nincs vér, se seb, ugyanis a penge szilánkokra robban abban a pillanatban, ahogy Davis bőréhez ér. Épp ahogy Clarknál is szokott. Davis kicsit megrökönyödik.

Címkék: smallville
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása