Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 4x19 - The Inner Sense I.

2010. május 08. 10:00 - missparker

Ez itt kérem már a sorozatzáró első epizódja, ide is eljutottunk. Kapunk némi visszaemlékezést a 4. évadból. Ahogy Lyle kínozta Jarodot, Zoe, Edna, Káprázat-projekt, végül Catherine sírjának kiásása. Aztán lazább percek jönnek, Zoe és Jarod enyelegnek gyertyafényben, jacuzziban. Imádom a rendezőt, anyaexhumálás után pezsgőfürdő, hiába no, ez még mindig az éles kontrasztok filmje.

Zoe vakációt tervez, Jarod még sosem volt ilyenen. De most ráér, főleg, hogy Zoe betegsége nyugalmi fázisba került, így van esélye meggyógyulni. Videóhívás érkezik, Charles őrnagy, Jarod apja jelentkezik be a hírrel, jól van ő is, Gemini is, és megtalálta Emilyt!!! Philadelphiában van, riporter a Vizsgáló szerkesztőségénél. Jarod máris úgy viselkedik, mint egy profi rossz férj, közli Zoe-val, szivi, ugrott a vakáció, dolgom van. Zoe megértő. A következő képen Jarod érkezik a szerkesztőségbe, már az udvaron történés van, valaki a 911-et hívná. Így hát nem nézegeti tovább Emily fényképét, hanem kiugrik a kocsiból, hogy segítsen. A járókelők szerint megtámadtak egy riportert, az ablakon löktek ki valami Emilyt. Úristen!

Rohan, ahogy bír, már későnek tűnik.

Tud még vele beszélni, bemutatkozik, Jarod vagyok, a bátyád, maradj velem. Azonnal orvossá alakul. Besegít a mentősöknek, a kórházban tökéletes állapotleírást ad, a dokinő megdicséri, profi volt az újraélesztés, neki köszönheti az életét. Maga orvos? Nem. Az FBI nyomozója, aki a támadás ügyében érkezik a szerkesztőség udvarára, mintha először járna ott. Tehát úgy döntött, hogy Emily a kórházban jó kezekben van, inkább a támadóra vadászik. Emily súlyos dolgokat írt, kellemetlenül érintett pár embert ezt Washingtonban. Emily irodájába, az asztalon az anyja képe, Jarod belebambul, de egy Stan Brookins nevű nyomozó már pattog mögötte, be kell mutatkozni neki, 'Jarod Curtis'. Vissza kell váltani FBI-osba, itt nincs helye érzelgésnek. Utasítja a nyomozócskát, hogy mondjon el mindent. Az áldozat kora reggel érkezett, olyan korán, hogy az éjszakás takarító mentette meg az életét azzal, hogy bejött, és látta a kitört ablakot. Emilyt kilökték az ablakon a második emeletről. A támadó talán fehér férfi, 35 körül, átlagos testalkatú, sötét öltönyös. Jarod rendelkezik, Emily összes aktáját dobozolják be, és küldjék a rendőrségre. Kér ott magának is egy irodát, Stan nem mer ellentmondani neki, lévén ilyen elszánt embert még nem látott.

Miss a Központban 'örül', hogy Lyle visszajött. Lehet, hogy bekattant kicsit a múltkori élménytől, ez azért nem egy rá jellemző ruházat, beállás.

Baszogatja az öcsit, rendelt-e pótmamit Malajziából, esetleg valami kannibál élmény volt-e? Most ér Lyle-hoz egy lépésnyire, a leheletéből érezni, bizony ivott a kicsi lány, nem is keveset, itt a magyarázat a hülye viselkedésre, rucira. Aztán mégis normálisra vált, szabadkozik Szépfiúnak, bocs, nem miattad van. Elkezdi elmondani a sztorit, anyánk elment. El, persze, régen. De nem úgy... majd meglátja Lyle asztalán az iratokat.

Apu a Káprázatról levelez Lyle-lal! Akkor tán nem kéne őszintének lenni, Miss egy legyintéssel elintézi, úgysem értenéd tesó, és kivonul. Lyle azonnal hív valakit, miközben a csonka kezét masszírozza. Pánikba esve közli egy hangpostafiókkal, hogy Miss tudhat Catherine üres sírjáról.

Miss nem tud mit tenni, Sydneyhez fordul. 'Azt hiszed, ellopták anyád holttestét?' Nem tudja, mit higgyen. Sydney mindenesetre nem feszegetné az ügyet, Miss meg nem az a fajta, aki ilyen infónak nem megy utána. Broots keresheti elő Catherine boncolási jegyzőkönyvét.

Jarod Emilyt látogatja, az állapota stabil, de pihenésre van szüksége, ne zavarja sokáig.

Sajnálja, hogy reggel késett, de mostantól vigyáz a kishúgára. Emily eszméletlen, nem tud válaszolni.

Lyle Apuval beszélget, aki épp repülőn utazik a világ körül. Megegyeznek, hogy az oké, ha Raines Triumvirátus-alkalmazottakat lát vendégül, csak a Káprázat-projekt menjen. Miss meg ne tudjon semmit, Parker-apu szerint, ha megtudná, akkor már ő is azt kívánná, hogy bár sose tudta volna meg. Miss valszeg nem így gondolja, az alagsorban mászkál Broots-cal, Sydneyvel, most a boncolási jegyzőkönyvért. Ami egy videó, Broots le is tudja tölteni, perszehogy Raines boncolt, hidegsebészként talán kevésbé tűnt ártalmasnak. Egy pillantás a holttestre (igen, Miss is megtekintheti így az anyja holttestét), ez bizony fejlövés, saját maga adhatta le a szöge alapján. Miss bőg, de a végét még látni akarja. Raines a felvételen sajnálkozott személyes megjegyzésként.

Jarod Emily lakására megy, a főbérlő elmondja, hogy a lány a családját kereste. Azt mondta, nagyon közel jár ahhoz, hogy megtalálja a testvérét. És volt egy másik felfedezése is, ami szintén jelentős lehetett. Jarod a kandallóban egy összeégett fényképet talál, egy fiatal férfi arca még kivehető rajta. A főbérlő tovább mesél, ólálkodott itt egy fickó is, az, akit az esti újságban látott, a fantomképen. A legfontosabb pont viszont hiányzott a leírásból, a fickónak nem volt meg az egyik hüvelykujja.

Az említett Szépfiú két távol-keleti lánykával flörtöl a Központ folyosóján, gólem hozza neki az újságot, benne a hírrel, hogy Emily él. Dühöng, hiába akar ő valaki kedvesen megölni, az áldozat merészel életben maradni? Rendelkezik, visszamegyünk. Ezt Raines is kihallgatja, őt viszont Miss kapcsolja le: tudja-e, hogy anyu nincs a sírjában. Sziszeg mint egy kígyó, Raines láthatólag fél tőle, de úgy tesz, mintha nem értene semmit. Broots pánikol, most mi lesz, hová megy Raines? Elvezet a válaszhoz, balfasz. Sydney előbb vigyorog, aztán eltűnik a folyosóról. Ez már megint mit tud, amit más nem? Konkrétan az irodájába megy, előveszi a Catherine-ről készült orvosi feljegyzéseit, és leporol egy ide rejtett CD-t.

Jarod el akarja vinni a kórházból Emilyt, a dokinő nem támogatja az ötletet. Jarod érvel, itten bizony szövetségi parancs van, adod a beteget, vagy mész sittre? A dokinő ragaszkodik ahhoz, hogy csak közeli hozzátartozó viheti el, Jarod kezd összeomlani, hogy most rossz szerepet választott, nem jön be a rossz-zsarus szerep, de belép az Őrnagy, mint közeli hozzátartozó. Az ablakból már látják a Központ autóját is, Lyle már a kórház udvarán van. Az utolsó pillanatban lépnek be a liftbe Emilyvel, lopnak egy mentőautót. Az Őrnagy vezet, Jarod Emilyvel van hátul. Willie gólem áll a mentőautó elé, lobogtatja Emily képét, látta-e? Az Őrnagynak ismerős a gólem, fordítva szerencsére nem, így továbbmehetnek. Jarod egy régi ismerőséhez, egy zárdába viszi Emily-t, a főnővér hálás, Jarod sokat tett értük, vigyázni fognak a húgára.

Most az égett fényképnek kell utánajárni, az arcfelismerő nem segít. Ki ez a férfi? Emily jegyzetei szerint 'személyiségzavaros', a 'névtelen ember', 'beszél a hangokhoz' stb. Kik is élnek így? Névtelenül, súlyos lelki sérülésekkel? Csak nem talált még egy Kaméleont? Ezt még nem tudjuk, de van még egy fénykép, ugyanarról a férfiről, rajta felirat, 'a testvérem'. Emily őt hitte Jarodnak???

Raines intézkedik a ronda provokáció után, egy erdei lak udvarán bőszen égeti a mappáit, majd elautózik. Miss és Broots persze figyelték, sikerül megmenteniük egy csomó papírt. Van itt minden, jelzálogpapír, gyerekrajz, valami Ethan rajzolta, néhány CD, egy Szent Kristóf-medál, mindez egy Káprázat feliratú mappában.

Emily magához tért a zárdában, Jarod a fényképről kérdezi, azt hitted ő én vagyok? Nem, ő Ethan. Nofene. És milyen hangokhoz beszél ez az Ethan? Nugenesis, hangzik Emily válasza, ismerjük a helyet. Leír még egy kódot és egy címet, aztán újra elveszíti az eszméletét.

Sydney eközben Broots-cal ordít, 'ha a barátjának tartod magad, elpusztítod azokat a lemezeket'. A vita eldől, mert Miss lép be. Sydney dühöngve távozik, ő nem kívánja Pandora szelencéjét kinyitni. A felvétel szerint Raines az erdei lakban fogadta Catherine-t, remélte, hogy jól érzi itt magát, azok után, amiken keresztülment. A gond a dátummal van. Anyu elvileg áprilisban halt meg, a felvétel júniusi. Oké Broots, javítsd meg a többi lemezt is, senkinek egy szót se. Sydney-nek se. Szegény Miss, kiben bízhatna még? A medállal a kezében Angelo jut eszébe.

Jarod és az Őrnagy elmennek Ethan címére. Egy bekamerázott szimulátorlabor, pont amilyenben Jarod nőtt fel. Csakhogy Ethan saját magát veszi fel évek óta. Egy Kaméleon, aki egyedül vált azzá? Ethan egyébként bombagyártással is foglalkozik, ez nem jó hír. Lássuk a legutóbbi felvételt. A srác gyártja a bombát, beszél nem létező személyekhez, majd telefonál. A vonal túlvégéről azzal áltatják, hogy a fájdalom a robbanás után megszűnik. Oké, megcsinálja, de előbb anyut-aput akarja látni. Írt a szüleinek levelet, miért nem adhatja fel? A beszélgetés után újra a hangokkal vitázik, 'bántani fogja anyut és aput'? Itt elindult a bombával, nyilvánvaló, hogy többet nem jön vissza. Viszont a levelet itt hagyta, irány a 'szüleihez'.

Parker-apu videotelefonon baltázza le Lyle-t, mi az, hogy Jarod megtalálta a húgát? Összefoglalja a helyzetet: a lánya egy szellemet kerget, a fia egy szörnyeteget. Aki a végén életben marad, az nyer! Miss elvitte Angelot az erdei lakba, 'titkok és hazugságok'. A medálra azt mondja, az anyjáé volt, meg hogy a káprázatok valósak. Ő maga is elismeri, nem tudja a válaszokat, Sydney viszont tudja.

Jarod megérkezett a szülői házhoz, Ethan sírdogál a két holttest felett. Ránéz Jarodra, 'te tetted!', majd rátámad, fegyvert ránt. Jarod a lelkére beszélne, hogy ő majd segít, már hallatszanak a szirénák is, Ethan fejében viszont ennél nagyobb zaj van. Elmenekül, Jarod nem tud utánafutni, mert a hülye fakabátok feltartóztatják. Az FBI-jelvény segít most is.

Miss kérdőre vonja Sydneyt, a maga bájos módján falhoz vágja a jóságos pszichiátert, megkínálja fegyverrel is.

Sydney nem tud mit tenni, megmutatja Missnek az utolsó orvos-beteg beszélgetésüket. Catherine félt, hogy valaki meg akarja ölni. Arra a döntésre jutott, hogy megrendezi a saját halálát, ezzel megmenekülhet. És hogy a Káprázatban ő a kulcsszereplő. És ha mindennek vége, visszajön Angeloért, Jarodért és persze a lányáért. A medált Sydney ekkor adta Catherine-nek, és szerencsés utat kívánt. Azóta Sydney sejtette, hogy Catherine nem halt meg akkor a liftben. Hallotta a lövést, látta a 'holttestet', de Catherine-t nem látta többé. A kétség helyett azt választotta, hogy Miss inkább sirassa el az anyját, mint hiába várja vissza. Ez is bejött Sydney: siratta is majd' 30 évig. Miért volt mindez? Mert megígérte Catherine-nek, hogy nem mondja el. [Itt már azért kezdek kételkedni Catherine épelméjűségében is]

Jarod eljött a szülői háztól, ráhagyta a rendőrökre a két holttestet. Az Őrnagy a Nugenesis rendszerébe tört be, Emily kódja egy fájlt takar. Egy szállítmányról szól, a Központban nagyon teherbe akarhatott esni egy nő, mert a spermamintát repülővel szállították oda, időre. A donor az Őrnagy volt.

Lyle Coxszal a háta mögött állva számolhat be a még mindig röpdöső Apunak, hogy Ethan szülei meghaltak, de Jarod megtalálta őket. Sőt, az Őrnagy is tud a gyerekéről, akit a tudta nélkül hoztak létre. És a Káprázat? Lyle most veszi elő Ethan fényképét: ő még odakint van. A fő probléma Jarod, nehogy ő találja meg Ethant először. Coxnak erre is van terve: Zoe.

A Nugenesis fájljaiban sok az érdekesség, például 25 éven keresztül vizsgálgatták az Őrnagy DNS-ét, az eredményeit egy magáncímre továbbították, a Kék Öbölbe, Delaware-be. Irány a címre! Ez a cím a már ismert erdei lakhoz vezet. Jarod furcsán érzi magát, nem tudja miért, de tőle szokatlan módon fegyverrel megy a házba.

Broots az erdei lak csomagjából újabb lemezt javított meg. A felvételen Catherine 6 hónappal a saját halála után a saját kérésére találkozott a tinédzser Jaroddal. Ja, és előrehaladott terhes volt. Eközben Jarodnak is leesik, mit is érez itt, de ja vu. Találnak egy komplett szülőszobát.

A megjavított felvételen látjuk, ahogy Catherine közli Jaroddal, hogy testvére lesz. Jarod és Miss egymástól távol, mégis egyszerre kiáltanak fel: 'van egy öcsém!' Ethan. Hol lehet most? Megkapjuk a választ, Raines szedte fel szerencsétlen fickót. Motyog maga elé, apu halott, anyu halott. Raines ráhörög, mostantól én vagyok az apád. Jáj. Itt folytatjuk jövő héten.

Címkék: a kaméleon
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2010.05.08. 10:40:26

Basszus, leírás alapján nagyon zordnak tűnik, igencsak várom a folytatást!

Elloth 2010.05.08. 12:53:46

Hú, nem semmi egy rész volt. Kicsit durva az Ethan vonal, kíváncsi vagyok mit hoznak ki az utolsó részben belőle. Már csak azt nem értem, hogy miért volt olyan fontos Catherine a Káprázat projektben. Kicsit durva a Parker család.

Zsukka 2010.05.08. 17:18:12

Köszi a hogyvoltot, profi mint mindig :)
Elloth megtalálod a választ már a mostani hogyvoltban :) Persze a magyarázatot a következő részben kapod.
Bűn, hogy nem csinálták meg az 5. évadot, vagy a 3. filmet. Szörnyű nagy bűn.
Ami engem foglalkoztat már jó régen: a Parker-baba az vajon egy újabb Jarod klón, vagy ő is a felújított Káprázat-project "terméke". Vkinek van ötlete?

Miss Parker ha vége akkor ugye nem hagysz magunkra, és csinálsz Profiler hogyvoltokat? ugye, ugye, ugye?

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2010.05.09. 09:50:30

@Zsukka: Tegnap megírtam az évadzárót. Alapvetően elég sokat elmondtak, nem biztos, hogy lett volna még egy évadnyi téma. Valszeg nem akarta az NBC, hogy tele legyen Argyle-epizódokkal.

Profiler hogyvolt legyen? Nem tudom, mekkora a rajongótábora, meg igazából csak a Samantha epizódokat kedveltem, a vörös hajú nőszemélyt nem annyira.
Illetve következő hogyvoltomnak egy kicsit spirituálisabb sorozatot ajánlottam volna fel Sixxnek, de az csak 22 rész.

Zsukka 2010.05.09. 19:10:19

Miss Parker, én imába foglalom a neved, ha megcsinálod :D Szerintem sokan kedveltük. A Samantha-s utolsó részeket pedig itthon nem adták le, így nem tudom mi történt :(
Szerintem a Kaméleon 3. film még belefért volna, maradt pár nyitott kérdés.

Elloth 2010.05.09. 23:08:39

Legyen Profiler hogyvolt! Nagyon szerettem a sorozatot, amikor tudtam megnéztem.

Mi lenne a következő sorozat amit írnál?

Pissta 2010.05.23. 12:40:46

Na most már nem értem, a nagy gyermekmentő Catherine csináltatott magának, meg Raines-éknek még egy kísérleti alanyt???
"Raines ráhörög, mostantól én vagyok az apád. Jáj." Ez jó! ;)
Egyértelmű, hogy Profiler hv. legyen! ( legalábbis nagyon jó lenne.) :)
süti beállítások módosítása