Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Terminátor 2x17 - Önmagunk ellensége

2010. augusztus 06. 12:09 - Hoppancs

Cameronnal kezdünk, aki egy galambot okít a helyes viselkedésről, majd szabadon akarja ereszteni, de véletlenül összeroppantja. Ezen maga is meglepődik, már amennyire képes ilyesmire. Sarah lazításként Riley vérét súrolja a mosdóban, és mérsékelt lelkesedést mutat, mikor a DNS-minta tulajdonosa is megjelenik. Derek lőgyakorlatot tart Jesse társaságában, és mellékesen megkéri a nőt, hogy szerezzen információt egy illetőtől. Jesse kicsit célozgat Sarah Derekkel kapcsolatos szándékaira, valamint Cameronra, de azért hajlandó segíteni. Sarah nem örül, amiért Derek magánakciózik, és kihagyja a buliból, és ha már nincs izgibb dolga, Riley tettéről érdeklődik Cameronnál. A fémbaba megerősíti sejtését, miszerint a szőkeség össze-vissza hazudozik.

Cameron is felvágja a csuklóját, de nem bánatában, hanem mert rá akar jönni a galambos incidens okára. Riley meglátja az ablakból, ahogy huzalokkal teli karját birizgálja, és szívroham közeli állapotban menekül el a helyszínről. Cameron egykedvűen bámul utána. John segít neki kezet javítani, azt viszont nehezményezi, hogy a kis huncut tiltott alkatrészeket rejteget, amiket már rég el kellett volna égetni. A szereléshez viszont jól jönnek, világosítja fel Cameron, majd biztosítja, hogy ezzel a jövőbeli John is egyet ért, aki jóval okosabb a 2007-es változatnál. Riley nem tud magához térni a gépkéz látványa által okozott sokkból, és riadtan hívja Jesset. Fél, hogy Cameron látta, ahogy a műveletet sasolja, és meg fogja ölni. Többé nem akar visszamenni a Connor lakba, de Jesse nem enged. Megígéri, hogy megvédi a rosszaktól.

Sarah felkeresi Riley nevelőapját, aki megosztja vele a lány által rendezett apokaliptikus jelenetet, ami érthetően nyugtalanítólag hat rá. A férfi megemlíti, hogy járt náluk a családsegítő is, aki szerint John viszi rossz utakra Rileyt. Sarah elkéri a nő nevét, és meg is beszél vele egy találkát. A szociális munkás személyében nem másra, mint Jessere ismerhetünk, aki kínos kérdéseket tesz fel, de hagyja, hogy egyelőre Sarah „dolgozzon a problémákon”. John helyre tette Cameron kezét, amiért az cserébe szendvicset akar készíteni a fiúnak. John nem él a lehetőséggel. Sarah kérdőre vonja fiát azzal kapcsolatban, hogy vajon honnan tudhat Riley a készülődő világvégéről, szegény gyerek meg csak bámul, és tagadja, hogy bármit elárult volna… Hát még mekkorát néz, mikor Sarah finoman céloz arra, hogy Cameron bizony csúnyán bepöccenhet, ha mindez kiderül.

Megjelenik maga Riley is, akit éppen Sarah próbál vallomásra bírni a történtekkel kapcsolatban, amikor becsenget egy igazi családvédelmis, aki a fiatalokról szeretne beszélgetni. Sarah kényszeredett mosollyal engedi be a mappás nőt, aki a fegyvertartási engedélyről, meg a kamaszokat ért környezeti hatásokról faggatja a pofozási ingerét nehezen leplező anya-fiú párost. Cameron és Riley közben kettesben marad, a kiscsaj kezd is rendesen betojni, pláne mikor a géplány számonkérő hangon, rángatózó kézzel közli vele, hogy miatta zaklatja szocmunkás ezt a békés családot. Hasonló hangot üt meg, mint az első jelenetben a galambbal, ami már önmagában vészjósló. Riley bűneit sorolva már elég közel jut a konklúzióhoz, miszerint mindenkinek jobb lenne, ha a lány távozna az élők sorából, mikor belép John, és megmenti a reszkető áldozatot. Cameron a tőle telhető legártatlanabb arccal bizonygatja, hogy nem is tudja, mit csinál, meg úgy általában össze van zavarodva. John és Riley megbeszéli, hogy egyikük sem szeretne semmit elárulni a másiknak.

Derek beszerzett pár infót a keresett személyről, aki ügyvéd, és éppen elhagyni készül az országot, úgyhogy ideje lecsapni rá. Jesse nem szívesen vesz részt az akcióban, de azért elkezd készülődni. Tevékenységét Riley zavarja meg, aki rájött, hogy ő küldte Connorékra a családvédelmet, mivel tudta, hogy akkor Cameron megöli Rileyt és John végképp a fémnő ellen fordul. Jó ötlet, csak éppen Rileynak nem jött be, ezért nekiáll törött üveggel fenyegetni Jesset, közben fejére olvasva gaz tervének részleteit. Jesse szerint azonban tök jó lett volna, ha Riley mártírrá válik, és ezáltal lett volna valami értelme a nyomi kis életének, úgyhogy nem díjazza a lány hisztijét, és nekiesik. A dulakodás végén Jeese agyonlövi Rileyt, így vele már nem lesz több gond. Derek egyedül marad az akciójával, Cameron pedig rájött, hogy nem tudja megjavítani magát, ezért egy helyes kis nyakban hordható detonátort eszkábált Johnnak, hogy azzal robbantsa fel a fejét, ha szükséges. John megilletődik, de azért a halott madár láttán elgondolkodik egy cseppet.

Címkék: terminátor
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2010.08.29. 10:44:19

@camtok: Természetesen! Szégyellem, hogy ennyire lemaradtam, de a nyár ismét kissé sűrűre sikeredett.
süti beállítások módosítása