Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szomszédok 4x07 (77. fejezet, 19900405)

2010. március 27. 10:00 - Milo Rambaldi

Választások után vagyunk, de választási tudósítás helyett társadalmi panorámát kapunk. Nagy kár... Mi történt 2 hete? Semmi extra, kánonban ordították a szereplők, hogy NINCS MUNKA, NINCS PÉNZ (lyukas a suszter cipője, bezár a nyomda, iskolai büfé és kötelező dramaturgiai ellenpontként a jegyüzérek). Junior élete keserű lesz, mert Bandi helyett a mateklecke lesz a délutáni program, és Senior pillantása elég veszélyesnek tűnt ahhoz, hogy Julcsi kivételesen befogja a száját. Ezen túl még elmondták nekünk direkte és indirekte, hogy menjünk szavazni, mert most vagy soha. De tényleg. Hogy kicsit szofisztikált legyek, érdekes a sorozat egyre keményebb dichotómiája, ahogy próbál rendszerellenes lenni, ugyanakkor meg támadja a piacgazdaság összes intézményét. Kevésbé szofisztikáltan: nehéz szűznek is maradni, meg dugni is.

Ferivel nyitunk, kevesebbet fog keresni, de nyelvet akar tanulni. A gyenge Ingrid Bergman utánzat Jutka eközben mélabúsan mereng a lakótelepet bámulva, és persze nem figyel, kap is a pofájába, fontosabb neked ez a rohadt gyerekbüfé. Igen. De nem! Jutka hazudott, Vilmát látjuk a gyerekekkel a boltban. Namostmivel Jutka nem az a félredugós típus, főleg nem hajnalban, szerintem megint terhes. És igen, mert az orvosi rendelőben látjuk újra, ahol persze nem tudják fogadni. Jajjajajaj, tövig rágtam már a körmömet. Az ABC-ben egyébként reggeli krónika van: nincs pénz, de épül templom, adományból, lyukas a tejeszacskó. Snitt. Etus és Transzilva mennek Józsihoz, én meg elmebeteg szereplő túladagolásban elhunyok mindjárt. Etus rendes asszony, küld sonkát Erdélybe, ha már a gyerek nem gyógyítható, legalább egyen finom ungarische húsvéti sonkát. A kezdetben morózus Józsiból is előtör a hazafi, rohan a sonkáért.

Józsi banánért rohant, amit a gyermeknek szánt, közben Etelka és Transzi zöldségeskednek egy sort, majd Józsi kap egy gyors puszit a gyümölcsért cserébe. Ugrunk Fogtündérre, akit még mindig vízszintesen szeretne látni a főnöke, de Gyümike erényes, így írhat új cikket. Tündibündi, én Érd-Ófalu helyett a szemészhez küldenélek, a főszerkesztő határozottan jobb vágású, mint Erdészke. Említett Forest otthon rohad, és Takinak panaszkodik a szobafogságra. Taki alkohollal látja el Forestet. Meg Bőhmmel, hát ez utóbbi inkább súlyosbító körülmény egy betegségnél. Megtudjuk azt is, hogy benzinhiány várható, mert Ivánékkal nem szerződött senki. Ferit látjuk már, aki megy Gézával az új nyomdába, kevesebb a pénz, jobb a légkör. Nem, nem jobb, a kisnyomdából ismerős ufóképű nő tűnik fel, egyből a tárgyra tér, szingli vagyok, mikor jössz át? Van vörös bársonyfüggönyöm is!

Kozmetika. Klarissza tér vissza, még mindig randa, hiába a két kiló tejföl, aranyom, rajtad még a Nip/Tuckos fiúk is kiakadnának. Előtt azért Juli is kiakad, mert Albert (Klarissza férje) gyors váltással megszűnt párttag lenni, és most már más színekben nyomul. Gábor betegen otthon, de csak elviekben, mert amikor befut egy Zalatnay-utánzat fekete rettenet, egyből feltűnik. És heves agitálásba kezd, csinálok magából Cindy Crawfordot, meglátja, milyen remek lesz majd, kap sok valutát, eladom az anyját is. Vagy nem, mert Cini az adóhatóság képviselője... hoppá... és nem stimmel a valutaelszámolás... aztán végül igen, és fotót is akar a rémség, pedig férjnél van. Mágen és a medika mentőmúzeumot reklámoznak, majd riasztják őket, szegény lány majdnem kitöri a bokáját, biztosan ápolni kell majd...

