Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 9x04 - Szoros kötelékek

2010. március 04. 13:00 - the black ball

Vala elhagyni készül a bázist, mondhatom, Daniel nagyon meghatódott. Hosszas itt a pirost játszva sem sikerül semmit ellopnia, aztán a távozása után Daniel mehet vissza régészkedni. Ha már a kleptomán csaj békén hagyta, egy órán belül Mitchell rögtön ki is veti rá a hálóját, hogy nosza, hivatalosan is erősítsék meg a CSK-1-be való visszatérését, erre Daniel elájul. Ez is egy válasz. A gyengélkedőn ébred, ahol Lam közli vele, hogy valószínűleg a karkötők okozták az ájulását. Daniel gyorsan megnézi a csuklóját, nem, mégsem álmodta a levételt, de akkor mi a franc.

Lam elmondja, hogy romlott az állapota egészen addig, amíg Vala vissza nem tért a bázisra. Daniel örvend, a csaj így is olyan, mint a lábgomba, mindig visszatér, erre kiderül, hogy még mindig hozzá van kötve. Dr. Lee neki is áll a vizsgálatoknak, amikor kiderül, hogy Vala tud valakiről, aki feloldhatná a köteléket. Csak egy probléma van: tőle lopta a karkötőket. Mitchell és Daniel elmegy hozzá marhabőrszerkóban, és megkérdik, hogy hogyan lehet megszüntetni a kapcsolatot. Arlos szerint lehetetlen, hogy azután is megmaradjon a karkötők hatása, miután eltávolították, de talán segíthet. Ha elhozzák neki Valát.

Láthatóan Vala khm, hogy mondjam, közel került a vén fószerhoz, pucéran ugráltak a hegyekben, meg ilyen felettébb felkavaró dolgok. Odahaza egy csaj jön Landryhez a Pentagontól, és közli, hogy az atlantiszi expedíciót fogják előtérbe helyezni anyagilag. Itthon olyan szinten van béke, hogy az állam már nem bír magával, valamilyen háborút támogatnia kell. 3 nap múlva lehet tárgyalni Washingtonban. Visszavisszük Valát Arloshoz. Vala szerint kényszerítették, hogy lopja el a karkötőket, de Arlost ez nem érdekli. Szerinte éppen elég büntetés az, hogy örökké emlékezni fog a vele eltöltött időkre, amiket olyan csúnyán eldobott. Hja. Arlost már nem érdekli Vala, ellenben az anyja nyakláncával, amit szintén ellopott. Remek, irány egy újabb bolygó.

Sokan tűnődtek, hogy mi történik a kövér jaffákkal, nos, erre is megkapjuk a választ: elmennek fosztogató kereskedőnek. Inago a mi emberünk, aki enyhén rühelli Valát, amiért eladott neki egy nyakláncot úgy…nem tudom, ezerszer drágábbért, mint amennyit ér. De ez a jaffa napja, ugyanis hajlandóak vagyunk visszavásárolni. Belefolyunk az üzletbe, végül megegyezünk, hogy Inago odaadja a nyakláncot, ha cserébe visszahozunk egy működésképtelen Tel’tak alkatrészt, amivel meg Valát verte át. Újabb bolygó, egy szentélyben járunk, ahol a két lábon mozgó dagadt szerzetes sztereotípiája, Caius fogad minket. Az alkatrészt kegytárgyként imádják, szóval hú, mit mondjunk. Hamis, ja ez jó lesz, hamis. Caius szerint a tárgyhoz kapcsolódó hit mindennél fontosabb, és itt megfeszül papunk halántékán az ér, nem bírja ezt tovább.

Kiderül, hogy valójában ő is csempész volt, csak felforrt a lába alatt a talaj, így ide menekült. A szentély amúgy egy Grannus nevű kukac magánszektája volt, és jöttek is az adományok dögivel, amíg élt. Most viszont csak az alkatrész imádása vonzza az embereket, szóval csak akkor adja oda, ha Vala visszaszolgáltatja a „kölcsönkért” hajóját. Pontosan azt, mert feltuningolta ügyesen. Vala szerint abból még gond lehet. Nos, az említett hajót a korábban már megismert, két takonyfejű valami birtokolja, akik elvesztették a naquadah szállítmányt. A Lucian Szövetség nem nagyon örült neki, így most vadászat folyik Vala után, és megvillantják az alkesh-flottájukat. Hazamegyünk, Landrynek nem jön be ez a barterüzlet, de inkább a Lucian Szövetség érdekli. A Szövetség csempészekből és korábbi zsoldosokból áll, akik bepattantak a kukacok által hátrahagyott hajókba, és most menőznek.

Landry nem küldi ki a Prométeuszt, meg különben is három nap múlva megyünk Washingtonba, ahol szükség lesz Jacksonra (és így Valára is), hogy felhívják a figyelmet az Orájra. Na essünk túl a rész mélypontján, amikor is Vala unatkozik, Daniel meg dolgozna, ezért Vala ráül a szemüvegére. Vagy ilyesmi. Most pedig jöjjön a rész csúcspontja, amikor is a munkában megfáradt Danielt a lengén öltözött Vala fogadja, hogy nosza, szekszualizálódjanak egyet. Daniel passzol, a néző ledöbben. Jackson nincs benne egy egyéjszakás kalandban? Mi ez, karakterfejlődés? Daniel szerint Vala azért ennyire nimfomán, mert fél közel kerülni bárkihez is. Vala erre kijátssza a megsértett kártyáját, elmondja, hogy régebben eljegyezték, csak pont akkor tette meg Qetesh a gazdatestévé, szóval igen, azóta próbáljon meg az hosszú távú kapcsolatba keveredni, akinek hat anyacsavarja van.

