Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 6x07 - Dr. Linus

2010. június 13. 11:00 - sixx

A címből sejthető, hogy ez az epizód Benjamin Linusról fog szólni, amit egy cseppet sem bánunk, hiszen Michael Emerson azok közé a színészek közé tartozik, aki még a hajdúbagosi telefonkönyvet is érdekesen tudná felolvasni. A szigeten kezdünk ÁlLocke termplomi dúlása után, Ben rohan a meseerdőben, mintha el lehetne menekülni a füstszörny elől, ugye. Aztán rátalál a Szán-Lapidus-Májlsz-Ilana kontingensre és beszámol nekik, hogy Sayid bizony szar ember lett, megölte Yokót és Lennont. Irány a part, mert ugye ahogy Májsz ezt korábban megjegyezte, itt ez a két terv érvényesül csak: irány a part vagy az erdő.

Menet közben Ilana rákárdez Benre, hogy ugye a füstszörny nyírta ki Jákóbot, persze, persze, ki más, hazudja Ben rezzenéstelen arccal. Ilana ezt annyira nem veszi be, így odaadja Jákób hamvait Májlsznak, aki szlépen meghallgatja a sziget egykori fura urának utolsó gondolatait, majd közli: hát Ben szúrta le, úgy. Ilana erre kijelenti, hogy Jákóbot tekintette az apjának, ez ám a szopás. Bent megint meg fogjéák verni, bár ez amúgy is elkerülhetetlen. A partra leérve kivilágosodik, a tábor üres, mindenki elkezd tüsténkedni, csak Ben nem, mert ő számkivetett lett, és Ilana nem szól hozzá, inkább repülőalkatrészeket szed össze, mert biztos szimbolát akar készíteni, vagy ki tudja. Annyi ideje azért akad, hogy elmondja Szánnak: ő meg Dzsin is jelölt Jákób megüresedett állására. Ilanának rendkívül szexis ajkai vannak.

Ugrunk egyet a sziget belsejére, ahol Hörli és Dzsekk a templomba igyekszik, illetve csak Dzsekk, mert Hörlinek Jákób ugye elmondta, hogy a templom az nem fasza hely. megjelenik Ricsárd, és megmutatja a helyes irányt a templom felé, mert Hörli próbálná Dzsekket nem arra terelgetni. Ben és Lapidus a parton nosztalgiáznak, Frank elmeséli, hogy ő lett volna az Oceanic 815 pilótája, ha el nem alszik, és megjegyzi, milyen más lett volna az élete, ha időben ébred. Ben majdnem felröhög, és rámutat, hogy így is itt kötött ki, szóval nem kurvára mindegy? Ilana jő, és véget vet a csevelynek: elviszi Bent egy kicsit arrébb, ahol a saját sírját ásatja meg vele, és kiköti egy fához, mint Vincentet. Kedves.

Ben nem sieti el az ásást, ami valahol érthető, addig él, míg ki nem ássa a gödröt. Májlsz hoz neki kaját, Ben meg akarja vesztegetni, de hiába. Májlsz még a kést is megforgatja a szívében azzal, hogy elárulja: Jákób az utolsó pillanatig bízott abban, hogy félreismerte Bent. Ouch. Hörli az erdőben szállítja az epizód legjobb dialógust, amikor arról faggatja Ricsárdot, hogy miért nem öregszik, vajon cyborg-e vagy vámpír. Nem vagyok az, mondja a Soha Nem Öregedő Csávüó, és a Black Rockhoz vezeti Dzsekket és Hörlit - mintegy mellékesen megjegyezve, hogy a templomnak annyi. Amikor pedig Hörli Jákóbot emlegeti, kifakad, hogy annak a nyikhajnak egy szavát nem lehet elhinni, nem bizony. Ja, és miért jöttek a hajóhoz? Mert Ricsárd meg akar halni.

A hajóban ott a dinamit, Ricsárd ezzel akarja felrobbantani saját magát, de sajnos ez nem megy olyan könnyen, mármint ha ő csinálja, mert Jákób megoldotta, hogy ő ne ölhesse meg magát azzal, hogy hozzáért. Ricsárd idegösszeomlást kapott, ez már tuti, mivel rádöbbent, hogy Jékób szolgálatában élt le pár emberöltőt, hiába. Dzekk vállat von, jó, akkor majd én meggyújtom a kanócot. S lőn, csak éppen Dzsekk nem megy sehová, hanem beszélgetni akar, miközben ég a dinamit zsinórja. Hörli kiszalad a hajóból, mert már látott ilyen robbanást, Dzsekk viszont nem megy sehová, hanem hirtelen nagyon erősen hinni kezd abban, hogy Jákób őt is okkal hozta ide, és ő sem fog meghalni. A zsinór ég, már csak egy centi van hátra, és... elalszik. Magától. Szegény Ricsárd.

Ben szorgalmasan ás, de megjelenik neki ÁlLocke, és közli, hogy hagyott neki egy puskát az erdőben, és azt akarja, hogy Ben vele menjen a Hydra állomásra. Hogy miért? Mert kell valaki, aki a szigetet igazgatja majd akkor, ha ő és az emberei lelépnek a szigetről. Ben, Ilana figyelő tekintete mellett meglóg, és elrohan a puska irányába. Ilana nem lövi le menetközben, csak tudnám, miért, de amikor elérnek az erdőben hagyott fegyverhez, Ben nem lövi le Ilanát, hanem elmagyarázza neki, hogy pont úgy érez, mint ő, végignézte a lánya halálát, és nem mentette meg, mert Jákób úgy akarta. És dühös volt, amikor leszúrta. Michael Emerson ismét Emmy-díjra méltó monológgal rukkolt elő, gratula. A feszült jelent vége, hogy Ilana megbocsát. Ben a partra visszaérve segít Szánnak sátrat építeni, és ekkor megérkezik Hörli, Dzsekk és Ricsárd. A kamera a tenger felé fordul, ahol egy tengeralattjárón Widmore közelít a sziget felé.

Az AlterLostban Ben tanár egy iskolában, történelmet próbál beleverni a nyikhajok fejébe. Elégedetlen a rendszerrel, az igazgatót fasznak tartja, és az apjával él, aki azon sajnálkozik, hogy kár volt eljönniük a szigetről (!!!), mert ha maradnak, mi minden lehetett volna Benből. Ja, például többszörös gyilkos, de spongyát rá. Bennek jó ötletei vannak az iskola vezetését illetően, amiben Artz és Locke támogatja is, mert ők is ebben a suliban tanítanak. Bennek van egy nagyon tehetséges tanítványa is, Alex, aki a Harvardra vagy Yale-re akar menni, és különórákat vesz tőle.

Az igazgató tényleg egy fasz mellesleg, és dugja az egyik nővárt az iskolaorvosi remdelőben, amire Alex hívja fel Ben figyelmét - ő meg Artz segítségével feltöri az email-fiókját, és szaftos levelekkel zsarolja meg a jóembert, hogy mondjon le, és nevezze ki őt, mármint Bent helyettesnek. Az AletrLostos Ben viszont annyira nem májer, mint a szigeten, és az igazgató menten visszavág Alexszel: ha megzsarolsz, mondja, akkor a csaj soha nem jut be az egyetembe. Bennek választania kell saját ambíciói és a lány sorsa között, és természetesen a jobbik döntést hozza meg, mert az AlterLostban mindenki rendes és kedves.

Címkék: lost
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2010.06.13. 14:08:44

Hurrá, hurrá!
Anglia következő meccséig hátha sikerül behozni a lemaradást ;)

Llew 2010.06.14. 08:58:57

Alex a szigeten milyen lófejű volt, most meg annyira jól nézett ki, hogy elállt a szavam tőle.
Lock fasza volt a mikor odaszólt Bennek a suliban, hogy ő követné.

Pandi 2010.06.14. 12:43:47

Jaj, végre, ez jólesett. Köszi, Sixx.
Jöhetne is a következő.:)

Savafan 2010.06.14. 13:20:51

a hétvégén véletlenül beleláttam a speed racer filmbe. és kit látok, Dzsekket és Yokot:) persze a templom főnöke ebben is geciember volt, ha minden igaz, mert abban a pár percben olybá tűnt. Dzsekk meg valami jótét lélek:)

Voyoshka 2010.06.15. 10:42:31

hujjá, hujjá, éjjen-éjjen!!! Még el sem olvastam, csak megörültem neki, hogy van. Szabin voltam, de ÉREZTEM, hogy készült valami ez idő alatt.
Thx Sixx!!...

Voyoshka 2010.06.15. 12:26:28

:O tényleg csak ennyi történt ebben a részben?.... :S

igazmondo 2010.06.16. 11:40:27

Hát... ez a hogyvolt olyan mint Gogolák elvtársnő új szoknyája. Kurta.
Azért jó, csak nem annnnnyira jó.

sixx · http://comment.blog.hu 2010.06.16. 11:41:26

@igazmondo: van ez így, a csapágygyárban sem lesz minden munkadarab egyforma. (nem bizony, el ne higgyétek, hazudnak.)

igazmondo 2010.06.16. 11:42:50

@sixx: Én vótam egy-két csapágygyárban (SKF, FAG, MGM, stb.) auditálni és mindent rendben találtam. Ezek szerint felültettek a szemetek :)

igazmondo 2010.06.22. 13:55:57

Újabb lost hogyvót mikor? A múlt hetinek csak az elejét láttam, a tegnapinak meg csak a végét. Szóval összesítésben 1 rész minuszban vagyok. Nagyon kellene a májamnak a hogyvolt...

Flankerr 2010.06.22. 14:26:08

@igazmondo: A megoldást úgy hívják: türelem..:)

Pandi 2010.06.22. 15:10:49

@igazmondo:
Igen, én is nagyon várom, de addig még van egy-kettő, ami hiányzik, úgyhogy türelem.:)
Pedig a múltkori, Dezmondos rész volt nekem az egyik legjobb az utolsó szezonból, de ez a Hörlis se volt kutya. Nagyon szívesen olvasnám még egyszer.

igazmondo 2010.06.22. 20:03:06

@Flankerr: Én türelmes vagyok, de nem a májam...

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2010.06.23. 19:05:28

Sajnálom, hogy a Lostos-hogyvoltok is elhaltak (sajnos, hiába pótolja Sixx utólag, ez frissiben jó igazán, közvetlenül a rész után:-(

Llew 2010.06.23. 20:05:29

@vadász2: basszus rosszabbak vagytok mint egy ovis, akinél kimaradt a délutáni mese

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2010.06.24. 20:39:29

@Llew: Már miért lenne óvódás? Én már csak ezt az egy sorozatot nézem, olvasom/olvasnám. Gondolom te is úgy szoktad, hogy megnézed a részt, és után amilyen hamar lehet, elolvasod a hogyvoltot is, majd jól kibeszélitek az epizód élményeit. Több sorozat is volt, ahol a hogyvolt elcsúszott a vetítéshez képest. Na ezeknek a hogyvoltaknak a látogatottsága eléggé gyér volt :-(

Llew 2010.06.24. 21:06:35

@vadász2: persze van, amit jó frissen olvasni, de ha nincs akkor, max gyakrabban nézem az oldalt/rss olvasót, nem jövök és idegesítem azzal a szerzőt, hogy mikor lesz már. Amúgy az olvasók töredéke kommentel, szóval az nem mérvadó a látogatottságról.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.07.14. 14:21:22

sixx, tönkreteszel. Jövőhéten évadzáró, és már vagy négy-öt rész elmaradás van, honnan tudjam, hogy mi merre hány méter a szigeten, ha valami nem tiszta? :-(

Llew 2010.07.14. 14:39:25

@Fedor: ugyan nem hv, de sixx írta az adott epizódról friss fejjel:
comment.blog.hu/search?searchterm=6x&searchmode=OR&submit=Keres%C3%A9s
tessék megkeresni az évadszám x epizódszám című posztokat a sorban

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2010.07.14. 19:05:15

@Llew: De ott sincs mind :-(

@Fedor: Jövő héten évadzáró?? Hű, ba...

diabola 2010.07.19. 17:32:32

Nagyon jó lesz utólag is, de várnám Sixx írását
:-))

diabola 2010.07.19. 17:33:43

@Llew:

Jójó, de az egész sorozat már egy ideje csak az ittenieket olvasva volt élvezhető--már bocs

kerecsen2010 2010.07.21. 14:45:38

Soha többé nem lesz Lost-poszt? Bezzeg a Survivort nyomod, Sixx!

Flankerr 2010.07.21. 15:09:33

@kerecsen2010: A türelem Lost hogyvoltot terem. a Survivor, ha nem vetted észre, már több éve megíródott, csak az egyik adón történő itthoni (újra?)sugárzás miatt van újraposztolva.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2010.07.22. 07:48:28

@Flankerr: Én is csak néztem, mik azok a 200-as hozzászólások egy friss(nek tűnő) poszthoz...

Flankerr 2010.07.22. 08:00:19

Akkor ezt a rejtélyt is megoldottuk. Viszont nem kreáltunk vele másik hármat, ezért rossz Lost történetíró lenen belőlünk..:)

Vicsjó 2010.08.03. 15:48:39

Mikor jön már a többi Lost hogyvolt, ami vb miatt csúszik????? :-))))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2010.08.06. 20:53:13

Otthon hol tart a sorozat? Én is végignéztem, és maradt q sok kérdés bennem, kinek lehet feltenni? :D
Már aki tud válaszolni is...
Ez így nagyon gagyi vég lett, valahogy különlegesebb volt ez a sorozat, többet érdemelt volna, a néző is...fakk. :-(
Lindelofot nem koncolták föl az USA-ban?

diabola 2010.08.09. 15:34:29

Nekem tetszett a vége, egészen MÁS lett, mint hittem volna...

Mind. Amp. 2010.08.18. 14:19:31

Mindig sejtettem, hogy egy ilyen zseniális sorozatot nem lehet megfelelő színvonalon lezárni, de a befejezés így is rettenetesen méltatlan volt.

Kárt érte...

rio.pete 2010.10.21. 16:43:07

Inkább azért kár, hogy véget értek a Lost-hogyvoltok. RIP.
süti beállítások módosítása