Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 4x10 - Spin Doctor

2010. január 16. 10:00 - missparker

Újabb crossover a Pszichozsaruval, de aki nem követi azt a sorozatot, annak sem lesz gond megérteni az eseményeket. Washington, Jarod piros füzetet lapozgat, a cikkek szerint fény derült egy kadét-beavatási ügyre, Jarodon tengerésztiszti egyenruha van. Ki robbanthatta ki az ügyet? Csomagja összekészítve, háttérzajként megy a tévé. A hírekben egy fiatal FBI-ügynök, Todd Baxter haláláról tudósítanak, a Potomac folyóból halászták ki a holttestét. Flashback, Jarod szökését látjuk a Központból. Téli éjszaka, a Központ kopár szőlőültetvényén rohan keresztül az egy szál idétlen fekete pizsamában, amiben a Központ 'nevelte'. Köd, szirénák, reflektorok, riadtan tekintget hátrafelé, a gólemek zseblámpával nyomulnak utána, Sydney aggódva ordít utána, 'Jaaaaroood!'

Jarod kijut az országútra, kiugrik az egyetlen arra járó autó elé, ez az első szimulációja a Központon kívül. Meséje szerint kocsija lerobbant, szüksége lenne egy fuvarra. A sofőr jófej, felveszi. A főgólem szintén kiér az útra, telefonon jelenti Parker-apunak, hogy 'a Kaméleon megszökött'. Jarod az autóban csodálkozik rá a világra először, 'Szabad vagyok!' A sofőr bemutatkozik: Todd Baxter. Jarod hálálkodik, hogyan is köszönhetné meg ezt, Todd csak annyit kér, egyszer valahol majd Jarod is tegyen jót valakivel. Jarod közben átöltözött, sötét öltöny, nyakkendő, fehér ing, hónaljtok a pisztolynak, sötét szemüveg.

Folytatódik a visszaemlékezés, Todd világmegváltó tervekkel tartott Washingtonba, ezekről áradozott Jarodnak. Jarod Wilkes, a titkosszolgálat különleges ügynöke megérkezett a szállodába, ahol Todd halála miatt nyüzsögnek az ügynökök. Örülnek neki, a várva-várt Seattle-i viselkedéskutató, reggel átfaxolták a papírjait. Még egy bögrelevessel is megkínálják. Ilyet is most lát először, de nem merik hülyének nézni.

Talbot, a főnök tájékoztatja: Todd holtteste egy hétig volt a folyóban, az FBI vizsgálja. Mikor bejelentkezett a hotelbe, egy régi barátnőjével találkozott a bárban, a nőt keresik. Este kitett egy 'ne zavarjanak' táblát a szobájára, így a személyzet későn kezdett gyanakodni. A szobában heroin, Todd az ablakból ugrott a folyóba. Talbot morog, Toddot ő vette fel, ennyire mellényúlt volna? Visszaemlékezés, Jarodot kérése szerint Todd egy sötét utcán tette ki, tudta, hogy a meséje nem volt igaz, mégis bízott benne. Adott neki egy huszast, vegyen rajta jégkrémet. Jarodnak gőze sem volt, mi az, de mint tudjuk, vett. Todd volt az első barátja. Jarod Talbot hangjára tér vissza a jelenbe, az FBI-nak van egy elmélete, miszerint emberölés történt, itt jön Jarod a képbe igazán. Láttassa meg Todd pszichés zavarait, ne spekuláljon itt senki gyilkosságról. Újabb alak lép be, Bailey Malone, oh-oh, Jarod, ebből gyors bukta lehet. Bemutatják Jarodnak, mindketten úgy tesznek, mintha még nem találkoztak volna. Malone nem mer nagy nyilvánosság előtt kérdezősködni, elvégre Jarodon titkosszolgálati jelvény van. Inkább siet a dolgára, meghozta a boncolási jegyzőkönyvet, ismerteti az eredményeket, Jarod megkönnyebbül, de tudja, hogy még nem úszta meg.

Központ, Parker-apu babacipőkkel játszik, mikor Miss rányit. Apu ömleng, milyen büszke a lányára, egyszerre segítette világra a fiát és juttatta őt vissza a pozíciójába. Ez egy új Központ, egy új nap. Miss panaszkodik, hogy belefáradt az eseményekbe, Apu csak Jarodot akarja. A Parker-baba a család jövője, de a Központé Jarod. Ő a legjobb eredményük. Sydney eközben kertészkedik, a növénynemesítési eredményeit mondja el a webkamerának. A gazok közt egy összetört, bezacskózott karórát talál, ez vajon milyen titkot rejt? Merthogy Sydney tombolni kezd láttára, a vegetációt lesöpri az asztalról, azt üvölti, 'átkozott hazugságok'!

