Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Vámpírnaplók 1x04 - Áll a bál

2010. augusztus 31. 12:00 - Annácska5

Elena az arcsimi után nyugtalanul ébred, és azt veszi észre, hogy valaki császkál a lakásban. Jó horroros klisével el is indul körülnézni. A nappaliban megy a tévé, újabb állattámadásról számolnak be, és az áldozat maga Elena. Már betojik rendesen, de még Damon is megjelenik a háta mögött, és azt mondja síri hangon, hogy ez csak azért van, hogy a lány tudja, hogy ő lesz a következő. Idefutunk, odafutunk, de Damon mindenhol ott van, és végül jól megharapja Elenát. Stefan ekkor ébred ebből a rémálomból, mert szerencsére csak az volt. Damon ott ül az ágya végében, és újabb előadást tart arról, hogy Stefannak embervért kellene innia, mert így túl gyenge, ezt azzal is bizonyítja, hogy leszúrja öccsét azzal a késsel, amit Stefan még az előbb belé szúrt, de az Damonnak meg sem kottyant, ellenben Stef térdre rogy.

 

A reggeli hírműsorban egy jóképű riporter interjúvolja meg a helyi seriffet, aki azt mondja, hogy elkapták a pumát, ami megölte az áldozatokat. Jenna néni a riportert szidja, itt derül ki az, hogy ő miért hagyta el hosszú időre a várost. Az ok maga Logan volt, a riporter. Elena a családi nagyon régi ékszereket tisztogatja, mert kölcsönadja, hogy kiállítsák őket az Alapítók bálján, aztán megérkezik Stefan, egymásnak esnek, de szex most sem lesz, mert vámpírunk meglátja a tükörben, hogy az arca megint eltorzult. Külön édes, ahogy Elena bocsánatot kér azért, mert túl gyorsan halad. Miután leugrottak egymásról, Elena meghívja Stefant a bálba. Erről a bálról beszél Caroline és Damon is, miközben Damon Alkonyatot olvas, és a fordításban megint elveszett egy remek poén, ami a csillogós vámpírokról szól, de sebaj, amíg az igen gyér számú fiú közönséget kiszolgálják egy alsóneműs Caroline-nal. A lány nem akarja vinni Damont a bálba, de a vámpír meggyőzi.

A Mysticben Tylert a szülei vegzálják, pontosabban az apja, aki a polgármester, nem csoda, hogy a srác tudomást sem akar venni Vickiről, aki ezen bedühödik, és miután Tyler ősei lelépnek meg is mondja a magáét, mire a fiú meghívja a bálra. Ez meg Jeremynek nem tetszik. Caroline is kikotyogja a Salvatore család titkát Bonnie-nak, de ez sem véletlen, mert Damon kérte meg egy kis sz*rkeverésre.

A Salvatore házban Damon és Zack, ahogy a vámpír mondja, családi életet él, amiben van némi veszekedés, fenyegetés, meg fojtogatás, de végül Zack élve megússza, Damon pedig elviharzik. Zack szerint meg kéne ölni Damont, erre bíztatja Stefant, de az nem nagyon állna rá a dologra, egészen addig, amíg Zack meg nem mutatja a vasfüvet, amit ő termeszt, ez is családi hagyomány náluk. Elena és Bonnie készülnek az esti bálra, persze Bonnie elmondja azt, amit Damon akar elhitetni velük. A mese nem más, mint, hogy Katherine Damont választotta, ám Stefan bekevert, csúnya, rossz dolgokat mondott a lánynak a bátyóról, ezért Katherine az idősebb testvér ellen fordult. Szerencsére Elena nem buta lány, tudja, hogy a felét se kell elhinni annak, amit Damon mond, de azért a sztori bogarat ültet a fülébe.

Hogy ne csak a fiúk legyenek kiszolgálva, hanem a nyálcsorgató tinilányok is, a Salvatore testvérek lenge öltözetben járkálnak a házban, itt villan elő Stef tetkója is, ami nekem furcsa, mert nem hiszem, hogy az 1800-as években ilyeneket varrattak volna magukra, ezért csak később készülhetett, azonban ez meg ellent mond a minden sebünk gyorsan gyógyul dolognak. Megint Elena a téma, Stefan iszik blabla. De Damon kedve is megjön az iváshoz, azonban észreveszi, hogy Stefan vasfüvet kevert az üvegbe, és ez alaposan feldühíti. Tyler anyja telefonoz Elenának. A régi holmik között, amiért Tylert küldte, nincs a zsebóra. A lány tudja, hogy csak öcsi nyúlhatta le, bár ő azt hiszi drogra kellett a pénz. Valóban Jeremynél van az óra, de nem akarta eladni, csak érzelmi alapon tartotta meg, mert az apja neki akarta adni.

