Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 9x13 - Hullámhatás

2010. április 19. 13:00 - Llew

„Váratlan külső aktiválás!” Valami puffan az Íriszen, aztán megjön a CSK-1 azonosítója. Kicsit előbb érkeznek a tervezettnél, de azért beengedik őket. A zajról nem tudnak semmit, de a bolygón járt előttük egy hírnök, aki az Amateraszu hiányában elanyátlanodott lakókat igyekszik beszervezni a szokásos trükkökkel. Mármint, Ba’al hiányában, javítja ki Landry Jacksont, hisz ő uralta a P4R-t. Az lehet, de mi a PX7 455-ön voltunk, szóval figyelni kéne, mit tölt a bögrébe tábornok úr, és a megfelelő jelentést behozni, feleli Daniel. Aztán mikor Teal’c Selmak információira hivatkozik, a tábornok már nagyon mereszti a szemét és közli, hogy az bajos, hisz az öreg halott egy ideje. A hír hallatán Sam eléggé elszontyolodik, de a ranglétra és egy újabb külső aktiválás miatt nem kezdenek azon vitázni, hogy most ki a hülye. Walter a CSK-1 azonosítóját fogja, és most volna a menetrend szerinti érkezésük is. A biztonságiak felkészülése után kinyitják az íriszt, a kapun meg a zöldbe öltözött CSK-1 sétál át.

Dr. Lam szerint fizikailag mindkét csapat a CSK-1, így Ba’al klónozós trükkje is lehetne a dolog, de akkor tudnának Selmakról. Mivel a második turnus jó helyről, jó időben érkezett, így ők lesznek a helyiek, ők mennek eligazításra. Carter szerint az egyetlen magyarázat a párhuzamos univerzum, amire már láttak bizonyítékot, és amit Mitchell kb. O’Neill szintjén tud értelmezni. Ezt a magyarázatot erősíti az is, hogy a normál 0,3 másodperc helyett az alterCSK-1 kemény 3,4 másodpercig utazott. A honnant viszont nem tudja. Még. A jövevények kihallgatásán AlterJackson és AlterMitchell átverésre gyanakszik, hisz többször előfordult már ilyen.

AlterTeal’c arról mesél, hogy náluk Bra’tac lett a főjaffa, Carter meg nászúton volt valakivel. Egyedül Sam beszél saját magával, AlterCarter pedig elmondja, hogy náluk az Ori másodjára sikerrel nyitott szuperkaput, és a hajóik már több jaffa bolygót elpusztítottak. Aztán közösen kiokoskodják, hogy valószínűleg egy fekete lyuk az oka mindennek. Mégpedig az, ami ebben a valóságban keletkezett az Ori támadás során, és ami rést ütött a tér-idő kontinuumon. Cam elhumorizál azon, hogy Carter a saját magával való csapatmunka eredményeként beszél az elméletről, majd a tábornok kérdése után úgy szól hozzá, hogy „Még egy hülye kérdés…”. Az eligazítást aztán újabb váratlan aktiválás szakítja meg.

Egy újabb, a megkülönböztethetőség kedvéért már a harmadik féle egyenruhát viselő CSK-1 érkezik. Carter rögtön módosítja is az elméletét, miszerint az eredeti térszakadás hullámhatást váltott ki és minden, a fekete lyuk közelében elhaladó féregjárat ebbe az univerzumba érkezik. Landrynek annak ellenére nem tetszik a helyzet, hogy már három No.1 csapata van, Dr. Lee viszont élvezi, amint két Carter a K’tau-s esethez való hasonlóságon elmélkedik. Időközben további csapatok érkeztek, bemutatva az egyenruhák végtelen verzióját, ám némelyik a tagok tekintetében is eltér, így Daneil és Teal’c újra találkozik az itt két éve elhunyt Dr. Janet Fraiserrel.

Sam már tizenhat önmagával van egy szobában, mégis Dr. Leevel elmélkedik. Így aztán nem csoda, hogy nem jöttek még rá a megoldásra. Azt sem tudják, hogy mi és miért volt a csattanás az első csapat érkezése előtt. Ez egyetlen pozitívum, hogy nincs entrópikus zavar, mivel a valóságok egymáshoz közeliek lehetnek. A kvantumtükröt Hammond parancsára már megsemmisítették, de Sam szerint a végtelen lehetőség miatt úgy sem használhatnák. A brainstormingot Landry zavarja meg, hogy egy másik elhunyttal örvendeztesse meg a szöszit. AlterMartouf érkezik a Carter hárembe, de a többiek tekintete alapján csak az ottani és az itteni valóságban tomboltak köztük az érzelmek.

AlterFraiser szerencsésen megúszta az akciót, amibe itt belehalt. Most viszont sietne haza, mert náluk most tombol a hírnökjárvány, és még keresik a gyógymódot. Úgy tűnik Carter csak itt szédít el minden hapsit, akik aztán segítenek rajtuk. AlterMartouffal is csak egy ideig voltak együtt odaát, és most mással él. Azt viszont nem tudjuk meg kivel, mert érkezik I. AlterCarter, aki egy régi eset alapján rájött mi történt. Akkor egy irányított energia lökéssel ugratták át a járatot egy másik kapura, és az első érkezők előtti bumm alapján most is valami ilyesmi történhetett.

Talán szupernova robbant, pont amikor a járat áthaladt a szingularitáson, és ezért kapcsolódtak össze a valóságok. A féregjárat nélkül megismételve a robbanást jó eséllyel lezárhatják az átjárót, bár akkor, aki eddig jött, kénytelen lesz itt maradni. Martouf talán összejöhet valamelyik másik Carterrel. A robbantásos akcióhoz szükségük van egy kis asgard segítségre, de Thor elfoglaltsága miatt egy Kvasir nevű kis szürke hozza el az időlassító eszközt. Mitchell most találkozik először asgarddal, és kissé zavarja, hogy nincs rajtuk még egy gatya sem. Kvasir fajtársaihoz képest igen csak szómenéses, hamar le is fárasztja Samet, aki ráhagyja a számolgatást. Helyette AlterMartouffal igyekezne közelebbi kapcsolatba kerülni, ha a szociálisan korlátolt kis szürke nem zavarná meg őket.

AlterFrasier igyekszik rávenni Landryt, hogy a többi csapat és világ érdekeire is legyen tekintettel, de a tábornoknak el nem ítélhető módon csak ez az univerzum a fontos, ezért a saját és a fekete ruhás alterCSK-1 útnak indul a Prométheusszal (már leírni is szégyellem, de megint a jól bevált vágóképet használják) tér-idő szakadást foltozni. Útközben Mitchell családi összejövetelekről sztorizgat magával, de aztán az alteregó elkíséri lefeküdni a saját Carterét. Teljesen felesleges szexjelenet azonban majd csak az SG:U-ban lesz, itt inkább összeesküvést szőnek.

Megérkeznek a fekete lyukhoz, de amíg a többség a hídon nézelődik, addig a szintén ott gombokat nyomogató fekete ruhás Carter kinyit egy fegyvertárat a csapattársainak. AlterMitchell ugyan nem tudja lezattolni a simát, de AlterTeal’c láthatóan élvezettel pankrációzza le, majd elfoglalják a hidat is, és elindulnak Atlantiszra, a zöldruhásokat meg becsukják egy túlméretezett mellékhelységbe. Valamivel később aztán Mitchell megy csevegni magával, mivel kiokoskodták, hogy amazok szakáll híján nem a gonosz tüköruniverzumból jöttek, Atlantiszra meg nyilván a ZPM-ért mennek. Így van, mivel itt csak álcázásra használják, ami meg nekik az Antarktiszon van az lemerült. Ráadásul az egész ki volt tervelve, mert megvan az is, hogy miként jutnak vissza a saját univerzumukba.

A csapat csak erre várt, és amint rájuk csukják a budi ajtót, már szöknek is, hogy egy tudja, hogy mi tudjuk, hogy ő tudja jellegű, átverőket átverő terv keretében lefegyverezzék a ruhacserével közéjük beépült AlterMitchellt és csapatát. Helycsere a fogdában, és már mennek is haza, hogy Kvasir és egy asgard energiafegyver segítségével megfordítsák az univerzumok közötti átjáró menetirányát. Nyitnak egy féregjáratot a bolygóra (keresztül a fekete lyukon), ahonnan a fekete ruhások érkeztek, beledurrantanak, és kész is. AlterMitchell átlépés előtt még ellátja itteni verzióját egy tanáccsal, miszerint, ha eljön az idő, majd a zöldet válassza.

Most már a többi csapatot is csak oda kell visszaküldeni, ahonnan jöttek. AlterMartoufék az utolsók. Könnyes búcsú az indítócsarnokban. Carter érdeklődésére elmondják, hogy ottani énje szülési szabadságon van (Amanda Tapping is azon volt az évad elején). A régiek elköszönnek egymástól, és hogy a világmegmentés ne maradjon el, Janetnek átadják a hírnökjárvány ellenszerét.

Címkék: csillagkapu
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tipca 2010.04.19. 18:29:16

Jó kis rész volt, tetszett ennek a "gonosz" CSK-1-nek az ötlete. Viszont

SPOILER???

ha a emlékeim nem csalnak, azóta sem derült ki, hogy az AlterMitchell mire gondolt a tanácsával. Kár. :(

the black ball 2010.04.19. 19:00:45

@Tipca: nem lett megválaszolva. De amúgy is eltérő a két univerzum. :]

hogyvolt.blog.hu/2008/11/30/csillagkapu_3x06_nezopontok/fullcommentlist/1#c4154593

Hogy reagáljak magamra: jah, nem volt időutazás, kellett az újranézés.

kla 2010.04.19. 22:02:22

És Martoufra semmi reakció? :D

Jester 2010.04.20. 14:01:57

Le a bambaképű Martouffal!
süti beállítások módosítása