Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Flash Forward - A jövő emlékei 1X20 - The Negotiation

2010. június 01. 09:00 - barnslig

T. eddigi olvasóim, ne riasszon el titeket a múltkori vérzivatar, gyertek kommentelni, hiányoztok.

Elérkezve a huszadik részhez az epizód nem úgy indul, mint az eddigi tizenkilenc. Ahelyett, hogy Wedeck hangján hallanánk a beveztő szöveget, egy eddig ez történtet mond csak és hamarosan kiderül, miért. Április 28. van, Wedeck pedig a jólismert mondatokat az irodában mondja el az ügynökeinek, némi kiegészítéssel: öröm és bánat, zavar, aggodalom és félelem, mindezeknek vége a következő napon. Nagy valószínűséggel az épületet megtámadják holnap este, ezért minden protokollból a legszigorúbb van érvényben és kommandósok, orvlövészek az épületben. Vogel és Janis pillog egymásra, mintha mindent tudnának az elkövetkezendő napról, mellesleg Janis és Vreede van megbízva a felügyelettel, még a végén igazam lesz arról, amit kommentben ellőttem? A szpícs végén Wedeck Markot kérdezgeti Simonról, akinek azóta, hogy lelépett semmi nyoma. Telefonja inaktív, a családjánál Torontoban, ahova visszament Annabelle is, nem jelentkezett. Wedeck a föld alól is akarja őt is és a gyűrűt is, Mark épp csak nem liheg és vonyít, úgy szeretne megfelelni Wedeck elvárásainak.

Vogel tart még egy eligazítást, mert egy fokkal még nehezebb lett a dolguk: a tévé ezekben a pillanatokban ad le egy felvételt Simonról a deroiti stadionban ébren a kitekintések alatt. Hogy tényleg a hobbit van ott, azt nem mondják és Mark jön rá természetesen, hogy a felvétel nem tőlük szivárgott ki, ugyanis egy eddig számukra is ismeretlen szemszögből van felvéve. Erről mit sem sejtve Zérónk valami kocsmában ül, kalapban és szemüvegben, kezében új személyi okmánya David Walker nevére kiállítva. Próbálgatja új nevét, mikor megszólítja egy női hang, aki ismerősnek találja Simont, mi meg ismerősnek találjuk a szexi nénit: ez bizony Lita, Janis beszervezője. (Kép szannának megy.) A csaj nem sokat késlekedik, felvilágosítja a hobbitot, hogy nagyon jól tudja, ki ő és szeretné, ha Simon velemenne. Tud egy akkora hímsovén görény ennek ellenállni, mint Simon? Nem tud, megy is vele. Míg Demetri telefonon próbálja elérni azt az újságírót, akinek a Zéró-videót elküldték, Zoeyt látja meg az asztalánál vigyorogni. Vigyorog, de még mennyire, mert nyugodt, boldog és kedélyes hangulatot akar kelteni, aztán BAZINGA, bedob egy kérést: vegye ki Szamuráj a holnapi napot szabinak.

Demetri nem hisz a fülének, szerinte ez nem is kérés, hanem elmebaj, nem hagyhatja cserben a kollégáit, de Zoey arra kéri, most az egyszer kettőjükben gondolkodjon és másnap zúzzanak el Hawaiira és átad egy repjegyet. Mielőtt bármiben is megegyezhetnének, Szamurájt visszahívják és Zoey fújtatva lelép. Markot is várja valaki az irodájában, de ő sem boldog tőle: Gabriel és személyes testőre Olivia a mozaik-fal előtt állnak és kűzdenek - a fickó át akarja rendezni a füzetben szereplő rajz mintájára, doktornéni meg megpróbálja megakadályozni. Szépfiúnak majdnem megáll a szíve, amikor behatóan szemügyreveszi a füzetecskét. Amikor pedig Olivia kimenne, hogy Mark kikérdezhesse Gabrielt amolyan FBI-os módon, a fickó bepörög, megragadja doktornéni karját és nem ereszti, majdhogynem verekedésbe fullad az ügy. Látszik eközben Mark Benford arcán bármilyen ahhoz hasonló érzés, hogy esetleg féltené a feleségét? Háhá, dehogy. Közben Vogel megint valami bárban tolja a teát és Janist várja, akire nem találok szavakat, olyan ideges és feszült. Csodálkozni mondjuk nem lehet rajta, el is sírja bánatát gyorsan a CIA-snek: azt akarják, hogy ölje meg Markot, de bizony nem fogja.

