Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Terminátor 2x15 - Sivatagi rejtély

2010. augusztus 04. 12:00 - Hoppancs

A nézőkön és Weaver barátnénkon kívül senki nem tudja, miért szállt el a raktár/gyár, és azt sem sejtik, hogy a bent égett emberek halálát nem is a robbanás okozta. A Connor família jobb híján a gyászolók közé vegyül, hátha valaki szolgálhat némi infóval. Sarah az elhunytak képei közt megpillantja korábbi támadója barátságtalan ábrázatát, ami nem dobja fel különösebben. John eközben talál egy lányt, akivel elcseverészhet, és azt hazudja, a mamája régebben a Heat & Airnél dolgozott, ezért jöttek el a megemlékezésre. Zoe –aki az apját veszítette el a rejtélyes balesetben - hamar kiszúrja a távolból cseppet sem diszkréten bámuló Cameront, majd megkapja a jelenségre a szokásos „fura nővér” magyarázatot.

Sarah a fotó előtt megtalálja a drága jó Ed özvegyét is, aki semmit nem tudott arról, milyen munkával keresi ura a nagy pénzeket. Sarah azért próbálkozik, hátha valamire mégis fény derül. Eközben Weaver vállalatánál szomorú évfordulóra emlékeznek, pont egy éve patkolt el ugyanis Lachlan, a főnök férje. A „megtört asszony” program azonban nem működik túl jól a vörös gépnél, ezért nem is nagyon játssza el, hogy érdekli a dolog. Inkább a gyári dolgozók búcsúszertartására telefonálgat, ahol az egyik embere nagyban keres valakit. Egyelőre nem találja, úgyhogy Weaver megdorgálja. Ellison megtudja egyik kollégájától, hogy Lachlan vicces fickó volt, és nagyon jó párost alkottak Catherine-nel, egészen addig, amíg a pasas meg nem halt, özvegye pedig át nem ment robotba.

A templomi szertartáson Diana – Ed egykori párja – kiborul, amiért a cégtől senki sem képviseltette magát a szomorú rendezvényen, majd ki is vonul. Sarah követi, majd tovább hallgatja a nő panaszait arról, mennyire homályban maradt előtte, mit tevékenykedett a férje a hét minden napján, reggeltől-estig. Sarah megnyugtató, mindent tudó hangján vigasztalja. Diana jutalmul megemlíti, hogy talált egy tárolóhoz tatozó kulcsot, de még nem mert utána nézni, hogy mi van ott. Sarah mer. Derek szóba elegyedik Weaver megbízottjával, aki magánnyomozónak adja ki magát, majd cseppet rá is ijeszt. Sarah azt hazudja Dianának, hogy nem lelt semmit a raktárban, pedig többek között véres ruhadarabok is voltak ott.

Diana megmutatja a megboldogult három nappal azelőtti telefonhívását, amin természetesen a Sarahval való dulakodás hangjai hallatszanak. Kellemetlen. Henry – a Zoe kezére sikertelenül pályázó haver – kocsival szállítja a lányt, valamint Johnékat a temetésre, és az út során kiderül, hogy Zoe egyik exének anyja megszegett valami biztonsági szabályt, aztán hamarosan el is tűnt családostul. Cameron rosszkor veszi elő kivételes analitikus képességeit, és közli Henryvel, hogy Zoe nem szereti. A fiú bepipul, aztán rövid dühöngés után átadja Johnnak a kormányt. Később mutatnak pár halott tehenet hőseinknek, amik állítólag néha hevernek itt-ott, majd felszívódnak.

A temetésen Zoe elmondja, hogy a rejtélyes cég minden áldozat családjának fizet egy vagyont, úgyhogy egy ideig lesz mit a tejbe aprítani. Meggyőződése, hogy nem baleset történt, hanem valami titkos kormányprogram van a történtek hátterében. Sarah Weaver ügynöke után ered, aki bemászik Zoe családjának házába, Cameron pedig rávilágít, hogy Zoe kicsit keveset kesereg. Johnnak az a sejtése támad, hogy a lány apja talán mégsem halt meg, azért viselkedik ő és az anyja is olyan nyugodtan.

Weaver ridegen fogadja Ellison részvétnyilvánítását, majd kiküldi az ügynököt azzal a felkiáltással, hogy „elérzékenyült”. Miután Ellison távozik, behozatja a lányát, mivel a férfi megjegyzést tett annak távollétére. Sarah már bejutott a házba, ahol csinos kis megfigyelő állomást talál monitorokkal. Egy másik szobában John kutat, de Zoe rajtakapja. A lány nem akar nyilatkozni apja hollétéről, inkább menekülőre fogja. John szeretne segíteni, de Zoe közli, hogy nem tud, és megmutatja az őket most is figyelő kamerát. Sarah hívja Dereket, majd a kis csapat – Zoe anyjával kiegészülve – közösen tanulmányozza az egész szomszédságot megfigyelés alatt tartó gépeket. Anya és lánya továbbra is ragaszkodik a családfő ártatlanságához, és elárulják, hogy a biztosítási pénz miatt rendezték meg a halálát, hogy abból mind leléphessenek valahová, távol a fura munkaadótól.

Cameron talál egy felvételt, amin Ed és Zoe papa épp kiirtják az említett exbarát családját Hát ezért tűntek el. John rájön, hol bujkálhatnak a keresett személyek, Sarah pedig inkább nem meséli el Dianának, mit tudott meg az elhunytról. Weaver Ellisontól lopott vigasztaló szavakkal nyugtatgatja Savannaht, akit mélyen tisztelünk azért, hogy még nem halt meg szívrohamban félelmetes „anyja”mellett. Savannah nem vidul fel, mert hiányzik az apukája, aki mindig mesélt neki, és emberi volt a testhőmérséklete is. Weaver – aki nem sokat fejlődött érzelmileg – azt ajánlja, nézzen videókat. Connorék a tehéntetemek helyén ezúttal Weaver emberének hulláját találják, majd a mellette lévő bugyborékoló vízből egy ufo-szerűség száll fel, és repül tova, egészen egy teherautóig, amibe végül Zoe faterja zárja be rutinosan.

Címkék: terminátor
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.04. 14:52:23

Az nem ufo, hanem olyan repülő felderítő, amivel az ellenállókat pásztázták a romok között a gépek a jövőben. Meg is állt bennem az ütő, mikor megláttam.

Durván jó ez a sorozat. Köszke a HV-kért.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2010.08.05. 09:04:26

Kar, hogy csak 2 szeria keszult el ebbol a sorozatbol es a vege is eleg furcsa szamomra kicsit kibogozhatatlan volt.
süti beállítások módosítása