Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szökés 4x21 - Lehetetlen küldetés

2010. január 19. 11:00 - Freevo

Michael Scofield annyira nehéz helyzetben van, hogy abból egy normális drámában óriási dolgokat lehetne kihozni. Döntenie kell, hogy a babáját vagy a bátyját menti meg, mert mindkettő valamelyik főgonosznál van fogságban, és csak a Scylláért cserébe szabadulhatnak ki. Mahone-nak helyén az esze, megmondja Misinek, hogy mit csináljon, foglalkozzon előbb Lincolnnal, mert vele ellentétben Sara kibírja elvérzés nélkül a következő pár órát.

Don Self mégsem tudta elkerülni a kórházat, arra ébred föl, hogy képtelen lábra állni, de amúgy is minek, amikor két különleges ügynök jön hozzá érdeklődni a kopasztesókról. Rájöttek, hogy az ő pisztolyával ölték meg Gigacsöcs Kisasszonyt, és az eltűnésére se túl szilárd magyarázat az, hogy beépített ügynökként dolgozik. Self sejtése beteljesül, a kórházi szobából pillanatok alatt Guantánamót csinálnak, és kínozni kezdik, amíg el nem mondja, hol vannak Burrowsék.

Régi ismerős bukkan fel, akinek kurvára örülünk is, mert régen hallottunk spanyol káromkodást a tévében: Sucre sétafikál az utcán a kezében egy csomag pelenkával (ennek gyereke is van? De rég volt már), amikor egy kocsi követni kezdi. Szerencsére nem valami gonoszember, hanem egy másik kedvencünk, C-Note (gőzöm sincs a magyar szinkronos becenevéről, a fekete börtöntöltelék az, na) vezeti a járművet. Elmondja, hogy feloldották a védőőrizetet, amibe a családjával került, amíg tanúskodni kellett Mahone ellen. Csakhogy a Mahone-ügyet lefújták, ő pedig mehet vissza a Fox Riverbe, hacsak. Látni akarja Michaelt és Lincolnt. 

Miska hallgat a nagyhomlokú barátjára, és Christinával folytat túsztárgyalást, de a találkozó előtt kér háromnegyed órát. Mi már tudjuk, hogy ennyi idő alatt a Miska gyerek a világgazdasági válságra is megoldást talál, úgyhogy izgatottan várjuk, mi pattan ki megint a fejéből. Mikor a megbeszélt helyen megjelennek az anyjával, kiderül, hogy hótt bénák mindketten a tárgyaláshoz, és abba fullad a beszélgetés, hogy "te adod oda előbb a Scyllát", "nem, te adod oda előbb Lincolnt". 

A parttalan vitának hamar véget vet, hogy egy random dokkmunkás kihívta a rendőrséget, miután felismerte a bankrablásért körözött Michael Scofieldot. Christina embere távozás előtt még lelőné Miskát, de ő meg bekészített egy bombát, amivel a fickó sikeresen földkörüli pályára állítja magát. Ezt követően mindenki meglép a rendőrök elől, a csapda és az üzlet pedig egyaránt meghiúsulnak.

A fortyogó Krantz egy órát ad Scofieldnak, akinek a bátyja lassan elvérzik anyu gondos kezei alatt. Michael felhívja Christinát, hogy megtudja, kibírja-e még Linc ennyi időt. A tesó nincs túl jól, csak annyi ereje van, hogy elrebegje, megtudta a mutertól, hogy Sara terhes. Mama Scofieldot ennek hallatán elönti a düh, és a cipője sarkával kitágítja Linc hasán a szellőzőnyílást, mondván, úgysem ő az édesanyja. Na, ha eddig nem éreztük, most már aztán tényleg van tétje ennek a huzavonának, bárcsak kinyiffanna valamelyik főhős, hogy drámának lehessen nevezni ezt a sorozatot.

Amíg ez a sok dolog megtörténik, C-Note és Sucre órákon keresztül pofáznak együltő helyükben, úgyhogy csak most hangzik el az, hogy mit is akar a fekete barátunk. Nem valami jöttment kormányember küldte ám őt, hanem egy űbberbefolyásos nagykutya, aki mindent tud róluk, amit tudni lehet, és szabadságot ígér, ha segítenek. Hogy miért csak most, azt inkább ne firtassuk. Állítólag a kopasztesók ismerik a fazont, akit Paulnak hívnak, aztán amikor mutatják, nagy sejtelmesen csak egy bazinagy gyűrűt látni az ujján. Csak nem? Csak de bizony, ez a világ legfaszább exgeciembere lesz!

Don Self próbálja menteni magát a két ügynök előtt, de nem jár sok sikerrel, mert nem tudja elérni Michaelt. Ekkor megjelenik egy orvos, és kiküldi a látogatóit, majd beadagol valamit Don szervezetébe intravénásan. Don fölnéz - baszki, ez nem is orvos, hanem Mama Scofield asszistense! A szertől pittyegni kezd valamelyik masina, Don pedig akkorákat szuszog, mint egy kisnyugdíjas kétszáz méteres nagybevásárlás után.

Alex és Michael döntésre jutnak, előbbi vesz egy tökugyanolyan bőröndöt, mint amiben a Scylla van, majd beadja Mama Scofieldnak telefonon, hogy Linc szabadulásáért és a családja védelméért cserébe átadja neki. Utóbbi meg elviszi az igazi kütyüt egy megbeszélt helyre, és átadja a tábornoknak, nem tudván, hogy cserébePalpatine nem Sarát, csupán lassú halált fog neki adni. A dokinő így otthon marad a kujon Teddy legnagyobb örömére.

Az ám a trükk, hogy valójában Mahone-nál lesz a Scylla, és Misi viszi az üres uzsonnásdobozt, mert tudja, hogy át akarják verni. Csak lerakja a találkozó helyszínén a csalétket, aztán amíg Krantzék ráharapnak, ő már javában szabadítja is kifele Sarát az apartmanból. T-Bag akkora puhapöcs, hogy mire nekikezdene a vendéglátásnak, megérkezik a herceg fehér lovon. Michael, akinek a karizmait egyáltalán nem viselte meg, hogy épp most mászott meg hat emeletet, egy ütéssel lecsapja Teddyt, aztán majdnem agyonveri egy vascsővel, de sajnos a sorozatot gyerekek is nézik.

Alex egy forgalmas helyen találkozik Christinával és két emberével. Ugyanaz a szarakodás folytatódik, ami az előbb is volt, csak most az a kérdés, hogy Mahone adja-e át előbb a Scyllát, vagy Christina intézkedik arról, hogy Mrs. Mahone biztonságban legyen. Mama Scofield nem túl engedékeny, nem tudom, mit gondol, hogy Alex elfut a cuccal, miután ők gondoskodtak az asszonyról? A karakterek a szájukat tépik, én meg a hajamat.

Alex aggodalma érthető, mert ez a nyomorék Scofield kivett egy darabot a Scyllából, nehogy anyu jól járjon, mert még ilyenkor se a szerettein jár az esze, hanem azon a kurva adathordozón. Váltunk Miskára, aki megmagyarázza a csajának a plánumot: bombát pakoltak a Scylla helyére, és Alex ment oda, mert az ő gondolatait nehezebben találja ki a mutter. Most azt várjuk, hogy elkezdődjön a tűzijáték, Mahone pedig megszöktesse Lincolnt. 

Fináléja következik. Aztán meg még egy kétórás film is.

Címkék: a szökés
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Johnny336 2010.01.19. 12:12:13

C-Note - asszem Dörmögőnek nevezték :D

Lodra 2010.01.19. 12:50:14

megint nagyon jó lett a hogyvolt!! :D

én Golyófejre, vagy Golyóra emlékszem...

kla 2010.01.19. 14:36:19

Szerintem is Golyó volt, de ha jól emlékszem, igyekezték elkerülni a fordításban, hogy használni keljen a nevét. (mint Tweenernél, aki csak "hé, te" volt, esetleg "kisgyerek")

Johnny336 2010.01.19. 15:12:17

Utánanéztem, sorozatjunkie-n Dörmögőt írnak rá kommentekben. Úgyhogy a ragya tudja. Majd úgyis ismétli az RTL valamikor a sorozatot, oszt kiderül.
süti beállítások módosítása