Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szomszédok 4x05 (75. fejezet, 19900308)

2010. február 26. 09:00 - Milo Rambaldi

Bár már mindenki többszörösen is eltemette ezt a hogyvoltot, a multiszakrális siralomházi hangulat ellenére is itt van megint.

Lassan már én sem tudom, hol járunk a történetben, ettől érdekes ez a műfaj. Jutka nem izgatóhelyettes többé, mert becsületes hülyeségből lemondott, Junior Mai Napot reklámozott, Mágen hasmenéses lánynak segített szülni, szar ügy, a kozmetikában majdnem fellendült a vénlánykereskedelem, de Forest barátunk volt az igazi főszereplő a legutóbbi, Kr. e. 2800-ban írt hogyvoltban, hajtóvadászat volt az erdőben, és rossz pofájú alvilági disznótolvajok támadtak, majd jól lelőtték Erdészkét, aki elhalólag próbált telefonos kapcsolatot teremteni a külvilággal a szolgálati Nivából, de itt kialudtak a fények, és jött a vége főcím, minket meg lógva hagytak azon a nyamvadt sziklán...

Forest él, kutya baja (na jó, gipszben van), az otthoni kanapén ülnek Fogtündérrel és bajusz főtörzzsel, azt is megtudjuk, miért kellett ezt az isten barmát lelőni. Mert így lehet a Fehér Gyűrű egyesületet reklámozni, na az majd helyreállítja országunk romlott közbiztonságát, többet majd nem támadnak cukros bácsik eltévedt kisdedekre a Margitszigeten, az eneszkában is milyen remekül működik már évek óta ez a cucc. Gyümike is osztja a társadalmi ultit. A T-1000-es a boltban okoskodik, áremelés, reprivatizáció, súlyos témák. Bandi elújságolja, hogy képzeljelenkenéniottannyugaton ilyen automata vonalkódolvasók vannak. Hűha! Befut Taki, megtudjuk, hogy neki is szarul megy, hiába no, a jó hír nem hír, ezért nem hallunk ilyet sohasem.

Mágent és csapatát a pályaudvarra riasztják, ahol tévelyedett erdélyi menekült asszony hiszi azt, hogy a 04 egy taxitársaság száma, pénze nincs, viszont van lebénult gyereke, akit műttetni hozott Budapestre. Szívem szerint elektrosokkolnám a forgatókönyvírót, ekkora állatságot. Mágen megy telefonálni, mert ő már csak ilyen rendes ember. A gyereket persze nem tudják fogadni. Irány a máltai szeretetszolgálat. Mégsem. Irány főorvos asszony. Aki az obligát kórházi diffenbachiával (sosem értettem, hogy miért kell mérgező növényekkel telepakolni a kórházakat...) a háttérben közli, hogy kegyes lesz, pedig ez már legalább az x-edik, ha nem az n-edik eset, felveszi a gyermeket, de az anyját vigyék, ahová akarják. Medikánk közli, hogy majd ő befogadja, pedig a sátáni főbérlő nem tűr vendéget, még a leszbikusság vádját is magára veszi, és egész éjszaka a "Don't Cry For Me Argentina"-t fogja énekelni, Mágen meglepődik, ő nem is gondolta volna... Pedig! I kept my promise, don't keep your distance. Na ezt majd pár résszel arrébb.

Feri érkezik drámai zenére, majd Bőhmhöz távozik a pincébe, újságokkal, lehet, hogy az utolsó adaggal, mert a nyomda halódik. Jajajaj. Ugrunk Juniorra, aki lovagjával tévét szerel, beesik Senior, aki gülüszemekkel nyugtázza, hogy már fél négy óta szereli a lovag Julcsit. Bocs, együtt a tévét. Andrásunk nem akar vacsorára maradni, mert nincs olyan hangulata. Snitt. Hável problémázik az immáron Bujáki néven futó ejtőernyőbajnokon, mert most már igazgatót akarnak belőle csinálni, Bástya, Vilma és Chewy egy emberként tiltakoznak. Jutka eközben leírhatatlan jelenetben oktat (tessék megnézni: 10:56 - 12:30), majd belefut Bujákiba, aki nyavalyog, én nem is akarok itt semmit, csak tanítani. Jutka csak sajnálja, meg lesajnálja, kioktatja, majd beszól Hávelnek is, távozik. Jutka továbbképzésen járt vajon Lenkénél, vagy az anyai vér kezd kijönni rajta?

