Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Flash Forward - A jövő emlékei 1X19 - Course Correction

2010. május 26. 14:28 - barnslig

A visszaszámlálás megindult, csak most nem a pisztoly mered Dem mellkasára, hanem a kasza a sorozat felé. Még három rész és meglendítjük kalapunkat, meglengetjük hófehér zsebkendőnket és fellélegzünk, mert nem lesz második évad ebből a botrányosan elbaszott sorozatból. Kiderül, ki volt Rutherford és miért volt fontos? Lesz-e összefüggés a Jericho - Afganisztán - Frost - kitekintés vonalon? Hogy hozzák össze Keikot a bevándorlásiaknál és Nicolet a fojtogatóval? És ezek még csak az apró kérdések, apró mellékszálak, ti is ezer másikat említetek kommentben. Néha, de csak néha elkap a svung és csak nézem elvárások és kérdések, fejcsapkodás és szemforgatás nélkül, olyankor jó, olyankor elégedett vagyok és még a hold is másképp süt, villamos is aluszik, a gyerek se mocorog az ágyában, de egyébként... Egyébként Palo Altoban nyitunk, az NLAP-nél, két nappal az ájulások előtt, két nappal azelőtt, hogy Simon és Lloyd tizenkét éves munkája végére érkezne: szimulálva a Nagy Bummot, az ősrobbanást, megtalálják a sötét anyagot. De Simon telefonja csörög és ahelyett, hogy jelen lenne munkájának gyümölcse beérésénél, az anyja hívására hazamegy Torontoba, mert az apja meghalt. A részleteket persze tudjuk.

Szóval a Nagy Napon csak Lloyd tartja a frontot, mint hatalmas elme, őt mutatja be Gordon Myhill egy újságíró néninek, aki ugyanolyan izgatottan mered a hatalmas képernyőre, mint az NLAP összes többi munkatársa. És harminc másodperc, húsz, tíz, ötnégyháromkettőegy, bimm, egy hullámot látunk elindulni Californiából, ami körkörösen nő tovább, aztán előtűnik egy másik hullámkör is és amikor összeérnek, bamm. Bekövetkeznek az ájulások. Honnan a második hullám? Hülyézzetek le, de én fogtam a Google Earth programot és megpróbáltam belőni, persze az is lehet, hogy akkorát tévedek, mint Makó és Jeruzsálem viszonylata, mert az érintkezési pont valahol a Csendes óceánban van, ami valljuk be: nagy. Azért én ki merem jelenteni, hogy valahol a Midway Atoll közelében látom a lehetőségét, ami úgy 5100 kilométerre van Palo Altotól. Ha az atolltól elindulunk 5100 kilométerre a másik irányba, akkor a következő lehetőségeink vannak megérkezni: valahol Dél-Koreában vagy Pápua Új-Guineában, már ha szárazföldet választunk. De mondom, ez csak magánakció volt, addig se kellett tovább néznem az epizódot, amiben az ájulások huszadszorra vannak megjelenítve, most épp az NLAP-ban, újságíró meghal, pezsgő kiömlik, csak a részecskegyorsítót hagyja hidegen, mit okozott: a műtét sikerült, a beteg meghalt.

A jelenben Simcoe egy élő tévéműsorban ül és az univerzum korrigáló hatásáról értekezik: egyrészt azt az elméletet veszi elő, hogy a dolgok menete nagyrészt csak egy útvonalon haladhat, eltérések csak apró mozzanatokban lehetnek, másrészt egy kvantumfizikában és egyébként antropológiában is használatos tant, hogy a megfigyelés formálja a valóságot - amiről már beszéltünk, hogy azért lesz az a jövőnk, amit láttunk, mert láttuk. A műsorvezető azokról kérdezi Lloydot, akiknek meg kellett volna halniuk, mégis életben vannak. Ők a statiszikai anomáliák, mint Demetri és Celia, de Simcoe szerint nem nyugodhatnak igazából meg, hátha utoléri őket is a korrekciós mechanizmus. Celiát be is hívják a színfalak mögül és odaül Simcoe-val szembe és végre kiderül, hogy is történt volna a halála, ha Al nem lesz öngyilkos: autóval elütötte volna. De mivel még mindig itt van és ott ül a székben, úgy tűnik, az univerzumnak mégis vannak még vele tervei. Aha. Simcoe Gyurcsók távgyógyítót és az Egyetemes Szeretet Egyháza alapítóját megszégyenítően mered bele a képernyőbe elmondani, lehetetlen, hogy még egy kitekintés legyen és 29-én mindenki ott fogja találni magát, ahol lennie kell.