A bál elkezdődik, Stefan egy újabb adag vasfű kivonattal érkezik a bálba, Elena oldalán, Caroline Damonnal, de a lányt elkapja az anyja, aki a helyi seriff. Itt derül ki az is, hogy Caroline apja egy másik férfiért hagyta el a családját. Tyler és a szülei fogadják egyébként a vendégeket, és amikor a fiú meglátja Vickit, inkább hátul csempészi be a lányt, hogy a szülei ne is lássák, hogy vele van. Jennára lecsap Logan, de a nő keményen visszautasítja, bár kicsit meghatják a férfi együttérző szavai. Elena és Stefan a régiségek között kószálnak, amikor a lány észrevesz az 1864-es bál vendéglistáját, amin ott díszeleg Damon és Stefan neve, de a gyanúját Damon altatja el. Caroline elrángatja Stefant táncolni, és miközben ők a táncparketten lejtenek, Damon Elenát próbálja befolyásolni, ám ezúttal az erejét nem is próbálja használni, hiszen úgyis esélytelen lenne a vasfüves nyaklánc miatt. Mesél magukról, mint az elődjeikről, és meglepően őszintén.

Odakint Tyler és Vicki üldögél. A lánynak nem nagyon tetszik, hogy a fiú annyira szégyelli, hogy még csak be sem viszi őt a házba, és ennek hangot is ad. Majd mikor a fiú anyja is megérkezik, elviharzik. Bonnie eközben egyedül üldögél egy asztalnál, ahol hirtelen elalszik egy gyertya, amit ő az akaratával gyújt meg újból. Tényleg igazi kis boszorka. Úgy tűnik, hogy Damon terve lassacskán beválik, mert Elena és Stefan közben összevesznek, a lánynak nem tetszik, hogy a fiú állandóan titkolózik, és miközben a sérelmeit mesélni el Bonnienak, megérkezik a polgármesterné. Érdekli, merre van a zsebóra, amit Elena visszaadott Jeremynek, de azt hazudja, hogy nem találja. De nagyon érdekes, hogy a nő ennyire akarja azt az órát.

Damon egy kristályt vesz elő egy régi dobozkából, amit állítólag nagyon régen még ő tett oda, de Caroline természetesen itt is nyávog, tehát hozza a szokásos formáját. Logan ismét puhítani próbálja Jennát, és ezúttal be is jön, a nő beleegyezik egy ebédbe. Tyler anyuka a pincért vegzálja, miért nem égnek a gyertyák. Bonnie pont ott van, ezért mikor senki sem látja, megpróbálja meggyújtani őket. Nagy meglepetésre sikerül is, az összeset.

Elena és Caroline a mosdóban csacsognak, a szőke szeretné kihúzni barátnőjéből, hogy miért rosszkedvű, de Elena nem mondja el. Viszont észreveszi, hogy Caroline-on nagyon csúnya harapásnyomok vannak. Rohan Stefanhoz, hogy bocsánatot kérjen tőle, de ismét összekapnak, mert Elena rájön, hogy Stefan tudott ezekről a dolgokról. A fiú arra kéri, bízzon meg benne, még úgyis, hogy vannak olyan dolgok, amiket sosem mondhat el, ám ez nem megy olyan könnyen.

A sértődött Vicki megjelenik Jeremynél, és ráugrik a fiúra. Eközben Caroline rettegve magyarázza Damonnak, hogy sajnálja, ő nem tehet róla, hogy Elena észrevette a harapásokat, de Damon megharapja, ezúttal jóval durvábban, mint eddig, ám hirtelen összeesik tőle. Stefan áll fölötte, ő tette vele. Caroline-nal itatta meg a vasfüvet, mert tudta, hogy Damon a saját italában kiszagolná, és a terve be is vált.

Mikor Caroline magához tér, már mindenki eltűnt, csak a kristály maradt ott, amit ő eltesz, és Elena érkezik a megmentésére. Majd Stefan hangját halljuk, hogy igen, igazak voltak a hírek, elkapták a vadat, ami tizedelte a várost, miközben azt látjuk, hogy a fiatalabb vámpír Zack-kel bezárja Damont. Az epizód végén egy kis gyűlést látunk, a polgármester, becses neje, a seriff és Logan részvételével. Nyomatékosítják, hogy az óra fontos, mert tudják, hogy a vámpírok visszajöttek a városba, és az óra megszerzését Logan vállalja magára.

Címkék: vámpírnaplók
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ragi 2010.08.31. 19:14:39

Én is észrevettem a tetoválást, de a mintára nem emlékszem. Viszont az 1800-as években bizony divat volt a tetoválás jobb körök lázadó hajlamú tagjainál, pl. Széchenyi Istvánnak és Sissynek is volt tetkója.

LoVeLA 2010.08.31. 21:38:26

@ragi: Én úgy emlékszem, hogy rózsás mintájú a tetkója. :)
süti beállítások módosítása