Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos számok 6x06 - Álomvilág

2010. október 13. 09:15 - Hoppancs

Néhány flúgos ufóvadász a vártnál is durvábbat lát egy rég nem használt katonai bázison. Villámszerű becsapódásokat észlelnek, melyek egyike a szemük láttára üt agyon egy menekülő nőt. Inkább maradtak volna otthon X-aktákat nézni! Az FBI hamarosan már a hullát vizsgálja, aminek során Don megismerkedik a Pentagon egyik alkalmazottjával, Floyd Mayborne-nel. Az illető a 44-es ügyosztálytól jött, ami annyira titkos, hogy tán ő maga sem tudja, hogy mivel foglalkozik. Szívesen megfigyelné viszont az FBI munkáját, mivel az esetben a hadsereg tulajdona is érintett. A pasast elnézve lesz itt még móka bőven!

Az ügynökök átnézik a szemtanúk felvételeit, és az egyiken látnak is egy gömbszerű, fényes valamit, ami jó eséllyel pályázik az azonosítatlan repülő tárgy címre. Nikki és Colby meginterjúvolja az egyik szerencsés megfigyelőt, aki pörög is rendesen, hol idegen katonai technológiának, hol szellemnek minősítve a jelenséget. Mivel ez egy ilyen bolondos nap, Mayborne is kitesz magáért, annyira, hogy Don jobbnak látja átküldeni Charlie-hoz, hogy ott folytassa zavaros fizikai előadásait. David karriertanácsot kér Dontól, amely próbálkozás kimenetele egyelőre bizonytalan. A holttest vizsgálatából kiderül, hogy a pórul járt nő szívrohamot kapott, amit úgy tűnik, egy vihar nélküli villámcsapás okozott. Még nem sikerült azonosítani, viszont volt rajta egy nyakláncféle, ami vagy elégett, vagy valaki lenyúlta, még mielőtt a zsaruk odaértek.

Charlie áthívja Otto Banhoff nevű fizikus kollégáját, hogy segítsen megvizsgálni az „ufót”, de sajna a kevésbé szívesen látott Mayborne is csatlakozik hozzá, hogy közösen zaklassák gömbvillámos történeteikkel. Charlie szépen elmagyarázza, hogy villámmal miért nem lehet célozni, de ez még nem állítja le az elméletgyártást. Nikki és Colby talál a helyszínen egy üres gyógyszeres levelet, ami arra utal, hogy nagyon beteg űrlények állnak a történtek mögött. Ezután jöhet az éjszakai megfigyelés, hátha a gyengélkedő tettesnek újra kedve támadna villámokkal dobálózni. És lőn, ezúttal egy furgont, meg a benne ügyködőket vág agyon az ismeretlen bigyó.

Itt az idő, hogy Charlie bekukkantson a jármű kissé átsült belsejébe, aminek során belenyúl az egyik szerencsétlen maradványaiba, de azért a sokk ellenére is meg tudja állapítani, hogy valami nyomkövető berendezés volt odabent. Azonosítják a holttesteket is, akik megboldogulásuk előtt a Neox nevű cég alkalmazottai voltak. David hiába kérdezi a Neox egyik fejesét, hogy min dolgozott az elhunytakkal, az nemzetbiztonsági érdekből kénytelen hallgatni. Kiderül, hogy a vállalat egy női dolgozója is eltűnt, és esélyes, hogy ő volt az első áldozat, ezért Nikki kikérdezi az élettársát. A férfi szerint Cynthiát nemrég levették egy projektről, ami plazmafizikával foglalkozott.

Mayborne is új infókat hoz, miszerint a Neox fegyvereket fejleszett, és átadja Amitának Cynthia laptopját, hátha kiderít belőle valamit. A lány hozzá is fér néhány emailhez, amik szerint a Neox terepen készült tesztelni valamit, amit Cynthia meg akart nézni. Ezután Charlieval kimennek a helyszínre potenciális számítanivalókat keresni, de még ott sem tudják lerázni Floydot, így hármasban folytatják a felderítést. Találnak döglött bárányokat, dobozféléket, meg egy lopakodó gép roncsát, ami nagy eséllyel maga a gyilkos fegyver. A női holttestről közben kiderül, hogy a DNS teszt alapján mégsem Cynthia, ami persze felveti a kérdést, hogy akkor viszont ki a rosseb.

Floyd szerint az igazi Cynthiába mikrocsipet ültettek, így könnyen a nyomára lehet akadni. Ha igaz, ha nem, az ő útmutatásai alapján rátalálnak a nőre, aki maga is látta a gyilkosságot, de nem merte elmondani senkinek, mert félt egykori főnökeitől. Mivel már úgysem bujkálhat tovább, elárulja az FBI-nak, hogy a Neox „lézer indukált plazmacsatornás fegyvert” fejleszt. Donnak már kicsit kezd az agyára menni Floyd, aki szerinte nem árul el mindent, amit tud. Közben, hogy legyen egy kis családi esemény is, Alan megboldogult felesége láncát adja Amitának, ezzel véglegesen befogadva őt a famíliába. Lassan, össze is gyűlnek az Eppes-ek, de Amitáéknak hamar távozniuk kell, ugyanis Otto telefonál, hogy megint fejlemény van a talált gép ügyében. Valószínűleg magát szabályozta, és túl erősre állította az energiasugarat, azért sütötte meg a furgonban tartózkodókat. Vagy valami ilyesmi…

Miután Floyd tippet kapott valakitől, miszerint újabb akció készül, Charlieval együtt visszamennek a bázisra, és meg is látják a fejük felett a – mostmár nagyjából azonosított –repülő objektumot. A valami vészjóslóan megvilágítja hőseinket, de nem támad, inkább elhúz. Innentől a szakértők követni tudják az útját, így az ügynökök utánamennek a hangárba, és letartóztatják a korábban már látott Neox fejest, Darren Drewt. A férfi azt állítja, az elhunytak a barátai voltak, és nem tudja, mi romlott el a projektben, amitől a gép kinyírta őket. Több idő kellett volna a fejlesztéséhez, de a kormány türelmetlenkedett. Alison Williams, a pentagonos összekötő, élő emberes próbát akart, és maga vállalta a tesztalany szerepét. Jól meg is halt. A három mérnök magánakciójáról meg Drew nem is tudott, legalábbis ezt állítja. A végén Floyd még megköszöni Amitáéknak a segítséget, aztán megy, hogy máshol titokzatoskodjon ezután.

Címkék: gyilkos számok
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2010.10.24. 11:06:30

Remélem lesz még pár hasonló eset. Floyd félelmesen jó figura.
süti beállítások módosítása