A műsort nézi hobbit is egy kocsiban valami hídon keresztül menet, amikor jobbra nézve meglátja a húgát, Annabellet, aki ugye a család szerint elszökött, miután meghalt az apja, de a hobbit Flosso jóvoltából tudja, hogy elrabolták. A lány kisírt szemekkel és kócos hajjal áll a hídon, fején négy lézersugár végpontja és reszketve kéri a bátyját, ne menjen közelebb, mert akkor lelövik. Ő a válaszüzenet arra, amit Simon Flosso halálával küldött: a gyűrűt akarják 12 órán belül és ha nem kapják meg, megölik Annabellet. Egy zsíros hajú kamasszal több vagy kevesebb... Simon rámered a fehér furgon rendszámtáblájára: 7Q49923, aztán otthagyja az Ugg csizmás hugit a lézerpöttyökkel, hogy az FBI-nál megkérjen egy eddig nem látott ügynököt, hogy anélkül, hogy bárkinek szólna róla, nyomozza le a rendszámot. Még csak tíz perc telt el, de én már ásítozom, úgyhogy kis éji zenének pont megfelel Bryce és Nicole, két szerelmes páááár mindig együtt jáár. Doktorbácsi megint kemót kap, a szárnyas Bibliagyújtogató lánya meg könyvet hoz neki: egy buddhista nővér írása a félelemről. Épületes lehet, olyan édesvízkiadós.

Egy los angelesi ház padlóján ismeretlen fickó fekszik, feje körül elég nagy vérfolt, felette a teljes városi bűnügy, sőt, egy göndör fej is feltűnik, Fiona Banks átruccant Londonból. A fickónak március másodikán kellett volna meghalnia gyógyszerallergiában, de egészen mostanáig húzta. Fiona pedig azért van itt, mert egyértelműen gyilkosság történt: a kávéjában patkánymérget találtak. Az univerzum korrekciója vagy valaki segít neki, mert négy olyan ember halt meg az elmúlt három héten a környéken, akiknek eddig meg kellett volna, de nem tették. Ez már sorozatgyilkosság. Az meg az idegeim gyilkossága, hogy Olivia Simcoeval kávézik édeskettesben a tévéműsor után és a faszi azon vekeng, hogy bele kellett hazudnia a kamerába a kitekintésekről, hogy nem lesz több, Doktornéni meg veri magát, hogy óbárcsak tudnék segíteni. Édesistenem. Persze egy ilyen jelenet után rögtön Mark szerencsétlen kutyaszemét kell mutatni, mert így a legnagyobb a kontraszt. Simon sétál be hozzá, hogy nekiszegezhesse a kérdést: mi ez a rendszám és miért akarta megkerülni őket? A hobbit persze hazudik egy kicsikét: az otthonról elszökött hugicát meglátta ebben a kocsiban. Aha. Hát Mark lenyomozta a táblát és megkereste a közúti felvételeket is: aztán lejátsza Simonnak a találkozásukat a hídon - ez a lány nem elszökött otthonról, hanem elrabolták, sikít a testbeszédéről.

Mark a nyomozás biztonsága miatt aggódik, Lloyd Simonnak sír a qed és a következő kitekintés miatt, aki viszont a hugi miatt retteg. Szegény, szerencsétlen férfiak. Mark Wedecknek sírja el a bánatát, mert ő már érzi, hogy a hobbit valamit vagy nagyon elbaszott, vagy épp most bassza el, de Wedeck agya helyén zöld jellybeans lehet, mert ő még bízik, főleg mert szükségük van Simonra, úgyhogy meg akarja keresni a hugit. Demetri és Fiona ahhoz a fickóhoz igyekszik, aki a kékkezes bulit tartotta. Emlékszünk, Jeff Slingerland történelemtanár a drága és nagyon megnyerő a kinézete, csak a modorával van némi probléma. Csak egy kicsit furcsa őt egy osztálynyi diák előtt látni, ahogy feladja leckének Schopenhauert, a pesszimizmus filozófusát, aki tagadja isten létezését, aki szerint a világ az emberiség siralomvölgye, aki szerint az élet cél nélküli szenvedés. Vidám. Jeff a fotóról felismeri a patkánymérges pasit, mint régi kékkézparti-résztvevőt, de mivel már kiszállt, nem tudja mi van vele. Aztán előadja ő is az univerzum visszavág elméletet és amikor Fiona kedvesen figyelmezteti, hogy vigyázzon magára, megígéri, hogy úgy is lesz.

Miközben Olivia a papírmelót csinálja a nővérpultnál, megjelenik Dylan és az apja. Terápiára jöttek, de remélték, hogy összefutnak Doktornénivel, milyen megható. Ezt gondolja Gabriel is, aki az egyik szobából kijőve a hátulkötős hálóingjében majdnem táncraperdül örömében, hogy akkor mostmár Olivia és Lloyd együttvannak. Doktornéni hiába próbálja elmagyarázni, hogy nincsenek együtt miközben vonszolja vissza a szobájába, Gabrielnek minden mindegy, csak egy a lényeg: végre együtt látta azt a két embert, akinek együtt kell lennie. Az idillbe Vreede lép be és pár kérdést intéz Gabrielhez. Megmutat egy füzetet, amiben Mark fala van lerajzolva az összes képpel, fotóval, plakáttal és írással, összekötve a piros zsinórral. Hogy mi az? Nem egészen tudja, csak azt hogy látta. És jön a kurva rétestészta, úgy nyúlik, mint a betegzöld takony. Mondom a lényeget: Mark, Wedeck és a rendszámtáblás ügynök megtalálják a fehér kocsit, hogy merre ment és hol tűnt el, oda indul Szépfiú. Simon is vele akar menni, de Mark megmondja, hogy cseppet sem bízik benne, úgyhogy maradjon a seggén. Ő most visszaszerzi a hugit és aztán leülnek kicsit beszélgetni - és nincs több hazugság. Aha.

