Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 5x02 – The Island of the Haunted (1. rész)

2010. október 04. 12:00 - missparker

Némi kihagyás után folytatnám a rendhagyó sorozatepizódokkal. [Elnézést a szünetért, egy sebészkéssel és a hozzá tartozó vigyorgó sebésszel való találkozásom visszavetette az íráskészségemet.] Az első mozifilm után, ami sok olyan kérdést próbált felvetni Jarod és Miss Parker történetével kapcsolatban, ami nem is kérdés, reméljük, a második mozifilm sikeresebb lett. Csapjunk bele:

Kezdetnek a Központ egyik alagsori páncéltermében rosszarcú, feketebőrű gólemek törnek be: leölik az ott tartózkodó őrgólemet, a páncélajtót kirobbantják, a lézercsíkokat kiiktatják. Az erőlködés egy üres, bársonnyal bélelt táskáért volt, amiben valami tekercseknek kellett volna lenni. Főcím, koponya,  pókhálós csontvázak, ezek mik és mit keresnek itt? Utána már ismerős a terep, Miss Központ kórházszintjén, az éber kómában üldögélő Parker-aput látogatja. Lobogtatja neki a képet, amin Catherine és Jarod-anyu szerepel. Semmi reakció. Belép Lyle is, menniük kell. Már miért kéne? Mert a rosszarcúak baljósan állnak Szépfiú mögött, és ezt kívánják. A Triumvirátus szeretné átvenni Apu védelmét. Csak mi tudjuk, hogy ezek valójában a robbantós fiúk. Miss persze beszól, félnek, hogy beszélni kezd? A főtriumvir úgy vigyorog, mint Micimackó, ettől sem lesz bizalomgerjesztőbb. A triumvirek új vezért keresnek a Központ élére, Lyle már beadta az álláspályázatát. Raines pedig eltűnt.

Micimackó is folytat egy gyors csevejt Miss-szel, a Központot ők irányítják, nem a Parkerek, Miss viszontfenyeget, aki aput bántani meri, annak jaj lesz. Most dugja be a fejét Broots, jé, ő megkerült? Ennél nagyobb baj, hogy a hír, amit odasúg Missnek, tényleg fontos: megtalálta Jarodot. Affrancba.

Jarod Dodson egy bostoni múzeumban szakért ősi jelképeket. Telefonon épp egy címet ígérnek neki, sürgeti az embert, szeretné végre kezébe venni azt az ereklyét, nagyon izgul miatt. De az irodája ablakából kiszúrja Misst is! Futni kéne, de a cím is kell, gyerünk kolléga, keresd már! Miss és Szépfiú már az előcsarnokban, Jarod jegyzetel, majd rohan. Misst azért nem hagyja ajándék nélkül.

Aztán telefonon hívja sikátorból a saját irodáját, Miss persze felveszi. 5 év üldözés után még nem unod a kudarcot, Miss? Miss követelőzik, válaszokat akar, ki az apja, ki is ő valójában? Üdv a klubban, csajszi! Na de miről szól ez az üldözés valójában? Jarod már nem hiszi, hogy a kaméleoni tudása kell ennyire. A fénykép lehet az egyik kulcs a titokhoz. Telefon lerak, beül egy autóba, int az ablakban tomboló Missnek. Igen, az ő autójával lép le. Miss kiakad, de követi a protokollt: Sydneyvel és Broots-cal átnézi Jarod irodáját. Jarod egyetlen szimbólumot vizsgált megszállottan, semmi más nem érdekelte.

A tanulmányának fényképei közül előkerül az anyukák képe is. Mégiscsak érdekelte más. Miss megtalálja a megfejtést: a képen, az anyukák mögött, ott a szimbólum. Jarod már a helyszínen van, egy régi épület külső falánál. Az épületben bár üzemelt, most zárják be. Átok ül ezen a helyen, nem megy itt semmilyen üzlet. A szimbólumot az elkeseredett tulaj „Őrült Nyolcaknak” hívja, egyébként a Vespasianusok jele, akik egy ősi, titkos társaság, itt alapították az épületben.

