Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Tudorok 4x02

2010. október 29. 12:16 - Hoppancs

Amíg a kiskirályné élvezi az udvari táncos mulatságot, Culpepper Rochforddal értekezik Henrik napirendjéről, ami jó pörgős, de kell is az edzés az ifjú asszonyka mellett. A pszichopata persze nem mulasztja el megjegyezni, mennyire vonzónak találja Katát, ami Rochford arcára, ha lehet, még savanyúbb kifejezést varázsol. A hibát jóváteendő, Culpepper megkérdezi az életunt udvarhölgyet, van-e valakije mostanában, ha ugyanis nincs, akkor azért őt is elkapná pár körre. Henrik hívatja Brandont, hogy megmutassa neki a házassága örömére készíttetett újabb dísztárgyat, majd Cleves-i Annáról kezdenek beszélgetni, aki rendes leváltott királyné módjára éldegél új birtokán, ahol néha vendégül látja Őfelsége leányait is. Charles házasságáról azonban nincsenek jó hírek, aminek szomorú voltát a férfi viccelődéssel próbálja elütni.

A buli egy percre sem áll meg, Culpepper Katával, Surrey pedig Kígyó Edward nejével flörtöl önfeledten. Edwardnak nem tetszik, amit lát, de nincs ideje közbelépni, ugyanis sietnie kell a királyhoz, aki ideges, mert még mindenki más vidáman táncikál, neki ott a sok munka, amit már nem végez el helyette Cromwell, mert ugye… Ráadásul a skótok is rendetlenkednek, akiket Edwardnak kell majd jobb belátásra bírni, mely feladathoz Henrik kinevezi altábornagynak. A nehéz nap végén Őfelsége teljesíti házastársi kötelezettségét is hatalmas „Ó, Catherine!!!” kiáltások közepette, míg Joan és Rochford az ajtó előtt őrködik. Bulmer kisasszonynak némi unszolásra megered a nyelve, és elmeséli kolléganőjének, hogy is éltek ők Katával, mikor még a grófnőnél laktak.

Kiderül, hogy egy Francis Dereham nevű fiú gyakran belopózott a lányokhoz egy haverjával, aztán a takaró alatt ment a móka. Kata még el is ígérkezett Francisnek, aki feleségként kezelte őt. Hoppá, micsoda infó hullott hirtelen Rochford ölébe! Rich és Risley a rendzavaró Surreyről jelent Henriknek, aki lehet, hogy még eretnek is. A király egyelőre nem kíván törődni a dologgal, most nincs kínzós-kivégzős hangulatban. Richék csalódottan távoznak. Közelegnek az ünnepek, Henrik meg is hívja Máriát és Cleves-i Annát az újévi partira, az utóbbin kicsit csodálkozunk, de nála sosem lehet tudni.

Megjön a Jézuska, és mindenféle király cuccot hoz Katának, aki udvarhölgyeivel közösen viháncol örömében. Anna látogatása kevésbé villanyozza fel, hiába küldött az ex-királyné szépséges lovakat ajándékba. Az idő szalad, már a szilveszternél járunk, aminek alkalmából ismét szép tömeg gyűlt össze az udvarban. Mária továbbra sem kíván érdemi társalgást folytatni Katával, és a király sem töri magát, hogy ezen változtasson. Feltűnő lelkesedéssel üdvözli viszont Annát, akivel Kata is próbál kedves lenni, de azért szorosan bújik közben urához. Mária végre láthatja Chapuyst, aki kicsit köszvényes, de még mindig nagyon megértő. A hercegnő elpanaszolja, mennyire rühelli a kiskirálynét, és hogy százszor inkább elfogadná a jó fej Annát. Chapuys szerint meg kéne barátkoznia a helyzettel.

Tovább ront Mária hangulatán, hogy Kata egész jól kijön Annával. Még ők borozgatnak és Erzsébetről cseverésznek, Mária csendben duzzog. Henrik korán távozik, a hivatalos verzió szerint fáradtság miatt, valójában azért mert már alig áll a lábán a fájdalomtól. Megint láthatjuk a gusztustalan sebét, amit Culpepper kezelget ügyesen. Miután az ifjú végzett kellemetlen feladatával, megtudja Rochfordtól a Joan-féle sztorit, majd a hírek örömére kufircolnak egyet. Amíg Edward a skót határon rendezkedik, tesója benéz a nejéhez, és miután megbeszélik, mennyire gyűlölik mindketten a bátyót, ők is egymásnak esnek.

Mária éppen imádkozik, mikor beront hozzá a sértett Kata, és kérdőre vonja, miért nem kedves vele, mikor Annát láthatóan bírja. Mária jól megmondja róla a véleményét, de arra nem számít, hogy a kiscsaj visszavág, méghozzá a lehető legfájóbb módon. Szerinte Mária csak azért pattog, mert féltékeny rá, amiért van férje, ami neki lehet, hogy sosem lesz. Elveszi két szolgálóját, hogy jobban meggondolja, kivel szívózik a jövőben. Mária szólni sem bír a sokktól. Amíg a hercegnő Chapuys vállán zokog, Kata, Anna és Henrik együtt vacsorázik, a kiskirályné pedig kap két kutyust, amik egyikét új barátnőjének ajándékozza. Hát nem édes?

Henrik hamarosan ismét beleveti magát a munkába, így ifjú neje csak Culpepper jelentéséből hall róla. Az ijesztő szemű férfi a skót hadjárat állásáról is beszámol Katának, amire utóbbi butácskán reagál. Culpepper kicsit elkalandozik, majd átad neki egy szülésről szóló könyvet, amit a kicsike nem fogad megfelelő komolysággal. A találkozás és Kata idétlen nevetgélése olyan elemi hatással van Culpepperre, hogy még szeretője ágyában is csak a másik csajról tud áradozni, ami enyhén sértő lehet. Rochford meg is unja, és felajánlja, hogy megszervezi kettőjük légyottját, ha a pasi ennyire nem fér már a gatyájába.

Henrik ismét nagyon szenved a lába miatt, és miközben nyöszörög a fájdalomtól, meghallja, hogy egyesek már a halálát emlegetik. Össze is hívja a tanácsot, hogy kifejezze szomorúságát, amiért a háta mögött szövetkeznek. A nemesek szemére veti, hogy megölették Cromwellt, pedig milyen hűséges volt az a drága jó ember. Huh. Kata Culpeppernek panaszkodik, amiért már tíz napja nem láthatja gyengélkedő férjét, és kifejezi gyanúját, miszerint Henrik szeretőt tart. Culpepper sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánja a lehetőséget, arról viszont biztosítja királynéját, hogy azt szeretné, ha boldog lenne.

Mivel Edward neje végül mégsem feküdt le vele, Surrey csúnyákat ír róla, meg az egész Seymour famíliáról. Kata, aki már tudja, hogy tetszik Culpeppernek, álmatlanul forgolódik, a fiú szavaira emlékezve. Később megtudja Rochfordtól, hogy meg lehet oldani, hogy kettesben legyenek, elvégre ő is besurranhat hozzá, ahogy Francis a régi szép időkben. Kata bele is megy, így ő és Cullpepper Rochford asszisztálásával végre elindulhatnak a kivégzés felé vezető úton.

Címkék: tudorok
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása