Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos elmék 5x06 - The Eyes Have It

2010. május 20. 14:00 - hex.kelly

Szörnyűség, hogy megcsúsztam a hogyvoltolással, és ezt a készítők is tudták ám, és jófej módra összevágtak egy kis emlékeztetőt az előző két részből: Hotch és Morgan beszélgetését a helycseréről, a mindannyiunk által igazán megkedvelt Tamara Barnes nyomulásáról, Morgan és Garcia vitájáról, és a Morgan-nek ajtót nyitó slafrokos borzadálynőről.

Este van egy utcasarkon (na jó, nemcsak ott), valami piásboltból jön ki egy baseballsapis figura, megáll egy furgon mellett, kinyitja az oldalajtót, bent van egy hűtőtáska, beleszórja a boltból hozott zsákos jeget. Széthajtja a zsebes szerszámtárolót, Kivesz belőle egy kicsi fagyiskanalat, valamit ráönt, majd elteszi. Egy parkolóházba hajt, aminek tetejéről figyeli az utcán közlekedő ifjúságot. Két lány indul meg az épület felé, a gyilkos elkezd kicuccolni a kocsiból, a két lány meg halad felfelé a lépcsőn, és naná, hogy megtámadja őket a sötét alak, az egyiket gyorsan kiüti, a másikat még hagyja kicsit jajveszékelni, micsoda gavallér.

Másnap reggel akad másik gavallér is, valami parkban kávézik a deli Morgan ügynök és Tamara Barnes, aki szerint Morgan-t előléptették, ha ő van most Hotch helyett a csapat élén, pengeéles logika. Viszonylag idióta párbeszédet folytatnak arról, mennyire hálásak egymásnak, és Tamara belenget egy közös ivászatot, ha Morgan-nek nem lesz olyan sűrű a napirendje. És neki adja (egy talán gyűrött, talán műsoros papírzsepiből előbányászva) az unatkozó építőmunkások által lemészárolt egyetlen bátyja keresztmedálos láncát. Morgan hárítana, Tamara erőltetné, én meg hánynék, hol egy lavór?

Hotch az irodájában van, a Zsibongó felé tekintget, ahol az egyik sarokban Morgan diskurál Strauss igazgatónővel, kicsit odébb meg a baromfiudvar népe kárál: Garcia, JJ, Prentiss és Reid tanakodnak, hogy mi ez a változás, és mi van, de legfőképpen mi lesz? Hotch befut Morgan-ékhez, és mondja, hogy ha a most következő ügynek vége, átadja az irodát Morgan-nek. Strauss helyesel, Morgan meg arcoskodik, hogy neki nem kell, az az iroda Hotch-é, punktum. A tárgyalóban aztán JJ prezentál: a két 17 éves lányt elvágott torokkal találták meg, négy nappal korábban egy 61 éves férfit találtak egy erdőben, a halálát egy tompa trauma okozta. A közös a két totálisan eltérő eset között az, hogy az áldozatok szemeit eltávolították!!!

Reid már mondja is, hogy erre van egy kifejezés,(mivel nem láttam szinkronnal, mondjuk úgy, hogy) Hámozó, anyám, borogass. Hotch szerint ritka zakkantsági forma, de vannak róla esettanulmányok, (ez kész!). Reid ez alapján közli, hogy az elkövető valószínűleg férfi, beilleszkedési zavarral. (Meg egy fagyiskanállal, mi?) A legtöbb ilyen zakkant nem viszi magával a szemeket, csak kiszedi. Ez viszont elvitte, ráadásul pár nap alatt a félreeső helyen öléstől eljutott a nyilvános helyen duplaölésig. Prentiss meglepve nézi Morgan összeszedettségét, Reid próbál természetesen viselkedni, hát, ezt még gyakorolni kell. (A gyilkos kis dunsztosüvegben kék lötyiben ázó zsákmányait nézegeti, majd kinyitja a hűtőt, és beteszi a polcra a két üveget. Alternatív módja ez az élelmiszerkészlet szemmel tartásának. Aztán kapunk egy kis montázst a lányok gyilkosságáról, meg két képet a kivájt szemű véres arcú lányokról, most akartam enni, köszi.) Főcím és idézet Morgan-től: Ezért, ha jobb szemed megbotránkoztat, vájd ki és vesd el magadtól. - And if thy right eye offend thee, pluck it out and cast it from thee. Máté evangéliuma 5.29

Csapat a gépen agyviharzik, megtudjuk, hogy a szemkivájó zakkantak rendszerint téveszmés betegek, akik hangokat hallanak, és a Gonoszt látják a szemekben, ezért teszik azt, amit. Szóval akkor lehet, hogy a gyilkos volt már valamelyik amerikai Lipóton, Garcia kezdheti is ennek felderítését. A holttestek megtalálási helyeiről beszélgetve Reid felveti ,hogy talán azért dobta ki az első pasast az erdő mélyén, mert ismerte, ilyenkor igyekeznek messzire vinni, hogy ne találja meg túl hamar a rendőrség se a hullát, se a gyilkost. Morgan osztja is a munkát: Prentiss menjen az erdőbe, Rossi és Morgan a parkolóházba. JJ közbeszól, hogy a megölt lányok hozzátartozói kérték, hogy a vezető ügynök menjen el hozzájuk. Morgan sóhajt egyet, akkor Rossi menjen egyedül, Hotch és Reid kezdje el feltárni az elsőként megölt fickó életét, ő és JJ pedig megy a lányok családjához.

Az oklahoma city-i őrsön Brantley nyomozó fogadja Hotch-ot és Reid-et, aki biztos máris kedveli a nyomozót, amiért az rögtön térképen kezdi mutogatni a legérdekesebb dolgot: az erdő és a parkolóház 35 km-re van egymástól. Hotch és Reid meglepődik, a sorozatgyilkosok nem szoktak ekkora távolságokat bejárni. Garcia hívja Reid-et, nem talált környékbeli szemmániákust, mármint olyat, aki szabadlábon lenne.

A nyomozó nem érti, mi a bánatért vájja ki a gyilkos a szemeket, Hotch szerint trófeának. De Reid azt mondja, a szemek 80%-a folyadék, szóval pár óra alatt a trófea elkezdhet megsemmisülni. Viszont volt már több eset, melyben az elkövető nos, hát, izé ELFOGYASZTOTTA a zsákmányolt szemeket. Nyomozó kis híján az asztalra hány, ahogy visszakérdez: ez most komoly? Hát hogy a viharba ne lenne az, különben kapnánk olyan betekintést a gyilkos életébe, melyben főtt tojásokat nyomkod szét villával?

Az egyik meggyilkolt lány családjához megy Morgan és JJ, a lány nővére engedi be őket, és köszöni, hogy eljöttek, mert ők most 3 napig itthon virrasztanak, buddhisták ugyanis. Morgan megmutatja neki a meggyilkolt férfi fotóját, de a lánynak nem ismerős. Egy öregasszony sertepertél körülöttük szótlanul, a lány kiböki, hogy előző este a nagymamának megjelent Bina szelleme, de a szemei helyén fekete lyukak voltak, Bina szemeit kereste. A nagyi szerint addig nem nyugodhat békében, míg meg nem találja. Hamvasztani akarják a testét, de csak akkor, ha megvan mindene. Morgan azt mondja, hogy megpróbálják megtalálni, de lehet, hogy nem sikerül. A lány szerint akkor Bina örökre el lesz átkozva.

Az őrsön Hotch és Reid a halott pasasról megszerzett kevés infót összegzi: néha balhézott, ha részeg volt, de haragosa nem volt. Befut Prentiss és Rossi is, előbbi mondja, hogy az erdei út eléggé eldugott helyen van, tehát a gyilkos biztos jól ismeri a környéket. Rossi-nak meg az egész parkolóházas dolog túl kifinomult, szerinte a gyilkos türelmesen várt a lányokra, higgadtan és tervszerűen ölt, ez nem jellemző a szemmániákusokra. A nyomozó jön: a halottkém azt üzente, hogy talált valamit. Prentiss és Reid már ott is van. A pasas szemeit hanyag módon szedték ki, a lányokét viszont precízen kivágták. Reid felnéz a formalinban úszó szervekkel teli polcra, és azt mondja, ha ennyi energiát belefeccölt a gyilkos a szemtelenítésbe, bizonyára azért vágja ki a szemeket, hogy megtartsa őket. (Fúúúúj.) A gyilkos eközben szemgolyókat önt egyik üvegből a másikba, és fagyiskanalat hevít, rosszat sejtek.

Este a sötétben erdei úton néhány kocogó halad a vaksötétben, az egyik lány megáll kicsit pihegni, néz a sötétben távolodók után, aztán zajt hall, ezért meglódul a többiek után. A bokor alján a gyilkos megránt egy kifeszített drótot, a lány felbukik benne, és a földre esik. Feltápászkodik, ekkor a gyilkos mögé áll, és elvágja a lány torkát, majd bevonszolja a bokrok közé, nem sokkal később pedig lazán távozik. Másnap reggel Morgan, Prentiss és Hotch a helyszínelők közé érkezik a helyszínre, ez most sokkal messzebb van a másik két esettől, de ugyanolyan precíz módon vannak eltávolítva a nő szemei, mint a parkolóházi lányoknak. JJ és Reid az őrsről hívja Garcia-t, és kérik, hogy keressen szabályszegő orvosokat a környéken, majd szűkítse le a találatokat szemspecialistákra. De ez még mindig túl sok, Reid azt mondja, hogy akkor majd később talán tovább lehet szűkíteni.

Garcia megkérdi, hogyan muzsikál Morgan főnökként, JJ azt mondja, ura a helyzetnek, egyúttal kéri Garcia-t, hogy tegyen meg valamit. És persze, hogy nem tudjuk meg, mit, mert ugrunk az erdőbe, ahol Morgan-ék nézelődnek és gondolkoznak, hogyan tudta a gyilkos elkapni a futó nőt anélkül, hogy a többiek meghallották volna. Hotch a bokor alján észreveszi a drótot, és már rohannak is megnézni a nő lábait. Látják is a bokáján a drót nyomait. Tehát a gyilkos csapdát állított, ez vadászat. (Gyilkos kivesz egy szemgolyót a lötyiből, leteszi az asztalra, és a hátsó részéből levág valamit. Felfordult a gyomrom.)

Időközben mindenki visszaért az őrsre, JJ szól Morgan-nek, hogy a média felkapta az ügyet, már nevet is adtak neki: Szemtolvaj (eye snatcher). Morgan azt mondja, tartson egy szűk körű rövid sajtótájékoztatót, JJ azt mondja neki, hogy Strauss-t vissza kéne hívnia, mert folyton telefonálgat. Morgan nem akarja ilyesmivel pazarolni az időt, de Hotch azt mondja, hogy inkább essen túl rajta, addig a többiek dolgoznak tovább. De Morgan előbb a profilt akarja kiadni. Miután elviharzik, Rossi lép oda Hotch-hoz, és mondja, hogy jól muzsikál ez a Morgangyerek, született vezető, kiemelkedik a többi közül, mi lesz, ha az ideiglenes megbízatás lejár, és kérik, hogy lépjen vissza? Költői volt a kérdés, legalábbis nem most lesz rá válasz, helyette megnézhetjük, miként tökéletesíti Bagaméri a fagyiskanalát: kiskaput köszörül az egyik oldalába, de bele sem akarok gondolni, hogy miért fontos ez neki. Aztán, mikor elkészült, a kanalat a többi szerszám közé teszi, és útnak indul, nyilván nem virágot fog szedni.

Morgan-ék elkezdik a profilt mondani a helyi erőknek, JJ pedig az újságíróknak. Az első áldozatot valószínűleg ismerte a gyilkos, a többi random. A nagy távolságok arra utalnak, hogy a valós életében is bejárja ezeket a helyeket valami miatt. Elmondják a zakkantságot, és kitérnek a precizitásra, tehát a gyilkos őrült, de van küldetéstudata. Morgan egy Herbert Mullin nevű arcról mesél a zsaruknak, aki paranoid skizofréniás volt, és azt gondolta, hogy földrengés fenyegeti California-t, de ha ő megöl jó sok embert és a vérüket a földnek áldozza fel, akkor nem lesz földrengés. Összesen 13 emberrel végzett. A mostani gyilkos 27-35 év közötti fehér férfi. Lehet, hogy kérelmezett már vadászati engedélyt, és valamiféle egészségügyi, sebészeti gyakorlata is. Lehet, hogy beutaltként is vendégeskedett valamelyik elmegyógyintézetben. Morgan mondja a legvégét: ez az ember türelmes és kivárja a pillanatot, amikor a nyilvános helyen egyedül lehet az áldozatával. És már megint este van, párocska romantikázik egy parkban, Bagaméri tisztes távolból figyeli őket. Morgan-nek az őrsön csörög a mobilja, szívja a fogát, de csak felveszi: Strauss igazgatónő az. Morgan támadásnak veszi a hívást, de a nő közli vele, hogy csak érdeklődik. Morgan azt mondja, hogy a Csapat remekül van és dolgozik, Strauss megköszöni. Morgan leteszi a mobilját az asztalra, és megfogja a Tamara-tól kapott láncot, nézi kicsit, aztán a tenyerébe zárja, és nagyon elszánt fejet vág.

A parkban a párocska egy padon fecseg. Kapcsolószekrény ajtaja nyikordul, majd kialszanak a lámpák fényei, párocska nőtagja félni kezd, és észleli, hogy nincs mobilvétel. Valamint úgy vélik, hogy van itt valaki. Briliáns, horrorfilmbe illő jelenet következik: párocska együtt indul, pánik egyre nagyobb. Menekülnének a sötétben, de nem tudják merre, és ki elől, igazi run for your life, aztán egyszer csak a srác hang nélkül eltűnik, a lány meg elesik, hiába szólongatja a fiút, az már holtan, véres szemmel hever a bokrok között, a lány felé közelít a gyilkos, fején éjjellátó szemüveg, kezében kés. Az éjjellátón át látjuk az ültében hátráló lányt, szemei világítanak, ahogy a gyilkos közelebb ér hozzá, jaaaaaj!

Reggel Rossi érkezik az őrsre Morgan-hez, és látva, hogy az iroda kanapéján aludt, lelki fröccsöt zúdít rá a Pihenés nélkül nem vagyunk hatékonyak -témakörben. De Morgan-t jobban aggasztja az, hogy a profilnak semmi értelme. Rossi szerint majd lesz, ha elkapják a tettest. Hotch és Brantley nyomozó jön, Morgan jó reggelt kíván, de a nyomozó azt mondja, hogy ez minden, csak nem jó reggel. Morgan kiakad, hogy van újabb áldozat, pláne, hogy kettő is, mivel tegnap azt mondta Strauss-nak a telefonban, hogy ha reggelre megint lesz áldozat, az az ő (Morgan) sara lesz. A helyszínen aztán kiderül, hogy a lány szemeit elvitte a gyilkos, de a fiúét nem, ugyanis a dulakodásban megsérült a srác bal szeme, ezért a gyilkos talán úgy gondolta, hogy a jobbikra sincs semmi szükség. Hotch azt mondja, hogy eszerint a gyilkos csak párban tart igényt a szemekre. Morgan-nek meg beugrik valami, amit aztán nyilván meg is telefonál az őrsre a többieknek, mert ők már ott erről beszélgetnek: Morgan szerint a gyilkos egy állatpreparátor. (Na, ezt a jelenetet láttam a tv-ben, a nénje térgyét a fordítónak, hogy ÁLLATKITÖMŐ-t adott a színészek szájába.) Garcia telefonál: az első áldozat hat hete csekkel fizetett előleget egy preparátorműhelyben, néhány mérföldnyire az erdőtől, ahol később holtan találták. De a műhely tulaja, Lloyd Bulford sem él, ő 4 hete hunyt el, tüdőtágulatban. Alkalmazottja nem volt, csak egy 28 éves fia, Earl, akinek - hoppá! - van priusza: többek között három rendbeli állatkínzásért. Rossi kéri, hogy ásson elő mindent Earl Bulford-ról. Aztán szól Morgan-nek, hogy Garcia talált valakit.

Félelmetes, agresszív pózokban kitömött mindenféle állattal zsúfolt preparátorműhelyben az elvetemült fejű Bagaméri (most már neve is van, Earl Bulford) egy szarvas szemgödreit vési, mikor a telefon csörögni kezd, és a rögzítőre mondja egy nő a bankból, hogy ötödik figyelmeztetés, vasárnapig el kell hagynia az ingatlant. Bulford válaszul egy kalapáccsal veri szét a rögzítőt. Majd egy vérfoltot lát a padlón, és felidézi az első áldozat reklamálását, aki szerint a szemeket nem jól csinálta a döglött dögnek. A pasas felkapta a dögét, mondván: elviszi máshová. Bulford meg a hamutálat kapta fel, és jól fejbe kólintotta a távozni akaró férfit. Morgan-ék kocsiban, Garcia a vonalban: Bulford-nak nincs piciátriai múltja, az anyjának viszont egy durva szembetegsége volt, ami vakságot okozott volna, ha nem hal meg előbb, egy autóbalesetben. Bulford-ot kicsapták a suliból, mikor egy bunyó során megpróbálta kinyomni valaki szemét. Más nyoma nincs, csak a jogsija, látszólag mintapolgár. És oda az ingatlan is, szóval Bulford mindet elveszítette. (Azért nem baj, ha nem sajnálom?) Morgan-ék a műhelyhez érnek, és Morgan nem rúgja be az ajtót, hanem Prentiss könyökkel betöri az üveget, benyúl, és úgy nyitja ki az ajtót. Bulford ugye nincs bent, ott van viszont a vérfolt, néhány szem nélküli állat, meg az első halott pasi döge, szemgödreiben gazdija szemeivel, óóóóóóó.

Bulford megint jeget vesz valahol, vadászni készül, és míg Prentiss-ék a műhelyben nézelődnek, Bulford egy nő házába megy, valami kitömött dögöt visz. Hotch megtalálja a műhelyben az előjegyzést, hamar kiderül belőle, hogy a megbízók címéhez közeli helyeken csapott le az áldozataira. Két cím van még az előjegyzésben, indulás! Az őrsön Reid és Rossi a két megrendelőt próbálja hívni, felemás sikerrel. Az előbbi nő a zuhany alól jön, mert Hotch és a nyomozó üti az ajtót, miközben a telefon továbbra is csörög. Hotch megnézi a dögöt (üvegszeme van), majd elrohannak a nyomozóval, mikor hír jön, hogy a közelben megtalálták Bulford kocsiját. Hotch és a nyomozó szétválnak, egy szőke, copfos lány meg leszáll egy buszról valami állványos elkerítés mellett, és gyalog indul tovább. Meg is ijed egy szélfútta fóliától, de mire megnyugszik, Bulford oldalról elkapja, és berántja az állványokon belülre. Dulakodnak, a lánynak sikerül lefújnia valami spray-vel, majd egy kis zajt csinálni, amit Hotch és a nyomozó is meghall. Bulford a lányt a hátára fordítja, és a fejét a földbe veri párszor, míg a lány már nem kapálózik tovább. Már a lány szeméhez közelít valami eszközzel, mikor Hotch odaér, a gyilkos menekülni próbál, de Hotch gyorsabb is meg hatékonyabb is, így hamar bilincs kerül a rohadék kezeire. Hotch a földön fekvő lányhoz siet, óvatosan leszedi róla és elborzadva nézi a szemhéjkifeszítő tákolmányt. Bulford már a rendőrautóban ül, mire Morgan-ék megérkeznek, az új főnök letolja a régi főnököt, amiért nem várt az erősítésre. Hotch visszakérdez: te vártál volna? Morgan nem válaszol, Prentiss majdnem elröhögi magát, de csak egy mosoly marad belőle, mikor Morgan elmegy. Hotch félmosollyal kérdi tőle, mi van, de a nő csak vigyorog maga elé a sötétbe, és azt mondja, semmi.

Az őrsön JJ telefonál Garcia-nak a jó hírrel, és kérdi, hol tart a DOLOGGAL. Huncutka épp magát fényképezi, és azt mondja, a küldetés végrehajtva. Morgan a Bulford-ot hozó helyiekkel érkezik. Bulford a kivájt szemű első pasi fotóját nézve mondja, hogy megérdemelte. JJ rábámul, Bulford azt mondja neki, hogy igazán gyönyörű szemei vannak. Morgan ordít a helyieknek, hogy vigyék a csudába Bulford-ot, majd elnézést kér a lesápadt JJ-től. A műhelyben a helyszínelők gyűjtik be a dögöket, és a hűtőben meglelik a fel nem használt szemgolyókat. Morgan a Bina nevű áldozat családjához megy, és szól a nővérének, hogy megvan a szem, hamarosan megkapják. Aztán a csapat gépe száll a pirkadatban, majd Morgan a Zsibongóban a jelentését írja, és idéz: Élj békében saját léted otthonában, és a halál hírvivője nem érinthet meg. - Dwell in peace in the home of your own being, and the messenger of death will not be able to touch you. Guru Nanak

Garcia érkezik Morgan-hez, és kéri, hogy segítsen neki egy kicsit. Egyúttal észreveszi a keresztmedálos láncot, és kérdi mi az, mert még sosem látta. Morgan elteszi, és azt mondja, sok mindent nem láttál még. (Hahaha!) Hotch az irodájában ül, bőszen ír valamit, és az asztalán heverő dossziéra tűzött fényképre pillant: Foyet aktája az.

Garcia egy irodát rittyentett Morgan-nek, ez volt az, amit JJ-vel intézett, és a fotóját keretbe tette, meg csinált mütyűrös fiókot is. Morgan örül az őrültségnek, aztán Garcia távozása után előveszi a telefonját, felhívja Tamara Barnes-t és rákérdez arra a beígért ivászatra.

Címkék: gyilkos elmék
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2010.05.20. 20:25:11

Jaaj, én akkor akadtam ki a faszin igazán, amikor megcsodálta JJ szemét (ami kétségtelenül csodálnivaló, nade.)Az volt a legparább jelenet, komolyan.

Johnny336 2010.05.20. 20:27:34

Yay!
Már közel jártam, hogy 5x05-höz bekommentelek egy grrr-t...de jó lett a hv, úgyhogy megérte várni. :)

Úgy tudom bulbus extraction a szemgolyó eltávolítása... :(

nemrozsa 2010.05.20. 21:00:06

végre-végre-végre... :)
naponta legalább 3x megnéztem múlt szerda óta, hogy fent van-e már az új hogyvolt és végre itt van...
ne hagyj minket a bizonytalanságban legközelebb és főleg ne heti betevő nélkül :)

hex.kelly 2010.05.20. 21:22:42

Bocsi, mindenkitől, összejöttek a dolgok :-( még kb. 2 hét, és helyükre kerülnek a hv-ok.
@lunanyuszi: valóban, JJ kistányérnyi kék szemei mellett nem lehet elmenni. Én a parkbeli vadászatkor paráztam a legjobban, főleg az éjjellátó képei miatt.

@Johnny336: hangkártya nélkül és kiskorúval a háztartásban nem megy gyorsan a hogyvoltolás, ne morogj rám, árt a szépségednek.

hex.kelly 2010.05.20. 21:24:35

@nemrozsa: Ezer bocs, meg minden. Twitteren meg szoktam írni, ha már tuti, mikor jelenik meg a poszt. De most annyira nem tudtam én sem, hogy az előbb értesültem róla Nyuszitól.

Johnny336 2010.05.20. 21:48:21

@hex.kelly: ezen a szépségen maximum javít a morgás, rontani nem igen tud. De köszönöm a bókot! :D

Elloth 2010.05.20. 21:59:29

Az a kép a kitömött állatkáról nem kellett volna, rémálmaimban tuti elő fog jönni.

