Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Született feleségek 6x05 - Ne ítélj, hogy ne ítéltess!

2010. április 15. 17:02 - Tm

Soliséknál játszódélután van. Míg Gabrielle kellemes délutáni borozásba merül Juanita és a szomszéd kiscsaj az új bőröndben lépcsőszánkózik - gigantikus zakóval a végén. Persze épp ekkor toppan be a vendéglányka anyuja. Vendéganyu szerint Gaby a hibás, mert nem tartotta szemmel a kölyköket, ami azonnal felpaprikázza az anyateljesítményére kifejezetten érzékeny Gabyt. Szó (felelőtlen anya vagy! - te meg idegbeteg!!) szót (nem engedem ide többet!!! - jobb is, inkább taníts meg vetődni!!!!) követ, a konfliktusnak azonban nem várt követkeménye van: a sértődött vendéganyu aknamunkájának köszönhetően mások is lemondják a Juanita szülinapi zsúrjára szóló meghívást.

Gaby magában simán elintézné dolgot egy hülye ribanncal, de Juanitával nem akar kitolni, és elhatározza, hogy az évszázad buliját hozza össze neki, ha a fene fenét eszik, akkor is. Ehhez megrendel a szokásos, mondhatni prosztó zsúrkellékek (lufi, arcfestés) mellé 1 db bohócot, 1 db ugrálóvárat és 1 db majmot, majd egy igazán genyó húzással kivonul a játszótérre, és a visitozó kiscsajok füle hallatára részletesen elmeséli mi minden lesz a partin - persze csak azoknak, aki eljönnek. A felhergelt kiscsajok anyái már a bohócnál bukják az ügyet.

A buli remekül alakul - egy ideig. A főatrakciós majmot ugyanis a gazdája figyelmeztetése ellenére sem engedi Gaby előbb lelépni. A jószág bekattan. Hogy a bohóccal mit csinál, nem tudjuk, a parókáját egészen biztosan szétmarcangolja. A sikitozva menekülő kiscsajokban biztos életreszóló nyomot hagy az évszázad partija - ha kicsit másképp is, mint Gabrielle tervezte. Este összeomolva panaszkodik Carlosnak, aki még ebben a nehezen védhető esetben is megtalálja azt az apró dolgot, amivel megvigasztalhatja nejet: Gaby ridegtartásos anyai módszereinek köszönhetően a két lánykájuk gyámoltalan kortársakkal szemben már most simán megnyerne egy túléléshow-t.

Bree-től megtudják a többiek is, mennyire aggasztó Katherine állapota, sőt, véletlenül azt is elkottyantja, hogy a megzakkant csaj rányomult Mike-ra. Igeeeeen? - feszül támadóállásba Susan, és már rohan is számokérni a dolgot Mike-on. Aki szerint  nem nagy ügy az egész, Katherine semmit sem jelent neki. Jó, akkor ezt tetováljuk a homlokodra - nyilván ez Susan első ötlete,de végül megelégszik azzal, hogy Katherine minden egyes felbukkanásakor nyalni-falni kezdi Mike-ot a tulajdonviszonyok tisztázása érdekében.

Julie-t kiengedik a kórházból. A velkám-partin Nick megpróbál ismét rányomulni, de a csaj határozottan lepattintja. Az erről csak késve értesülő Danny megfenyegeti aput, hogy beköpi anyunál, ha folytatni meri a viszonyt. Szegény, érthetően nehezen dolgozza fel, hogy a kiszemelt nőt épp az apja happolta el előle. Ráadásul felmerül benne, hogy mi van, ha az atlétából kunkorodó mellszőrzettel hódító apu volt, aki megfojtogatta Julie-t? Julie szerint kizárt, hogy a titkolt pasija bántotta volna, de, ha már lelkiznek, bevallja, hogy az eset óta retteg és rémálmai vannak. Danny a szerelem és a jófejség jegyében felajánlja a családja kézifegyverét bátorításnak. Ami egészen hamar el is sül.

Susan ugyanis véletlenül vállonlövi vele az éjszaka az ablakuk körül settenkedő Katherine-t. A sérülés nem komoly, valójában csak egy horzsolás, ami cseppet sem zavarja Katherine abban, hogy jókat ájuldozik tőle néha-néha egy-egy gyilkos!-t kiáltva, de aztán hívni akarja a zsarukat. Susan szerencséjére a kényes ügyek eltusolásában jártasabb Bolenéknek sem érdeke, hogy a rendőrök elvigyék azonosításra a fegyverüket, így bevetik magukat. Nick visszaszerzi a pisztolyt, Angie meg rábeszéli a meglőtt ex-menyasszonyt, hogy Susan börtönbecsukatása helyett a zokszó nélküli szent szerepében tetszelegve akarjon inkább mély benyomást tenni Mike-ra.

Lynette megmenti McCluskey szexuális életét azzal, hogy ezermesterként alkalmazza Royt (akinek nem lenne világos a logikai összefüggés: állás-pénz-önbecsülés-életöröm-vad szex). Roy aranykezű, de régivágású. Nem nagyon tetszik neki, hogy Scavoéknál Lynette viseli a nadrágot, így sajátos ellenállási mozgalomba kezd: csak akkor hajlandó bármit megcsinálni, ha az általa a ház urának tartott Tom is beleegyezik. Lynette nehezen viseli a nyílt kritikának szánt viselkedést, és egy madáretető elhelyezése körüli vita során kirúgja Royt. Aztán hosszasan mérgelődik még azon, hogy egyesek szerint ő kasztrálta a férjét. Pedig nem is. Ugye, Tom?

Tom egy sima "áááádehogy" helyett inkább vigasztalni kezdi, hogy ők tök klasszak együtt, bárki bármit is gondol. Majd átsétál Royhoz, elmesélni neki is, hogy Lynette igenis tiszteli őt, csak épp a nehéz gyerekkora miatt muszáj folyamatosan kontrollálnia mindent. Még a férjét is. Aki meg szeretetből hagyja ezt. A megható vallomás követően aztán a Roy és minden női néző szemében álomférjjé avanzsáló Tom Scavo mosolyogva magához veszi a fagyasztott burgereket, amikkel neje megvétózta az ő csirkevacsora-ötletét.

Bree önfeledt karlozását és érzékeny lelkét alaposan feldúlja, hogy a motel egyik alkalmazottja ágyneműcsere közben szemmel lekurvázza. Az eset annyira felzaklatja, hogy a vacsoránál Orsonnal is megosztja a fölényeskedő és goromba alkalmazott miatti felháborodását - persze egy kávéházi helyszínre alkalmazva a sztorit. Másnap kivételesen nem dugni megy a motelben, hanem kimagyarázni magát. A nő nem hatódik meg a genyó a férjem, azért csalom sztoritól, saját tapasztalatra alapozva szerinte, ha egy férj bevásárol és vacsival várja az asszonyt, akkor érdemesebb megbecsülni, mint egy izgis, szexi szerető miatt elveszteni. Bree-ből a morális tanítás hatására előtör az eddig ügyesen elnyomott bűntudata - hogy aztán némi önmarcangolás és hezitálás vissza is tuszkolódjon oda, ahonnan jött.

14 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gestas 2010.04.15. 18:05:53

Kösz a hv-t, Tm!
Sajnos mostanában valahogy mindig úgy alakul, hogy este féltizenegyre már meglehetősen részeg vagyok és a kedvenc sorozatomból csak foszlányokra emlékszem.
Jó így utánna olvasni és tisztázni a dolgokat:)

eperlekvár 2010.04.15. 19:48:55

@Gestas:
Eszembe juttatod egy kedves kollegámat :D
Ő is lemarad mostanában hasonló okokból kifolyólag :D

perzsmacska 2010.04.15. 22:18:46

NEkem nem úgy tűnt, hogy Danny a szerelem és jófejség jegyében adta a pisztolyt Julinak. Szerintem inkább reménykedik benne, hogy Nick apu jól fenéken lesz lőve, ha már ő nem köphet Angie anyunak.

Alexa81 2010.04.16. 23:49:45

Tom olyan aranyos volt :)
Gaby és Carlos esti beszélgetése pedig vitte a pálmát :)

perzsmacska 2010.04.18. 20:38:42

@Alexa81: Tényleg Tom olyan volt a jelenetben, amire a legtöbb nő felsóhajt, hogy nekem ilyen férfi kell.

Bütyispy 2010.04.19. 15:54:19

"az atlétából kunkorodó mellszőrzettel hódító apu"

Nálam ez volt numbervan kifejezés:)

Ditti82 2010.04.19. 18:03:00

@perzsmacska: Igen, nekem is ilyen férj kell. :)

Alexa81 2010.04.21. 00:30:24

@perzsmacska: Tom már a múltkor is tök édi volt, amikor azt taglalta Lynette-nek, hogy jó, hogy nem nagyon a mellei (eredetiben) mert akkor tökéletes lenne. Nekem mondjuk az abszolút nyerő pasi: Carlos :)

hex.kelly 2010.04.21. 07:55:55

Nagyon bírtam, mikor Bree elkezdett ágyneműt cserélni a szobalánnyal, osztotta az észt, aztán mondta neki a nő, hogy ha még beszélgetni akar, mehet vécét pucolni :-DDD

Alexa81 2010.04.22. 00:21:02

@hex.kelly: Ennél már csak az volt a jobb, amikor leszúrta a takarítónőt, hogy "maga beszél, még kórázi sarkot sem tud hajtogatni" :)

oriza triznyák 2010.04.22. 10:39:39

Az az apró részlet kimaradt a hogyvoltból, hogy Carl megkérte Bree kezét, és hogy Bree mindjárt lebukik a bross miatt!

Tm 2010.04.22. 13:20:24

@oriza triznyák: ööööö, ugye ez cssak vicc volt, mert az a kovetkezo reszben van
süti beállítások módosítása