Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Glee 1x04 - Preggers

2010. szeptember 13. 09:00 - candyperfumegirl

Ennek az epizódnak csont nélkül odaítélhetjük a legjobb epizódkezdés díját, ugyanis egyenesen Beyoncé Single Ladies videoklipjébe csöppenünk, csak a főszerepet Kurt alakítja tetőtől talpig testhezálló flitterben, Tina és Brittany pedig háttértáncol neki. (a Brittanyt alakító Heather Morrisnak ez nem lehetett nehéz, ő ugyanis Beyoncé háttértáncosa volt a Glee előtt, sőt éppen neki köszönheti, hogy szerepet kapott a sorozatban.) Kurt egy az egyben vágja a koreográfiát, és rögzíti is a produkciót, hogy aztán felnyomhassa majd a youtube-ra, seggrisza megvan, terpesztés megvan, „put a ring on it” kézmozdulat megvan. Csak egy dolog rondít bele az összképbe, hogy a legalkalmatlanabb pillanatban felbukkan Kurt apja. Upsz. Valószínűleg ez nem az a látvány, amire egy fiús apuka haza akar térni egy fárasztó munkanap végén, de a csajok segítőkészen eljátsszák, hogy egyrészt Tina Kurt nője, másrészt ez a tánc csak egy kis bemelegítés a focihoz, Kurt ugyanis most benne van a suli focicsapatában! Na és a csillogó kezeslábas? Hát az a legújabb edzőruha-divat, a flitter bizonyítottan remek nedvszívó-képességgel rendelkezik, igazi jock chic. Ezt a kifejezést valószínűleg Kurt Hummel használta először a történelem során, kérdés, mennyire sikerült mindezzel meggyőznie apját.

Pár házzal arrébb ősbemutató zajlik a Schuester háziszínházban. Terri a terhes mintafeleséget alakítja, nővére, Kendra pedig asszisztál neki, és Stephen King-szintű rémtörténetekkel riogatja Willt a szüléssel kapcsolatban, jóval több grafikussággal, amennyire nekem személy szerint szükségem lett volna. Terri beavatja nővérét a nagy cselbe, aki egy kicsit sem botránkozik meg a fantomterhességen. Az őszinteség csak árt a házasságoknak, neki ez az alapelve, Terri meg ha úgy érzi, hogy csak ez a baba tartja őket össze Will-lel, akkor eszébe ne jusson megmondani neki az igazat. Még van majdnem 9 hónapuk, addig csak szereznek egy babát valahonnan.

Az iskolában Emma friss, ropogós pletykákat szolgáltat Willnek, na vajon melyik kollega kapott állandó rovatot a helyi híradóban? Hát persze, hogy Sue, mert ha valamire szüksége van ennek a világnak, az az, hogy Sue Sylvester minél több nyilvános fórumon hallassa a hangját. A rovat címe Sue’s Corner, lényege az, hogy a tévécsatorna elmeháborodott vezetősége adott neki esténként 5 percet arra, hogy részletesen fejtse ki a véleményét a neki tetsző témákról. Az első adásban Sue máris szenvedélyesen szót emel a pálcázás mellett, mert nem kéne ezeket a régi fegyelmezési technikákat valami tévesen értelmezett new age-es baromság miatt sutba dobni, az elfenekelés igenis jótékonyan hat a diákok magaviseletére. Pl. Szingapúrban is nagy sikerrel alkalmazzák a mai napig. A rovatot pedig saját szabadalmaztatású szlogenjével zárja, „that’s how Sue C’s it”, és még egy C-t is mutat hozzá magabiztos mosollyal a nyomaték kedvéért. Zseniális úgy, ahogy van.

Glee klubban kisebb válság van, mert Will West Side Storyt hoz a repertoárba és NEM Rachel Berrynek adja a Tonightot, nyakakat behúzni. És igen, ahogy az várható volt, a díva robban, hiszen világossá tette a kezdet kezdetén, hogy minden, ami West Side Story, az övé, hiszen egy éves kora óta tökéletesen tud azonosulni Maria karakterével. Will viszont felveszi a kesztyűt, és Tinának adja a szólót. Rachel meg kiviharzik, ami egyre kevésbé hatásos, minél gyakrabban játssza el- jegyzi meg nagyon találóan Artie. Finnhez Kurt érkezik egy kéréssel, de már elkésett, Finn-nek megvan a partnere a szalagavatóra, hárítana Finn, pedig nem is erről van szó. Kurtnek kéne egy ajánlás a focicsapatba, mert az apjának be kell bizonyítania, hogy belépett, és azt hiszem el tudjuk képzelni Kurt népszerűségi mutatóit a focicsapaton belül.

