Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Terminátor 2x04 - Emlék a jövőből

2010. március 23. 09:00 - Hoppancs

Fiatal lány lélekszakadva menekül ismeretlen üldözői elől, de igyekezete sikertelen, és pillanatok alatt egy hatalmas hálóba gabalyodva találja magát. Amint visítva vergődik a csapdában, vethetünk egy pillantást az arcára, ami tiszta Cameron. Talán nem véletlen, mert közvetlenül ezután a gépleányról láthatunk közelit, aki Johnnal autókázik, s közben cseppet elmereng az élet nagy kérdésein. A fiú meg is kérdezi, hogy mi a hézag, kifejezve abbéli aggodalmát, hogy talán megint kattanni készül a húgocska, és csak azon vacillál, hogy nyakroppantással, vagy mérgezett túró rudival tegyen pontot a Connor-sztori végére. Cameron megnyugtatja, hogy ha ilyesmiről lenne szó, John már rég nem kérdezhetne ilyen csacsiságokat, úgyhogy semmi gond. John igazat ad neki, és kéri, hogy váljanak szét félórára, amíg ő elintézi a dolgát, ja, és addig vegyen neki a csaj sajtos chipset.

Cameron be is megy egy boltba, hogy teljesítse a nemes küldetést, de egyszercsak szokatlan érzése támad, és a foglyul ejtett lány villan be neki. Ettől annyira ledermed, hogy néhány dinnye leborításán kívül már semmire sem képes, csak áll bambán az üzlet közepén. A vevők rendőrt hívnak hozzá, mert ilyet mégsem szabad csinálni, és papírok, meg értelmes válaszok híján be is viszik, mint veszélyes dinnyeborogatót. Közben ismét a vele azonos külsővel megáldott ellenálló lány életének egy újabb boldogtalan részletébe nyerhetünk betekintést, amelyben éppen kódot égetnek a csinos kis karjába, egy nagy, rusnya robot jelenlétében. A nehéz sorsú nőt Allisonnak hívták, és valahogy belemászott Cameron agyába, méghozzá olyan hatásosan, hogy mesterséges hasonmása már az ő nevén mutatkozik be egyik cellatársának.

Sarah közben beviszi a kórházba Kacy-t, akinek fájásai voltak, meg vérzett, és vele is marad, mert per pillanat nem akad ennél komolyabb akció, amiben részt vehetne. John későn tudja meg, hogy a „húgát” lekapcsolták, úgyhogy mire a rendőrségre ér, Cameront kiengedték, és már lelépett huncut arcú új barátnőjével, Jodyval. Szerencse, hogy az egyik zsaru tudja, hogy utóbbi merre szokott rosszalkodni, így talán van esély rá, hogy meglesz a zizi Cameron is. Sarah kamu szüléstörténetet ad elő Kacynek, akihez váratlanul befut rég látott fiúja, Trevor, akiben egyben a gyerek apját is tisztelhetjük. Sarah elmegy pár magazinért a kismamának, és visszaérve épp az újszülöttekben gyönyörködik, mikor fiacskája riadt hangon hívja, de nem árulja el, hogy elvesztette a beszélő babát.

Ellison megint Weaverrel találkozik, aki amellett érvel, hogy a gépek nem lehetnek gonoszak, mivel semmilyen emberi tulajdonságuk nincs. Ez a legnagyobb előnyük is, mivel nem esnek pánikba, nem hisztiznek és verik a fejüket falba, ha valami gáz van. Az igaz, hogy néha másét beleverik, de ez részletkérdés. Szóval Weaver kisasszony szeretne szétszedni egy ilyen csodás szerkezetet, és ehhez Ellisonra is szüksége van. Azt még nem tudjuk, hogy egész pontosan mit akar, de nyilván semmi szépet és virágillatút… Cameront tovább kísértik humán verziójának emlékképei, miközben Jody egy jó adag gyorskaja fölött az élettörténetét meséli neki. Hamarosan azonban le kell lépniük, mert egy agresszív srác jelenik meg, aki a laptopját keresi a szőkén. Azt hisszük Cameron majd jól leveri, de helyette inkább átnyújt neki egy köteg pénzt, és ijedt hangon kéri, hogy menjen el. Fura…

A két lány betér valami hajléktalanszálló-félére, ahol lelkiznek egy keveset, majd Jody megígéri „Allisonnak” , hogy mostantól ő vigyáz rá. Kedves. Ellison az exétől kér segítséget Weaver-ügyben, ugyanis nem akarja elfogadni a gyanús idegen ajánlatát, amíg nem tud róla semmit. Talán a nő majd talál némi adatot. Cameront és Allisont párhuzamosan látjuk beszélni, előbbi a jelenben egy pszichológusnak, utóbbi a jövőben egy gépies hangú, láthatatlan illetőnek mondja el, hogy ki ő valójában. A két változat ugyanazt a sztorit meséli, az utolsó szülinapi buliról, meg a következő évről, amikor minden elromlott. Cameron már teljesen azonosult Allisonnal, olyannyira, hogy még el is sírja magát. (Könnycsatornát is építettek bele? )

A Sarah-szál most nem olyan izgi, a nő csak hallgatja, ahogy Kacy a gyerekekről beszél, meg arról, hogy meddig lehet őket megóvni a felismeréstől, hogy az élet szívás. Cameron/Allison felhívja a mamáját Palmdale-ben, de a nő nem tudja, ki ő, mert az ő lánya még csak most növekszik a hasában. Cameron megint sírdogál, mert az „anyukája” nem akar róla tudomást venni, Jody pedig ontja magából az életbölcsességeket, majd szórakozni hívja havernőjét. Ellison exe közben leellenőrizte Weavert és semmi különöset nem talált, csak annyit, hogy a titokzatos nő állítólagos férjének repülőbalesetét nem emberi, hanem gépi hiba okozta. Kis összezördülés az egykori házasok közt, aztán a férfi le is lép.

John szája tátva marad, mikor végre megtalálja Cameront, aki nevetgélve csocsózik Jodyval. A magát Allisonnak képzelő Cameron viszont attól ájul el majdnem, hogy egy számára ismeretlennek tűnő egyén közli vele, hogy ő egy jövőből jött robot, ami ráadásul javításra szorul. Közben az igazi Allisont látjuk megint szökni, megint hiába. Cameron nem akar Johnnal menni, és kissé erősen a falhoz is csapja, mire nem őt vezetik ki a kocsmából, hanem a fiút. Allison ismét fogoly, és ezúttal egy az alakját felvevő géppel kerül szembe, aki azt mondja, nem akarja bántani, ő a jó oldalon áll. Szeretné megtudni, hol van John Connor táborhelye, mert nagyon csodálja őt és szeretne találkozni vele. Persze…

A jelenben Cameron ismét a pszichológusnak vall, de mostmár azt mondja, ő egy gép a jövőből, méghozzá egy „beszivárgó”, amit arra programoztak, hogy megtalálja John Connort. Az agyturkász megértően néz, de gondolatban már a gumiszoba ajtajának csapódását hallja. Főleg, miután a lány kijelenti, hogy meg fogja ölni John Connort, aztán karóra tűzi a fejét. Cameront egyelőre még nem viszik a szép sárga épületbe, úgyhogy Jodyt kezdi el kérdezgetni, de mostmár megint robot üzemmódban. A barátnőnek nem tűnik fel a váltás, mert a fésülködéssel van elfoglalva. Sarah Trevorral társalog, majd a férfinak mennie kell, ugyanis rendőr, és várja a munka. De állítólag másnap eljön majd Kacyért, aki amúgy jól van, csak még megfigyelik.

Ellison elfogadja Weaver állásajánlatát, de előtte rákérdez, mi is volt akkor a férje balesetével. A nő nem válaszol, de Ellison úgy véli, a gyerek miatt – mert olyan is van Weavernek (!) – írták azt a hivatalos jelentésbe, hogy műszaki hiba okozta a bajt. Cameronék betörnek egy házba, ahol Jody korábban állítólag bébiszitterkedett, de Cameronnak bűzlik valami és kiszedi a csajból, hogy ez valójában a szülei háza. A gépleány nem örül, hogy hazudtak neki, akárcsak jövőbeli énje, aki megöli szegény Allisont, miután kitalálta, hogy az el akarta titkolni előle, hogyan lehet bejutni a Connor bázisra. Jelenbéli Cameron bedurvul, és meggyanúsítja Jodyt, hogy ott akarta őt hagyni, hogy elvigye a balhét a betörésért. „Hazudtál nekem”, mondogatja, majd úgy tűnik, végez a lánnyal, de mikor John beront, kiderül, hogy nem tette meg. Elhajtanak kettesben, de mostantól nem árt az óvatosság, mert Cameron furán viselkedik, és nem tudni, mi lapul épp a zavaros kis fejében.

Címkék: terminátor
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása