Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dr. Csont 3x05 - Múmia a labirintusban

2010. február 03. 12:30 - Llew

Halloween alkalmából jelmezes kiskölykök szaladgálnak egy szalmabála labirintusban. Egy macinak öltözött fiú elkeveredik a többiektől, és egyre jobban beijed az itt-ott elhelyezett rémalakoktól. Mikor aztán egy jól sikerült múmia szemüregéből még egy pók is az arcába ugrik, akkor el is ájul. Az este a helyszínre érkező Boothékat a rádió távirányítású helyi gyerekorvos és halottkém kalauzolja, miközben ők arról beszélgetnek, hogy ki minek öltözik majd a Jeffersonian Intézet Halloween partiján. Amíg az útvesztőben bolyonganak, tisztázzák, hogy a múmia és nem a gyerek miatt hívták őket, majd mivel az irányítás ellenére is eltévednek, Booth ledönt egy sor bálát, hogy végre célhoz érjenek. Bones hiába becsülte alá a doki szakértelmét, a pólyába tekert alak valóban egy szebb napokat látott emberi test.

Zack rövid leckét tart múmia történelemből, és megállapítja, hogy ez, az egyébként női test, nem illik a sorba, mert farmert visel, vagyis múmiához képest elég friss. Cam parancsba adja neki és a szintén jelen lévő Hodginsnak, hogy a Halloween partin kötelező a megjelenés, szigorúan jelmezben. Zack, aki ma élő lexikont játszik, erre fontosnak tartja megjegyezni, hogy egy Naomi nevű lánnyal a paleontológiáról közösen fognak kitenni egy tehenet, aminek ő lesz a hátsó fele. Hodgins Edward John Smithnek öltözik, az ifjú zseni, pedig már jön is közérdekű információval, hogy az illető a Titanic kapitánya volt. Majd azt is megtudjuk tőle, hogy Brennan a megszokott és imádott jelmezét fogja felvenni, bármi is az.

Azért az üggyel is haladunk kicsit. A pólyát levágva kiderül, hogy az áldozatot cédrusolajjal és valamilyen lakkal mumifikálták, illetve Hodgins újabb labor királya címet nyer, mikor minden bogár és nyálka ismeretét, de leginkább az első osztályos olvasás leckén tanultakat bevetve megállapítja, hogy az áldozat ruhái egy templom használtruha üzletéből valók. Boothéknak meg is van az első útja. Ha már ismét egy templom közelébe vetette a sors, Bones kihasználja az alkalmat, hogy a pappal kötözködjön, illetve annak tűnő, de valójában tudományos kíváncsiságából fakadó kérdéseket tegyen fel neki az abortusz-ellenességről.

Angela és Hodgins egy új magánnyomozóval tárgyalnak, és bár a nő elsőre nem tűnik túl rátermettnek, valamit tudhat, mert pusztán a képességei bizonyítására kiderítette, hogy a leendő ara a 18. születésnapján, egy álom hatására vette fel az Angela Montenegro nevet. Amit egyedül egy Roxie nevű lánynak árulta el eddig, akinek másodéves korában összetörte a szívét. Ezeket hallva Hodgins is csak kapkodja a fejét, bár nem tudom melyik információ lepte meg jobban. A nő valójában már meg is találta Birimbaut Floridában, de miután a megbízás csak erről szólt, még nem lépett vele kapcsolatba. Nosza, rajta. Fogjon fegyvert és kényszerítse a válási papírok aláírására, javasolja Hodgins, de Angela inkább maradna az udvarias kérésnél, mire le kanadaizzák.

Boothnak semmi sem jó. Ha Bones lenézi a vallást az a baja, most meg azt nem érti, hogy miért elégedett meg a paptól kapott válasszal. A vitának Cam hívása vet véget, akinél jelentkezett egy házaspár, mert szerintük a múmia az ő egy hete eltűnt lányuk. Ezzel csak az a gond, hogy a test legalább egy éves. Ő viszont nem véletlenül kórboncnok és nem gyerekorvos, szóval szüksége van egy kis erősítésre. A szülők furcsa mód csalódottak, hogy az áldozat nem a lányuk, és biztosak benne, hogy ő már halott, amit Brennan mellett én sem értek, pedig nála egy fokkal több szociális érzékkel rendelkezem. A helyzet fokozódik, újabb múmiát találtak a Shoreline Vidámparkban.

A fura szülők lánya – Megan Shaw – is innen tűnt el, ami lehet véletlen is, de Booth szerint egy gyilkosságnál nincsenek ilyenek. Egy szabadnapos nővér valódi holttestet látott az 1000 Hulla Tömlöcében, közvetlenül a gyilkos bohóc után. Ez utóbbi azért fontos, mert Booth fél a bohócoktól, tavaly le is lőtt egyet. Most meg már attól frászt kap a figura mellet, hogy a Bones hozzá szól, és hiába próbálja Cam telefonjára fogni. A kollegina arról tájékoztatja őket, hogy az első áldozat a 15 éves Stella Higins, aki pontosan egy éve tűnt el ugyan ebből a vidámparkból. Kettes múmia megerősítve. Igazi, de nem Megan Shaw. Gyagyásék csalódottak lesznek. Cédrusolaj és lakk szintén pipa. Ezen felül Zack olyan sérüléseket talált az áldozaton, amilyeneket Irakban élve eltemetetteteken látott.

Az ügy egyre rondábbnak tűnik, amin Angela és Hodgins hírei csak rontanak. Előbbi Judith Suzanne Evans néven azonosította a második áldozatot. 16 éves volt, mikor majdnem pont két éve eltűnt a Shoreline Vidámparkból. A bogaras embertől, pedig azt tudjuk meg, hogy Stella Higins valamiért a saját haját tépte ki, míg Cam kicsi csípések nyomait fedezte fel a lány testén. Booth ezalatt a tömlöc alkalmazottaival beszél és felfedez egy ismerős arcot. A srác ott volt az első hullát rejtő labirintusnál is, de rajta kívül egy feleslegesen sokat dumáló, lyuggatott arcú lány is a lehetséges gyanúsítottak listájának élére ugrik.

Az agyasok nem ültek tétlenül, gyűlnek az információk. Stella Higinst a jelek szerint tarantulák harapdálták össze, amiknek a szőre nagyon irritáló. Régen ebből készült a viszketőpor, tudatja Hodgins a kapcsolódó érdekességek játék jegyében. Ezért karmolta magát össze a lány. Judith Evans esetében megerősítést nyer az élve eltemetés, valamint többféle spórát, kipufogógázt, és acélport találnak a testén. Továbbá a toxikológiai vizsgálat mindkettőjüknél ugyanazokat a serkentőszereket mutatja ki. Lényegében a lányokat halálra rémítették.

Booth Judith nővérével beszél, aki gyagyásékkal ellentétben két év után is úgy érezte, hogy a húga életben van. A testvére klausztrofóbiás volt, ezért hamarabb kijött a kísértet kastélyból, mint ő. Aznap este ugyan az a srác volt a kaszás a bejáratnál, aki a két holttest megtalálásánál is, és azt állította Judith egy fickóval lépett le. Ideje kihallgatni. Greg teljesen véletlenül nyilvántartott szexuális bűnöző, aki a kezdeti lazaság ellenére, pár meggyőző pofon után rögtön elárulja, hogy nem volt semmiféle idegen fickó, a lyuggatott arcú Lola vitte el a lányokat. Mégpedig azért, mert arra gerjed, ha megpofozhat pár csitrit, akit rajtakap ezzel az észkombájn gyerekkel.

Ms. Kippler visszatért Floridából, de nincsenek jó hírei. A nyári szél illatú Mr. Barasa nem akar válni, sőt egy házat is épített Angelának a tengerparton. Ő azonban hajthatatlan és válást akar. Egy köpcös kis FBI ügynök kiderítette, hogy Megan Shaw a kígyóktól fél, ezzel meg is nyeri a lehetőséget, hogy leellenőrizze az állatkereskedéseket. Booth megy Lolával beszélni, Brennan meg visszatér a Jeffersonianbe, ahol már mindenki jelmezben feszít, de még így is dolgoznak. Amíg Hodgins spóra vizsgálatára várnak, szexuálisan vonzónak titulálja Cam Macskanő jelmezét, de ez tőle csupán objektív megfigyelés, semmi több. Azzal viszont nem ért egyet, hogy a Macskanő lenne a legerősebb női szuperhős. Az ostor csattogtatás vagy a kérdés komolyabb tudományos megvitatása azonban elmarad, mert Edward John Smith végzett. Az eredmény alapján Judithot Hawaii-on mumifikálták, ugyanis egy ott honos orchidea faj spórája tapadt a testét borító lakkrétegbe.

Booth nem szereti, ha gyerekek az áldozatok, ezért gyorsan bilincset kattint Lolára, hogy nem sokkal később már a partira készülve olvassa Sweets gyilkosról alkotott pszichológiai profilját, ami furcsa mód Greg vagy Lola helyett inkább ő rá illik. Teszi mindezt SZTK keretes szemüvegben és köpenyben, mivel kockának öltözött. Bones viszont szerinte csodás-an fest Csodanő jelmezében. Csakhogy fejlemények vannak az ügyben. Az elmúlt napokban valaki több száz kígyót vásárolt fel három állatkereskedésből, a legutolsót nemrég, így Megan még életben lehet. Hodgins, pedig azonosította a két lány halálának lehetséges helyeit. Az egyetlen gond, hogy a számuk százhuszonhat, az agyasok viszont nem tippelgetnek.

Marad az a megoldás, hogy Csodanő a hajóskapitánnyal és a fél tehénnel igyekszik pontosítani a helyszínt, míg a többiek zavaró jelenlétük megszüntetésével segítik őket. Sikeresen leszűkítik a tetthelyek számát harmincegyre, és közben még arra is van idejük, hogy megerősítsék Brennan feltevését, miszerint Csodanő erősebb, mint Macskanő. Még mindig túl sok helyet kéne átvizsgálni, de Einstein intuitív ugrásainak hála a szénpor+száraz levegő–>metróvonal és a hawaii orchidea–>előbbi felett lévő virágüzlet vonalon megvan a pontos cím, ahová Csodanő és agyas segítője már száguldanak is. A szerviz alagútban talált fecskendőkből Boothnak leesik, hogy a második múmia kapcsán látott mentős a gyilkos.

Megtalálják Megant, és Bones egy lakaton kiélheti a lövöldözhetnékjét. Mert persze elhozta pisztoly címszó alatt szereplő kézi ágyúját, bár nem tudni hová fért a szűk jelmezében. A visszapattanó lövedék következtében a céllövöldének Booth lába látja kárát, aki ráadásul még társást is a hátára kaphatja, mert mint kiderül, Bones is fél a kígyóktól, amikkel Megant egy szobába zárták. Ekkor megjelenik a bohócnak öltözött tettes is, így Bones marad a lánnyal, Booth pedig megy lövöldözni. Sokáig nem húzhatja a dolgot, mert a súly miatt fegyvert cserélt társával, és a revolverből hamar fogynak a golyók. Erre a gyilkos is felhívja a figyelmét, de a kaliberről megfeledkezett, az viszont pont elegendően nagy ahhoz, hogy Booth az utolsó tölténnyel keresztül lője azt a vasajtót, ami mögé emberünk fedezékbe ugrik.

A magánnyomozó csaj egy utolsó kísérletet tesz, hogy meggyőzze Angelát, hogy a férjével jobban járna, mint Hodginsszal, de valójában csak egy végleges megerősítést akar hallani. Amit meg is kap és utána megnyugtatja a bogaras embert, hogy bár az esetek nagy részében az emberek visszatérnek házastársaikhoz, Angela nem fog. Szuperhősnőnk és társa csapzottan tér vissza kihalt laborba, de Bones szerint még így is eljátszhatják Csodanőt és Clark Kentet egy rossz randi után. Aztán még elmerengenek azon, hogy újabb geciembert kellet lelőni, meg azon, hogy ez persze nem igazi randi volt, és ők sem szuperhősök, de legalább megmentették a lányt. Végül elindulnak kajálni, de előtte Brennan még pörög egyet a jelmezében és úgy csinál mintha golyókat hárítana a csuklóvédőivel.

Címkék: dr. csont
9 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hex.kelly 2010.02.03. 13:12:38

WOW!!! Néztem a filmet, és arra gondoltam, remélem Llew megszerzi a pókos screencap-et, mert nála mindig az áldozat az első, milyen jól mutatna a hogyvoltban, és tessék! Köszi-köszi, most futok, és elolvasom :-)

hex.kelly 2010.02.03. 13:24:29

Nagyon jó volt olvasni, köszi! Az a pörgés a végén nagyon vicces volt, köszi a magyarázatért, én nem ismerem a Csodanőt, nem értettem, mit csinál a karjaival :-D

Idet 2010.02.03. 14:53:42

Szeretem ezt a filmet - nem utolsó sorban Booth és Brennan "kerülgetlek"-szövegeiért. Nyilvánvaló, hogy odavannak egymásért, de eltolják maguktól ezt, mert tartanak az elköteleződéstől. Ha ők összejönnek, akkor nagyon. Ez persze csak egy film, de a szitu valós...

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.02.03. 16:12:12

"inkább maradna az udvarias kérésnél, mire lekanadaizzák."

Ez állat volt! :-D

Kőváry Orsolya · www.irodatunder.hu 2010.02.03. 16:12:30

Ebben a részben nekem kicsit túl sok volt a logikai bakugrás a bizonyítékok értékelésekor, de azért jó kis rész. És persze szuper hogyvolt :D. Bírom a stílusodat, ahogy írsz.

~Moi~ 2010.02.03. 18:46:58

jahjj Bones a puskával, ütött! :)

mösi · http://emesetoth.blogspot.com 2010.02.04. 08:28:30

áááh, a pofon se volt semmi a kihallgatóban! :DD
és a végén a pörgés extraaranyos volt:DD

Llew 2010.02.04. 09:18:22

Örülök, hogy tetszik a hogyvolt, de a hülyeségek miatt is szólhatnátok. Tegnap visszamenőleg át kellett javítanom szinte mindet, mert Zack nevét egy csomószor rosszul írtam. Most meg pl. szénport írtam acélpor helyett.

Kőváry Orsolya · www.irodatunder.hu 2010.02.04. 11:21:48

@Llew: hát nekem nem tűnt föl :D de majd szólok, ha igen.
süti beállítások módosítása