Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Vámpírnaplók 1x02 - Az elfelejtett éjszaka

2010. augusztus 20. 11:00 - Annácska5

Ez a rész is úgy kezdődik, hogy Damon legyilkol egy fiatal párt, de most nem az úton, hanem az erdőben, ugyanis a párocska üstököst nézni jött ide. Erős kezdés után megint naplót író Elenát és Stefant kapunk, akik most jó érzéssel indulnak neki a napnak. De Elena jókedvét hamar letöri Jenna, pontosabban Jeremy, aki hazugsággal ment el reggel korábban otthonról. Vickinél van a kórházban. Ezután egy iskolai jelenet következik, amiben félrefordítások hada van, Üvöltő szelek Sűvítő ormok lett, Ellis Bellből, Ellis Bersh, és folytathatnám, de lényegtelen. Egy a fontos, Elena megint rácsodálkozik Stefan történelmi tudására.

Bonnie most már boszorkány, a nagymama mondta neki, hogy Salemből jöttek, Caroline ezt felhasználná Damon számának megszerzésére. Jeremy Tylernek ugrik neki az udvaron, nem tetszik neki, hogy a srác más csajokat fűzöget, míg Vicki kórházban van, de verekedés helyett szavakkal intézi el, hatásosan, mert az előző lányok elég megvetően néznek Tylerre. Matt Elenának meséli, hogy Vicki jobban van, de azt állítja, hogy egy vámpír harapta meg, amire Stefan is felkapja a fejét, ugyanis a szuperhallásának köszönhetően egészen idáig hallgatózott. Persze Matt ezt hülyeségnek tartja, és áttér a Stefan témára. Elena a tudtára is adja, hogy a volt barátnőt nem illik az új pasiról faggatni, ezért a srác le is lép. A lány menne Stefanhoz, aki az imént még egy padon üldögélt, de már nyoma sincs.

Jenna a történelem tanárral beszél, aki még tenyérbe mászóbb, mint eddig, ugyanis azt pedzegeti, hogy Jenna nem képes felnevelni két tinit. Stefan a kórházban sétál, azért tűnt el, hogy Vickivel elfelejtesse az éjszaka történteket, de Matt kishíján keresztül húzza a számítását, csak Vicki őrjöngése teszi lehetővé, hogy a vámpír kisebb agymosást hajtson végre rajta. Nagy is a meglepetés, amikor Matt visszatér a nővérrel, és a lány már nyugodtan alszik. De a fiú sem hülye, észreveszi Stefant, és el is indul utána. Stefan meglép, mert ugyebár szupergyors is, de a véradáson kicsit meginog a nagy elhatározása, miszerint ő nem iszik emberi vért.

A barátnők a bár teraszán ülnek, már tudjuk, hogy Mystic Grillnek hívják, de ezután csak Mysticként lesz emlegetve. Caroline nem hiszi el, hogy Elena és Stefan nem bújtak azonnal ágyba, pedig a valóságban csók sem csattant. A szőke arra bíztatja hát barátnőjét, hogy teperje le a vámpírt, mert még a végén elszalasztja. Jenna Jeremyvel próbál beszélni, de még azzal sem ér el semmit, hogy belengeti, néha ő is beszívott, a kölyök halkan kioson a házból. Vicki magához tér, de nem emlékszik a visítozásra, de már a vámpírtámadásra sem. Jeremy jön látogatóba, Vicki nem örül neki, bár azért ködös lesz a tekintete, mikor a fiú elárulja, hogy ő talált rá az erdőben vérbefagyva.

Elena a Salvatore házhoz megy, Stefant keresi, de hiába csenget, hiába kopog, nem jön ki senki, de az ajtó nyitva van. Bemegy hát, és a srác nevét kiabálja, válasz még mindig nincs. Ellenben van a fosatós varjú, és Damon a lány háta mögött. Ismerkedés kezdődik, Damon hátulról előre módszerrel gyanút ültet a lányba, aki már amiatt is kiakadt, hogy Stefan letagadta a testvérét. A fiatalabb vámpír hazaküldi Elenát, nem éppen szerelmeshez méltó hangnemben. A két vámpír még civódik egy kicsit, mielőtt Stefan látványosan otthagyja bátyját.

Jenna Jeremyt próbál nevelni, de a fiú nem veszi komolyan a dolgot, felvonul a szobájába. Vicki éjjel Damont hallucinál. Caroline is másnap, bár ő más körülmények között, és örülne is neki, de a férfi eltűnik. Zack megint Stefant vegzálja, szerinte nem volt érdemes visszajönnie Elena miatt, főleg úgy, hogy a városra szabadította ezzel a csúnya, gonosz Damont. Elérkezik az üstökös éjszakája, amire mindenki készült. Jeremynek szerencséje is van, Vicki elhajtja Tylert, aki eddig nem is foglalkozott vele, csak akkor kezdte érdekelni, amikor Elena öccse fájdalomcsillapítót adott a lánynak.

