Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Flash Forward - A jövő emlékei 1X18 - Goodbye Yellow Brick Road

2010. május 18. 10:42 - barnslig

Futnak a kemény férfiak és kemény nők az erdőben, rajtuk FBI-os póló és sok izzadtságcsepp, mit csepp, folyam, az utat sárga kövek határolják, épp mint az Ózban, csak itt a végén nem maga a varázsló várja őket, hanem egy kötélpálya, meg szögesdrót és sár. Quantico az FBI kiképzőhelyszíne, a Sárgaköves Út pedig az utolsó fizikai megmérettetés az újonc különleges ügynököknek. Itt szenved három évvel ezelőtt Janis is Demetri oldalán, miután megunta, hogy csak egy unalmas ügyvéd unalmas életét éli és jelentkezett védeni a hazát. A sok ölelgetés és poén után persze már nem olyan meglepő, hogy Szamuráj maga alá gyűrte egy menetre Barnát a sivatagban, mint eddig. A sáros Janisről a jólfésült Janis mesél egyébként a huhdeszexi Litának, két évvel az ájulások előtt, épp mikor Barna elkezdene a los angelesi irodában dolgozni. Lita nem sokat vacakol, hamar a tárgyra tér és munkát kínál - nem, nem kell választania Janisnek az FBI és eközött, sőt. Hát így kezdődött?

A jelenben Janis, Mark, Vogel, Wedeck és Vreede értekeznek a Frostnál talált fotók és tervrajz előtt. Szopottgombóc nem hiszi el, hogy a kezükre került főelmét az lőtte le, aki azelőtt fél pillanattal szintén a kezükben volt - Terroristabarbie. Mi erre Mark Benford válasza? Hogy de legalább Demetri él. Na, azzal ugye kint van a világ a vízből. Janisre bízzák a képeket, Vreedere meg a Raven River mibenlétének kiderítését. Közben Olivia épp munkába indul, de a hűtőből kivett üvegét azon nyomban le is ejti, úgy megijed a háta mögül felcsattanó hangtól. Gabriel az, a kávézós savant és Olivia múltjából idéz, mert ő is ott volt: egy Pixies koncert, ahol lila micisapkát viselt és az itala ráfröccsent az előtte állóra, aztán egy esküvő, ahol türkizkék ruha volt rajta és nagyon szomorú volt. Doktornéni halálra van rémülve és Markra hivatkozik, aki mivel az FBI-nál dolgozik, az ajtó előtt ügynök áll, akit behív és kiviteti Gabrielt. Az egészből a fickó számára a legfontosabb, hogy Mark nem lehet Olivia férje, mert Lloydnak kell lennie, erre próbálta figyelmeztetni egy csütörtöki napon őt Gabriel, de nem sikerült. Miközben doktornéni kifelé rohan Danért, az ügynökért az ajtaja előtt, Gabriel még elordibálja párszor, hogy ne vegyen Olivia ma kávét attól az embertől, aki úgy néz ki, mint Mister Proper. Nem, nem én vagyok ilyen érthetetlen, hanem Gabriel.

Miután Gabriel elfut és Olivia lenyugszik, tényleg elindul a kórházba, de a parkoló előtt nem sokkal sikoltozás és rémület van: egy autó felhajtott a járdára, ahol elcsapott néhány kávéért sorbanállót. A koffein tényleg veszélyes. Doktornéni közelebb sétál egy földön fekvő férfi felé, akin kábé keresztbefekszik a kávésstand - aztán ahelyett, hogy rohamtempóban segítene kiszabadítani, csak áll fölötte tiszta rémülettel az arcán, mert a fickó egyazegyben Mister Proper. Szimpatikus Barna, a kettős ügynök a nőgyógyászához megy a tervrajzok és fotók kutatása helyett, és mert az aggódik a baba és a méhlepény miatt, ezért elküldi egy ultrahangvizsgálatra. Két évvel a kitekintések előtt persze nem ultrahangra ment, hanem Lita munkatársához egy állatkereskedésbe. Carlinenak penge szája és rövid vörös haja van, valamint tenyérbemászó stílusa. Ő lesz Janis összekötője és mellesleg haltartási tanácsadója - mert egy akvárium mindenképp kell álcának. A munkája egyelőre nem más, mint a los angelesi iroda legjobb különleges ügynökévé válni, bizalmat nyerni és mellesleg hetente jelenteni Carlinenak, mi folyik az FBI-nál.

Janis a jelenben ezt teszi és arról tájékoztatja Markot, mekkorát tévedtem az előző hogyvoltban. A Frost táskájában lévő tervrajznak ugyanis köze nincs a szomáliai tornyokhoz, ezt csak én képzeltem az ügybe, viszont egyelőre ők sem tudják, micsoda. A XIX. - XX. század fordulóján készülhetett és Frost mellett Alda ujjlenyomata is rajta van, ami azt jelenti, hogy mielőtt lelőtte volna Terroristabarbie Gibbonst, már előtte is ismerniük kellett egymást. Ennél is érdekesebb, hogy az ujjlenyomatok mellett földet is találtak rajta, ami az afganisztáni Kunar tartományból való. (Némi geográfia: eddig ugye Tracyt tudtuk Afganisztánban, de őt Kandaharba vitték, ami az ország déli részén van, Kunar inkább észak-nyugat.) Kandaharban találjuk Szakállt is, teát iszik valami kocsmában, amikor megszólítja egy fickó, Malik Wedeck haverja, aki segítene neki eljutni a lányához, még mielőtt a biliárdasztalnál telefonáló fickó felrobbantaná magával együtt. Ne izguljunk egy pillanatot se, nem lesz akció, semmi, csak próbálnak úgy csinálni.

Janis elmegy egy professzorhoz, aki a tervrajzokban ráismer egy 1901-ben a Földközi-tengerben talált bronz számítógép-féleség hasonmására, amit i.e. második században, Görögországban használtak. (Heh? Az antiküthérai szerkezetről van szó, ami több mint 30 fogaskerekével egy adott időpontot megadva kiszámolta a Nap, a Hold és egyéb bolygók helyzetét. Ez abban a korban, sőt, kétezer évvel utána is egészen elképesztő volt.) A kérdés, hogy ez a szerkezet vajon mit számol ki, de Corey professzor a rajzot elkérve megígéri, hogy mindent megtesz, hogy kiderítse. Az infót Barna rögtön el is juttatja a halas nénihez egy másolattal együtt, aki ráizgul a látottakra és utasítja Janist, hogy szerezze vissza az eredetit, az összes készült másolatot és semmisítse meg őket. Janis húzza a száját, de sötétedéskor felölti a macskanőjelmezt és betör a professzor irodájába, elteszi a papírt, bedug egy szerkezetet az áramkörbe, aztán amikor visszamegy a kocsijához, kisüti: áramszünet. Utána irány az iroda, a szuperkettősügynökhősöknek hosszú az éjszakájuk: miközben a mozaik-falról levett tervrajz feltekerésén ügyködik, megszólal mögötte Mark. Hát persze, ennek nincs hova hazamenni, erre nem gondolt Janis, vagy mégis, mert rögtön előáll a hazugságával.

Végig azt várom, mikor bukik már be, mert szánalmas a szöveg, amit nyom, hogy a professzor hagyta el az eredeti tervrajzokat és lemásolásra kellett neki Marké. Szépfiú beszopja persze, még ha le is tolja Janist a bénaságáért és elveszi tőle a cuccost. Olivia otthon mirelit pizzát akar csinálni Charlienak, aki a tévé előtt fetrengve visszautasítja, mert már teletömte magát pattogatott kukoricával, én nem tudom doktornéni mit képzel magáról. Bármelyik gyerekes fórumon már rég kettéharapták volna a torkát a biomamák, a gyerek állandóan vmi szar junkfoodot eszik a tévé meg a wii előtt. Hol van a bioköles és a társasjáték? A saját kovásszal készült kenyér és a mondókák? Sehol, sehol, doktornéni helyette fényképeket nézeget azokról a történésekről, amiket Gabriel említett. Ott az esküvő, őrajta türkiz ruha, a pincér pedig nem más, mint Gabriel és ott a koncert, rajta lila micisapka, a háttérben pedig... Gabriel. Másnap reggel erről értekezik Vreedevel is és végre elindul egy szál kitalálni, hogy mi a franc ez a Raven River: egy teniszklub Ohioban és egy kórház Arizonában. A körülményeket tekintve a kórház tűnik a biztosabb tippnek, főleg, hogy skizofréniásokkal és autistákkal foglalkozó pszichiátria, amit a nyolcvanas években bezártak, mert túlkapások történtek.

Míg Janisre az ultrahangon próbálják ráhozni a frászt és lassabb meg stresszmentes életet írnak fel neki, ami egy kettősügynök számára persze igen könnyű, addig Szakáll is elindul a kaftános fickóval délnek, a hegyek felé, hogy megtalálják a csúnya Jericho-bázist, ahol Tracy lehet. Persze Afganisztán nem kis ország és a facebookon se sokan blogolják ki, hogy hol találhatóak a titkos katonai objektumok, de Khamir neve, az hogy orvos és a jel, amit a kitekintésében látott Aaron a falon, segítenek. Szemek a hegyen, egy civil orvosi segélyszolgálat logója, ezt fogják keresni. Az uh végén Mark hívja Janist, hogy a professzor érdekes dolgokat oszott meg vele, úgyhogy jó lenne, ha Szimpatikus Barna befáradna az irodába. Adja az ég, hogy bebukjon! De nem adja. Corey bejelenti, hogy áramszünet volt és a rajzokat se találja, épp ezért áldja az eszét, hogy lefényképzete őket és már kész is a 3d modell. Az alapján úgy tűnik, nem csillagállást, hanem dátumokat számolt ki a gép, az első ezek közül: 2009. október 6. Most tényleg ezzel akartak meglepni? Vagy a következő képsorokkal meghatni: újra a kitekintések napjára ugrunk és a los angelesi irodát látjuk elájulni, majd felébredni, Janisszel a középpontba. Ahogy végignéz a kollégáin és aztán a városon, már ami maradt belőle, felfordul a gyomra és hány - önmagától. Merthogy ő is közrejátszott a dolog sikerrevitelében.

Fut is a nyanyához az akváriumok közé, hogy ő ki akar szállni, nem erről volt szó, nem akarja folytatni, satöbbi, unalmas rinya unalmas rinya hátán. Amikor Carline felvilágosítja, hogy esélye sincs kilépni és abbahagyni, a főnökét kéri, mintha egy pincérrel beszélne, aki hideg levest hozott, de persze Halas néni visszautasítja ezt is. A jelenben Olivia Vreededel Arizonáig meg se áll és egy szakadt kórházi épületet kutatnak át, ahol nem Dexter Morgant találják, hanem egy halom szertehagyott dokumentumot, összefirkált falakat és persze Gabrielt. A savantos fickó megint Lloyddal jön meg azzal, hogy mindazt, amiről beszél, amire figyelmeztet, azt onnan tudja, hogy látta már. Meg is mutatja, hol látta, egy terembe vezeti doktornénit és Vreedet azzal, hogy ott csinálták a kísérleteket, két éven keresztül, minden második nap. Bazz, az sok. Látjuk is, lekötözött emberek fehér hálóingben, fejükön eeg-nek kinéző drótok, körülöttük nővérek? orvosok? és Frost. Gabriel már a nevétől is megrémül, pedig Frost akár valami jóságos doki is lehetne, aki különlegesnek nevezi az autistákat és megbecsüli őket, hogy miután a száznál is több kitekintést elvégezte rajtuk, azok leírtak mindent, minden apró részletet, amiből ő összerakhatta a dominóit. De nem volt jóságos doki, mert amint végeztek a savantosokkal, valóban végzett velük. (Tényleg? Vagy csak Gabriel akadozó agya és beszéde mondja ezt? Bár miért ne lehetne elhinni, miután Frost megölte Mark fegyverével a hajléktalan savantost.)

Olivia szeretné tudni, miért követi őt Gabriel és mit akar végülis tőle és végre kapunk rá választ. Vissza akarja fordítani doktornénit arról az útról, amit most követ. Nem Mark felesége kellene legyen, hanem Simcoe-é, 98-ban nem Los Angelesbe kellett volna költöznie, hanem elmennie a Harvardra. Gabriel kiabálva kéri Oliviát, emlékezzen és legyen ott, amikor a dolgok bekövetkeznek, mert része a kirakósnak, amit doktornéni nélkül nem lehet megoldani. Valóban? És milyen dolgok? Milyen puzzle? Kiknek kéne megoldani? Amíg Olivia Arizonában próbál valamit kitalálni, addig Mark megint megcsillogtatja brilliáns és egyben ostoba elméjét. Bár érzi, hogy Janis háza táján nemhogy nincs rendben valami, de mintha tornádó tépte volna darabokra, simán elhiszi, hogy mindez azért van, amit Janis bevall neki: mert terhes. A nők meg az ő hormonjaik, persze. De Szépfiú gyorsan tereli a témát, mintha neki volna kellemetlen, hogy ordít Janisről, hogy kamuzik és rátér Frost utolsó mondatára: ki lehet az a hölgy, akit minden nap lát, aki meg fogja menteni? Olivia? Maga Janis? Lófaszt. A hölgy egy királynő, fehér mégpedig és a parafatáblára van rátűzve egy zacskóban. Mark leszedi a sakkfigurát és egy sasfejű szoborral darabokra töri, hogy aztán rákacsintson egy darab az alpha gyűrűk közül.

Persze rögtön megvizsgálják minden szögből és eszközzel, aztán bevetik Lloyd és Simon orra elé - mondják meg ők, mi ez, mert az FBI nem tudja, csak hogy Zéró Gyanúsítotton is ilyen volt és az egyetlen, akivel eddigi tudások alapján beszélhetett a telefonon, az Frost. Persze tévednek, de ők még ezt sem tudják - nem hiába ők az FBI legjobb különleges ügynökei, ugye. Simon persze nem ülhet kussban, viszont szokatlanul nagy lapot játszik ki és bemondja, hogy a gyűrű nem más, mint a qed, egy kvantumösszefonódási eszköz, vagy az isten se tudja, hogy fordítják magyarra, valaki kommentben megírhatná. A hobbit azt is elmagyarázza nagyjából, hogy mi is történt: Frost és kispajtásai (akik között ott van hobbit is, ne feledjük) fokozták az NLAP-részecskegyorsító hatását és az október hatodikai incidens során hullámokat küldtek a tudatalattiba, ezzel elmozdítva térben és időben az emberek millióinak tudatukat. A gyűrű viszont lekötötte a viselője tudatát, ezért voltak ébren Frost és Zéró - és Mark szerint talán ezért a gyűrűért jönnek április 29-én a maszkos mókuskák. Aztán megint jön egy csavar, de előtte még ugorjunk pár kilométert, vagy mérföldet, kinek mi tetszik.

Szakáll próbál bratyizni a sofőrré avanzsált Malikkal, de az nincs hangulatban elmondani, mit látott a kitekintésében, mert miközben látnia kellett volna bármit is, meghalt a felesége és a lánya is. Persze az első kereszteződésnél már fegyveres rengetegek várják őket és úgy viselkednek, mint az egyszeri apa a hajnalban részegen hazajövő lányával: először a pofon, aztán a kérdés. Hogy kik is próbálják legyakni őket, azt nem tudjuk, tehát minden bizonnyal Jericho, Malik meg is hal, Aaron egymaga viszont megküzd a soktízzel, amíg megérkezik a felmentősereg Khamir vezetésével. Két évvel ezelőtt Janis egy kávézóba sétál be és mint kiderül, ez nem sokkal azelőtt történik, hogy Litával találkozna, csak itt a másik fél Szopottgombóc. Abba bele se megyek, hogy annyira izgalmas a beszélgetés, hogy elsőre kiszúrtam, hogy míg az egyik snittben úgy gőzölög a tea Vogel előtt, hogy majdnem megszólal a tűzjelző, a másikban sehol egy gőzcsík. Kiderül, hogy a CIA bízza meg az FBI-os Janist, hogy legyen a harmadik fél kurvája kémje. Vogel nem ígéri, hogy nem lesz nehéz, sőt, és tessék. A jelenben Clarine nem csak arra utasítja Janist, hogy szerezze meg a gyűrűt, de arra is, hogy ölje meg Markot. Remélem, megteszi.

Címkék: flashforward
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fegor 2010.05.18. 12:53:18

Csodálkozom, hogy bírta ki Vogel Mark pofánvágása nélkül, mikor tömören összefoglalta, hogyan is cseszték szét az emberiség jövőjét, ő meg hajtogatta, hogy na de Dimitri életben van. Jujj.

Janis is elképesztően idegesítő mostmár, komolyan hármas ügynökként (van ilyen egyáltalán) mi a francért akar gyereket?

A Szakál-vonal pedig még érdekel valakit? :-))

Barnslig, Te ezt a millió háttérinfo-t IQ-ból nyomod? Na jó, az antiküthérai szerkezet nekem is megvolt, de a Mr Proper nem esett le a film alatt, hogy honnan kellene ismerni... ;-)

Vince Larkin 2010.05.18. 13:33:31

barnslig, köszi a hv-t. Már megint NCIS-szel párhuzamban követtem, így a fele lemaradt. Majd szonbaton próbálom pótolni az ismétleésben. Néha (...) elvesztem a fonalat. A HV nélkül nem tudom, hol lennék. barnslig, Te vagy az én Ariadném..:-)
A Szakáll vonal meg tényleg, érdekel valakit? K unalmas, vontatott, lesz-e értelme vajh?
Janis még kinek lesz a téglája..?! Most nem volt Zoey, vagy csak én maradtam le róla? Na majd hegyesítheti körmeit, ha megszületik a kis Szamuráj...

nyina&mika 2010.05.18. 14:38:46

@fegor, a nagy része fejből megy, de kábé mindent leellenőrzök még wikipédián, ezért tart kurva sokáig egy-egy hv megírása. mivel a dialógusoktól, a történetvezetéstől és az érdektelen szálaktól falnak megyek, legalább ezzel tud foglalkozni az agyam, hogy mi is volt az az antikhütérai izé? mi is volt a szfinx találós kérdése? melyik dalban volt ez idézet? :D

@Vince Larkin, részemről a megtiszteltetés :) zoey nem volt, de ha van eszük, ezt a szálat már nem viszik tovább a maradék részekben. az egyetlen egyébként, ami miatt fontos lehet szakáll, tracy meg az egész afganisztáni tiráda, hogy a jerichovan áll összefüggésben öltönyös hellinger. szerintem.

barnslig 2010.05.18. 14:39:35

huppsz, az előző én voltam, csak a másik felhasználót hagytam bent. bocs.

fegor 2010.05.18. 16:21:47

Mi szükség volt savant-okra Frost kísérleteihez, és egyáltalán mit akart ezekkel a jövőképekkel? Ha jól értem, mindenki csak a saját tudatához fér hozzá, egy másik időben. Honnan tudhatták volna azokat az információkat, amire Frostnak szüksége volt? Hiszen csak azt tudták megfigyelni, amit ők láttak, ahol ők jelen voltak. Márpedig ha kinyírta őket tömegesen, akkor elvágta a lehetőséget arra, hogy jelen legyenek fontos helyzetekben.
OK, Gabrielt benyomták (kik?) Olivia köré folyton, de pl. tudományos eredményeket hogyan tudott lenyúlni a savantok emlékezete segítségével?

fegor 2010.05.18. 16:28:54

Csak engem zavar, hogy hirtelen Frost-ot mindenki egy balfék idiótának kezdte el kezelni az FBI-nál, holott nyilvánvalóan inkább egy (őrült?) zseni?

szanna 2010.05.18. 22:45:20

Ki az a Lita? Nem emlékszem rá, pedig elvileg láttam a filmet...

ssjani 2010.05.18. 23:13:19

Mi van ha Vogel is benne van és Janis nem is kettős ügynök csak azt hiszi.

barnslig 2010.05.19. 09:44:08

@fegor, a savantok szerintem elsősorban arra kellettek, hogy megnézze, tényleg a jövőbe ugrik-e a tudatuk, illetve hogy az a jövő kőbe vésett, vagy van változtatási lehetőség. hogy viselkedik a jelen, ha az ember látta a jövőt? én hasonlókra gondolok, szimplán elméleti síkon érdekelte egy pár dolog, amit a gyakorlatban minél nagyobb mintán akart elvégezni. a simontól és másoktól lenyúlt ötleteket valszeg ő maga csinálta, hiszen saját bevallása szerint ő is kitekintések százaiban vett részt.
az engem is nagyon foglalkoztat, hogy vajon tényleg van-e valami nagy puzzle, aminek olivia részese, vagy csak egy autisztikus, megrémített és komplexusos ember találta ezt ki.

@szanna, lita a beszervező, a fejvadász. következő részből majd akkor teszek ki képet, addig a színésznő: www.imdb.com/name/nm0001272/

@ssjani, jó kérdés. ezerszer volt ilyen érzésem, de tényleg a falhoz csapom magam, ha ezt a csavart is beteszik.

@RCH, törtem is a fejem, hogy itthon mi volt a neve, de propernek mondta az axn, ugye?

azt meg tudja vki mondani, hogy a qed-t hogy fordították?

Savafan 2010.05.19. 10:53:42

qed-nek:) arra nem emlékszem, hogy hosszan is kimondták volna, hacsak nem akkor amikor Simon a falra vetített képekhez ment.

Janis engem meglepett. arra gondoltam, hogy tuti egy szemétláda spicli, erre tessék... mert amíg nem derült ki, szimpi volt. mondjuk még most sem vagyok biztos benne, hogy nem húz egy picit a rossz oldal felé. arra leszek kíváncsi, hogy mivel nem fogja megölni a főszereplőt (asszem még megy a sorozat az usa-ban) mivel fogja kimagyarázni magát a Pet Shop Girl-nél. mert ha hosszan magyarázkodik, akkor ezek vagy leveszik, hogy kétfelé kavar és kinyírják vagy csak a beszarisága miatt nyírják ki:) a vége ugyanaz lesz, kivéve ha elötte lebuktatja a bagázst.
viszont arról fogalmam sincs ki lehet az állatos nő főnöke, akit ennyire titkolnak.

barnslig 2010.05.19. 11:50:35

@Savafan, hm. eredetileg többször is kimondják, hogy quantum entanglement device és nagyon szeretnék jó megnevezést adni erre magyarul, de nem megy. ezek szerint az axn-nek se.
és jaja, mostmár jó lenne, ha kiderülne, ki van a legmagasabb polcon, mert ez a Mr X-féle homályoskodás fasza lenne, ha lenne második évad, így inkább idegesítő. persze ez nem az írók hibája, vagy csak közvetve.

Savafan 2010.05.19. 12:25:01

valami olyasmit olvastam, hogy kaszát kapott a sorozat? nem tudom hány évad után, és remélem nem a normál forgatás közben kapta, mert akkor nem lesz lezárása:((
pedig jó lenne, mégha kapkodva is, csak legyen valami vége.

barnslig 2010.05.19. 12:38:00

@Savafan, úgy van, nem lesz második évad. elvileg két befejező részt forgattak le, mielőtt kiderült volna a kasza, mindkét eshetőségre. ettől függetlenül lesz egy csomó meg nem válaszolt kérdés, azt is nyilatkozták.

RCH 2010.05.19. 13:23:43

@barnslig:
Fogalmam sincs, hogy mit mondtak az AXN-en (Meister, Mister), mert iccaka, a csalad miatt eleg halkan neztem a filmet. En is csak innen ertesultem, hogy kirol volt szo ;-)

Micimedwe 2010.05.19. 16:37:28

Kár ezért a sorozatért. Olyan jól indult.

fegor 2010.05.19. 19:38:53

@barnslig: de erre a célra elég lett volna normál emlékezőképességű emberekkel kísérletezni.
Olivia-val még biztos lesz valami kavarás.
@Savafan: igen, szerintem ott Simon kimondta a qed-t rendesen, magyarázta is, hogy pontosan mi is az. De már én sem emlékszem mit mondott.

fegor 2010.05.19. 19:45:59

@barnslig: ez nagyon gáz, bár borítékolható volt, hogy nem magyarázzák meg a kismillió felütést, amit elkövettek az epizódok folyamán (pl. Nicole jövendőbeli fojtogatójának van valami köze bármihez? meg is látta a kórházban egyszer, ugye).

Hát nem tudom, azért az elvárható lenne, ha már ilyen sok pénzt beletettek, hogy normálisan megcsinálják, ne csak összecsapva, koncepció nélkül elharapják a végét. Tényleg nagyon jó volt az alapötlet.

barnslig 2010.05.20. 13:23:04

@RCH, áh, családos emberre nem lehet számítani :D

@fegor, igazad van, én is csak találgatok. sajnos. Nicole fojtogatására van egy tippem, de az is csak egy tipp, majd elmondom, ha bebukok vele, mint Vreededel mint tégla.

teardrops 2010.05.20. 21:43:05

@fegor: Frost azért savant-okat 'használt', mert olyanok, mint egy videó kamera, minden apró részletre emlékeznek. Szerintem "csak" megfigyelőkként kellettek neki, így akarta összetenni a darabokat.
Talán, ha nem avatkoznak be, csak 'ott vannak', akkor nem is változtatnak azzal, ha majdan nem lesznek jelen (mert megölték őket).

Ááá, erről az időutazásos cuccosról mindig az a mondás jut eszembe, hogy 'Az időutazásról szóló szeminárium a múlt héten lesz megtartva.":-)

teardrops 2010.05.20. 21:45:04

@barnslig: jajaja, a qed-t qed-nek mondták magyarul is, aztán lefordították 'kvantum összekapcsoló eszköz'-nek (milyen jó, hogy felvettem;-)).

barnslig 2010.05.20. 21:54:31

@teadrops, köszi, akkor nem veszítettetek sokat, hogy nem tudtam, mert ennek ugyanannyira nincs értelme, mint az összefonódási eszköznek.. :D

RCH 2010.05.20. 21:57:30

@barnslig:
Csalados vagyok, de IPTV-s, igy abban a szerencseben van reszem, hogy a kovetkezo epizodig ingyen nezhetem az online tekabol a FF utolso darabjat.
Szoval a kedvedert kikerestem a kerdeses reszt es ott a (magyar szinkronos) foszer "miszter prápör"-t mond.

barnslig 2010.05.20. 22:04:49

@RCH, kedves tőled, köszönöm :)

úgy utálom ezt a sorozatot, de botrány, hogy megszerettelek titeket, kedves kommentelőim :D

fegor 2010.05.20. 22:09:33

@teardrops: igen, persze, de a saját életük minden apró mozzanata (amiről ugye jelenthettek) nem lehetett Frostnak olyan érdekes. És mennyi esély van arra, hogy egy elmegyógyintézetbe zárt közösség szétszéled a világban és beépül a közeljövő legfontosabb tudományos kutatásai közvetlen közelébe. Persze Gabriel-nek sikerült, szóval majd biztos kiderül.

fegor 2010.05.20. 22:10:27

@barnslig: ahhoz képest nagyon jól csinálod. :-D
süti beállítások módosítása