Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

X-akták 3x23 - Agymosó gép

2010. március 30. 12:00 - Hoppancs

Zilált külsejű férfi hullát temet az éjszakában, azt mondogatva, „mostmár nem gyilkolsz többet, te szemét!”. A jól végzett munkát követően hazamegy, lemossa a vért a kezéről, és már bújna is az ágyba egy jó könyvvel, mikor újra megjelenik előtte az egyszer már megölt ember, ő pedig mi mást tehetne, újra végez vele. Csomagtartójában a holttesttel újabb körre indulna, de két rendőr megállítja, és miután bennük is ugyanazt a fickót látja, megtámadja őket. A zsaruk kénytelenek egy sokkolóval jobb belátásra bírni hősünket, majd belekukkantanak a csomagtartóba, ami meglepő módon egy női hullát tartalmaz. Ezen maga az elkövető is elcsodálkozik, kiált is egy nagyot, hogy „Saraaaaaah!!!!”, de ő már nem válaszol.

Egy hajnali órán Mulder a kocsijában üldögél, és nézi, ahogy a dílerek szorgosan dolgoznak, majd közli a mellé csüccsenő őszes úriemberrel, hogy késett. Az illető nem árulja el, hogy kicsoda, és ki küldte, pusztán egy újságot nyom Mulder kezébe, benne egy cikkel a korábban látott őrültről, aki felesége mellett még négy embert tett el láb alól. A titokzatos informátor azt is közli a száját húzogató ügynökkel, hogy amennyiben nem áll rá a témára, még több halott lesz. Ezt senki sem szeretné, úgyhogy a Scullyval kiegészített Mulder utánanéz a Joseph Patnik névre hallgató elmeháborodottnak, aki azt állítja, ugyanazt az embert ölte meg újra és újra, mert az csak nem akart meghalni. Mivel a fickó szomszédságában egy bébiszitter is farkasnak nézte nemrégiben a rábízott gyerekeket, az ügy méltán tarthat igényt az x-akta címre.

Orvosa,dr.Stroman szerint Patniknek valamilyen érzékcsalódással járó zavara lehet, amit metamfetamin túladagolás okozott. Közben a boldogtalan üvölteni kezd a tévében látott jugoszláv háborús bűnös láttán, úgyhogy megint kap egy kis nyugtatót. Mulderék Patnik lakásában két rosszcsont kisfiúra bukkannak, akik bementek kicsit videózni, majd miután elzavarták őket, találnak egy csomó VHS-t, amiken a helyi kábeltévé műsorai vannak. Érdekes ízlésre vall. Patnik akkor is épp egy ilyet nézett, mikor rájött az ötperc a pszichiátrián, úgyhogy nincs mit tenni, át kell tanulmányozni az anyagot. Scully rájön, hogy azokon a napokon, amikor ölni támadt kedve, Patnik mindig egy bizonyos háborús bűnösről szóló összeállítást nézett. Rövid vita alakul ki arról, kiválthatnak-e az erőszakos műsorok efféle cselekményeket, amiben során Scully állást foglal „a tévé rossz, értem?” gondolat mellett, Mulder pedig nagyban tiltakozik ez ellen.

El is megy aludni, és társának is javasolja a pihenést. Scully nem fogadja meg a tanácsot, ami szívás, mert éjjeli magányában hangokat kezd hallani, egészen pontosan Mulderét, aki a másik szobában éppen ellene szövetkezik valakivel. Villámgyorsan átmegy paranoidba, ami csak súlyosbodik a kólaautomatánál tapasztalt víziója hatására, melynek során Muldert a Dohányossal látja bájologni. Nagyon cukik együtt, tényleg, de Scully nem örül a boldogságuknak, és másnap, mikor társa újabb gyilkossággal kapcsolatban riasztja, kutakodik kicsit az autójában, majd rákérdez, hogy járt-e valamerre az éjjel. Mulder persze nemmel válaszol, Scully meg egyre jobban kétségbe esik. „Hazudik az ember, de miért?”, rágódik magában, miközben egy pórul járt férfi hulláját vizsgálgatják, akit a szomszédasszony lőtt le, míg ő a kutyájával békésen szunyókált a nyugágyban. A nő váltig állítja, hogy a férjét látta ott egy idegen nővel enyelegni, azért kapta elő a puskát. Kellemetlen…

A házban újabb kazettákat lelnek, Mulder meg felmászik az adóvevő oszlop tetejére, amit előtte a kábeles fickó babrált, és talál egy gyanús ketyerét. Scully szerint Pendrell ügynökkel kéne megnézetni, de Mulder nem ért egyet, és inkább elviszi máshová, arra kérve partnerét, hogy addig látogassa meg a bolond nőt. Újra találkozhatunk a rég látott buggyant trióval, akik a cucc működését megvizsgálva olyanokat mondanak, hogy „nem standard a vertikális képváltás közötti intervallum”. Aha… Lényeg, hogy a kütyü valamilyen jeleket ad le. Scully hívja Muldert, és nincs elájulva az eredményektől, inkább azt szeretné megtudni, miért nem járt Mulder Pendrellnél, és hová vitte a bigyót, ha nem hozzá. Közben kattogást hall a telefonban, amitől még jobban megzizzen. Szétkapja az egész szobát poloska után kutatva, még az áramütéstől sem tart az elektromos szerkezetek birizgálása közben, majd lead pár lövést, mikor hallja, hogy társa megérkezett és BE AKAR MENNI.