Daniel sajnálkozik, aztán megjelenik a jackass felirat az arca előtt, és elzavarja a fenébe a csajt. Ugrunk Washingtonba, ahol megkezdődik a baromarc politikus vs. tények szócsata. Teal’c szerint nem szabad még leírniuk a goa’uldokat. BP szerint de. Daniel szerint nagy veszélyt jelent az Oráj. BP szerint az egészet csak hallucinálta egy idegen technológia által. Daniel közli, hogy az egyik hírnökük még el is jött a Földre. BP szerint csak vallási halandzsákat dumált, aztán kinyírta magát. Landry szerint a fickó technológia nélkül kapott lángra, csak úgy. BP szerint úgyse tudnak semmit sem csinálni, mivel itt vannak a mi felemelkedetteink. Azt is furcsállja, hogy ez az Oráj dolog pont akkor jön elő, amikor hivatalosan is csökkentenék a programköltségvetését. Szóval a következő lesz: építünk még több Daedalus osztályú hajót, és várjuk az ellent, ha jön.

Persze a Parancsnokság is működhet, 70%-kal kevesebb pénzből, így persze nem a felfedezésen lesz a hangsúly, hiszen így is elég technológiát gyűjtöttünk össze ahhoz, hogy megvédjük a Földet bármivel szemben. Vala itt röhögi el magát, és közli BP-vel, hogy elég idióta az, aki szerint pár hajó képes megvédeni ezt a szerencsétlen bolygót. Szerinte csak azért akar még több hajót, hogy kompenzálja a…nem megfelelő férfiasságát. Oké, tárgyalásnak vége, Landry pedig engedélyezi az akciót a Szövetség ellen, csak Vala tűnjön el. Jeleztünk Tenatnek és Jupnak, hogy elfogtuk Valát és Hans Olót, úgyhogy találkozunk is egy erdős bolygón. A takonyfejűek naquadaht adnak a rabokért, amit majd legyűrűznek, miután biztonságba helyezték Valáékat. Persze nincs semmi naquadah.

Danielék a hajón leveszik a bilincset, és legyűrűzik az egyik takonyfejűt, Mitchellt és Teal’cet pedig fel. A másik fickó jelez a Szövetségnek, így azok megint megvillantják az alkesheket. Mivel ez egy tuningolt Tel’tak, megjelenítünk vele egy kivetített flottát, aztán tűnés. Két alkesh így is üldözőbe vesz minket, de erre is van megoldás, elektromágneses impulzus. Hűűűha. Ez megbénítja a két hajót, mi meg lelépünk a hipertérben. Mindent visszacserélünk, és Arlos elmondja, hogy szüntethető meg a kötelék: sehogy. Ugyanis idővel magától el fog múlni.

************************************** Csak hogy idézzem, ami mindenki fejében lejátszódott. Landry is enyhén ideges, és akkor még ott van a pénz dolog is. Az elnök két lehetőséget adott: elfogadja az új költségvetést, vagy támogatást kér a Nemzetközi Bizottságtól, annak fejében, hogy szabad kezet kapnak a programban. Ergo megszületik az I.O.A. nevű borzalom. Teal’c visszamegy Dakarára, mert eddig a 9. évadban kb. nulla szerepe volt, de Mitchell szerint vissza fog jönni. Fin.

Címkék: csillagkapu
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Llew 2010.03.04. 14:25:31

Ez a töltelék részek közül is a rosszabb fajta, de Vala hálószobás és meghallgatásos jelenete miatt simán közepesre minősíthető. És elsősorban nem a lenge öltözete miatt, hanem amit művel.

mizrolist 2010.03.04. 15:20:03

Na igen, Vala idegesített ugyan ekkortájt, de voltak szórakoztató pillanatai... és egyértelmű filler ide vagy oda, ahogy folyamatosan tovább kellett állniuk a "megvakarom a hátad, ha te is az enyémet" barterek miatt, azon egész jól szórakoztam.

catshannon 2010.03.04. 18:33:57

Vala dögös az 5. és 6. képen. A végén még megkedvelem.:) A hogyvolt eltaláltságáért meg riszpekt.:) ("visszatér mint a lábgomba" lol:D)

Viktor-a-konyhában · http://viktorakonyhaban.blog.hu 2010.03.04. 19:26:48

Vala jó csaj, én imádoma hangját és az akcentusát is.

KoviEra 2010.03.04. 19:51:34

Vala hálószobás jelenete...nekem bejött:-)

_____________________________
Keress pénzt Te is vásárlásaiddal, vagy vásárolj 30-40% kedvezménnyel
olcsobb-vasarlas.biz/index.php?partnerID=10137

Letkat 2010.03.05. 08:47:09

Elnézést, OFF leszek, de a comment:com-ra tegnap óta nem lehet belépni, mert lefagyasztja a gépeket. Vmit tegyetek légyszi! Bocs, hogy ide írtam...! Köszi
süti beállítások módosítása