Nyugdíjasok a boltban, ételekről beszélgetnek, húsokat nézegetnek. De nem vásárolnak, mert NINCS PÉNZ. Remek. Ugorjunk. Junior és Bandi búgnak a Citadellán, hűderomantikus, Bandi nem köntörfalaz sokat, gyere bogaram, menjünk hétvégén kirándulni. Két napra. Ottalvós buli. Junior aggódik, nem engednek el, majd azt fogják hinni, hogy deflorációs törekvéseid vannak. Bandi mondja, majd visszük Ritát vagy Pannit is. Hűha! партизанское бутерброт? Hiába is, mert Junior nem szendvicspárti. Én csak téged akarlak! Bőhm eközben sakkmattra teszi Erdészkét, jól be is isznak, majd megnézik az új templom alapkőletételét.

Sümeghy és Lila Pause évődnek az utcán, és én arra gyanakszom, hogy bejátszik egy kis menopause is, Lilla annyira gyökér, hogy az már fáj. Le kell mondania az estét, oh, mily fájdalmas ez. Főleg, amikor kiderül, a művész úr megint megy ultizni. Na én erre nem lennék féltékeny, de Lila Pause még nem tudja, milyen jó társaság az ócskásasszony. Juli beszélget anyjával, aki közli, hogy a Junior-Bandi duett vele akar kirándulni menni, és ezt a remek hírt Mágennel is megosztják mindjárt. Senior aggódik, mert Mágen most szigorú, de közben meg ő is menne kirándulni. Hát igen, az élet nem egyszerű.

Bőhm atomrészegre vedeli magát, persze befut mindenki, a jó szenátor úr végre nagyot alakít, van Akácos út, meg egyéb apróságok, Feri és Taki próbálják hazavinni, a T-1000-es meg elfelejti a programot, mert kedvesen figyeli Bőhmöt. De aztán véget ér a kék halál, gyors reset, és Taki torkának esik, honnan volt a vodka? Amúgy mindenki nagyon toleráns a macskarészeg Bőhmmel, hiába az a sorozat erről szól: iszunk, dugunk, nyivákolunk, NINCS PÉNZ. Ezen a vonalon megyünk tovább, Mágen medikája bokáját vizsgálja, ez biza megrándult, irány haza, fekvés. Előtte bevásárlás. Mágen nagyon előzékeny, nyitja az ajtót, vonszolja beosztottját, és mi a jutalma? Egy csók!!! Amit Junior is meglát, de erről még apja nem tud. Szegény gyermek egészen nekikeseredik. Pedig lányom, ez az élet a te univerzumodban. Inni még nem iszol, de ez csak pár rész kérdése, Bandi nemsokára felszentel, pénzed meg eddig sem volt. EZ a Szomszédok.

Címkék: szomszédok
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thomas Dantes 2010.03.27. 13:21:11

Na végre terhes! Akkor végre jön Matyi! jaj, várom már...

2010.03.28. 18:51:24

"ogy kicsit szofisztikált legyek, érdekes a sorozat egyre keményebb dichotómiája, ahogy próbál rendszerellenes lenni, ugyanakkor meg támadja a piacgazdaság összes intézményét. Kevésbé szofisztikáltan: nehéz szűznek is maradni, meg dugni is."
Ezt odaát a testvér topikban úgyan fogalmaztuk meg, hogy ez Horváth Ádám dadaista törekvése, csak mi, szerény értelmi képességekkel rendelkező nézők még nem fogtuk fel ;-)))(egyébként egy halom van belőle mindenfelé szétszórva, szóval tényleg lennie kell valamilyen magasabb rendű szempontnak, másképpen nem tudnék másra gondolni, mint, hogy a Főrendező úr még azt sem tudja, mit írt le saját maga ;-)))

Zsoozsy 2010.04.12. 21:13:52

Lila pause - menopause :D - LOL! :D

Amúgy a negyedik bekezdés második mondatából (a 3., a kozmetikásos kép alatt) lemaradt egy e betű (az első szóból).

Ja, és (megbízást teljesítve :D) fontos kérdés: na milyen az élet & hogy megy a sorod külföldön? (=missön kámplítid! :D) No de tényleg: milyen? :) Sokan reméljük, hogy azért még jut időd szomszi hogyvoltokra, remegve várjuk mindig! :)

Anhaszen-Pa-Aton 2010.07.19. 09:42:02

Csak félve kérdem meg, hogy lesz-e még valaha Szomszédok HV...?

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2010.08.26. 21:17:00

Ne félj kérdezni, 1-2 hónap és válaszolok :P - lesz ez is újra. Lassan, de biztosan kifelé lábalok az elmúlt 1 évből :-)

Gabba 2010.08.28. 14:44:45

@Rambaldi: juhhé, Rambaldi is back!
Akkor folytatódik az Alias is?

Amíg vártam, unalmamban elkezdem hv-zni a Minden lében két kanalat :)

Bambolato 2016.06.20. 11:27:27

Es azota se folytatodott a hv szomszedok? Vagy csak en nem talalom?
süti beállítások módosítása