Pillanatig se gondoljuk, hogy erre a bejelentésre Szopottgombóc megértően bólogatni fog, neehem. Megmondja Janisnek, hogy ha nem öli meg ő, akkor találnak a feladatra mást, aki aztán majd Szimpatikus Barnát is kiiktatja. Úgyhogy Vogel felszólítja Janist, hogy tegyen mindent úgy, ahogy kérik, mert már közel vannak. Na de mégis mihez? Még egyáltalán nem hallottunk arról semmi érdemleges információt, hogy Janis mire kell. A kitekintések megtörténte előtt még érthető volt - na de hiába játszotta a kettős/hármasügynököt, akkor sem tudta elejét venni, még csak nem is sejtette, mi fog történni. De ezután mi szüksége rá a CIA-nek, hogy tégla maradjon? Jó, tudok rá elméleteket gyártani, de ha már mindent a szánkbarágnak, ezt miért nem? Miután a súlyokat nemhogy levették a válláról, de még rá is pakoltak, Janist még Szamuráj is zaklatja az irodában. Ez a szerencsétlen férfiember(?) nemhogy hálát adna az égnek, hogy a menyasszonya tudta nélkül megfektetett és teherbeejtett nő nem akar tőle se gyerektartást, se érzelmeket, ő fut a pofonért: mert ő része akar lenni a gyereke életének. Már neve is van egyébként a párhetes sejtcsomónak: Willa.

Afganisztán, Helmand tartomány, Aaron, Khamir. Én igazán nem akarok most ilyen apró baszakodásokba belemenni, de eddig arról volt szó, hogy Kandaharba vitte Tracyt a Jericho, most meg egy egész tartománnyal arrébb nézik egy papírmasé-szikla mögé bújva, ahogy a Joshua bázison mozgolódnak a csúnya katonabácsik. Szakáll nyomogatja a baszott nagy objektíves gép gombját mint süket a csengőt. Mielőtt megtámadja csinos magánhadseregével a kócerájt, hogy elhozza a lányát, még el akarja küldeni Wedecknek a képeket. (Ez is egy olyan pont, ahol elkélne a felvilágosítás: akkor most az elnök tud a Jericho viselt dolgairól és támogatja? Vajon tényleg ő küldte a Janist megtámadó fickót, meg a fiúkra támadókat Washingtonban? Miért nem lehet ezt normálisan kifejteni?) Wedeck a képeket megkapva meg van döbbenve és egy egész hadtestet akar odairányítani, de Aaron egy pillanatot sem akar várni, most azonnal be akar menni a lányáért. Wedeck világosan megmondja, hogy maradjon a seggén és segít neki, de ekkor Szakáll meglátja, ahogy a lányát kétoldalról egy-egy erősember kicipeli a sátorból és egy teherautóba rakja. Aaron rohan.

Egy motelszoba tévéjén épp látjuk, ahogy élő adásban bejelentik, hogy a hatóságok (hahahaha!) azonosították (hhahahahah!) Zérót, aki nem más, mint Simon Campos, Simcoe haverja a kitekintések előidézésében. A hatóságok számára, akiknek ez a feladat több hónapot vett igénybe, inkább túl jó ez a reklám. A motel franciaágyán a hobbit fekszik az orgazmus utáni teljes nyugalommal, kalapban, amíg Lita a melltartóját veszi föl. Ezt a csajt többet is mutogathanák, akár fehérnemű nélkül is, máris jobban tetszene a sorozat. A hobbit szökni akar, Lita vihog, szökni fiam, ez nem egy romantikus teleregény, hanem egy nyomi high-concept sorozat. Aztán bejelenti, hogy nemsokára megjön Hellinger, a nagyfőnök, akinek Simon mindent köszönhet az iskoláitól kezdve és akkor tényleg bekopogtat Öltönyös. Azt azért megkérdezném, hogy köszönheti a hobbit annak az embernek az élete történéseit, aki egyidős lehet vele. Helinger felajánlja Simonnak, hogy abból a menekülő senkiből, akivé most vált, miután lelépett az FBI-tól és már az egész világ tudja, hogy valahogy ébren volt a kitekintések alatt, újra valakit csinál, csak álljon vissza hozzájuk. Simon némi huzavona után a gin mellett feláll és kisétál válaszul. Ez a hobbitgyerek nagyon tud ám kisétálni.

Az FBI-nál megkezdődik Gabriel kihallgatása. Először három képet mutatnak neki: Frost, a halott hajléktalan (Kent) és Nhadra fotóját. Mindhárman ott voltak a Raven River kórházban, mindhárman résztvettek a kísérletekben - Gabriellel együtt. A másik kérdés, ami izgatja őket, hogy mikor lesz a következő kitekintés. Tegyük fel, hogy a kórházban folytak az előzetes kísérletek és Szomália volt az első nagyobb teszt október hatodikára. Vogel kicsit másképp látja: mi van, ha október hatodika volt a nagyobb teszt valami még durvábbra. De Gabriel nem tud időpontot, azt mindig Frost tűzte ki. És volt még ott valaki Froston kívül, aki vezetőnek tűnt? Hát persze, a nagyfiú, a főnök, le is rajzolta a portréját a füzete tizenötödik oldalára. A füzet tizenötödik oldalát kinyitva Markra kacsint Öltönyös arca, a nagyfőnök. Egészen addig remekül megy ez a kihallgatásosdi, amíg be nem lép Demetri, hogy Markot kihívja egy percre. Gabriel magára húzza a kapucniját - bár egy alufóliabukósisak valszeg jobb lenne - az Ember ellen, Akinek Meg Kellett Volna Halnia.

Még történik két dialógus Mark-Demetri és Olivia-Gabriel-Simcoe között, de annyira semmiről nem szólnak és annyira idegesítőek, hogy nem vagyok hajlandó írni róla. A harmadik legalább egy kicsit izgi. Janis egy mosodában találkozik Carline-nal, aki mostmár pöppet ideges, mert Mark még mindig él és figyelmezteti Barnát, hogy holnap este tíz előtt meg kell ölnie. Ha viszont ezen kívül nem ad valami infót és üres kézzel kell visszamennie a főnökei elé, úgy Janis túl nagy szarba kerül. Úgyhogy Janis köp, de még mekkorát: Gabrielt adja nekik, akit nemsokára egy védett házba szállítanak és Jack Bauer nehéz napjai óta tudjuk, hogy mindig útközben a legkönnyebb valakit elrabolni. Visszatérve az irodába már meg is beszéli Wedeck bácsival, hogy hova kéne vinni Gabrielt, de mielőtt nekikezdenének a hadműveletnek, Mark beszél vele egy percet. Érzelmesebb és alacsonyigényű nézőink itt most biztos eltöröltek pár könnycseppet, sokattapasztalt társaimban pedig kigyulladt a Warning! Bullshit! piros lámpája.

Mert ez a faarcú csoda, ez a zseniálisan ostoba FBI-ügynök arra kíváncsi, hogy Olivia Simcoe (!) majd biztonságban lesz-e és boldog lesz-e abban a jövőben, amit Gabriel látott. És amikor az autista fickó azt mondja, igen, akkor abban meg is nyugszik. Csodálatos, egyszerűen csodálatos. Filmtörténeti pillanatok ezek. Pár kilométerrel arrébb, Afganisztán lejtős dombjain, a simogató fű között, hol tücsökhegedű hangja szól, Szakáll a bátor hős PUFF PUFF, lelő két rossz bácsit, akik épp most akarták agyongyakni a lányát. A lankák közül aztán támad a turbános had, Tracy felmentőserege. A rossz bácsik valószínűsíthető irányítója eközben az Ovális Irodában fogadja Wedeck telefonhívását, aki kevés körítés után annyit mond: Joshua bázis és az elnök úrnak arcára fagynak a ráncai, de tagadja, hogy bármi Joshua bázist is ismerne. Wedeck bejelenti, hogy akkor a birtokában lévő fotókat átküldi Clementenek, az elnök kicsit még szekálja, aztán hivatalos hangnemre vált és leteszi a telefont. Wedeck viszont új vonalat kér, tárcsáz és Clemente alelnökasszonyt kéri.

Közben Gabrielt is elindítják útjára, a rész még a harmincadik percnél sincs, én meg írtam már kilenc bekezdést, elnézést, felpörgetem. Gabrielt két ügynökkel és két kommandóssal viszik el, erről és az útvonalról Janis értesít valakit telefonon a női vécéből, majd a tükör előtt állva simogatja a nemlétező hasát. Száguld is a fekete páncélautó, a sofőr Vreede, anyósülésen Demetri, hátul a szállítmány. Az egyik kereszteződésnél egy autóból kiugrik valami cowboy kalapos fickó, előrántja a puskáját és vagy hat helyen kilukasztja a szélvédőt. Vreede közben tolat, Dem kilövi a kalapost, de a hátuk mögött már jön is egy másik, abból ketten ugranak ki. Az FBI-osok hallgatnak, a két rossz bácsi közeledik, kinyitja a hátsó ajtót, a kapucnis Gabriel pedig kiabálja, ne lőjenek. Nem lőnek, de a kapucnis Gabriel igen, mert kapucnisnak kapucnis, csak nem Gabriel, hanem Mark. A csalafinták, mi?! Aaronnal közben közli Khamir, hogy Kandaharba eljutni egyrészt öngyilkosság az ellenőrző pontok miatt, másrészt gyilkosság, mert Tracy nem élné túl az utat, de Szakáll annyira biztos a kitekintésében látottakban, hogy ellenvetést nem tűr, Kandaharba akar menni azonnal és még mindig tíz perc van ebből a tetves részből.

Hogy Benfordék mennyire csalafinták is, az csak most derül ki, mert az elrablásra küldött autó visszatér a főhadiszállásra, Öltönyös odajárul, hogy fogadja Gabrielt, de persze ő se a cuki autistát, hanem a kutyaszemű ügynököt kapja. Helinger vörös kódot kiabál, erre vagy huszan pattannak fel számítógépek elől, amikre gyorsan ráküldenek egy format c:-t. Rohangál Benford és Hellinger, a rosszfiúk és a kommandósok, de sok bába közt elvész a gyermek: bár Öltönyöst Szépfiú leteríti, a gépekről sikerül mindent letörölni. Visszatérve az irodába Mark kurvára ráijeszt Janisre a parkolóban és arról érdeklődik, hogy mivel nyilvánvalóan nem az FBI-nak dolgozik, ezért szeretné megtudni, hogy kinek. Janis bevallja a CIA-t, de kíváncsi, honnan jött rá Szépfiú, az meg sorolja: Marciera való gyanúterelés, a Vogellel való találkái, a halasbolt és végül hogy Janis volt, aki egy fülesre hivatkozva bejelentette, hogy valószínű meg fogják támadni a Gabrielt szállító kocsit. Hogy miért most vetett véget az egésznek? Mert azt akarták, hogy megölje Markot.

Szépfiú viszont ahelyett, hogy könnyeket törölgetne, marad inkább dühös és figyelmezteti Janist: amikor ez nyilvánosságra kerül, hiába áldozott fel mindent Barna, pont ezért lesz majd teljesen egyedül. És amikor Janis megpróbálja kíméletesen, de őszintén megosztani Demetrivel az egész sztorit és hogy a terhessége az egyetlen olyan út volt, ami kifelé vezetett ebből az agybajból, Szamuráj meg csupán egy eszköz volt hozzá, az alig fogja fel, mert ő a részese akar lenni. Hülyegyerek. És bazdmeg, nem hiszem el, de még egy rettenetes dialógust benyomnak a végére Szamuráj és Gabriel között. Az autista fickó pedig legalább annyira jó, mint Frost figurája, de amit művelnek vele a többi szereplővel, az botrányos. Demetri azt akarja tudni, benne volt-e Gabriel akármelyik kitekintésében, de az lehűti: mindig halott volt, az emberek pedig mindig szomorúak ettől. És nincs olyan, hogy megváltozik a jövőd, amit láttál, mert a legvégén úgyis oda érkezel, ahol lenned kell. Dzsíz! Aaronék megérkeznek közben oda, amit a kitekintésében látott, rajzok a falon megvannak, örül. Janis hazaér, csak az akvárium világít, úgyhogy kissé megrémül, amikor Simon fegyvert fogva rá kilép a sötétből és a segítségét kéri. Ha még egy részt meg kell néznem, én meghülyülök.

Címkék: flashforward
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Squazee 2010.06.01. 09:51:08

Na ezt a hogyvoltot tényleg élvezet volt olvasni, rohadt viccesen írtad le, elismerésem. Főleg ezért: "ez a faarcú csoda, ez a zseniálisan ostoba FBI-ügynök". :D

A csalafintaság része tetszett a dolognak, bár kezdek rájönni, hogy lehet, hogy nekem azért tetszik a sorozat és tudok rajta meglepődni, mert olyan időpontban nézem meg, amikor az agyműködésem nem éppen a csúcsokat döntögeti?

Demetri szegénykém teljesen meggajdult, amióta túlélte a halála napját. @@

fegor 2010.06.01. 10:27:39

Hát basszus, a reklám alatt kimentem fogat mosni 1 percre, és valami időspirálba kerülhettem, mert mire visszaértem Janis le volt leplezve (nem is értem hogyan), és a fantasztikus átverő hadműveleten is túlestek Markék. Bezzeg Szakállról nem késtem le...

Mondjuk nem értem, miért kellett elvinni Gabriel-t, aki jelen pillanatban az egyetlen használható kulcs lehet a történethez. Folyamatosan őt kellene kihallgatniuk, ha kell Oliviaval, mindent megtudni tőle, amit csak tud Dyson Frost-ról, a kísérletekről, a tevékenységéről, a motivációiról stb. Még mindig nem tértem magamhoz, hogy kinyírták a kulcsfigurát (nem mellesleg a legizgalmasabb karaktert, de mindegy).

Ja és igen, totál igazad van Barnslig, enyhén szólva röhejes, hogy a nagyfőnök egy fiatal 30-as nyikhaj, aki persze végigcsinálta Frost 20 éve tartó kísérleteit. Muhaha.

fegor 2010.06.01. 10:32:25

@Squazee: Dimitri már márc. 15 előtt is hisztis hülye volt, akkor ugye még a közelgő halála miatt nem tudott koncentrálni. Teljesen hiteles egy ilyen figyelmetlen, fegyelmezetlen, dekoncentrált FBI ügynök.

barnslig 2010.06.01. 11:05:49

@Squazee, well, Demetri szerintem se volt sose normális és esküszöm, néha elkap az empátia, de akkor jön vmi ostobaságával és legszívesebben nekiugranék egy baltával.

