Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Minden lében két kanál 1x15 - Rizikófaktor (Element of Risk)

2010. október 28. 14:00 - Gabba

Újra London, újra a Heathrow, ezúttal Danny érkezik és vár az útlevélellenőrzésre. Közben igyekszik hasznosan tölteni az időt: egy barna MILF-et fűz nagy hévvel, randira akarja hívni, így nem veszi észre, amikor egy ismeretlen egy HL monogramos aktatáskát helyez rá a csomagszállító tolikocsijára. A nő örömmel elfogadja a meghívást, remélve, hogy a férje is ráér és a gyerek mellé is sikerül bébiszittert fogadni. Danny érdeklődése egyből alászáll, és csalódottan lökögeti tovább a kézikocsit. Az ellenőrzésen rendben áthalad, az ismeretlent viszont két hatósági közeg kiemeli a sorból és egy külön helyiségbe tereli. A nevét is ismerik, Harvey Lomaxnek hívják, és úticéljáról, ill. londoni kapcsolatairól kezdik faggatni. A terminál előtt Dannyt egy piros kalapos nő köszönti forró csókkal (ez ám a fogadtatás) és csomagostól egy Jaguár XJ6-ba tuszkolja. Az Aston Martinnal ekkor érkezik Brett, és a kíséretében lévő nővel együtt csak nézik, ahogy a Jaguár elhajt Dannyvel. Mint kiderül, a Charlie nevű kalapos nőt az aktatáska érdekli és 10.000 $-t ad át az amerikainak, akit Mr. Lomaxnek szólít. Útközben még beszáll melléjük egy rendkívül rosszarcú fazon, akinek gyanús, hogy Danny esetleg mégsem Lomax, bár a csaj szerint a táska és a rajta lévő HL címke stimmel. És mi lenne akkor, ha esetleg nem én lennék Lomax?, kérdi Wilde. Akkor meg kellene ölnünk magát, mondja biztatóan a rosszarc. Kedvenc amerikaink megint beletenyerelt valamibe. Főcím.

 

A csapat egy Mitchell nevű konspirátor lakásához hajt, kiszállás után Danny és a Carl nevű rosszarcú még egy gyors bunyóval kicsit átrendezi egymás vonásait, de hamar lefogják őket. Danny saját útlevelével igazolja magát a főnöknél, mondván, hogy sosem használja a Lomax nevet. Mitchell ettől még nincs meggyőzve, de aztán a táska és a benne található mikrofilm megnyugtatja. Tósztot is mond, a szervezés géniuszának nevezi Wilde-ot és felkéri, mondja el a többieknek az akció részleteit. Danny szerényen elhárítja a dicséretet és visszadobja a labdát: Maga mondja el nekik, Mitchell! A főnök büszkén idézget Lomax korábbi leveléből, felhívva a figyelmet a gondos szervezésre: ez a záloga a sikeres akciónak, aminek tétje 9 millió dollár. Dannynk kis híján csuklik egyet. Ráadásul Lomax előírása értelmében az akció kezdetéig senki sem hagyhatja el a lakást.

Ugrunk Brett csodakék apartmanjára, ahol a korábban már látott nővel és annak ikertestvérével várják Dannyt, merthogy az ikrekkel négyes randit szerveznek. Végre csöngetnek, de csak Fulton az, aki valami iratokért jött, amiket Danny hozott volna neki New Yorkból. Bár a lányok szeretik az érett férfiakat is, Fulton inkább lepihenne. Brett az ikrekkel már hetek óta szervezi a randit, egy új diszkóba mennének Dannyvel együtt aznap este, azért ilyen izgatottak a csajok. A bíró megnyugtatja a lordot: szerinte Danny azért nem jön, mert már rég elfelejtette a dolgot és valahol máshol heppázik.

Az emlegetett éppen távozni készül a banda főhadiszállásáról, csendben kioson az ajtón, és taxiba száll. Igen ám, de a másik oldalról mellé csusszan a csókos Charlie csinos cuccban (alliteráció hegyek, hoppá!), aki szerint Carl biztos volt benne, hogy Lomax/Wilde meg fogja szegni a saját szabályrendszerét. Danny közli vele, hogy csak ki akarja szellőztetni a fejét. Irány a Trocadero! – adja ki az utasítást a sofőrnek; a csaj nem ellenkezik. Carl és a Kramer nevű másik bandatag a Jaguárral észrevétlenül követni kezdi őket.

