Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Flash Forward - A jövő emlékei 1X08 - Playing cards with coyote

2010. március 02. 12:06 - barnslig

Hogy ne érezzük magunkat nagyon elkényeztetve, jópár fokkal szarabb rész következik, mint az előző - már ha valakinek egyezik az ízlése az enyémmel. De sok szálon pörög, úgyhogy nem is nagyon nyígok itt tovább. Mondjuk a kezdés erősen libabőrös, Celia megkapja Al levelét és az esélyt arra, hogy nem fog meghalni, le is nyilatkozza az egész világnak. Szakáll a mégsem halott alvó lányát nézi, Olivia és Mark tengerre néző hotelszobában hempereg, a meghasonlott Demetri tapsikol az újra munkábaálló Janisnek, Nicole és Bryce szépzenére merengenek. Janist Wedeck irodájában látjuk viszont, de oda a szívet melengető dallamok és harmóniák, fel akar mondani. És én mondom, ez a Wedeck az egyetlen értelmes fickó az egész kócerájban, helyreteszi a hisztérikus Janist, aki azon parázik, hogy hátha a haslövés egy jel volt arra, hogy mégsem kéne gyereket vállalnia. Wedeck erre felteszi az egyetlen adekvát kérdést: drága Szimpatikus Barna, te tényleg egy golyó alapján akarod eldönteni, hogy lesz-e gyereked? Hát nem látod, hogy a legfontosabb mozzanata az egész öngyilkosságnak annak a bizonyítása, hogy a saját választásaink az igazán fontosak? Szóval Al Gough tettével foglalkoznak az FBI főnökök, az újságok és a tévéműsorok, nem csoda, hogy Simcoe is az erről való trécselést hallgatja, míg egy mélt küld “vállalnunk kell a felelősséget” tárggyal. Adok képet hozzá, hogy kiknek, mert a kis utalások a hasonló sorozatok lényegei (csak ezt flashforwardéknál nem nagyon tudják), még ha egyelőre nem is mond semmit senki neve.

A mélt megkapva az egyik címzettnek első dolga volt továbbküldeni jó öreg hobbitunknak, aki be is megy a kórházba, most maszk és szőke nő nélkül. Simon bizonygatja, hogy márpedig mivel ők az ájulások okozói és az emberek tele vannak kérdésekkel, kénytelenek vállalni a felelősséget a halottak miatt és válaszokat adni a bizonytalanságokra. Hobbit az egészet öngyilkosságnak véli, egyébként meg pont úgy néz ki, mint aki simán túl tudja magát tenni rajta, hogy az általa vezetett kísérlet megölt 20 millió embert. Miközben Mark egy ajándékdobozt ad át doktornéninek - megünneplendő, hogy változtathatunk azon, amit láttunk, Demetri hívja, hogy megmutasson neki egy videót egy bartstowi gyilkosságról. Szimpla ügy, egy remegős mobilfelvétel, ahogy két fickó beszorít egy harmadikat egy sikátorba és az egyik lelövi. Az érdekesség a kikockázott részen van, a gyilkos karján három tetovált csillag. Az FBI irodában aztán több mindent is megtudunk, az áldozat egy Californiában dolgozó repülőmérnök, a szemtanú, aki az egészet felvette Ingrid Alvarez. Mellesleg látta, hogy a lövés előtt Neil Parofsky átad valamit a támadóknak.

Olivia is visszamegy a kórházba kibontani a kis csomagját és mily irónikus, ott figyel az a fehérnemű, ami a flashében rajta van, mikor leédesemezi Simcoet. Akire Bryce végre rákérdez, hogy mi a rák van velük, olyan furcsa a kapcsolatuk. Gihihi. Oliviának elgondolkodni sincs ideje kitalálni valami frappáns választ, máris letámadja az emlegetett és mellé az orvosi papírokat bújó és azokat feltűnően értő “család barátja” Simon. Miután doktornéni pár napon belüli hazaküldésre ítéli Dylant, a hobbit tovább folytatja négyszemközt Simcoe ekézését, aki viszont nagyon macsó akar lenni és nyilvánosság elé menni akkor is, ha azt a többiek rossz szemmel nézik. Erre Simon simán megfenyegeti: Lloyd választhat – vagy tönkreteszi őt a hobbit, vagy lejátszák ezt istenekhez méltóan – kártyán. Az eddig békésen alvó Tracy eközben rémálmodik, (add istenem, hogy szerethető karakter legyen!) a haláláról, aztán sírva sikítva ébred, Szakáll rögtön ott terem és átöleli, de a lány ellöki. (Ennyit a szerethető karakterről, kedves istenem.) Nem akar beszélni róla, nem akar semmit, csak felcsatolni a műlábát, de Aaron fel van baszva. Eddig gyászolta, exhumáltatta, most bújtatja és még a csaj anyjának se mondja el, hogy a lányuk élve a házában biceg, akkor talán lesz szíves beszélni a katonanéni.

Bartstowba érkezvén, hogy Ingridet kihallgassa Mark, Jannis és Szomorú Szamuráj, egy rakás helyi rendőrrel és egy autóból kilógó fejbe lőtt hullával találják szembe magukat. Mark már temeti is a szemtanúját, de kiderül, hogy rossz lóra tett a gyilkos és a csaj szobatársát sikerült legyaknia. Ingrid pedig ott zokog egy fa árnyékában. Közben a texas hold’em is elkezdődött, kábé akkora a feszültség, hogy még egy kukoricaszemet se pattogtatna meg, de szokjunk hozzá, hogy folyamatosan értesülünk a játék állásáról. Mint egy rossz reklám, úgy szakítja meg a sztorit. Ingridet kiszedik a fa alól és beviszik az irodába kihallgatni. Először is, mi is történt abban a sikátorban pontosan? Miután Alvarez kisasszony bezárta a bótot, ment a kocsijához, de nem messze ott volt a három táskán veszekedő kiskakas, az egyik egyszercsak nekiugrott a másiknak, táska elvéve, ő hívta a 911-et, de várakozóra állították. Aztán piffpaff, már le is lőtték a fickót és elsétáltak, valami QED-ről beszélgetve. Pókerközvetítés közben kiderül, hogy míg Simon a végzet híve, addig Lloyd a szabad akaratban hisz. Egyébként is, a hobbit biztos magában, hogy megnyeri a játékot, “QED”.

Tracy összeszedi magát és Szakáll elé áll a sztorival. Két évvel ezelőtt megtámadták a Humveet, de nem afgánok, hanem az állítólagos haverosztag Jericho. Mivel a skacok a katonaságnak dolgoznak, ezért Tracy bennük nem bízhat. Főleg, mert úgy tűnik, ez egy sima leszámolás volt, ugyanis előtte pár nappal a csaj látta, ahogy Jerichosok ártatlan civileket mészároltak le és ezt jelentette a felettesének. Erre kilőtték. Érthető. De aztán a fél lába elvesztése mellett magához tért. Mégis van némi hasonlósága pár FBI-os és CTU-s ügynökhöz. Szakáll persze nem tudja tartani a száját és szól Marknak, hogy mi a helyzet. Benford kurvára kikészül, Aaron sztorija tartotta benne a lelket, hogy nem kell mindennek megtörténnie, amit láttak, hiszen ha Tracy halott, akkor Szakáll se láthatta, erre kiderül, hogy sima ügy. Olivia otthon megnyugtatja, hogy csak melózni kell az ellen, amit láttak és sikerülni fog elkerülni – azt már nem teszi hozzá, hogy ezért kukázta le a bugyikát, amit kapott. Aaron aztán a whiskyt hiányoló lányának is beszámol arról, hogy elmondta Marknak a szituációt, de Tracy megkattan és abban a pillanatban el akar menekülni. Szakáll a látott jövővel jön, úgyis életben leszel kicsi lányom, cöppcöpp, úgyis ott leszek melletted abban a barlang kinézetű bunkerben, cöppcöpp.

Wedeck előtt ül a három ügynökünk és ellenkezik: nem akarja, hogy csaliként használva a civil Ingridet előcsalják a csillagosokat. De a Parofsky-szál becsődölni látszik, csak annyit sikerült kideríteni, hogy a fickót kirúgták a munkahelyéről nemrég ipari kémkedés miatt, szóval valami máson kell elindulni. Mark szerint csak el kell mondani, hogy kiengedik és azok majd újra megpróbálják kilőni, nekik csak ott kell lenni. Janis a naíva nem érti, honnan tudnák a gyilkoló bácsik, hogy szabad az út Ingridhez, de Wedeck felvezeti: D. Gibbons tudta, hogy Utah felé tartanak. Jannis megtalálta a szomáliai tornyokat, lelőtték. Két hónap múlva két fegyveres fog bejutni az FBI los angelesi irodájába, mert valaki beengedi őket. Hát nem világos, hogy tégla van a csapatban? Szakáll flashét látva tovább megyünk és új jelenet következik, egy heges arcú fickó – akiben Tracy ráismer Khamir Dejanra, egy szanitécre, aki ha jól értem, rendbetette a csajt és majd két évig bújtatta. Szóval Khamir dumál Szakállal, elvesz egy borítékot és valami számláról beszél. Majd biztos lesz értelme.

Közben Ingrid már a munkahelyén van, egy állatkereskedésben egy rakás madárral és Jannisszel. Kint kocsikban a másik két ügynök, mindenki csak arra vár, hogy jöjjenek leszámolni a csajjal. Aki a kitekintésében szőkén látta magát és New Yorkban, a Bronxi Állatkertben. El is akarta adni gyorsan az állatokat, de aztán nem akadt vevő, ő meg meggondolta magát. Minek kockáztatni egy bizonytalan jövőért? És akkor még nem is tudta, hogy addig párszor még megpróbálják megölni. Nem is kell sokat várni, némi csevely Szimpatikus Barnával és máris lebassza valaki a villanyt. Mark és Demetri rohannak befelé, ketrecek között, madárcsicsergésben szuszog mindenki, itt a lehetőség a jövő megváltoztatására és még csak le se kell ugrani egy toronyházból – fogadok, hogy ezt gondolja mindkettő, de amikor feltűnik a fickó a karján három csillaggal, csak egy lövés dördül. A csillagos fickó halott, Ingrid egy rendőrautónak támaszkodva pityereg, neki már csak ez a szerep jutott. Meg persze az, hogy tanúvédelem alá vegyék – és Bronxban dolgozzon az Állatkertben szőkén, ahogy azt már látta. Ugyanis a hulla mellett van még egy ember, aki keresni fogja, és ő persze nincs meg.

A kártyaasztalnál már csak ketten ülnek és míg Simcoe pár darab koronggal szerencsétlenkedik, addig a hobbit előtt tetemes mennyiségű van. Ráadásul teljesen biztos a győzelmében, úgyhogy be is rakja középre az egészet, jelezvén, hogy itt a vége fuss el véle, Lloydnak a megegyezésük értelmében tartania kell a száját. Ki is pakolja a pókerét, de aztán megnyúlik az arca, amikor meglátja Simcoe színsorát. Pókerben hülye vagyok, mondjátok, ha nem ez a neve a straight flushnak. Lloyd a zsetonokat nagylelkűen lepasszolja az osztónak, elvégre nem a pénzért jött, aztán kifelé menet még inkább alátesz Simonnak, amikor megmondja, hogy csalt, mert vannak dolgok, amiket ő sem bíz a véletlenre. Demetri az irodába visszatérve megkérdőjelezi, hogy Marknak valóban mindenképpen le kellett-e lőnie a faszit, vagy csak azért tette, mert így akarta megszabadítani magát a jövője lehetőségétől. És milyen igaza van, Benford bácsi szinte ugyanezt regéli el Benford néninek, megokolva, miért ölt meg ma egy embert. Ő volt az első, aki lőtt, nem várt áprilisig, hogy a másik legyen.