Amikor felújították a helyet, az alagsorban furcsa dolgokat találtak. Újabb jelvény, koponyák, ereklyék, ősi térkép. Valami eltűnt a tulaj szerint: egy porcelánbaba egy kék, szívmintás dobozban. Pár napja járt itt egy idősebb hölgy, biztos ő vitte el. A tulaj felismeri a fényképről: Jarod anyja volt! 3 nappal ezelőtt pont ott állt, ahol most Jarod. Azt mondta, visszamegy a skót szigetre, amit a térkép jelöl, ahonnan ezek a dolgok származnak.

Miss tudni akarja, ki a valódi apja, DNS-vizsgálathoz csapolja meg az ereit. (Hm, Jarod is hasonlóan futott neki a problémának, még a legelső epizódban). A Központ DNS-raktárában van minta aputól is, Brootst szalajtja érte. Miss a szimbólum ügyében Angelot rántja elő, hátha. A fényképről jönnek is a megérzései, Catherine szomorú, Jarod-anyu rémült. Angelo rombolásba kezd, borul az asztal, törik a szék. Ezek a Vespasianusok gonosz alakok, mondja, aztán rajzolni kezd. Megadja a helyet, nem akármilyen rajzot kanyarít egy templomról.

Hol van ez a templom? A kísértetek szigetén. Jarod már odafelé csónakázik, a helyi bácsi nagyon óvná, elátkozottak lelkei sétálnak ott, ne akarjon oda menni, különben is vihar jön. Jarod nem ijedős fajta.

Megérkeztével néhány évszázadot visszalépett ugyan az időben, de ki tudja, mire lesz ez még jó. Ha itt vannak a válaszok, akkor neki is itt kell lennie.

A főtéren 3 szerzetest győzködnek a népek, el kéne menni innen, a csuhások szerint meg jöjjön csak a tisztító vihar. Jarod végighallgatja a vitát, majd mikor szétszéled a nép, szállás felől érdeklődik a csuhásoknál, „menedéket” keres. Rinaldus testvér egy monostori szobával kínálja, Jarod tovább kérdezősködik, értelmes válaszokat kap. Titkos társaság? Itt? Ugyanmár, ők max. a bőrcserzéshez értenek. Ha pedig őt keresi majd valaki, tudni fogja. A Vespasianusok menedéknek építették ezt a helyet, itt biztonságban van. Nyugovóra tér hát, rémeket álmodik, mint szokott, de vannak új elemek is. Catherine, Anyu, a szimbólum, női sikolyok, „Jarod, segíts”, csuhás, arcnélküli rémek, egy égő ház. A félrevert harangokra ébred, jön a vihar, mindenki menekül, kiürítik a szigetet. Még gyorsan körbeszalad a téren az anyja képével, hátha látta valaki. És ő maga látja meg a tér másik oldalán!

Aztán jön egy helikopter, Jarod egy pillanatra elveszi a tekintetét az anyjáról, mire visszanéz, anyu eltűnik. A helikopterből Miss száll ki, nincs idő anyu után futni, egy fal tövében kell lapítani. A helikopter elmegy, csak letette Misst, és vissza is fordult. Miss Angelo rajzával érdeklődik, ez a Lelkek Kápolnája, felfelé az erdei ösvényen.

Központ, Broots és Sydney már Micimackó embereinek váltási rendjét figyelik ki, Parker-apu DNS-mintájára hajtanak. Bejutnak a hűtőkamrába, mást is találnak: Bridget és Parker-apu közös fiának őssejt-mintáit. Legalább mostmár tudjuk, hogy fiú. De a gyereket már rég nem látta senki. Parker-apuból nincs vérminta, csak ondó, Broots kiakad (most nem azért, de DNS abban is van, nem? :)

A szigeten Jarod egy üresen hagyott kisboltba menekült, Miss a téren futkos, cél nélkül. Hát persze, hogy ugyanannál a boltnál köt ki. Az ajtón már nem lép be, Rinaldus testvér megszólítja, erre inkább irányt vált, hogy ne kelljen megmagyarázni, hogy ő a kápolna felé igyekszik, nem menekülni akar. Jarodot meg megszólítja egy vak nénike a bolt másik sarkából, hát ez mikor került ide? Csúnya dolgokat mond a néni, hogy Jarod útja most kezdődik, és tele lesz fájdalommal, mert nem találja a vörös hajú asszonyt, akit keres. Amíg ő itt vág kétségbeesett fejet, addig Miss elindult az ösvényen, az avarban meg is találta az első szimbólumot. Tőle kicsit távolabbról egy kislány nevetgél, a kápolna felé csalja Misst. Jarod a nénit faggatja, aki remegni kezd, anyu veszélyben van, a kápolnában, most! Futás. Miss megérkezett a kápolna kapujába, a kislány sehol. Sikoly, lövés, úgyhogy ő is kapja elő a fegyverét. Belép, sehol senki, csak pár csepp vér. Az első gyóntatófülkében talál rá Jarod-anyura, aki újra sikít egyet, majd azt mondja, amit Catherine összes ismerőse szokott: 'Maga pont úgy néz ki, mint ő'. Aztán nem törődik Miss fegyverével, futásnak ered.

Miss is csodálkozik egy kört, utánarohanna Jarod-anyunak, de valaki lecsapja egy függöny mögül. Mire Jarod megérkezik, Miss már feltápászkodott, ráfogja a fegyvert, „legközelebb nagyobbat üss!” Jarod értetlen, hogymivan? Gyorsan tisztázzák. Megszólal az utolsó harangszó, ez egyben az utolsó hajó indulását is jelzi. A válaszok most mennek el. Jarod könyörgésére elindulnak az utolsó csónakhoz, még látják eltűnni a távolban. Itt ragadtak. Az utolsó csónakot Anyu elérte, bocsánatért könyörög Istennek. Mit tehetett, amit így megbánt?

Jarod először összeomlik, hogy elszalasztotta anyut, de tudjuk, hogy úgyis úrrá lesz rajta a racionalitás. Már kezdi is, először a fegyvert rázó Misst győzi meg: mivel ketten vannak itt összesen, kár fejvadászkodnia. Ha pedig válaszokat akar, akkor tán keresgélni lenne érdemes.

Központi alagsor, Lyle-t szólítja le Raines egy sötét zugban. Szívességet kér. Broots és Sydney is ugyanezeken a folyosókon járnak, épp azt beszélik meg, hogy Miss nem elérhető, mit csináljanak majd az eredménnyel? Pont elkapják a nagyjelenetet, amint Lyle és Raines barátilag lapogatják egymást.

Miss és Jarod a kápolnába mentek vissza, Miss elmeséli, hogy jutott ide. Találnak egy cipőnyomot, az az illető hagyhatta, aki Jarod-anyura vadászott. A nyomokat követve az erdőben Jarod-anyu nagy sárga táskáját találják meg. Benne a szíves kék doboz, de a porcelánbaba hiányzik. Egy kártya, P-47 felirattal. Most még semmit sem jelent. A fák közt egy csuhás tűnik fel, a vak nénike a boltból. Reméli, az anyja el tudott menekülni a szigetről. Visszakísérik a boltba, ott mesél tovább. Jarod-anyu a „másik asszonnyal” az igazságot kutatta. Catherine? Ugyanmár. Miss racionális magyarázata, hogy a néni vak, nem láthatta, ki volt az. Most dobja be új témaként a kislányt, ami a néni szerint lehetetlen. Jarodot nem hatja meg különösebben Miss kislány-problémája, szóval mit keresett itt az anyám, néne? A tekercseket.

Központ, kórházszint, Lyle jött Parker-aput látogatni. Elcsalja egy kamu telefonhívással Micimackót és gólemeit, a szobába Raines nyikorog be. Előszedték a vallásos Rainest, akit a szeretet vezérelt ide. Micimackó vár, hogy kapcsolják a hívást, Lyle őrzi, és ideges. Raines a mamás fényképpel próbálkozik, meg hogy micsoda kapcsolat van köztük, nem igazán jut eredményre. Micimackó elunja a várakozást, visszatér. Csak Lyle veszi észre, hogy apu arcán egy könnycsepp gördül végig, [jáj, de megható].