Finn a maga részéről úgy van vele, hogy minél több találkozási pont van a glee klub és a focicsapat között, neki annál könnyebb az élete, úgyhogy készségesen felkészíti Kurtot. Ez most amúgy is kapóra jön, mert a csapat rúgójátékosa még a csapat átlagához képest is szánalmas teljesítményt nyújtott, ezért Tanaka edző visszaminősítette italhordónak. Ebben a pillanatban surran be Kurt teljes harci díszben, magabiztosan előadva, hogy ő Kurt Hummel, és a rúgó szerepére jelentkezik. (ezt a típusú bemutatkozást a színházi meghallgatásoknál szokás alkalmazni, ez a szép az egészben.) Ahhoz pedig, hogy bemutassa, mit tud, mint rúgó, szüksége van a zenéjére, úgyhogy már szól is Beyoncé és a Single Ladies, indul a koreográfia, Finn meg fohászkodik ahogy csak tud, hogy Kurt legalább a labdát találja el. El is találja, de még hogy, csapatnak, edzőnek tátva marad a szája, labda jóval a láthatáron túl ér földet, ez pedig megváltja Kurt jegyét a csapatba, akár zenei aláfestéssel együtt.

Finn egy kicsit megzavarodott Quinnt talál a folyosón, aki mindenféle terelés nélkül bejelenti, hogy terhes. Az apa? Hát Finn, ki lenne más, és az, hogy soha nem szexeltek, Quinn szerint nem zárja ki az apaság tényét. Volt ugyanis egy kis afférjuk a jacuzziban, és igaz, hogy mindketten fürdőruhát viseltek, és csak csókolóztak, de beütött Finn szokásos kis problémája a rossz időzítéssel, meg a postással, és egy honlap szerint a jaquzzi hőmérséklete pont ideális volt ahhoz, hogy a spermák megtermékenyítést okozzanak, és szerencsétlen Finn mindezt képes bevenni.

Sue pedig meglátogatja Sandyt, aki még mindig/már megint ki van tiltva az iskolából, de a nagyasszony most kieszelt egy hadicselt, ami ha sikerül, mindketten jól járnak. Az ellenségük közös ugyanis, egy bizonyos Will Schuester, meg a francos klubja, és Sue-nak megvan a befolyása ahhoz, hogy visszahozza Sandyt a suliba művészeti vezetőként, akinek a hatáskörébe tartozik majd minden művészeti tevékenység az iskolában, így a glee klub is. Figgins miatt meg ne aggódjon senki, jelenleg Sue Sylvester tenyeréből eszik, mióta a nagyasszony merő jóindulatból lejátszott neki egy nem túl régi videót, melyben az igazgató a Mumbai Air csinos trombózis-.megelőző harisnyáit reklámozza kecses mozdulatokkal. És csak úgy mellékesen hozzátette, hogy a gondolatát sem bírja elviselni, hogy ez a videó cirkuláljon a gyerekek között, neadjisten a youtube-on. Nem rossz, de a glee klub megsemmisítéséhez ennél több is kell, mondjuk a vezető szólista kiiktatása már pont elég lenne. Na de mivel győzik meg Rachel Berryt, hogy hagyja ott a glee klubot? Sue válasza 4 szó: Liza Minelli és Celine Dion.

Másnap pedig kint is van a hirdetőtáblán a szórólap, miszerint az új iskolai produkcióhoz, a Cabaret színpadra állításához keresnek főszereplőt, szabadon választott Celine Dion dallal lehet jelentkezni. Azt is írhatták volna ennyi erővel., hogy „Rachel Berry, IDE!!!”. Következő pillanatban Rachel már ott áll a színpadon és a Taking Chancest nyomja, minden túlzás nélkül lélegzetelállító módon, amit találóan a „what do you you say?” –sor zár. Sandy nagylelkűen fel is ajánlja neki a főszerepet, Rachel örömtáncot jár, eddig minden a terv szerint megy.

Will persze tombol mérgében. Nem elég, hogy ez a kettő elorozta a legjobb szólistáját, Sandy ismét az iskolában jár-kel a gyerekek között, ráadásul póráz nélkül, Sue meg a szokásosnál is felsőrendűbb modorban osztja, miközben Figgins fülét-farkát behúzva lapít. Nincs mese, ideje Rachel lelkére beszélni. A díva viszont egyelőre meggyőzhetetlen, amennyiben Schue nem adja neki a West Side Story szólót, ő marad a Cabaret-nál. Will komoly pedagógiai dilemma előtt áll, ő is tudja, hogy Rachel a legjobb, de ez megrémíti a többieket, márpedig ő mindenkivel éreztetni akarja, hogy sztárok lehetnek, ez pedig csak úgy megy, ha néha a díva kárára oszt szerepeket. Rachelt ez jelenleg nem hatja meg, tudja ő, hogy sokszor elviselhetetlen, de nála jobban senki nem akar énekesi karriert az iskolában (ez a beszélgetés is balett gyakorlás közben zajlik), és ha a glee klub nem segíti ebben, akkor más utakat fog keresni. Arról nem beszélve, hogy továbbra is outcast, és utálja a fél suli, akkor legalább a karrierje haladjon jó úton.

Nincs közös nevező, és a következő jelenetben Tina próbálja a Tonightot, egész hallgatható, és csak helyenként hamis, de valószínűleg a bizonytalanság teszi. Will bátorítaná, de Tina szerint a csapatnak most az lenne a jó, ha Rachel kapná meg a szólót, és távozik. Willnek nem sok ideje van ezen töprengeni, mert Finn érkezik sírva, és rögtön a nyakába is zúdít egy újabb problémát. Kitálal Schue-nak Quinn terhességéről, és most mindketten átélhetnek valamit, amiben soha nem volt részük, Finn apai támogatást, Will pedig az apaságot. A jelenet elég szívszorító, ha belegondolunk, hogy egyikük sem lesz (egyelőre) apa, és mindketten az apaság nehézségeit próbálják feldolgozni, de hogy legyen valami pozitív is ebben a káoszban, Finn-nek van egy remek ötlete. Valami eltévelyedés folytán bekeveredett a könyvtárba, ahol határtalan megdöbbenéssel tapasztalta, hogy könyveket lehet kikölcsönözni (!!!), és talált is egy sportról szólót, amiből azt bírta kiokoskodni, hogy ahhoz, hogy nyerjen a focicsapat, meg kell tanulniuk táncolni. Finn úgy rakta ezt össze, hogy ahhoz, hogy eltarthassa a leendő családját, ösztöndíjat kell először is szereznie, de hogy a sport ösztöndíjra egyáltalán esélye legyen, a csapatnak valahogy fel kéne küzdenie magát a béka segge alól. És itt jön a képbe Mr. Schue, ő már egyszer sikeresen korrepetálta a fiúkat táncból, ha azt a lazaságot esetleg a focicsapatnál is el lehetne érni, akár még esélyük is lehet.

Otthon Will továbbadja a terhes Quinn sztoriját Terrinek, és igen, ez végzetes hiba volt, főleg kiszínezve a „szegény rémült tinilány, el sem mondhatja a szüleinek”, és a „cölibátus klub elnöke” kifejezésekkel. Terinek azonnal megfogan a fejében az ördögi terv.

Másnap a mérsékelten lelkes focicsapatnak Tanaka edző felvezeti, hogy most táncot fognak tanulni. Puck meg sem áll három bunkó és intoleráns beszólásig, de Finn szerint inkább kussolnia kéne, tekintve, hogy Kurt az egyetlen a csapatban, akinek jelenleg megy a játék. Muhaha. Csapa további meggyőzésre szorul, Kurt be is dobja, hogy a Háború művészete szerint a leghatásosabb támadásokat a meglepetés erejével lehet mérni az ellenségre, és ne mondják már, hogy ők nem lepődnének meg, ha az ellenfelük seggriszálásba kezdene a meccs kellős közepén. Kezdődne a felháborodott morajlás, de Tanaka elejét veszi a dolognak, kuss van, és indul a risza, vesztenivalójuk nincs, mert szarabbak már nem lehetnének a jelenlegi állapotuknál. Következő pár pillanat egyszerűen fantasztikus, ahogy Kurt a Single Ladies koreográfiát tanítja a focistáknak, figyeljük csak a csinos ázsiait 28-as számmal, milyen lelkesen próbálkozik – csak szólok.