A koporsódísznek öltöztetett Frusztra kicsit dáthás, gyíg az illetég miatt, ami biza fél guriga... ajvé. Feri nem akar fizetni, de költözni sem. Na ennek sem lesz jó vége, ezt már érzem. Mégsem lesz éjjeli koncert, mert amekkora egy állat a mi medikánk, ahelyett, hogy illegálisan költöztetné a transzilván menekültet, a főbérlőt kérdezi, hogy lehet-e? Persze aranyom, üzemeltess homeless-diszkót a bérleményben. Hülye. Ádám nem adja fel, mennek szállást keresni, immáron kettecskén. Senior-Junior csörte jön Bandin, meg a tanuláson, Junior affektál, de anya, én tanuloook. Ja, szívecském, oboaleckéket veszel féláron. Gábor még mindig szenved, Mara baszogatja, Gábor Julit instruálja, add el a nőket, Joe-val meg vigyázz, yol beszelni madzsar, de rosszul számolni, így megszívjuk, mint az afrikai torkosborz!

A priceless fosszínű otthonkában ténfergő Lenke a konyhában tombol vacsorakészítést színlelve, mindenkit jól a helyére tesz, eközben Erdészke az építésszel enyeleg, aki nem kap vacsorát, mert Lenke nem vásárolt elég párizsit. IQ-bajnok Gyümike azért megkérdezi, hogy kér-e az építész vacsorát, de szerencséjére nem kér. Taki a pincébe megy krumpliért, amit elloptak, továbbképzést hallhatunk a házbiztonságról Teki, Bőhm és Sümeghy előadásában. Fogtündér gépírni tanul könyvből, gép nélkül. Most őszintén, mit mondjak erre? Egy marék zuzmónak több agysejtje van baszki, mint neked, te Gyümölcsrém. Lenke elhagyta a noteszát, keresi, de nem találja. Jaj de szörnyű. Hopp mi történik? Csöngetnek. Hát nem a nővérke az Sarlatánfalváról, a notesszal? Milyen meglepő! És mulatságos...

Mágen érkezik Transzilvával Etushoz, aki persze befogadja, sőt rögtön tegezi is, hiszen honfitárs. Micsoda hazafias asszony ez az Etus. A népfronti érzelemtől hevülten ki is hajítja a politikai nonszenszeket gagyogó Flowerpowert. Ugrunk a családi fészekre, ahol a Mágen familía a világ minden táján dúló nemzetiségi kérdést vázolja két percben. Hagyjuk is ezt. De a következő témakör sem jobb... Jutkát várja Feri a busznál, Frusztra illetékügye csak arra jó, hogy zűr legyen, költözni kellene a nagy házba, vagy mégsem? A fejezetet Etus és Transzilva zárja. Nincs mosogatás, lakáskeresés, alvás van. I think this is the beginning of a beautiful friendship.

Címkék: szomszédok
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

makepeace 2010.02.26. 13:28:13

Welcome Back!!!
Hiányzott már nagyon!
Végig vinnyogtam az egészet :)
"Gyümölcsrém" ezen konkrétan besírtam. :D
Állítom, akármilyen morbid is ez a sorozat, sokkal többet ér, mint az idióta BK vagy JB. Bár valószínű csak a mi korosztályunknak.(úgy 30-tól felfelé)
Köszi a hv-t, zseniális, mint mindig!!!

Póniló 2010.02.26. 20:06:46

Köszi Rambaldi, ez most nagyon kellett :-)
Pazar, mint mindig.

sawyer85 2010.02.28. 04:33:25

Istenem ez valami félelmetesen jó hogy volt volt :) a marék zuzmós résznél kb majd elsírtam magam a röhögéstől... még többet, várjuk :)

Gabba 2010.02.28. 16:14:09

Rambaldi's back, yeah!

Ez már nagyon hiányzott, még, még, még!

Zsoozsy 2010.03.01. 17:11:46

Takiból meg Teki lett... :)

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2010.03.01. 19:12:06

Thx mindenki! Ígérem, nem négyhavonta lesz új kiadás :)

Alexa81 2010.03.05. 01:00:56

Jaj, de jó, hogy újra itt van ez a jó kis Szomszédok hogyvolt :)
Amúgy a 28 évesek is szeretik a Szomszédokat :)

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2010.03.11. 15:10:22

Holnap érkezik az új rész, ma estére nem lesz kész, ezt már most látom.
süti beállítások módosítása