A szigeten Missék egy kriptában járnak, a rend alapítóinak sírjánál.

Amikor Vespus szerzetes visszatért társaival a harcokból, tekercseket hoztak magukkal. Ezeknek hatalmuk van, aki bemocskolja őket, halál fia. A szerzetesek azt ígérték Ince pápának, hogy elrejtik őket a tengerben, de inkább megtartották. Aztán egy kriptaőr ellopta. Ugyanő kicsivel később kiirtotta a családját és felgyújtotta a házát, majd meglépett a szigetről. És a P-47 mit jelenthet? A néni tudja a választ, a sziget parcellákra van osztva. A monostor levéltárában van a lista róluk. Megmutatja azt is. A vihar közben megérkezett, dörög, villámlik veszettül. Miss megint látja a kislányt, aki kacarászik és csak annyit mond: a kápolnában. Miss követi, nem megy Jaroddal a levéltárba.

Broots és Sydney közben Angelot figyelik, Miss vele beszélt utoljára. A szimbólumot rajzolta fel krétával a falra, mindenki nagy örömére. Miss a kápolnában keresi a kislányt, ott is van, de erős a gyanúm, hogy ez egy szellem, azokat meg utálom ilyen filmekben. A kiscsaj belép a gyóntatófülkébe, ahol Jarod-anyu volt, Miss utána, de már csak a porcelánbabát találja ott. Most fut be Jarod, a szívbajt hozza szegény Missre. Jarod még mindig nem hiszi a kislányt, de a porcelánbaba érdekli. Nem tűnik ősi ereklyének, nem tudni még, mi a szerepe. Jarod kikutatta a levéltárban, hogy a P-47 viszont a gyilkos kriptaőr házának helye. Irány oda. A romok közt a sáros cipőnyom az egyetlen érdemi infó, ezt látták a kápolnában is. Aztán a fák közt megint egy csuhás jelenik meg, valszeg nem a vak néni, mert nagyon tud futni, ahogy Jarod üldözni kezdi. Miss ottmarad a romoknál, erre megint megjelenik a kislány, azt kéri Misstől, kövesse. Jarodtól meglép a csuhás, Miss egy régi temetőbe jut, sokkot kap. A kriptaőr családtagjainak sírjai, mostmár tudja honnan származik. A család neve Parker. Miss sírva fakad...

[Jövő héten innen folytatjuk...]

Címkék: a kaméleon
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elloth 2010.10.04. 12:20:20

Eddig érdekes, kíváncsi vagyok, hogy mit hoznak ki belőle a végén.

Miss, remélem, azért már teljesen jól vagy.

Kőváry Orsolya · www.irodatunder.hu 2010.10.04. 14:38:50

A két film közül ez a jobbik, de még mindig erősen újrafelhasználás szaga van. Olyan, mintha lett volna egy forgatókönyvük, amit kicsit átalakítottak és ráhúzták a Jarod sztorira.
Köszi a hv-t.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2010.10.04. 20:30:37

Sziasztok!

Szívesen a hogyvoltot, és köszönöm, már jól vagyok. Jövő héten jön az utsó hogyvolt a Kaméleonból...

Pissta 2010.10.05. 22:23:57

Örülök, hogy újra olvashatom az írásod! :)
"Csak Lyle veszi észre, hogy... [jáj, de megható]." hi-hi ez tetszett! ;)
Sajnos az utolsó hv. következik, de van még egy c.o. rész lemaradva. Igaz?
Szokásos ötös a hv.

kekhalal21 2010.10.08. 16:31:28

nagyon jó bullást kívánok neked és mint mindig nagyon lett ez a rész is most már meg értem mért nem került fel az utolsó részek is akkor nincsen több kérdésem és nagyon hálás vagyok szerintem ez minden kaméleon rajongó nevében írhatóm hogy fáradoztál arra hogy aki nem tudja meg szerezni az itt tudja addig pótolni meg akinek meg van az meg így is tudja élvezni és nagyon köszönőjük a munkádat.
:)
süti beállítások módosítása