Táncolj, gyere, táncolj még, szól Szűcs Judith slágere a diszkóban, villóznak a fények, forog a diszkógömb, kulturáltan szórakoznak a fiatalok. Brett is érkezik az ikrekkel, folyamatosan nyugtatva őket, hogy itt biztos találkoznak Dannyvel. Wilde tánc közben észreveszi barátját, és Charlie-t gyorsan leülteti egy bokszba mondván, hogy elmegy italért. Ezt a feladatot nemcsak a tömeg nehezíti, hanem a szintén érkező Carl és Kramer is. Álcázásképpen Danny egy gazdátlanul heverő csuklyás szerkóba bújik, ami úgy néz ki, mint Georgie Lass munkaruhája a Haláli hullákból. Az italpultnál sikeresen becserkészi Brettet, akinek csak annyit tud elmondani, hogy bajban van. A szerkó miatt Brett először azt hiszi, barátjának plasztikai műtéte volt, de Danny még odasúgja neki, hogy valami Lomaxnek tartják őt. Aztán lelép, mert Carl közelít a pult felé. Danny gyorsan leül egy magas szőke mellé, akitől ceruzát kér, mert írni akar valamit. A Sophie nevű csaj azt hiszi, barátunk író, Danny meg is hagyja őt ebben a hitében: igen, Háború és béke, Hová lettél, drága völgyünk, ilyesmiket írogatok. Pár sort firkál egy szalvétára, és megkéri Sophie-t, hogy adja át Brettnek. A tömegen áthaladva azonban az üzenet kicsúszik a dekoltázsból, Dannyt lekapcsolják Carlék és feltűnés nélkül kikísérik a diszkóból, majd az ikrek is megunják a hiábavaló várakozást és otthagyják Brettet. Kudarc minden fronton, de innen szép nyerni.

Másnap reggel a banda főhadiszállásán Carl győzködi Mitchell-t, hogy Wilde nem tesztelni akarta az ő éberségüket előző este, hanem le akart lépni. Ezért a szobába lépő Dannyt Mitchell megkéri, mondja el a tervet a tagoknak. Wilde nagyívű dumába kezd Al Caponéról, precíz szervezésről, pontos időzítésről, gyors autókról, mert így biztos a siker. Igen, de mikor?, jön a kérdés. Mondja el nekik, Mitchell! – szólítja fel Danny a főnököt, aki örül a felkérésnek és közli: az akció 48 óra múlva kezdődik. Kis nehézség, hogy a korábban felbérelt pilótát Carl lelőtte, mert a rendőrök a nyomára akadtak, ezért gyorsan kell keresni helyette egy másikat, ugyanis az akciót nem lehet elhalasztani.

Válságmegbeszélés Brett lakásán is, Fulton és Williams felügyelő tárgyal a helyzetről. Alvilági hírek szerint valami nagyszabású rablás van készülőben, amit a rendőrség szerint Lomax tervezett, de sajnos nincs rá bizonyítékuk. Egyetlen nyomuk van, aznap reggel lelőttek egy volt pilótát, akinek a telefonszáma megvolt Lomaxnek is. A banda tehát biztos új pilótát fog keresni, ami jó lehetőség a repülősvizsgával rendelkező Brettnek. Sinclair saját informátorán (egy korábbi részben már látott Gazda nevű félalvilági figurán) keresztül jelentkezik a feladatra. Eközben Lomaxet a rendőrségi vizsgálóból átszállítják a fogdába egy jelzés nélküli fehér Roverrel. Csak egy rendőr kíséri, így minket, rutinos kriminézőket nem ér váratlanul, hogy útközben sikerül megszöknie. Lomax szabadon, a helyzet fokozódik!