Simon a gépéhez megy, de a belépése az FBI adatbázisához megtagadva. Még ő csodálkozik, aztán odasétál a hét lakat alatt tartott gyűrűhöz és szerelmetes pillantásokat vet rá. Hasonlóakat, mint Bryce és Nicole egymásra, miután mindketten fontos dolgot tudnak meg. Bryce onkológusa bejelenti, hogy a kezelés sikeres volt, a tumor visszahúzódott, a nyirokcsomói is rendben vannak. Bryce lassan gyógyultnak nyilvánítható. Nicole a kórházban pedig új melót kap: a bevándorlásiaknak kell influenza elleni oltást adniuk, köztük annak a lánynak, akinek rajzolt arcát már annyiszor látta: Keikonak. A nagy hírt mindketten be akarják jelenteni a másiknak, de Bryce boldogsága győz Nicole elkeseredése felett és miután lesmárolja a kórház folyosóján, bemondja, hogy a rák gyógyulófélben van, azt is bejelenti, hogy gondolkodott a jövőről és nem érdekli, mit láttak, csak azt, hogy ami most van, az számít. Nicole kezét égeti Keiko aktája, de nem szól semmit. Fiona és Dem a töritanár után abba a kávézóba mennek, ahol a halott fickó vette a patkánymérges kávét. Egy ott dolgozó srác rögtön felismeri fénykép alapján Andyt, mert törzsvendég. Utoljára tegnap látta, egy fickóval beszélgettek kedélyesen arról, milyen jó, hogy előtte az egész élet most, hogy mégse halt meg.

A másik férfi magas volt és egy randa patkóalakú gyűrűt viselt az egyik ujján. Na ki magas és visel randa patkóalakú gyűrűt az ujján? Ahogy Dem és Fiona a iskola felé tart, emberünk épp a szabad akarat hazugságáról beszél és amikor meglátja a két ügynököt az ablakból, egy Nohnak szóló üzenetet hátrahagyva elsiet: az univerzum mindig visszaadja. Szamuráj persze azonnal sejteni kezdi, ki lesz a következő áldozat, mégis beesteledik, mire ott találjuk magunkat: a tanár az autójában vár, hogy Celia pár szatyorral sétálva az utcán az orra elé érjen. Motor beindít, lámpa felkapcsol, padlógáz és Celia mint a riadt őzike várja, hogy elbasszák nyílt színen, de az utolsó pillanatban piff, Dem rohan bele a tanár autójába, aztán üvöltözik, hogy Celia fusson. Celia fut, egyenesesen Fiona kocsija elé. Egy újabb piff, ahogy felrepül a szélvédőn, az univerzum, ugye. Az öli meg a tanárt is az úton fekve az esőben, hogy még elköszönjön épp Szamurájtól: nemsokára találkoznak. Nem úgy Simcoe és Simon, már a hobbit tervei szerint. Persze nem mondja ki, nem mond róla egy szót sem, de a szívszorító köszönete Lloydnak a parkolóban a segítségeiért.. csak a hülye nem találja ki, mire készül. Simcoe persze hülye.

Míg Fiona és Demetri az irodában romantikáznak és a csaj megkapja azt a telefont a kórházból, amit Alnak kellett volna, hogy Celia túlélési esélyei minimálisak, addig Mark azt a nyolc tömböt kutatja végig, ahol a fehér kocsi eltűnt a kamerák szeme elől. Az egyik sarkon egy jómunkásembert talál, aki egy majdnem kidöntött elektromos szekrényt javít és elújságolja, hogy a kocsi, ami ennek nekiment melyik épületbe ment be. Mark hívja a kommandósokat és az ajtó mögött tényleg ott a furgon, a csomagtérben a megkötözött Annabelle. Szépfiú felhívja a hobbitot, hogy egyet se aggódjon mostmár, megvan a kislány, jöhetnek az igazmondás percei, hobbit bólogat a telefonba, aztán elbúcsúzik Annabelletől és rácsapja a telefont Markra, veszi kabátját és lekapcsolja a villanyt. A gyűrű? A gyűrű nála van. Simcoenál meg Olivia van, amikor becsönget hozzá Mark, ezt hívják úgy, hogy epic fail és itt hívom fel minden kedves olvasóm figyelmét, hogy aki az epicet képes epikusnak fordítani és ezzel villantani bárhol, annak azonnal jár a szívlapát és egy értelmező kéziszótár. Szóval Lloyd és doktornéni épp béna szerelmi jelenetet játszanak, amikor Szépfiú kopogtat. Olivia csak kicsit szégyellve magát kisluttyan az ajtón, Mark pedig bejelenti, hogy a haverhobbit lelépett a qed-vel.

Miután a sejtés beigazolódik, hogy Simonnak több köze lehet a kitekintések megtörténtéhez, minthogy Simcoe munkatársa volt, a rendszámtáblás ügynök Wedeck és Mark elé tárja az igazságot: a hobbit maga Zéró, ujján az alpha-gyűrűvel. A sokkhatás után Annabellenek mutogatnának pár képet lehetséges elrablóiról, de a lány szerint felesleges, mert sosem látta az arcukat a maszkjuktól, amit viseltek. Jézusom, Mark tényleg elképzelhetőnek tartotta, hogy egy szemtanút élve hagyjanak, ha az bármilyen releváns információval tud szolgálni?! Csak annyit tud mondani, hogy Simon egy újabb kitekintés okozásához kell. Hát ez nem okozott nagy meglepetést.

Címkék: flashforward
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ooorsi 2010.05.26. 15:39:02

t-t-t-totál off: tervben van esetleg a life unexpected c. sorozat hogyvoltazása? Felettébb jó lenne. :)

RCH 2010.05.26. 15:41:18

Ez a resz eleg hurka volt.

nyina&mika 2010.05.26. 16:00:04

@Bubbie, t-t-t-t-totál rossz helyre írod, mert senki releváns ember nem fog foglalkozni itt a kérdéseddel. ha írnál sixxnek, valszeg az lenne a válasz, hogy kalandra fel, írd meg te. írj sixx-nek. a megfelelő mélcímre, ne ide.

@RCH, az nem kifejezés. gyökkettőre vált a humorérzékem mostmár minden résznél és sikoltoznak az agysejtjeim, mintha tequilára vodkáznék.

barnslig 2010.05.26. 16:00:39

megint én voltam álnéven az előző.

Ugyandehogy (törölt) 2010.05.26. 17:30:26

most meg kit hívsz hobbitnak?:) tökre megkeveredek.

barnslig 2010.05.26. 17:48:49

@Babette, tényleg csak simont. hol nem volt világos?

timii95 (törölt) · http://www.the-mentalist.mlap.hu 2010.05.26. 17:51:53

köszi a hogyvoltot. (: nem tudom, hogy csinálod, de én háromszor (vagy négyszer?) is elkezdtem nevetni az olvasása közben :D a legjobb, komolyan, ez volt: ,,Persze egy ilyen jelenet után rögtön Mark szerencsétlen kutyaszemét kell mutatni, mert így a legnagyobb a kontraszt." xD mondjuk van benne valami.
egy dolgot sajnálok - hogy Simon elment, mert én bírtam :D

barnslig 2010.05.26. 17:59:04

@timii95, örülök, hogy élvezed, mert én cseppet sem :)

Sátán meg a Jocó 2010.05.26. 18:10:58

b..a meg, szuper ötlet, nagy hype, iszonyat lehetőségek a témában...

...erre meg ezt a ..... kapjuk :(

Ugyandehogy (törölt) 2010.05.26. 18:29:12

@barnslig: nekem sehol, de ez nem biztos, hogy a te hibád. én arcokat szoktam megjegyezni, nem neveket:)mondnjuk, ha Simont írsz, akkor sem lettem volna előbbre, de akkor egyből meg tudtam volna nézni az imdb-n, ki az:D
(megjegyzem, most sem tudom hova tenni, de ze már tényleg az én saram:); nem tudom folyamatosan nézni minden részét)

kilobike 2010.05.26. 18:39:25

Nem fogják elvarrni a szálakat. Olyan lesz, mint az Invasion. Végefőcím, menjél paraszt aludni. Akár jó is lehetett volna ez a sorozat, de nem lett.

barnslig 2010.05.26. 18:42:57

@Babette: a színész neve dominic monaghan, én Simonozom és hobbitozom (tekintve a gyűrűk urás szerepét). fotó róla: előző hv utolsó előtti kép.

Melchi Zadok 2010.05.26. 18:50:52

a f@sz tudja... nekem bejött ez a sorozat, míg az agyondicsért jackie nővért kb. öt rész után otthagytam, annyira szar volt. szerintem.

Ugyandehogy (törölt) 2010.05.26. 19:22:02

@barnslig: háh, ez az aki lepadlózott, hogy amit kitalált, azt előtte sok évvel megépítették!
kösziii:)

victor vacendak 2010.05.26. 19:24:55

A sok megalapozott kritikai észrevétel ellenére sokkal jobban lekötött, mint a tényleg szar Lost 6. évad - bár kétségtelen, hogy eddig 2010-ben a Castle-nál jobb szériát nem láttam. Kár, hogy lehúzták a WC-n, mert volt benne potenciál. Sebaj, szeptember 27-n jön a DVD kiadás...:-D

barnslig 2010.05.26. 19:31:51

@Babette, ő az. igazán nincs mit.

