Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Vámpírnaplók 1x05 - Halhatatlan évek

2010. szeptember 01. 12:00 - Annácska5

Damon a pincében van, ahová Stefan bezárta, és nagyon rosszul néz ki. Öccse felvázolja neki az előtte álló jövőt: a vasfűtől legyengült annyira, hogy nem kell tőle tartani, és ott marad a pincében, ahol szépen lassan mumifikálódik, ami után Stefan átviszi a családi kriptába, és majd 50 év múlva Stefan újból átgondolja a döntését. Szegény Damon izzad és nyöszörög, ráadásul a gyűrűjét is elvették. Sanyarú jövő elé néz.

Reggel Elena összefut a fürdőben Vickivel, néz is nagyokat, majd Jennának árulkodik, aki tud mindent, és még tetszik is neki, így Jeremy legalább nem drogozik. A nagynéni még a randevúról is beszámol Logannel. Úgy tűnik csak Elena magánélete sanyarú most, mert Stefanról három napja semmi hír. De a fiú iskolába indul, ám előtte figyelmezteti Zacket, hogy bátyó magához tért, legyen vele óvatos. Caroline emlékei lassan visszatérnek, Bonnie-nak próbálja elmesélni, de a lány inkább egy gyertyával szemez, próbálja meggyújtani. Előkerül a kristálymedál is, ám Bonnie szerint csúnya.

A suliban Caroline bikinis autómosást szervez, pénzgyűjtés céljából, barátnői együtt szörnyülködnek azon, hogyan tud így viselkedni. Megjelenik Stefan, Elena fúj még rá rendesen, de mindenesetre egy randit megbeszélnek a Mysticbe. A szöszi lány persze most is közbelép, Damon felől érdeklődik, de mikor Stefan azt mondja, hogy többet nem jön vissza a testvére, Caroline arca megnyúlik, de Elena is furcsállja a dolgot, azonban a szőkét azzal vigasztalja, hogy inkább örülnie kéne a harapós kedvű fiatalember felszívódásának. Azonban délután Stefannak nyoma sincs a megbeszélt időben, ezért Elena nekiáll Mattel biliárdozni. Kiderül, hogy miért nincs még ott, Zacket menti Damon karjaiból, mert a férfi nem bírt magával, muszáj volt a vámpír orra alá dörgölni, hogy hamarosan múmia lesz belőle.

Elena és Matt a Grillben mélyenszántó beszélgetésbe kezd először Jeremy és Vicki kapcsolatáról, majd a lány megkérdezi a fiút, hogy mit gondol Stefanról, ám a fiú nem úgy beszél, ahogy egy ex szokott, szinte már dicséri a vámpírt, sőt arra buzdítja Elenát, hogy beszélje meg Stefannal a problémákat. A vérszívó ekkor meg is jelenik, a lány neki esik, hogy miért nem szólt, hogy késik, és mikor igazán belelendülne a veszekedésbe, megjelenik egy öreg, aki úgy néz Stefanra, mintha szellemet látna. Ami végül is érthető, miután elrebegi, hogy úristen, a fiú semmit sem öregedett, és ez hogy lehet. Ez egy újabb ok arra, hogy Elena ideges legyen, mert Stefan erről sem akar beszélni, így a lány elvonul.

Este Jeremy furcsán viselkedik, jófej Elenával, és arra buzdítja, hogy menjen le a konyhába enni, mert az gyógyír minden bánatra. És ekkor jön a meglepetés, Stefan már főzőcskézik. Úgy döntött, mesél magáról kicsit, és első körben Katherine-ről beszél, hogy hiába volt ő a leggyönyörűbb lány, akit valaha látott, erőszakos, és önző is volt emellett. A nagy főzőcskézés közben Elena megvágja a kezét, amitől Stefan vámpírösztönei beindulnak, az arca megint furcsa lesz, amit a lány észrevesz az ablakból visszatükröződve, de mire a srác felé fordul, már semmi nyoma az egésznek. Eközben odafent Vicki már az Elenától elcsórt gyógyszereket töri össze. Jeremynek nem tetszik, hogy állandóan be vannak lőve, ha együtt vannak, de a lány ráförmed, miszerint nagyon reméli, hogy a fiú nem akarja megváltoztatni.

A pincében Damon már nagyon rossz állapotban van, és Caroline nevét kántálja, amitől a lány még egy pillanatra látja is a vámpírt, sőt a varjú is megjelenik. A szőke halálra rémül. Másnap van a bikinis autómosás, ahol Bonnie furcsa dolgokat művel, először az egyik bunkó lányt leckézteti meg, a slagot irányítja az akaratával, aztán dühében lángralobbantja a parkolót, és csak Stefannak köszönhetően nem lesz komolyabb baj belőle. De történnek még furcsaságok. Elena találkozik az öreggel, aki előző nap Stefanról beszélt, és kiderül, hogy 1953-ban ismerte a két testvért, mikor a nagybátyjukat, Josephet, nem Zacket, az erdőben széttépte egy vadállat. Elena most kezd igazán gyanakodni, nem elég az, hogy az öreg szerint már akkor is éltek, és pont ugyanígy néztek ki a testvérek, de pont akkor voltak ugyanolyan állattámadások, mint most, amikor ők megjelentek a városban.

Elena lelép, Logant kéri meg, hogy a helyi tévé archívumában kutakodhasson, és ezzel több mindent megtudhasson Stefanról. Nem csak ő hagyja ott a kocsimosást, hanem Caroline is, akinek megjelent a suliban Damon képe, hogy a segítségét kérje. A lány rá is talál, Damon ráveszi, hogy kinyissa neki az ajtót, de ekkor Zack közbe lép. Damon Zack nyakát kitöri, de a Caroline is csak azért ússza meg, mert Damonon nincs a gyűrűje, így megégeti a nap.

Jeremy és Vicki között is vihar dúl, a lány elviszi a fiút a csöves, drogos barátaihoz a temetőbe, és mikor ezt a fiú szóvá is teszi, a lány felháborodik, és leüvölti a fiú fejét. Eközben Elena az archívumban kutakodik, és rá is talál a Joseph Salvatore haláláról szóló tudósításra, de olyat is talál, amire nem számított. A háttérben megpillantja Stefant, a hangyás kép ellenére felismerhetően.

A záró képsorokban mindenkivel történik valami. Stefan Zacket siratja, Bonnie a nagyanyjához megy könnyekben úszva, tanácstalanul. Logan a randin Jeremy szobájába oson be, hogy ellopja a zsebórát, de kifelé a fiú észreveszi, Caroline pedig aludni készül. Aztán Elena narrálásával kis visszatekintést kapunk, egyfajta összefoglalást, ugyanis a lány rájött, hogy Stefan csak vámpír lehet. És hogy a következő részig legyen min izgulnunk, Elena megjelenik Stefannál, hogy megkérdezze mi ő, és eközben Damon már a temetőig jutott, ahol ismét megharapja Vickit.

Címkék: vámpírnaplók
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KiWiSaGe 2010.09.13. 15:23:50

Remélem lesz még hv. Én ennél a résznél kaszáltam a sorozatot, de azért szeretnék még olvasni róla hátha újra megjön a kedvem a nézéséhez.
Úgyhogy én reménykedem.

Annácska5 2010.09.13. 15:29:39

@KiWiSaGe: Igen, még lesz hv, csak elúsztam velük rendesen. Reményeim szerint a héten több is felkerül. Bár a következő rész, szerintem, az évad legrosszabbja, talán a hv-n is meglátszik majd. Köszi
süti beállítások módosítása