A banda főhadiszállásán a megbeszélés délután is folytatódik, Danny újabb biztatására (Mondja el nekik, Mitchell!) a főnök előadja az akció további részleteit. Másnap délelőtt 10-kor egy aranyérmékkel megrakott teherszállító gép fog leszállni, amit Lomax zseniális terve alapján hatalmukba kerítenek és Észak-Afrikába repülnek vele. Az ellenállás nem túl jelentős, csupán az Egyesült Államok légierejével kell szembeszállni, közli még nevetve. Danny csak csuklik. Végszóra belép Charlie és Carl az újonnan toborzott pilótával, a Roberts néven bemutatkozó Brett-tel. Danny csak néz.

Leszáll az éj, a két barát szökést tervez. Az udvaron őrt álló Kramert leütik és az ott parkoló Ford Galaxie-val indulnának. Kulcsuk ugyan nincs hozzá, de végül nem is kell: a ház mögül a pisztolyos Carl érkezik, oldalán a valódi Lomax-szel. A házban szembesítés, persze Lomax hamar bebizonyítja, hogy ő az igazi, Wilde csak blöffölt végig. Mitchell gondban van, mert az összes belépőn és igazolványon Danny képe van, már nincs idejük újakat csináltatni. Pilótára is szükségük van, ezért mindkettőt életben hagyják azzal, hogy másnap külön ember fog figyelni rájuk, majd reggelig bezárják őket egy ablaktalan szobába.

Reggel 8:05, akció indul. Mitchell kiosztja az egyenruhákat, Wilde mint Cooley tábornok száll be a Fordba, persze előtte még megstíröli Charlie hátsóját a hadnagyi egyenszoknyában. Irány a Manswell Légitámaszpont. A kapunál az agresszív tábornoki fellépésnek köszönhetően gond nélkül átjutnak és a bázisparancsnokhoz hajtanak. Adler ezredes kicsit szabadkozik, hogy nem kapott előre értesítést a tábornok érkezéséről, ráadásul éppen egy bizalmas katonai művelet van folyamatban. Lomax megnyugtatja, hogy a tábornok tud az aranyszállítmányról. Eközben egy Ford Falcon kisbusszal megérkeznek Mitchellék, a „tábornok” parancsára beengedik őket a kapun. A busszal a hangárhoz hajtanak, Brettet Carl végig sakkban tartja egy pisztollyal. A banda sikeresen einstandol egy tartálykocsit, és indul a kifutópálya felé, ahol a repülő éppen leszáll. Oda indul a parancsnok is Lomax-szel és Danny-vel, az irodában hátramaradó Charlie-nak az Anderson nevű bandatag elárulja, hogy Wilde-ékat Lomax az akció után szépen elteszi majd láb alól. A csaj berezel, ijedtében egy csavarkulccsal leüti Andersont és Danny után rohan. Kiabálva figyelmezteti a veszélyre, Danny ezt kihasználva lecsapja Lomaxet, az ezredes csak pislog.

Wilde és a parancsnok beugrik egy nyitott tetejű Chrysler Valiant felvezető autóba és száguld a kisbusz után. Carl és Mitchell döbbenten néz, amikor integetve utolérik őket, ezt Brett kihasználja és némi dulakodás után kihajítja Carlt a buszból, majd Mitchell fejét többször a műszerfalhoz koccolva őt is ártalmatlanná teszi. Danny barátunk a Chryslerből átugrik a tartálykocsi vezetőfülkéjébe (dublőr nélkül, of course), amitől a sofőr úgy megijed, hogy inkább kiveti magát a mozgó kocsiból. Győzelem minden fronton.

Este lazítás a diszkóban, ismét Szűcs Judith slágerét pörgeti a lemezlovas, és végre összejön a négyes randi is az ikrekkel. Igen ám, de beúszik a képbe Sophie, az írókért rajongó magas szőke, és örömmel közli Dannyvel, hogy előző este olvasgatta a Háború és békét és nagyon tetszett neki. Danny úgy meghatódik ettől, hogy partnert vált, és Sophie-val kapaszkodik össze, miközben egy másik regényét, A római birodalom tündöklése és bukása címűt ajánlja neki. Az ikrek ettől bedurciznak és lelépnek, Brett magára maradva néz utánuk. De aztán bepattan a táncparkett közepére és csodálatos táncmozgásával rázni kezdi magát, akárcsak a Madagaszkárban a makik, hogyaszondja: Riszálom úgyis, úgyis...

 

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása