Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szellemekkel suttogó 2x07 - Ördögi kör

2010. április 30. 14:00 - leeann

Kedvenc házaspárunk kempingezni megy az erdőbe, amit Jim élvez, Melinda meg utál. Az elzárva a civilizációtól idillt egy kisebb szélvihar rontja el, ezért a házaspár a tábortűz mellől a sátorba menekül. Melinda nem tud aludni, mert fura zajokat hall, ezért kimerészkedik a sártorból egy elemlámpa kíséretében, és megnézi, hogy mi lehet a zaj forrása. Melinda elkószál a táborhelytől, és egy hatalmas bozótosban egy rozsdás autóroncsot talál, amiben porlepte gyerekjátékok vannak, és egy női hang hallatszik a közelből. Közben Mel elveszíti az elemlámpáját, és majd összepisili magát az ijedségtől, de a jelek egyértelműek: egy szellem bajban van, és Mel segítségére van szüksége.

Másnap Melinda addig eljut a szellemet illetően, hogy valószínűleg egy gyereket kereshet, mivel folyamatosan egy bújócskázós dalt dúdol. Ezért a másnapi túra első állomása az autóroncs. Az autó átnézése után van végre néhány nyom, amin el lehet indulni. Amikor a pár visszatér a hétköznapokba, Mel egésznap a játék babát látja, amit a szellem anya rakosgat elé folyton, Jim pedig lenyomozza a talált forgalmi engedély alapján az autóroncs tulaját, és annak címét. Miközben Jim a padlásra pakolja a túrafelszerelést, Mel meghallja a gyerekdalt és kimegy a feljáróra, hátha elő tudja csalni a halott anyát, Annát. Sikerül a terv, és amikor Anna elkezdené mesélni a történetét, Jim megjelenése elriasztja.

Azt azért sikerül megtudni, hogy tényleg a kislányát keresi, és hagy egy nyomot Melnek, a játék babát. Melinda Delia ingatlanos segítségét kéri abban, hogy megtudjon valamit Anna családjáról. Kiderül a férj neve és Mel elviszi neki a hírt, hogy megvan a felesége autója. Melinda a kislány babáját is megmutatja Bradnek, aki láthatóan nehezen beszél a történtekről, és nem tart igényt a játék babára. A férj azt mondja, hogy a gyereket magára hagyta az anyja és nem ült a kocsiban, amikor a szerencsétlenség történt. Másnap Anna megjelenik Mel boltjában és gyerekét követeli, de a látó még nem találta meg, és amíg nem kezd el emlékezni a mai rész szelleme, addig nem is lesz meg az a gyerek.

Anna elkezd emlékezni, és végre megtudjuk, hogy mi történt vele. A nő bőgött, félt és valamiért elindult autóval abban az ítéletidőben. A látótávolság szinte nulla volt, annyira heves volt a hóvihar, de arra emlékszik, hogy mennie kellett, minél messzebbre. Ennyire emlékszik, és arra, hogy nem találja a gyereket. Mel elmondja nekik, hogy találkozott a férjével, és a gyerek nem volt a kocsiban, életben van, valószínűleg ezért nem találja. Anna örül a hírnek, de mivel még nincs meg, nem tudja őt Mel odavezetni. Viszont van itt még valami: a férje azt mondta, hogy elhagyta őket, ami ellen Anna azonnal kézzel-lábbal tiltakozik. Mel megígéri, hogy megtalálja a lányát, csak adjon egy kis időt neki.

Nem is kell sokáig várni a szellemnek, Mel már másnap a házasság kapujában álló lány ajtaján kopogtat. Természetesen Anna is megjelenik, miközben Mel próbálja felvezetni, hogy miért jött, és mit akar pontosan. Miközben Melinda barátkozik a lánnyal sarkában a szellemmamával, hazaér a férjjelölt is, aki éppen az egyetemi vizsgáira készül. Melinda a babát használja fel arra, hogy a lány megnyíljon, ami jó taktika, mert Lanie hamarosan mesélni kezd. Csak annyit tud, hogy az anyja meghalt, amikor ő 3 éves volt, de igazából nem sokra emlékszik, csak azt tudja, hogy az apja szerint Anna téveszméktől szenvedett, elmebeteg volt, elhagyta a családját és meghalt.

Melinda hiába mondja el a lánynak, hogy látja az anyja szellemét, a szokásos módon nem hisznek neki. Hamarosan nagy riadalom veszi kezdetét, mert a házban több váza is széttörik, ami természetesen Anna műve, de Mel nem tudja, hogy miért, Lanie meg nem is akarja tudni és kidobja a látót. Melinda elhiszi a lánynak, amit aputól hallott, ezért elég kimérten viselkedik Annával, aki valamiért úgy érzi, hogy a lányának szüksége van rá, és amíg ezt így érzi, nem megy sehova. Este, amikor Lanie hazaér, az autórádió azt a Simple Minds dalt játssza teljesen önmagától, ami a baleset napján is ment a rádióban.

Miközben a lány próbálja kitalálni, hogy mi ez, Todd nagyon szenved a házban, hisz Anna kőkemény támadást indít a jövendőbeli veje ellen. Lanie nem tud bemenni a házba, de látja a tombolást, ami annyira megijeszti, hogy felhívja Melindát, aki leleményesen egy névjegykártyát hagyott a helyszínen. A tombolás még akkor sem csillapodik le, amikor megjelenik Jim és Mel, ezért a mentős megpróbál bejutni a házba, miközben Todd segítségért kiáltozik. Lanie és Mel is úgy hiszi, hogy ez egy őrült anya ténykedése, de ez a teória Jimnek köszönhetően hamarosan megdőlhet.

Jim kikerestette az archívumból azt a segélyhívást, ami Ann-é volt a baleset idején, de egyelőre még csak az adatok része van meg, viszont Jim ismeri annak a mentőcsapatnak vezetőjét, akik kiszálltak a segélyhívásra. Másnap a házaspár megkeresi a férfit, aki elmeséli a történetet. A mentőcsapat csak akkor tudott elindulni, amikor már besötétedett, és az erdőben szétszóródva keresték az autó utasát. Ő találta meg az autótól nem messze a nőt, aki halálra fagyott. Amikor odament hozzá, akkor vette észre, hogy az összekuporodott holttest ölelésében egy kislány pityereg. Az anyja a saját testmelegével próbálta életben tartani a gyereket, és sikerült is neki.

Melinda a baleset helyszínén találkozik Annával, hogy emlékezni tudjon arra, hogy mi történt pontosan, és miért hazudott a férje a történtekről. A terv beválik és kiderül, hogy anya és lánya a kedves hazug apuci elől menekült el a hóvihar kellős közepén. Brad, a férj rendszeresen verte a feleségét és Anna látta, hogy most mennie kell, nincs más esélye, különben ez örökre így marad. Brad mindig ajándékokkal és virágcsokrokkal kért bocsánatot egy-egy verés után, ami az évek folyamán nem változott, hisz Todd is ugyanezt tette, amikor Lanie-t bántotta. Most már érthető, hogy Anna miért bőszült fel, a virágcsokor láttán azonnal tudta, hogy a lánya veszélyben van.

Melinda elmegy Lanie-hez és elmondja az igazat arról az estéről és az „anyu elhagyott” sztoriról. Lanie nem hajlandó elhinni, hogy az apja valaha is rosszat tett, és továbbra is kitart amellett, hogy az anyja őrült és nem akar hallani róla. Este Mel próbálja kitalálni, hogy mit tegyen, de Anna jelt ad, és Mel fut, mint a nyúl, mert Lanie újra bajban van. Amikor Melinda megérkezik a házhoz, éppen áll a bál. Lanie nem engedi be Melt, ezért a látó elszalad a papához, akivel az idő rövidsége miatt nem bánhat kesztyűs kézzel, és Brad azonnal elismeri, amit tett a feleségével. Ez mind szép meg jó, de most a Lanie-t kell megmenteni, és nem a múlton keseregni.

A bűneit megbánó apa elmeséli a lányának az igazat a cseppet sem őrült anyjáról. A lány tudomásul veszi azt, amit az apja mond, de nem hiszi el, hogy Todd is olyan, amilyen az apja volt. Lanie kicsit átgondolja a dolgot, és elmegy Melindához, mert sejti, hogy igaza lehet apunak és anyunak a vőlegénnyel kapcsolatban. Hamarosan Anna is megjelenik, és miután lelket önt a lányába, átlép a fénybe, ami már régóta várja őt. Miután Lanie elmegy, Melinda meglátja a vértől csöpögő emberből származó vércseppeket, ami továbbra is hatalmas baj előjele.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Acron 2010.05.01. 07:47:33

Imádom a HV-ket, köszi!!!!
Ezt a részt véletlenül láttam, és nekem spec. nagyon tetszett:)
süti beállítások módosítása