Janis spermadonort keres és még csak nem is titkolja Wedeck előtt, furcsa munkahelyi kapcsolat ez, az már biztos. Aztán megmutatja a nagyítást a detroiti stadionról, amit már igen régóta vártak és Wedeck kiszúr Zero Gyanúsított kezén egy gyűrűt. A poén megint a végén jön, egy furgonban az a nagydarab kopasz fickó ül, aki átvette Parofskytól a táskát és most ő nyújtja át valaki másnak. És a karján – hihi – három tetovált csillag. Aki átveszi, elindul vele és a karján – hihi – három tetovált csillag. Aztán vonulgatnak még emberek – ugye nem kell mondanom, mivel a karjukon. A táska egy gusztustalan férfiemberhez kerül, benne hat gyűrűvel – bár Potrohos szerint hétnek kéne lennie, a gyűrűkön egy-egy α-val. Hogy lássuk, Potrohos milyen kegyetlen, még le is lövi az átadót, úgy látszik, ezek a csillagos karúak hullanak, mint tinihorrorban a szőke lányok.

Címkék: flashforward
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fegor 2010.03.02. 12:33:09

> Két hónap múlva két fegyveres fog bejutni
Nekem 5 hónap rémlik. Pont át is villant, hogy még csak kb. december elején tarthatnak a történetben.

Ez a csillagtetkós jelenet olyan volt, mintha egy nyolcvanas évekbeli akcióparódiára hajazott volna (Top Secret megvolt?). Annyira bénák. Már az első pillanattól lehetett sejteni, hogy nem csak 1 ilyen van, hanem ez valami csoportszimbólum lehet, vagymi.

Janist meg komolyan nem értem a terhességével. Úgy beszélnek róla kb. mintha máris terhes volna és az lenne a kérdés, hogy megtarsa-e vagy sem.

barnslig 2010.03.02. 12:44:28

@fegor, teljesen igazad van. mark ki is mondja az öt hónapot, nem tudom, hogy sikerült leírnom helyette a kettőt. bocsánat.

Savafan 2010.03.02. 13:05:49

a 3 csillagos bagázst én is levettem. tuti volt, annyira mutatták és ajnározták főhősünket, hogy leszedte azt aki majd pár hónap múlva akarja. majd most jól megnyugszik, hogy halott a tetkós kezü, hogy majd emiatt (is) fogja megszívni, gondolom. majd arra a pillanatra leszek kíváncsi amikor tudatosul benne vagy szembesül vele, hogy nem egyedül volt, varrva a kezén:)
gondolom a hetedik gyűrű az lesz amit Janis talált a videón. gondolom az a pacák valami szarka lehetett és lenyúlt egy gyűrűt (mindfelett). az se lesz akkor hosszú életű, az tuti. rondapofájú gaonoszember, hamar lő:)

greffi 2010.03.02. 18:15:46

és mekkora odacsapás lenne, ha a hiányzó gyűrűvel pont a hobbit flangált volna a stadionban? :D:D:D

barnslig 2010.03.02. 20:19:37

@greffi, a második részben elhangzik, hogy Zérónk 177 centi körül van. a hobbit meg egy hobbit. éérted :)

greffi 2010.03.03. 12:18:47

@barnslig: oké, ebben igazad van, de a hobbit, attól még most éppen nyugodtan lehetne a zéró, lévén, a hobbit nem most hobbit, és azért a gyűrűs flash ütne, úgy hogy ő egy másik, nagyobb, borongósabb világban, ahol több az ork, meg a hegyesfülü, ott ő amúgy hobbit. Vágen Sie?! :D

~Moi~ 2010.03.08. 20:37:40

fogadjunk, hogy akin a gyűrű van az nem ájult el a 2p17mp alatt :P
am ez a rész nem tetszett, sztem tiszta lapos volt. merthát Markon kívül valszeg mindenki vágta, h van még jósok olyan tetkós fickó, csak ő gondolta,h csak egy van...nem egy lángelme..-.-"
^.^
süti beállítások módosítása