Edzés, vagyis táncóra után Puck előveszi Finnt, hogy mitől olyan búval baszott mostanában, szerelmes Kurtbe, vagy mi? Nem, hanem Quinn terhes, és megtartja a babát mondja szárazon Finn, majd választ sem várva továbbáll, így nem láthatja, hogy legjobb haverjára elég érdekes hatást gyakorol ez az információ. Következő jelenetben Puck meg is állítja Quinnt a folyosón egy velős „Sup MILF?” köszönéssel, instant classic, ahogy mondani szokás. A beszélgetés hamar fordulatot vesz, „hogy is van ez a terhesség, hogy Finn az apuci, amikor vele soha nem szexeltél, és azt mondtad, hogy szűz voltál, amikor velem lefeküdtél?” -így Puck, Quinn pedig egy percig sem tagad, ez ám a bomba így a 4. epizódban! A dolog úgy történt, hogy borozgattak és Quinn kövérnek érezte magát, de soha nem akarná, hogy egy Puck-kaliberű lúzer legyen a gyereke apja, ezért hazudta azt, hogy Finn, mert ő legalább megbízható. (mármint amikor nem smárol más lányokkal, de Quinn ugye erről nem tud). És úgy látszik, sok más is elkerülte a figyelmét, pl. az, hogy Puck sem olyan link alak, amilyennek az imidzse miatt mutatja magát, ő ugyanis soha nem tudná azt megtenni, amit az apja, hogy elhagyja a családját. Quinn-nek valahogy sok ez így egyszerre, még egy sértést hozzávág születendő gyermeke apjához („lúzer vagy és az is maradsz egész életedben!”), majd elviharzik.

Egyenesen a parkolóba, hogy jól kibőgje magát a kocsijában, ahol viszont már várja Terri. Miafasz? A dolog már ennyiben is kellőképpen ijesztő lenne, de Terri tudja még súlyosbítani, amikor arról faggatja, milyen terhességi vitaminokat szed, és mikorra várja a babát. „Ki a fene maga és mi a frászt akar?” –támad neki Quinn, és Terri veszedelmes mosolyán látszik, hogy készen áll a válasszal.

Eljön a nagy meccs, amin a csapat bizonyíthat, hogy fejlődtek valamit a táncikálással. Emma és Will egymás mellé keverednek, és határtalan zavarban vannak mindketten, ez aranyos. Csapattagok győzködik Finnt, hogy csak nem kéne tánclépéseket lejteni meccs közben, mert az egy dolog, hogy edzésen bevált, na de ne égessék már magukat élesben. Befut Kurt apja is, akinek Kurt lelkesen integet a kispad mellől, tessék itt van, nem hazudott, benne van a csapatban, meg minden, most csinál is pár spárgát bemelegítésképpen. Meccs ahogy várható volt, rettenetesen indul, ezt még én is meg tudom állapíti amerikai focihoz való nulla hozzáértéssel, mert gyanúsan sokat hevernek a földön játékosaink. Ellenfél alázza őket verbálisan is, ahogy csak tudja, majd Pucknál telik be a pohár, és visszaszól a legnagyobb szájúnak, hogy „megdugtam az anyádat az ágyadban, klassz a Star Wars-os ágyneműd!” Az már biztos, hogy a Glee nem egy szokványos tinisosorozat. Ezek után pedig áldását adja a táncikálásra, és Finn csak erre várt, srácok Ring On It háromra! Feláll a formáció, és dübörög a hangszórókból a Single Ladies. Ellenfélnek arra sincs ideje, hogy az álluk elérje a gyepet, focistáink riszálnak, integetnek, nyomják a jól betanult koreográfiát, majd amikor az ellen még bambán néz ki a fejéből, szereznek egy pontot, megy ez! Most van az Ken Tanaka szerint, hogy a rúgónak el kell rúgnia a labdát istentelenül messzire és megnyerik a meccset. (elnézést, hogy ennyire nem értek ehhez a játékhoz, majd a kommentekben pontosít, aki tud; ezek meg miért nem tudnak kézilabdázni meg kosárlabdázni mint minden normális ember?) Kurt átérzi a dolog súlyát, most lesz legenda belőle, ha sikerül, ééééés….sikerül! Kurt megnyeri nekik a meccset, a vállukon cipelve ünneplik., az apja a lelátóról kiabálja mindenkinek hallótávolságon belük, hogy „AZ ÉN FIAM!!”, Quinn meg egy csókkal és öleléssel várja Finnt. Ez utóbbi jelenet nem kerüli el Puck figyelmét, és így a nyertes meccs végén rosszkedvűen elkullog a balszélen, úgy tűnik, ő is több egy sima bunkó focistánál.

Otthon Kurt éppen meccs utáni rituáléját, az arctisztítást végzi, amikor bejön az apja, és kicsit esetlenül, de őszintén elmondja, milyen büszke rá, és biztosan az anyja is az lenne, ha megérte volna ezt a pillanatot. Kurtnek ez nagyon jól esik, és ha már itt vannak, és a glee klubban és a focicsapatban eltöltött idő megtanította arra, hogy bármi lehetséges, csak legyünk azok, akik vagyunk, ő itt és most elmondja az apjának, hogy micsoda. Hogy meleg. Aput ez a hír nem taglózza le különösebben, tekintve, hogy azóta tudja, mióta Kurt a 3. születésnapjára nem akart semmi mást, csak egy tűsarkút. De attól még nagyon értékeli, hogy Kurt elmondta neki, és ha nem is rajong az ötletért, akkor is szereti a fiát, majd egy megható ölelkezés következik, és ez a jelenet elindítja a Glee legjobb gyerek-szülő sztoriját, nagyon fogjuk őket szeretni az évad során. Azért még rákérdez, hogy Kurt biztos-e benne (hát persze, hogy az), és ettől lesz igazán hiteles az egész, le a kalappal, Glee.

Quinnhez Finn érkezik másnap, és hozza neki az ő gyerekkori lepedőjét, az egyetlen dolgot, ami megmaradt neki az apjától. Ez most nagyon rendes volt tőle, jön Puck is, de egy közepesen bunkó beszólással elintézi őket, pedig látszik rajta, mennyire utálja ezt a szituációt. Glee klubban is események vannak, érkezik 3 új tag! Méghozzá Puck és két focista társa, és ezzel meg is van a szükséges létszám a kerületi versenyhez, hurrá! Rachel még egy esélyt ad Willnek a szólót illetően, és amikor Will véglegesen is Tinának adja a Tonightot, Rachel dönt, és kiszáll. Egyenesen Sandyhez megy, mehet a Cabaret, mert már csak ezzel foglalkozik. Zárásként pedig meghallgathatjuk Sue bölcsességét a mai napra a Sue’s Corner aktuális adásában. Szerinte soha nem szabad, hogy a tömeg véleménye negatívan hasson ránk, az önbizalom abból fakad, hogyan értelmezzük ezeket a reakciókat, mert igazából nincs nagy közönség egy ünneplő és egy fújoló tömeg között, alapjában véve mindkettő csak zaj. „And that’s how Sue C’s it.”

Címkék: glee
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valandil 2010.09.13. 09:57:48

Kurt apja mutatja a legnormálisabb hozzáállást ehhez a témához (filmes feldolgozás ever) - végig a sorozat folyamán.
És innentől egyre többet szerepel az egyik kedvencem! (Most komolyan: ha tini csaj lennék, nem Finn tetszene nekem, hanem a mohawk frizurás.)

Elloth 2010.09.13. 12:33:51

A jelenet, mikor Finn odament Shue-hoz, és elsírta magát szívszorító volt.

Kurt apját én is nagyon szeretem, nem mindennapi, ahogy hozzá áll Kurthöz.

KiWiSaGe 2010.09.13. 15:50:03

Az első Glee rész, ami után rossz lett a kedvem.

Robin Scherbatsky 2010.09.14. 15:30:26

@Valandil: Tini már nem vagyok, de egyértelmű, hogy Puck jobb mint Finn. Sőt, az ázsiai csávó is jobb. :)

Dalamar 2010.09.20. 23:10:38

A meccsen
0-6 az állás az ellenfél javára (eredményjelző tábla) mikor a végén gólt szereznek (touch down), aminek értéke 6 pont. Ezután következik az "extra" vagyis az esetek kb.95%-ban választott "jutalomrúgás", mikor is a rúgójátékosnak (Kurt)a két villa közé kell rúgnia a labdát(mondjuk ez egy pár másodperces akció amúgy, mert ahogy coach Tanaka mondja "11 fickó ront rád épp", de ne szőrözzünk ezen) Ha sikerül (sikerült) az +1 pont. Így 7-6-ra nyerték meg a meccset.

Dalamar 2010.09.20. 23:17:16

Kurt apja tényleg jó fej, bár a végén kicsit túlzásba viszi a dolgokat sztem. Ha már fiúkat kommentelték, bizony Quinn a legjobb csaj, akkortól különösen, mikor nem cheerleader ruha van rajta és a lófarok helyett végre leengedi a haját.

Valandil 2010.09.21. 18:15:00

@Dalamar: Viheted Quinnt, nekem jó lesz Santana! :D
süti beállítások módosítása