Mindezek után elszalad, az FBI meg nagy erőkkel ered a nyomába. Mulder próbálja meggyőzni Skinnert, hogy Scully csupán beteg egy kicsit, nem tehet róla, hogy néha rájön a tüzelési kényszer, és ha lehet, ne lőjék agyon rögtön, ha rátalálnak. „Ez nem olyan egyszerű fiam, az asszony veszélyes, szóval mi levadásszuk, és ha TÁMADNI AKAR, akkor sajnos kénytelenek leszünk véget vetni a szenvedéseinek.” Egyetértenek abban, hogy jobb, ha Foxie találja meg elsőnek. Ragaszt is egy x-et az ablakra, majd hívják a haverok, hogy valamit találtak a Scully által végignézett kazikon. Meg is mutatják Muldernek, s közben ismét idegen szavakat használnak, majd elmondják, hogy a talált szerkentyű a tévén keresztül elektromosan stimulálja az agyat. Mulderre nem hatott, valószínűleg azért, mert színtévesztő, és a működésének van valami köze a színekhez is. Hm…

Jön a hír, hogy lehet, hogy megvan Scully, aminek örülni is lehetne, csak az a baj, hogyha tényleg ő az, akit megtaláltak, akkor már nem él. Mulder megy azonosítani, és nem kicsit ideges, mivel ő nem tudja, hogy hátra van még hat szezon és két mozifilm benne Scullyval. Mi tudjuk, úgyhogy mérsékelten izgulunk. A hullaházba menet Mulder még összefut az ősz informátorral is, aki közli, hogy siessen, mert eltüntetik a bizonyítékokat. „Leszarom, mert lehet, hogy Scully meghalt!”, mondja Mulder, és még rúg is egyet a pasas kocsijába, hogy lássuk, mennyire kivan. Na, persze Scully él, és az anyjánál bújkál, aki először letagadja lányát a hozzá becsengető férfinak, de aztán csak beengedi, hogy szembe kerülhessen a pisztollyal hadonászó, pszichotikus nővel.

Scully meg van győződve arról, hogy Mulder meg akarja ölni, mindenben benne van, ő rabolta el, ő végzett a húgával, meg Kennedyvel és mellékállásban kis zöld emberke. Végül Mrs. Scully le tudja csillapítani gyermekét „anyu vigyáz rád, itt biztonságban vagy, tedd le a fegyvert kislányom!”, mondja, Dana meg nagy nehezen hallgat rá. Később a kórházban már kissé kínosan érzi magát, elmondja, hogy teljesen biztos volt benne, hogy Mulder átállt, mert látta őt a Dohányossal. Utóbbi egyébként esélyes, hogy vastagon benne van ebben az egészben. A doki elmondja, hogy Scully teljesen rendben van, csak a szerotonin szintje magas, ami mániás állapotoknál szokott előfordulni. Ez a szint azonban hamarosan rendeződni fog. Mulder szeretne beszélni dr. Stromannal, aki elvileg Patniket is kezelte, de ő már elment, és a motelből is kijelentkezett.

Mulder a Dohányos kedvenc cigarettáját találja az orvos szobájában, ami bizony nem lehet véletlen. A Stroman által hívott telefonszám alapján eljut egy házba, ahová látja bemenni a kábeles fickót, aki a dokival találkozik. Benti beszélgetésüket (ami arról szól, hogy valakit várnak oda, aki nem jön), lövések szakítják meg, és mire Mulder beront, már csak a két hullát és Mr. X-et találja ott. Utóbbi szerint Mulder elcseszte az ügyet, nem volt elég gyors, pedig mondták neki, hogy a bizonyítékokat hamarosan megsemmisítik. X állítólag csak parancsot teljesített, de nem fejti ki bővebben, hogy miért ölte meg a két embert és miért rángatta bele Muldert ebbe az egészbe. Mulder kicsit fenyegeti a pisztolyával, de aztán rájön, hogy nincs értelme. Az esetről írt jelentéséből aztán nem is derül ki semmi, és Scully sem tud sok infóval szolgálni a halottakkal kapcsolatban. Ezután láthatjuk, ahogy Mr. X találkozik a Dohányossal, és jelenti, hogy minden bizonyítékot eltüntetett, és Mulder forrását is kiiktatta. Utóbbi forrása azonban ismeretlen.

Címkék: x akták
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása