Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szellemekkel suttogó 1x15 - Melinda első szelleme

2010. január 23. 10:00 - leeann

Melinda és Andrea egy iskolai előadáson vannak, ahol egy kislány szellem rója fel a szellemlátónak, hogy nem segített neki. Mel nem igazán tudja, hogy ki a kislány, de a közelgő szülinapja jobban aggasztja, mint a szellem kislány. Másnap a boltban Andreát a kalapos szellem figyeli, amit a lány érez is, Mel pedig a kislány szellemet látja újra, ami egy emlékképet hoz elő a gyerekkorából. Este sem bír aludni, és a kislány újabb feltűnése egyértelművé teszi az emlékképet. A halott kislány Sarah Applewhite, és Melinda osztálytársa volt.

A kislány nagyon beteg volt és meghalt. Melinda látta a rémült kislányt a tanteremben, és senki nem hitte el neki, hogy ő látja Saraht. Természetesen mindenki úgy vélte, hogy Mel sokkot kapott a hírtől, és gyerekként ezt úgy dolgozza fel, hogy odaképzeli az osztálytársát. Most, hogy Mel már emlékszik a kislányra, reggelre tiszta fejjel tud gondolkodni, és rájön, hogy az egyetlen dolog, amit tehet, hogy megkeresi a kislányt. Sarah elég félénk volt, így Mel pontosan tudja, hogy olyan helyen fog kísérteni, amit ismer. Melnek haza kell menni ahhoz, hogy kikutyulja ezt a múlt dolgot, ugyanis nem csak Sarah tartozik a múlthoz, hanem Melinda rideg viszonya az anyjával is a múltban gyökeredzik.

Melinda az iskolában, a volt tanáránál kezdi a kutakodást. A tanárnő emlékszik rá is és a kis Sarahra is, de azt nem tudta megmondani, hogy a halott kislány szülei hova költöztek. Melinda nem talál semmi kapaszkodót, de Andrea ad neki egy remek ötletet. Mel este előcsalogatja Saraht, aki azt hiszi, hogy még csak 2 napja halott és azt, hogy Mel még csak 9 éves, mint ő. A kislány elmeséli, hogy aggódik a szüleiért, akik csúnyán összevesztek a kórházi szobája előtt, és addig nem akar belépni a fénybe, amíg a szülők ki nem békülnek.

A Sarah folyamatosan azt hajtogatja, hogy elfogy az ideje, de az nem derül ki, hogy hova siet egy szellem ennyire. Az biztos, hogy nem a vonata megy, de semmi aggodalom, ki fog derülni minden. Miközben Melinda nyomoz Sarah szülei után, Jim és Andrea a szülinapi bulit egyezteti. Sarah apja hamar elő is kerül, építészmérnök, és Melinda elmegy hozzá. Már szinte unom ismételni a dolgot, de így van, az apuka nem hiszi el, hogy Melinda látja a kislánya szellemét. Micsoda meglepetés, és milyen gyorsan vége lenne egy résznek, ha nem kéne mindenkinek fél órán keresztül bizonygatni, hogy a csaj, aki ismeretlenül felkeres, látja a szellemeket.

Tehát Sarah és Mel közösen bizonygatják, hogy szellemek igenis léteznek. Az apa lassan hinni kezd Melnek, és elmeséli a család történetét. A szülők hiába voltak szerelmesek egymásba, nem tudták feldolgozni a lányuk halálát és elváltak. Kb. 1 éve újra összefutottak, és nagyon jól mulattak aznap, de nem lett folytatása a dolognak, mert Grace, a feleség úgy érezte, hogy túl sok sebet szakítana fel, ha újra összejönne a férjével. Sarah mindkét szülővel egyszerre szeretne beszélni, de azt sajnos nem tudni, hogy Grace most merre él. Sarah azt mondja Melnek, hogy kérdezze meg a saját anyját, mert ő tudhatja, hisz a két nő együtt járt gimnáziumba.

Melinda nem akar beszélni az anyjával, mert minden szülinapját pokollá tette, és utálta, hogy az anyja meg a lánya állandóan a szellemekkel foglalkoznak. Mel sikeresen megutálta a szülinapokat és eltávolodott az anyjától, de most muszáj beszélnie vele, ha tetszik, ha nem. A mama örül Melnek, és szeretne egy kicsit beszélgetni a lányával, de amikor a szellem-téma szóba kerül, mindenki visszahúzódik a saját térfelére és befejeződik a közeledés. Azért van jó is a dologban, mert Mel megtudja Grace címét. Természetesen irány Grace.

Melinda meglátja az élőkön is, ha valami baj van, így rögtön kiszúrja, hogy Sarah mamájával valami nem stimmel. Grace rá is erősít a megérzésre, ugyanis haldoklik. Grace ugyanabban a genetikai betegségben szenved, amibe a lánya belehalt, és hiába gyógyítható, nem akarja alávetni magát a kezelésnek, mert annak idején nem engedte, hogy ezzel kezeljék a lányát, és Sarah belehalt. Melinda elmondja, hogy látja a szellemeket, és Grace azonnal hisz neki, sőt abba is beleegyezik, hogy találkozzon Jackkel, a volt férjével.

Grace nem akarja, hogy a férje megtudja, hogy beteg, és megígérteti Melindával, hogy nem mondja el. De a kis Sarah is tudja, és miután megbizonyosodott arról, hogy a szülők nem haragszanak egymásra és szeretik egymást, megkéri Melt, hogy mondja el az apjának az anyja betegségét. Grace nem akarja elmondani, de kis segédlettel kiesik a táskájából egy gyógyszeres flakon, amiből Jack azonnal rájön, hogy mi baja van a volt feleségnek. Újra itt vannak a könnyek és az ölelkezés, majd az elköszönés. A szülők újra egymásra találtak és Sarah a fény felé veszi az irányt.

Mel is gyógyulni akar, ezért elmegy az anyjához és úgy dönt, hogy beszél vele a konfliktusukról. Melinda mindig úgy érezte, hogy az anyja lenézi őt meg a nagyit a közös kapocs miatt, és az is nyilvánvalóvá vált, hogy a mama nem érti meg, mert nem örökölte az áldást. Beth viszont csak azt látta, hogy a lánya fél és rémálmai vannak, a társai kiközösítik és állandóan csak a nagyival lóg. Mel szeretné, ha az anyja megértené őt, de hamar kiderül, hogy Beth csak hazudik, és ő is látja a szellemeket, csak nem tudja kezelni a dolgot. Na, ez a hír sokkolta Melindát, viszont kezdi érteni az anyját és újra kezd hinni a szülianpokban is.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása