Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dr. Csont 3x07 - Üzenet a múltból

2010. február 16. 12:00 - Llew

Két srác lapátol egy gödör közepén, de abból ítélve, hogy egy kisebb tömeg tapsol és éljenez körülöttük, kicsi a valószínűsége, hogy hullát ásnak el. Helyette egy ’87-es iskolai időkapszulát készülnek kinyitni. A közönség a műsorvezető fickót, mint egykori helyi diákot szívatja, amiért nem akkori szerelmét, hanem a cheerleadert vette el. Asszony pirul, de hogy más is kínosan érezze magát, fater még a hidrogénezett fejű utódra is felhívj a figyelmet. Végre kinyílik a tartály, amiből először fertelmes bűz tör elő, majd mikor a főnök belekotor a pajszerrel, még egy koponyát is sikerül kiemelnie a paradicsomszószból.

Megérkeznek hőseink, és Booth már megint arról nosztalgiázik, hogy mekkora menő focista volt a középsuliban. A biztonsági ember még mindig szarul van a látványtól, az iskolai akármicsoda, Gil Bates szerint pedig a holttest biztosan nem volt a kapszulában mikor lezárta. Bones alig vet egy pillantást a koponyára, már mondja is, hogy az áldozat kamaszkorú fehér férfi. Társa vitetné is el az egész konzervet, de Bates kocka stílusban, precízen fogalmazva közli, hogy azt a korrodálódott szerkezete nem fogja kibírni. Bones azonban egyszerűen megoldja a problémát, és lyukat fúr a kapszula oldalára, vödörbe gyűjtve a folyós részeket.

A laborban már folyik is a lázas munka, közben mindenki azon nosztalgiázik, hogy mennyire nem voltak menők ’87-ben. Az áldozatnak több gyógyult szegycsont és bordatörése volt, illetve egy friss a jobb kulcscsontján. Némi forgatókönyv írói következetlenség következtében Angela már meg is rajzolta az arcát, pedig a koponya még nincs is megpucolva. Van egy évkönyvük is, így Camnek nem tart sokból azonosítania Roger Dillont, aki a háttérben futó, kapszula záráskor készült videón is szerepel. A srác már akkor geek volt, mikor ezt a meghatározást tán még ki sem találták. Hodgins mintát vett a trutyiból, jobban mondva Rogerből, és egy ismeretlen ideggáz nyomait találta benne. Zack szerint van egy, a halál idejéből származó csuklótörése, és vállficama, aminek kapcsán elmereng az iskolában elszenvedett megaláztatásokról. A bordatörések viszont középiskola előttiek.

Boothék az apától megtudják, hogy Roger nem vele élt, mert ő régen alkoholista volt – innen vannak a gyerek bordatörései –, az anyja meg azt mondta megszökött. Utoljára a ballagás estélyén látta, amikor a fiú felkereste, és egy nagyobb összeget kér tőle. Az öreget eléggé megrázza a halálhír, de azt még elmondja, hogy Gil Bates volt a fia legjobb barátja. A többiek a Jeffersonianben, még mindig az áldozatot törölgetik a kapszulából, és a benne talált tárgyak kapcsán merengenek a régi szép időkön. Egy zsebóra és egy floppy az extra tartalom.

Autókázás közben Bones a gyilkosságon agyal, Booth azonban inkább társa középiskolai éveire lenne kíváncsi. Rövid faggatózás után kap is egy történetet egy fiúról, aki a remélt Törpilla helyett egy Okoska figurát adott Titkos Mikulásként Bonesnak, ráadásul azt is kitűzte a szekrényére. Ezt hallva csak annyit tud tenni, hogy ígérete ellenére nevetve mondja, hogy nem nevet, mire megkapja, hogy ő is egy „olyan” srác volt. Gil is elég rosszul fogadja a híreket. Ő úgy tudta a legjobb barátja megszökött. Még egy levelet is hagyott neki az anyján keresztül, amiben azt írta nem bírja tovább elviselni az apját, meg a szemétkedő kölköket a suliban. Hodgins kokain nyomait találta a zsebórában, ami a jelek szerint a floppyval együtt a srác farmerjében volt. Az FBI adatbázis szerint volt a Foothill Gimnáziumban egy tanár, akit két nappal Roger eltűnése után letartóztattak iskolai drogterjesztésért.

Booth ki is hallgatja Darwin Bankst az ügyben. Mostanra tisztes, családos polgár lett, de ’87-ben sem volt drogterjesztő, csak egyetemistaként volt egy kis füve. Azért kapták el, mert John Adamson felnyomta, amiért puskázáson kapta. A soron következő párterápiás foglalkozáson Booth arra próbálja rávenni Sweetset, hogy segítsen neki egy profillal, de az ifjonc dokit jobban érdekli, hogy Brennan mérges társára a törpös sztori kinevetése miatt. Sweets szintén azon az állásponton van, hogy Booth egy „olyan” menő srác volt. (Elnyomott kockák tartsanak össze). Megegyeznek abban, hogy Booth feltárulkozik, pontosabban megoszt egy megalázó gyerekkori emléket Brennannel, Sweets meg átnézi az aktát.

A kokain zsákutca, mert a tesztek szerint csak a trutyiban volt, a hajmminták alapján Roger szervezetében nem. Zack talált egy furcsa sérülést az állkapcson, ami egy nyakba szúrt, késnél tompább eszköztől származhat. Angela szerzett egy Comodore Amigát az intézet számítógép kiállításáról, hogy megnézhessék a floppy tartalmát, ami egy FPS játék. Az érdekes benne, hogy hat évvel megelőzte a Doom-ot, vagyis ha ez ’87-ben megjelenik, Roger Dillon milliárdos lett volna. FBI-osunk keresi a megfelelő sztorit, de Bonest nem hatja meg az elvesztett foci meccs. A lelátó alatt egy lánnyal című történetet is csak akkor találná elfogadhatónak, ha Booth nem tudott volna teljesíteni, de így az is csak hencegés. A meztelenül szaladgálás, pedig alfa hím mivoltának kifejezése. „Hideg volt.” - próbálja menteni magát az érintett.

Az irodájában már várja Bates, akit a számítógépes játék miatt hivattak be újra. Ő még csak tervként ismerte, amiből együtt készültek üzletet csinálni. Mindketten dolgoztak, hogy egy új gépet vehessenek a munkához. Ő kocsi behajtókat csinált, Roger meg a görkoripályán dolgozott. Booth közbeveti, hogy ő meg egy hamburgeresnél. Roger ezen felül matekból korrepetált egy Janelle nevű cheerleadert, valamint megírta a felvételit a kokozó hoki sztár John Adamson helyett, aki azzal jutott be a Harvardra. Ahonnan aztán öt év után kidobták csalás miatt, de ez nem gond a politikai pályán. Most egy szenátornak dolgozik. Kétszáz dollárt fizetett a felvételiért, de Roger megzsarolta újabb ötszázért, mire ő oda adta az óráját.

 

Sweets szerint nem Adamson a gyilkos, mert látta párszor a tv-ben, és többek között kapzsi, vagyis, ha ő ölte volna meg Rogert, akkor visszaveszi az órát. Brennan szerint ez csak találgatás. A doki viszont élvezi a helyzetet és megy összedobni egy profilt, mert neki az, hogy nincs nyolc órát idegbajosok között már terepmunka, így a labor is. Hodgins tovább elemezte a Roger-ragut, és arra jutott, hogy az idegméreg egy ismert rovarirtó, amit a ’80-as években szúnyogok ellen használtak. A mezőgazdasági minisztérium precíz feljegyzéseinek hála, pedig azt is tudják, hogy 1987. június 14-én este a Foothill gimivel szomszédos területen permeteztek. Akkoriban az még jórészt mocsár volt néhány házzal. Az egyikben lakott Janelle Brown. Ez, és a kamaszkori emlékei alapján a trutymószakértő biztos benne, hogy Roger a lányhoz ment akkor este. Brennannek ezek után csak annyi kérdése van, hogy a fiúk megváltoznak-e a gimi után, mire Hodgins azt feleli, hogy csak külsőleg.

A bogaras ezután a barátnőjéhez megy, akitől megtudja, hogy valakik Mogorva & Marcona (a hivatalos fordítóknak jár egy bazi nagy seggberúgás, mert eddig se voltak kreatívak, de a Gruff & Grim - Béna és Seggfej mindennek az alja) álnéven az évkönyv kifigurázott verzióját tették a kapszulába, valószínűleg a hullával együtt. Bonesék meglátogatják Janelle Brownt, közben Booth arról mesél, hogy milyen megalázó volt az iskolai hangosbeszélőn keresztül elhívni az iskola legjobb nőjét a szalagavatóra. Mivel az akció sikeres volt, társa szerint ez is csak egy hódítás. Janelle manapság Mrs. Stinson néven ismert, és ő a cheerleaderből lett feleség az epizód elejéről. Roger valóban korrepetálta, sőt bele is volt esve, amit ő hízelgőnek talál, de az utolsó tanítási nap estélyén látta utoljára a srácot. Bones jóvoltából ismét szójátékozunk, mert neki a the cure csak gyógykezelés értelemben jelent valamit, együttesként (The Cure) nem. Viszont a beszélgetést megzavaró fiú, Alex annyira felkelti az érdeklődését, hogy ellop egy családi fotót, majd gyorsan távoznak.

A fénykép azért kellett, hogy bizonyíték legyen arra, amit ő már az első pillanatban – észrevett. Vagyis, hogy Alex nem Mr. Stinson, hanem Roger Dillon fia. A srác viszont nem ezért halt meg, mert Terry Stinson nem tudott erről, pedig csak a vak nem látja, hogy a fia nem hasonlít rá. Janelle azért feküdt le az okostojással, mert az kedves volt vele, nem úgy, mint a menő barátja. Roger tudott a gyerekről, szerzett pénz és le akart lépni a lánnyal, ő azonban addigra már kibékült Terryvel. Mivel ez a vonal zsákutcának bizonyult, Sweets tovább profilozik a Jeffersonianben. Szerinte minden egy fiatal tettesre utal, aki évek óta bünteti magát, és azért rejtette a kapszulába a testet, mert tudta, hogy így majd lebukik, és megbűnhődik. Booth a korával hecceli a dokit, és Bonesszal együtt kétségüknek adnak hangot, mire Sweets bevallja, hogy tévedhet, de jó lenne, ha igaza lenne, mert akkor felvághatna a barátnőjénél azzal, hogy segített elkapni egy gyilkost.

Hodgins beszámol Camnek az álkapocs sérülésben talált maradványok elemzéséről. Petróleumot talált, de az 20 éve még aszfalt volt, így kizárt, hogy John Adamson korcsolyájáról került oda. Helyette inkább aszfaltozó lapátról, amivel vissza is jutunk a kihallgatóba Gil Bateshez. Bár az események nagy részét maguktól is kitalálták, az előadásmóddal felhergelik a férfit, aki erre maga is elmeséli a történteket. Este kiásták a kapszulát, hogy beletegyék a hamis évkönyvet, közben Roger elmondta, hogy beleesett Janellebe. Gil megjegyezte, hogy ez a szépség és a geek dolog nem fog menni, erre kapott egy füles, amire az ásóval válaszolt. Egy ütéssel elvágta a barátja nyakát, aki a kezében vérzett el. Az nem derült ki, hogy Janelle terhes volt.

Már csak az van hátra, hogy Booth is megosszon végre társával egy megalázó emléket. Az eseményre a Royal Dinnerben kerül sor. Volt a sulijában egy különc, de az eszére felvágós gyerek, aki egyik reggel úgy gondolta nem szopatják eleget, ezért muszáj beszólnia a menő srácoknak. Ezen apropóból filiszteusnak nevezte nálánál előnyösebb testfelépítéssel rendelkező társait, amit ők persze nem értettek és ezt egyikük azzal jutalmazta, hogy a lépcső fölé lógatta, a többiek egyöntetű örömére. A megalázó, pedig az a dologban, hogy Booth nem tett semmit ez ellen, hanem a többiekkel röhögött a szerencsétlen hülyén. Bones végre elégedett, ez egy érvényes történet, és azt mutatja, hogy társa fejlődőképes. Booth ezen felül egy Okoska figurát is hozott neki, mert bár ő Törpillát akart, az egy sekélyes nőszemély, míg az FBI-os szerint Bonesnál a jó külsőn belül még több minden van. Nevetés megbocsátva, de a kijavítást nem ússza meg, mert hát ugye fejlődni kell. Nagy vigyorgás és itt a vége.

Címkék: dr. csont
10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drhlaszlo · http://kskozlony.blog.hu 2010.02.16. 12:43:04

Azért a nagy vigyorgás... Hááát... Több volt az ;)

külön.remek 2010.02.16. 13:45:21

estélyén, álkapocs... amúgy a dolog a fantomképnél nagyon sántított, láttam

a nagy vigyorgás inkább egy sorozatokra jellemző lassú szerelmi kapcsolat jele, egyestés filmekben ezután menthetetlenül bekövetkezik a csók:D

zeugma 2010.02.16. 14:21:54

Csak én olvastam mindig Gil Batest Bill Gatesnek? :-)

Llew 2010.02.16. 14:26:13

@külön.remek: Az állkapcsot pedig javítottam, de két javítás mentése közben a blogmotor nyilván megette azt a verziót. Viszont utoljára írom le, hogy a helyesírásommal kár foglalkozni. Ilyen, kész, pont. Ráadásul az elgépelés. Ha valakinek nagyon nem veszi be a gyomra, az ne olvasson, de felesleges folyton ezért beírkálni.
És még a forgatókönyvírót is rosszul írtam. Na mindegy.

És köszönöm három évad után magam is rájöttem, hogy a nagy vigyorgásként leírt jelenet mit takar, és a kép alapján valószínűleg mindenki érti.

Llew 2010.02.16. 14:27:15

@zeugma: az elején a faszi is Bill-nek szólítja

georg 48 2010.02.16. 14:35:43

A franc egye meg! Elvesztettem egy fogadást! Fogadtam az asszonnyal, hogy ebben a részben már fognak dugni. A kurva életbe! Nem is nézem tovább!!

hex.kelly 2010.02.16. 15:03:22

Tök jó hv, annyira köszi, tegnap kilenc magasságában elaludtam.
@zeugma: nem, én is :-)))

Kőváry Orsolya · www.irodatunder.hu 2010.02.16. 18:32:09

@zeugma: nem, és ez szerintem nem véletlen. ;)
Amúgy jó rész, klassz hv. Köszi újra. Jót szórakoztam.

~Moi~ 2010.02.16. 21:20:59

annyira olyan volt a szitu h simán jöhetett volna csók ^^-.-"
de azért tetszett a rész :D

Courtney (törölt) 2012.10.23. 11:32:15

@zeugma: nem csak te... én el is gondolkoztam rajta hogy nem keverték e az írók....
süti beállítások módosítása