Üstökös nézés közben Elena rákérdez Stefannál az eltitkolt tesó és a volt barátnő dologra, felemás választ kap, ezért a lány úgy dönt, már most szakít, pedig még össze sem jöttek. Stefan bánatosan néz a lány után, ehhez nagyon ért, ahogy a sorozat legtöbb szereplője, de hát mi tudjuk, hogy nem hagyhatja ennyiben, különben a Vámpírnaplóknak itt és most vége is lehetne. Damon a bárban van, Vicki leszólítja, nagy hiba, mert a wc-n Damon megint neki ugrik. Matt, Bonnie, Caroline, Elena, Tyler és Jeremy keresni kezdi, de előtte a riválisok veszekednek egyet, így Mattnek is kiderül, hogy a legjobb haver is rendezgeti a testvérét. Még Elena is megfenyegeti öccsét, ha nem beszélget vele, mehet elvonóra. Még ez sem ijeszti meg a srácot, inkább megkeresné szívszerelmét.

Matt összefut Stefannal, aki beszélgetés közben meghallja Vicki kiáltásait, ezért már rohan is. Damon egy tetőre vitte a lányt, de nem löki le. Ez csapda volt, elhiteti a lánnyal, hogy Stefan harapta meg, majd megpróbálja rávenni öccsét, hogy egyen Vickiből, és ölje meg. Stefan egyiket sem teszi meg, sőt azt mondja, hogy még az se lenne baj, ha a lány szétkürtölné, hogy ő vámpír, mert akkor legalább megkaróznák, és megszabadulna Damontól. Ez már az idősebbnek sem tetszik, ezért már sokadszorra agymossa Vickit, aki most azt se tudja, hol van, de szíve szerint anyagozna.

A nagy mentő akció után a Mysticben Bonnie megadja Elena minden elérhetőségét Stefannak, és mikor összeér a kezük a lánynak látomása lesz, ami elég ijesztő lehetett az arcából ítélve. A Gilbert házban Jenna Jeremy cuccai között kutat, még mindig nem hagyja nyugodni, amit a történelem tanár mondott neki. Sajnos eredményes a kutatás, drogozáshoz szükséges eszközök tömkelegét találja. Eközben a fiú megint pofára esik, Vicki megint Tylerrel van. Elena Stefanhoz megy, végre normálisan megbeszélik, hogy ki mitől fél, aztán az első csók is elcsattan. De nem ezzel zárunk, nem ám, mivel Damon találkozott Caroline-nal, és szex közben eltorzul az arca, majd beleharap a lányba. Így Caroline sikolya a záróakkord.

Címkék: vámpírnaplók
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ors84 2010.08.20. 15:10:49

Hali!

Nekem tetszik a sorozat,bár eleinte én is előítéletekkel kezdtem neki a nézéséhez.A temetős jelent után kikapcsoltam mert annyira gagyinak tűnt,de aztán rávettem magam hogy mégiscsak megnézem.Pár rész után egész jónak találtam.Akinek meg nem tetszik az ne nézze.Az igaz hogy a TB jobb de ez könnyedebb műfaj lazításhoz tökéletes.Mondjuk hogyha nem lenne benne Damon(Ian)a gonosz vámpírfiúka)lehet hogy nem néznem és nem azért mert jólnéz ki,hanem mert jól játsza és az egyik kedvenc karakterem a másik pedig Jeremy.Lányok közül pedig még Bonnie a szimpi nekem.Stefan annyira nem szimpi de a részek folyamán egyre jobb fej lesz...na mindegy nem árulom el.Ügyi vagy Annácska5 tetszett az összefoglalód!:)

-Hoze- · http://www.hoze.blog.hu/ 2010.08.21. 00:39:30

Ezek a szar vámpíros sorozatok csak arra jók, hogy mégjobban erősítsék az emberek utálatát és sztereotípiáit a dark-goth műfaj iránt.

Ami önmagában remek műfaj lenne, de rendesen számkivetett is az ilyen hülyeségek miatt.

kayra 2010.08.21. 10:24:14

Az eleje engem sem fogott meg, de kitartó voltam és a vége kifejezetten jól alakult.
Én a TB-t is nézem és a kettőt nem lehet összehasonlítani, mert bár vámpírokról szól mindkettő, de teljesen más.
ezustesver.lapunk.hu/

Annácska5 2010.08.21. 10:33:04

Nekem meg csak az az egy kérdésem van, hogy aki nem szereti, nem nézi, minek mocskolódik?

JohnHenry 2010.08.21. 11:52:08

nem ismerem ezt a sorozatot és ezer bocs az offolásért de a true blood legutolsó részének a végén russel zárómondata ("és most az időjárásról, tiffany?") egyszerűen zseniális slusszpoén :-D

daraltbel 2010.08.22. 01:41:28

@-Hoze-:
>Mert nem épp a számkivetettség adja a szubkultúra vonzerejének nagyrészét az angsty 14 évesek számára...
Ha mainstream lenne, akkor meg az lenne a baj.

bree-gee 2010.08.22. 17:26:59

"Üvöltő szelek Sűvítő ormok Ellis Bellből, Ellis Bersh "...Jaj, ez fájt!Valaki képes volt ezt így adásba küldeni tényleg?Nem kellett volna utána nézni, hogy ez melyik regény is pontosan, és mi a magyar címe,meg kiről is beszélhetnek, ha már magától nem tudta a kedves fordító? Vagy úgy volt vele a mai fiataloknak úgy is mind1, így se, úgy se tudják, miről van szó? :O

Egyébként köszi a hv-t, örülök, hogy ez a sorozat is gazdára talált, már hiányoltam, hogy senki nem írja.Nálad pedig jó kezekbe került! :)
süti beállítások módosítása