@fegor, ugyeugye. ott volt Frost, az egyetlen normális és érdekes karakter, kinyírták. most itt van Gabriel, a színész remek, a karakter ha nem is érdekes, azért van benne potenciál, erre elsüllyesztik. de mondjuk két rész van még, úgyhogy már mindegy.

Savafan 2010.06.01. 12:45:42

már csak két rész van belőle? ilyen hamar elértünk a végére? ehhez képest a főgönoszt csak most láttuk. igaz most kétszer és máris elkapták. nem valami ügyes:)) arra kíváncsi leszek, hogy a balul sikerült Gabriel elkapás után kinyírják-e Janist. igaz a góré éppen abban az épületben van amiben ő is.
a csillagos kezű emberek teljesen eltűntek?
a beszervező csajszi tényleg szerepelhetett volna többet és akár fehérnemű nélkül is, ebben igazad van:)

Szamuráj tényleg elég kretén, minek fut olyan kocsi után amelyik saját gárázsban szokott parkolni. Rossnak a Jóbarátokban sem jött ösze a leszbi nejével lakás:)

barnslig 2010.06.01. 12:50:04

@Savafan, rosszul fogalmaztál. HÁLISTENNEK, már csak két rész van belőle :D
csillagosokat nem láttunk már jó régóta, igen. nekem nem hiányoznak mondjuk.

Savafan 2010.06.01. 15:02:55

@barnslig: hiányozni nekem sem hiányoznak, de elméletileg holnap ők hatolnak be az FBI épületébe. ahhoz képest igen nagy a csönd körülöttük:)

Squazee 2010.06.01. 18:24:24

@fegor: Azért írtam, hogy teljesen meggajdult, ez azt jelenti, hogy eddig se volt százas. :) De ezzel a dologgal már végképp elszállt.

szanna 2010.06.02. 18:31:43

Micsoda megtiszteltetés! :)
Köszi a képet! :D

barnslig 2010.06.02. 19:28:05

@szanna, mindent a kedves olvasóért :D

RCH 2010.06.03. 12:15:02

Szolni kellene az FBI-nak, (vagy a forgatokonyv iroknak) hogy a Kürt Kft. csodakat tud tenni a letorolt/megsemmisitett adathordozokkal ;-)

barnslig 2010.06.05. 00:15:38

emberek, tényleg nem sznobkodásból, de képtelen voltam eddig megnézni a következő részből tíz percnél többet, mert egyből elkap a harctéri idegesség tőle.
nem tudom, lesz-e hogyvolt időben, mert félek, ha még írnom is kell róla, inkább lebaszom a gépem az erkélyről.

kecsegugu 2010.06.07. 14:36:05

Na itt vagyok jeee! Megnéztem végre ezt a részt is jeee! :-)
1. Szerintem az fontos jelenet volt, hogy amikor Janis látta Gabriel könyvében a góré fejét, akkor nagyon-nagyon nézte, aztán a mosodában ezt nem mondta a néninek.
2. A Simont meghágó nő tényleg rohadt jól nézett ki (a feje annyira nem), pedig már nem is olyan fiatal (szerintem). Ha heti 10x edzenék se sikerülne ilyen formába hozni magam :-(

barnslig, még ezt a két részt bírd ki légyszi! Ha nincs ez a hv plusz a részekhez, akkor nehezen lehet kibírni :-)
Ha ennek vége (hüp-hüp), akkor miről fogsz írni?

barnslig 2010.06.07. 14:46:28

@kecsegugu, valszeg az lesz, hogy amikor végez a melóval a pasim, akkor a kezébe nyomom a házimajmot, én bevonulok a hálóba egy üveg vodkával és addig nem jövök ki, amíg el nem fogy és meg nem néztem. de onnan még hol van az írás róla?! az egy másik üveg vmi lesz.

nem gondoltam rá egyébként, hogy írjak még hogyvoltot másról is, sztem magyar adó nem is ad olyat, amiket még nézek. kivéve a doktorházat, de azt candy írja, amikor írja.
süti beállítások módosítása