@melchi zadok és @victor vacendak, kifejezetten kíváncsi lennék, mit tudtok ezen a sorozaton szeretni.

victor vacendak 2010.05.26. 19:32:17

@barnslig: Csak mellesleg jegyzem meg, miért lenne második hullámkör? Nagyon megerőltető elképzelni, hogy ugyanaz a kör miután megkerülte a Földet önmagába ér vissza??? Bazz.

victor vacendak 2010.05.26. 19:34:04

@barnslig: szeretni nem szeretek rajta semmit, csak érdekelt volna, hová lyukad a történet. 5 kurrens sorozatot néztem hétről-hétre, ez is közöttük volt.

Rose and Lily 2010.05.26. 19:44:34

A magam (magunk) részéről ez egy nagyon szimpatikus sorozat (ok, mi az angol változatot nézzük, a szinkronostól kiakadtunk).

Maga az ötlet, téma, és még az egész felvezetés is remek lett, ami alapvetően keresztbe törte a lehetőséget az a "rövid" néhány hónapos szünet, ami alatt mindenki kedvet (és emlékezetet) vesztett az érdeklődés mellett.

Kicsit hasonlóan érzem, mint (és ez most igen, máshonnét példa) Jackie Chan, akinek a hong-kongi, kínai filmjei zseniálisak, a "mindent tudó" amerikánuszok (lehet szótagolni) meg egy nézhetetlen, 85-ös IQ-ra tervezett borzalmat adnak elénk (ahogy pl az eredeti Knight Ridert is erre az értelmi színvonalra "lőtték be").

Az egy külön érdekes kérdés, hogy miért nem lehet normális effekteket és hangkeverést betenni, megfelelő zenével (effektek ilyen színvonalon már majdnem megközelítik a hazai "mércét"). És hogy egy egyébként nagyon is jó színész miért néz ki arcbénultnak és miért cselekszik színészi eszközök híján, nos az már tényleg a tevekettő és rötölöklub "becses" sorozatait juttatja eszembe.

Ez a sorozat önmagában lehetett volna egy új kultusz, ha valaki esetleg átgondolja mit is akar kihozni belőle (mintha valami hasonló lett volna a Lost vége felé is...), és pl nem kezdik nevetségessé tenni önmagukat és hülyének nézni a nézőket kezdve a felfoghatatlanul dilettáns Mozaik honlapjukkal, teljesen érdektelenséggel a nézők tájékoztatása, stb felé (pl a Chucknak is voltak webebizódjai...).

De hát, ez van.

Elég egy jó ötlet, egy jó vágó (aki tudja, hogy a rendező helyett hogyna legyen kaotikus), és már jöhet is a reklámbevétel.

Mindezek mellett mi szerettük, tetszik, és ez valószínű az idpnként felbukkanó atmoszféra és a történet alapötlete, valamint néhány epizódszereplő remeklése okán (Dyson Frost, mután már megismertük...).

Gyomorsavtúltengés csak akkor van, ha megint Olivia és Mark kerül egy képkockára.
Tökös FBI ügynök töketlen EMO-sként viselkedik, megírt/eljátszott motiváció nélkül...

Squazee 2010.05.26. 19:45:22

Nekem is tetszett. Nem ír TV történelmet a pozitív értelemben, de lekötött és érdekes volt ez a rész is. :) Érdekes lenne, ha Celia túlélné a dolgot.

victor vacendak 2010.05.26. 19:50:29

@Rose and Lily: Fúú, Olivia karaktere, basszus! Persze ez a brit p*csa minden eddig szerepében irritáló volt (először a Mocsok Macsók Meséi-ben láttam, már akkor is a falat kapartam tőle, aztán Penny a Lostban, aztán a Mondd, hogy szeretszben és a Sarah Connor Chronicles-ben)...

barnslig 2010.05.26. 19:53:31

@victor vacendak, a lejátszódó képek alapján igen, kifejezetten megeröltető, tekintve, hogy amennyiben a kör középpontja palo alto, egyik végpontja pedig tőle úgy 5100 kilométerre van, úgy a kör másik ívével nem érintkezhet, hiszen a föld átlagos kerülete úgy negyvenezer kilométer. önmagával akkor találkozhatott volna így, ha nem kör, hanem ellipszis, vagy béna az animátor, aki megrajzolta. amennyiben ez a röpke féltudományos magyarázat nem elég, úgy szívesen linkelek pár oldalt, ahol én szoktam csekkolni az elméleteimet, de angolul vannak, nem tudom, az megy-e. "Bazz."

@Rose and Lily, sok mindennel egyetértek, de félek, hogy az arcbénulás, a képtelen dialógusok és a célnélküliség nem a szünet miatt volt.