LoVeLA 2010.05.20. 22:26:18

Megérte várni:)
Deee a 2. kép..brrr pont egy nagyoon csúnya véres szemű House epizód után vagyok.. ma valahogy elegem van a szemekből.. mondom ezt úgy, hogy egy boncolást meg simán kibírtam...

Kőváry Orsolya · www.irodatunder.hu 2010.05.20. 23:31:47

Na ez egy ritka undorító rész volt. Rohadtul paráztam párszor.

zeugma 2010.05.21. 03:00:39

> Este van egy utcasarkon (na jó, nemcsak ott),

Hülyeee :-)))

piszy 2010.05.21. 08:55:47

Brrrrr, micsoda egy beteg rész volt...
Egy dolog nem tetszett, mert nem reális: amikor nem Derek rúgta be az ajtót, hanem Emily teljes természetességgel, elsőre, hiba és karcolás nélkül betörte a könyökével az ajtó üvegét, benyúlt és kinyitotta. Ezen egy kicsit elméláztam, mert a valóságban biztosan nem így történnek a dolgok.
Ja, és jobban élveztem azokat a részeket, amikor a gyilkos személye egészen az utolsó pillanatig rejtély.

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2010.05.21. 09:27:15

Azért tényleg Dereknek kell berúgni az ajtót és kész. :)

bnemeth 2010.05.21. 09:56:10

Bagaméri igencsak találó név! :))
Tényleg jobb az eredetit nézni, mert ott nem változik a hang. Csak én vettem észre, hogy Prentiss magyar hangja megváltozott? Igencsak frusztráló.

Lacóka 2010.05.21. 23:59:04

@hex.kelly: kicsit OFF: ahogy látom, ez a hv nincs betaggelve, szabadna kérni, rtl-en követem, és így nem fogom megtalálni :)

Egyébként köszi az eddigieket is, a mai nagyon jól fog jönni, mert csak félig láttam.

hex.kelly 2010.05.24. 21:37:27

@Lacóka: Annyira siettem, hogy elmaradt, de élesedés után én már nem nyúlhatok hozzá, majd szólok Sixx-nek.

@piszy: @lunanyuszi: Lányok, lányok. Hát elfelejtettétek? Tavaly augusztusban Shemar Moore-t bicajozás közben elütötte egy autó, és eltörte a lábát. Járógipszben forgatta az ötödik évad első X epizódját, és hosszú időre eltiltották az ajtók berúgásától. Joe Mantegna még viccelődött is, hogy végre ő is lehetőséget kap majd néhány ajtón való berontásra. Ezért csinálta most Emily.
@Elloth: Bocsi. Tudom, éreztem, hogy erős. De nem bírtam nem megtenni.
@Orso-borso: Hát ne tudd meg, milyen nehezen szántam rá magam, hogy megírom. Három betűvel össze tudom foglalni az epizódot: fúj!!!
@bnemeth: A múltkor nekem is feltűnt valami, de nem tudtam eldönteni, hogy csak a hangszín változott picit, vagy maga a színész is. Majd utánanézek.

Johnny336 2010.05.25. 11:36:05

Lassan jön a 100. rész hv-ja :)

MsHamilton 2010.05.27. 09:59:20

Ez naggggyon durva rész volt, a hányinger kerülgetett...
Mondjuk azt nem értem, hogy ha tudják az emberek - márpedig tudják, hiszen a sajtó felkapta az ügyet - hogy egy szemkivájós gyilkos (blöööá) garázdálkodik a környéken, akkor a bánatért kell este a parkban andalogni vagy egyedül hazaslattyogni a busztól?
Mondjuk az is igaz, végzett két emberrel is, tehát az sem megoldás, ha nem egyedül kóricál valaki a sötétben, de akkor is, nem az az első reakció, hogy jobban vigyáz magára az ember??

Ezek a kitömött állatok meg már önmagukban is félelmetesek, hát még ezzel a szempárral - köszi a fotót róla...:-)
süti beállítások módosítása