Relik 2010.05.26. 20:14:32

Azt hiszem egy későbbi rész alapján megalapozottabb tippünk lesz majd a másik hullám kiindulási pontjára. Legutóbbi két részt sajnos(?) egymás után néztem meg (angolul) és ezért nem tudom már, melyikben volt a nagy leleplezés.

joszif 2010.05.26. 20:17:15

Ez a sorozat el lett .....va de nem kicsit az 1x21-es résznél már én is azt kérdeztem magamtól hogy ezt a sorozatot még miért nem vették le a műsorról, aztán utána olvastam, hogy nem lesz következő évad. Egyáltalán nem lep meg. 2-3 rész volt olyan ami érdekfeszítő volt az összes többi egy-helyben toporgás a cselekmény sokszor egy kicsit sem haladt előrébb Az ember már nem azért várja a következő rész hogy nah mi miért történt hanem azért hogy végre történjen is valami, így nem lehet olyan érdekes sorozatot csinálni ami hosszabb távon fenntartja a nézők érdeklődését. Én már csak abban bízok hogy valami minimális lezárást összedobnak. Annyival is megelégednék hogy az utolsó rész végén 5 percig fekete képernyőn összefoglalják a sorozat tervezett végét, vagy csak leírják a honlapon 10-20 mondatban.

victor vacendak 2010.05.26. 20:26:41

@barnslig: mi az, hogy a kör egyik végpontja? Itt már alapvető geometriai ismereteknél tartunk...Azt állítod tehát, hogy egy gomb felszínén lévő pontból induló körhullám sosem ér körbe a gömb felületén (a Föld is inkább tojás) és önmagába?
Az animáció elég fura persze, de a sztoriban semmi sem utalt eddig két forrásra. Gyaníthatóan nem is fogjuk már megtudni - hacsak az utolsó rész szándékosan egy minden megmagyarázó lezárás lesz.

barnslig 2010.05.26. 20:34:05

@Relik, tudom, de ez részemről már spoiler kategória, ezért nem írtam. bár a hv-t még úgy írtam, hogy nem láttam előtte, csak a huszadik részt.

@victor vacendak, nyuszikám. itt nem alapvető geometriai ismereteknél tartunk, hanem hogy látod-e, amit nézel. már kiderült, hogy nem. innentől nekem ez a végpontom.

giantoctopus 2010.05.26. 20:34:13

mar 4 resszel ezelott erdektelensegbe fulladt nalam, folytatassal csak egy lostszeru semmirol szolo szart folytattak volna

Donor 2010.05.26. 20:55:05

@melchi zadok: Dettó, Dzseki nővért az első rész után pánikszerűen kapcsolom el, de ez a FlasForward nekem is bejön. Imádom ezeket az időparadoxonos történeteket és szerintem ilyen szemponból ez jó sorozat. Minden részben van egy csavar és mégsem esett még szét a logika.

Persze lehet hogy az én izlésem nem tartozik a nagyátlagba :D

Phxmike 2010.05.26. 20:55:14

tok jo ez a sorozat
nekem nagyon tetszik
van egy ket unalmas mellekszal de lehet hogy csak most unalmas

aki azt gondolja hogy ez a sorozat rossz akkor az nezze meg a stargate universe-t
hogy mi lett a stargate vilagabol az a botrany nem ez....

alfabet 2010.05.26. 21:04:25

nekem teljesen rendben volt a sorozat. Miért kell mindent ész nélkül fikázni ezen a szarláda indexen???
Mindenhol vannak unalmas részek még a 24.ben is volt sőt a house is produkál néha lottyadt részeket. Azt írd le tisztelt(?) szerző..., hogy neked nem jött be, de nem végig szídni. Újságírói etika is létezik nem is gyengén

barnslig 2010.05.26. 21:07:18

oh god, lekerülhetnénk a címlapról.

joszif 2010.05.26. 21:19:48

A Jackie nővérrel csak az a baj hogy nagyon rövidek a részek, legalább +15 perc kéne hozzá hogy az egyes részeket kellőképpen fel lehessen építeni. Jah és kivenni belőle az igazgatónőt mert az nagyon gáz, ha benne van egy jelenetben akkor legszívesebben kikapcsolnám....

számá 2010.05.26. 21:26:21

hát barnslig az alábbi mondatod miatt tudlak sajnálni, csak azt nem értem, hogy minek irsz róla és miért nem hagyod abba már most ennek a "a botrányosan elbaszott" sorozatnak kritikáját..

ulpiustamas 2010.05.26. 21:26:35

Ha a cikkírója ennyire kivan a sorozattól, akkor miért nézi és miért ír róla ilyen "próbáloknagyonvicceslenni" posztokat, lassan huszadjára??? Ezt én nem értem...

Egyébként teljesen jó a sorozat, kár, hogy az átlag amerikainak nem jön be...meg az átlag magyarnak :)

ulpiustamas 2010.05.26. 21:33:06

Honnan jön a második hullám? Nézd a sorozatot és lehet, hogy kiderül pár rész múva, ha nem akkor meg az animátor elcseszte, emberből van...de hogy utánnanézni a googleön, egy "elbaszott sorozat" elbaszott kritikája miatt??? Te gyagya vagy!

barnslig 2010.05.26. 21:36:59

igazából mostmár átvittétek a hangulatot idegesítőből szórakoztatóba, úgyhogy még. még!
kivéve dövant, akit nyaljon szájon egy birka a spoilere miatt.

Rose and Lily 2010.05.26. 21:46:57

@Phxmike: A Universe az nem Stargate...

Az Atlantisz igen, sőt.

Az SGU Subversion részében mindösszesen másfél percig újra együtt játszik Jack és Daniel, na az a másfél perc többet ért, mint az egész eddigi 18 rész...

Na persze, RDA is "érdekes" ezzel a kerek fejjel, de akkor is, mintha régi SG-1 lett volna...

Kit érdekelnek a rajongók, meg a több milliós nézőszám?

Legyen valami más, valami Battles(t)ar-os...

UI: pedig Rush jó is lenne, mondju egy Dr Rush c kórház sorozatba...

Lottie 2010.05.26. 21:50:36

Én szeretem ezt a sorozatot..ez az egyetlen, ami leköt, engem a Lost, a Született feleségek és társai nem hatottak meg.

Slowly 2010.05.26. 22:29:41

@Rose and Lily: jaja, már csak Sam hiányzott meg Teal'c :)

hórihorgas basszusgitáros 2010.05.26. 22:31:37

szerintem a másik hullám a lost szigetéről jött :D

Phxmike 2010.05.26. 22:31:49

@Rose and Lily: basszus!! mar azt hittem kezdek rosszul lenni mert pont ugy voltam vele hogy ez az utolso resz egy kicsit tetszett de aztan rajottem en is hogy csak azert mert daniel jackson meg oneil szerepelt benne es vegre volt egy kis akcio meg egy kis VILAGOS jelenet mert kurvara unalmas a sok sotet sejtelmes marhasag a hajoban
bar valamelyik jelenet elejen siman meglepodtem hogy egybol sex-szel indul
meg kell hagyni a csajbol mutathattak volna tobbet is mert az egyetlen jo dolog a sorozatban a nagymellu tokeletes hadnagy :)

de amugy szepen megfogalmaztad igen
ez a ket szinesz egyutt most tobbet hozott mint az egesz szar 18 resz alatt...

annus731211 2010.05.26. 23:03:39

Bocsesz de nekem is nagyon tetszett - én is az angol verzót néztem - és tényleg lekötött. A feleségek, a lost, meg house már nekem sem jön be, lehet, hogy épp ez a hiba :) én sajnálom hogy vége lesz.

Jim Raynor 2010.05.26. 23:11:02

hát, ez a sorozat semmivel sem szarabb, mint az az agyonsztárolt zagyvalék lost.

mertcsak 2010.05.26. 23:25:39

@Jim Raynor: megeloztel, pont ezt akartam irni en is :)

sorozatmania 2010.05.27. 00:45:57

@ulpiustamas: "Egyébként teljesen jó a sorozat, kár, hogy az átlag amerikainak nem jön be...meg az átlag magyarnak :) "

az amerikaiak jobb sorozatokhoz vannak szokva, nem ilyen ostobákhoz. a flash forward iszonyatosan le van butítva, a nézőt hülyének nézik a készítők, de szerencsére a nézők döntötte a sorozat sorsáról.

lehet, hogy nem a legrosszabb, csak az "egyik legrosszabb volt az elmúlt pár évben, de abban egyetérthetünk, hogy a legostobább-

Sátán meg a Jocó 2010.05.27. 08:46:43

amúgy az sem teljesen tiszta, hogy az Olivia-t játszó színésznőt ezzel a szájszerkezettel hogy engedhették képernyőre egyáltalán.

nekem mindig heves rángógörcsöket okozott eme nőstény kacsacsőrű emlős feltűnése.

andris|bandis · http://howtoiphone.blog.hu/ 2010.05.27. 09:21:13

Nem teljesen értem hogy itt és a comment:com-on miért lett divat szídni ezt a sorozatot...?

Nekem nagyon bejön, és még nagyon sok ismerősömnek is szintén, persze biztosan mi vagyunk az ostobák, ugyebár?

Ami pedig a megszűnését illeti, maga a magasságos sixx elvtárs írta meg, hogy azért kalapálták el nézettségben, mert az idősávjában valamilyen verhetetlen műsor ment valahol.

Tökmindegy, de sztem nem kéne ilyen bunkó módon leszólni dolgokat, amit meg sokan szeretnek.

Én sem írom le mindenhol hogy a Lost mekkora egy faszság, a lakatlan szigeten hónapokig rohangászó túlélőkkel, akiknek azért mindig jól áll a sérója, stb.

Tiszteljük már egymást kicsit. Köszi.

üdv

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2010.05.27. 10:11:56

A Flashforward elsősorban a karakterek miatt rossz. Joseph Fiennes pedig vonuljon lassan vissza, egyértelműen ő a mélypont. Az FBI helyében tiltakoznék, mert úgy mutatja be őket, mintha ott csak hülye amatőrök, alkoholisták és kettős ügynökök dolgoznának, fölöttük pedig egy tehetetlen, pattogós vezető.

A történet túl lett bonyolítva még az elején. Az ex-alkesz afganisztáni kalandja egyáltalán nem érdekel. Lloyd hülyécske gyerekének miért nem lehet normális? Stb.

A szinkron tényleg pocsék, főleg Haumann Petrának kellene még egyszer átgondolnia, hogy ilyen gyenge hangi adottságokkal tényleg ezt a pályát kell-e választania.

Tudja valaki, miért iktatták be azt az öthetes szünetet az AXN-en? Tényleg nagyon zavaró volt.

Mindent összevetve a FF még mindig sokkal jobb, mint a Lost c. átverés.

barnslig 2010.05.27. 10:35:35

@Reckl_Amál, tök igazad van, de mi a faszért kell belenyomorítani a végére a lostot? pont leszarom, ki mit gondol róla egy ff hogyvoltban és egyrészt azzal lesz szánalmas az egész ff, hogy állandóan a losthoz hasonlítják.

az öthetes szünet nem csak az axn-en volt, egyszerűen így jött ki a lépés: december 3-án lement a 10. rész az abc-n, a következő dupla meg március 18-án. elvileg a showrunner váltások és a csatorna által kért változtatások miatt kellett a szünet.

RCH 2010.05.27. 14:58:30

Na, meg egyszer!
Ez a resz eleg hurka volt, de azert en majd megnezegetem a hatra levo epizodokat.
Viszont erosen visszasirom Eli Stone-t.

Kravitz 2010.05.27. 18:36:26

@Rose and Lily: Jha, igen, az emos ügynök.
Majd 20részen keresztül azért sír, mert meg fog halni, aztán pedig azért, mert nem halt meg.

A hullámos "vitához" csak annyit tennék hozzá, hogy én még azt sem tudom elképzelni, hogy egy súlytalan hullám átjátszók, és iránykorrekció nélkül hogy képes akárcsak 5000km-en át követni a föld görbületét, nemhogy még a túlsó oldalra is átjusson.

És akkor még el sem kezdtem kukacoskodni a wtfekkel kapcsolatban.
Na, azért az a varázsgyűrű :D

kecsegugu 2010.05.28. 23:13:11

Na itt vagyok a szokásos kb. 5 napos késésemmel :-)
Az utolsó 6 percet nem láttam és nem is fogom tudni megnézni (ismétlést se, videóra se tudom most felvenni, stb.), úgyhogy megkérdezném, hogy mit jelent az, hogy Simon elment? Meghalt? Vagy hova a pöcsbe ment? Köszi előre is!
OFF
Engem nem zavar, hogy úgy írod a hv-t, hogy süt róla, hogy utálod a sorozatot. Ha majdnem a vége előtt abbahagynád, az szarabbul esne - csak egy disznó hasonlat jutott eszembe erről, nem szalonképes :-)
OFF

barnslig 2010.05.29. 09:12:49

@kecsegugu, örülök az ismerős arcodnak :D

no, az utolsó hat perc simonja részletesen: mark megtalálja annabellet a fehér furgon hátuljában és felhívja simont, hogy megvan a hugi. simon egy kurva dizájnos lakásban van, gondolom az övé. kéri markot, hogy a telefont adja át annabellenek, előtte szépfiú elmondja megint ezt a "nincs több hazugság, simon" faszságot, aztán átadja a telefont, ami egy blackberry egyébként. huginak simon arról beszél, hogy tudja, hogy nagyon fáradt és haza akar menni torontoba, de bármi történik, sose feledje el, hogy simon nagyon szereti őt.
telefon vissza marknak és mikor beleszól, a hobbit viszlátot mond és leteszi a telefont. mark csúnyán néz. illetve csak egyféleképp tud nézni, ezért mi, empatikus nézők beleképzeljük a fa arcába, hogy dühös.
simon körülnéz a lakásban, kezében a kabátja, lekapcsolja a villanyt és elmegy. snitt után fbi-épület, wedeck és mark állnak a gyűrű hűlt helyénél és wedeck kimondja: elvitte a kurva gyűrűt.

hogy hova ment, azt a következő hogyvolt második bekezdéséből fogjuk megtudni. :)

Zsuzsa78 2010.05.29. 15:25:58

Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül, hogy az utolsó rész végén milyen zene szólt??? Jó lenne a címe, vagy esetleg az előadó.. Előre köszike.

kecsegugu 2010.05.31. 22:03:19

@barnslig: Én is köszi! Elfüstölt a laptop tápom és csak most kaptam újat :-(

Csakhogy én is idekeverjem a Lost-ot... ha ennek is olyan szar vége lesz, akkor nagyon ideges leszek. Bár tudom, hogy ez végig langyi volt, de egy ütős befejezés azért még javíthatna a helyzeten. Azt is tudom, hogy már vége, de annyira nem vártam az új részeket mint a Lost-nál, ezért nem

kecsegugu 2010.05.31. 22:04:14

is töltögettem le, de hozzám még az AXN-nél is lassabban érnek el a részek :-)

barnslig 2010.06.01. 11:06:30

@kecsegugu, még nem láttam a végét, most tartok ott, hogy még öt perc ebből a szarból és hagyom az egészet örökre.
süti beállítások módosítása