Jarod kerüli Malone-t, a boncolási jegyzőkönyvvel foglalkozik, egy túlbuzgó kis ügynöktől, Ted Holdertől megtudja, hogy Malone-ék egy erőszakos gyilkost feltételeznek, a profilozójuknak van egy elmélete. Végszóra belép az említett profilozó, aki nem a Jarod által már félig meghódított Sam. [őt a Pszichozsaru előző évadának végén kiírták]. Mindegy, a csini vörös nőcire is hátha hat a sármos-komoly nézés, beveti gyorsan.

Hatott, Rachel Burke hasonló csábos tekintettel, pillarezegtetéssel viszonozza a pillantást.

Aztán kifejti, mik támasztják alá a gyilkosos elméletét. A boncolás szerint Toddot zongorahúrral fojtották meg, mindkét csuklóján kötözés nyomai. Drog- és szexnyomokat is találtak. Rachel megérzése szerint az aláírásos gyilkos a helyes elmélet. Jarodot meggyőzte, neki minden elfogadhatóbb az öngyilkosságnál. Megtalálták Todd barátnőjét, Emily Sadlert. Jarod közli, hogy ő maga kérdezi ki, Rachelt faképnél hagyja. Emily Todd csoporttársa volt az egyetemen, nagyszerű embernek tartotta, de tudta, hogy démonokkal küzd. Drogozott, depressziós volt, Emily azért ment fel hozzá, hogy segítsen rajta. Todd ivott, belőtte magát, összevesztek, Emily lelépett.

Miss Sydney összetört laborjában tipeg, Broots nézi a felvételt. Az órát Angelo csempészte oda. Tudnia kellett, milyen hatással lesz Sydney-re, mégis megtette. Miss elhatározza, hogy segít Sydney-n, hiszen ő is mennyi támogatást kapott már tőle.

Talbot ad Jarodnak 48 órát, hogy kiderítse az igazságot, az FBI nem érdekli. Újabb arc és hír kerül elő, Jerry, a kommunikációs megbízott, Toddot már az egyetemen is letartóztatták heroin miatt. Jarod szerint Emily lesz a kulcs. Helyszínt váltunk, Emily hazafelé gyalogol, rátámad egy álarcos, zongorahúrral fojtogatja, Jarod pont időben érkezik. Az álarcos késsel támad rá, a rövid bunyó közben megvágja Jarod karját, elmenekül. Miután a mentők ellátják, Jarod mégiscsak vált pár szót Emilyvel. Szóval, hiába is akarná bemesélni, hogy ez egy ügytől független rablótámadás volt, nem az volt. Gyors lelkizés, mindketten ismerték Toddot, milyen jó ember volt, Emily beszél. Toddnak volt még egy találkozója a hotelben, nagy dobásra készült, azt mondta, benne lesz az újságokban, a táskáját lapogatta, mintha fontos anyag lett volna benne. Vacsoráztak, aztán elment, egy hétig nem hallott felőle, majd jöttek a hírek, és egy telefon. A hívó megfenyegette, ő diktálta, mit mondjon. Nem szexeltek, Todd nem drogozott, az egyetemen sem tartóztatták le drog miatt. Jarod meghívja Emily-t a lakásába, hogy biztonságban legyen.

Angelo a szétvert laborban gubbaszt, Miss az orra alá dugja a karóra zacskóját, 'a Központ elveszi a reményt'. Köszi Angelo, újat mondtál. Broots ellenőrizheti Sydney aktáját, ez hosszú lesz. Angelo tovább monologizál 'Mr. Parker elveszi a reményt Sydney-től'.

Sydney eközben vezet az éjszakában, majd megáll egy kereszteződésnél, sírni kezd.

FBI iroda, Rachel és Jarod közt szikrázik a levegő [Jarod, Emily parlagon marad?], de nincs idejük ismerkedni, Talbot érkezik. Jarod jelent. Újabb részletek derülnek ki, 3 nappal Todd halála után a Washington Journal titkosszolgálatokkal foglalkozó újságírója meghalt autóbalesetben. Furcsa baleset volt, a riporter csuklóján is találtak kötözésnyomokat. Talbot akadékoskodik, mi bizonyítja az összefüggéseket? Jarod érve elég gyenge, miszerint bejutott a gyilkos elméjébe. Jarod szerint a gyilkos el akar tussolni valamilyen kínos ügyet. Rachel vitatkozik, szerinte ez az erőszakról szól, ha itt eltussolás is van, akkor valaki más mozgatja a szálakat. Leállnak egymással üvöltözni. Rachel a megérzéseit próbálja tényként előadni, 'ez bonyolult'. Jarod is a maga tudását, 'ez is bonyolult'. Megegyeznek, ha valaha végeznek ezzel az üggyel, Rachel szívesen főz egy igazi bouillabaisse-t Jarodnak a bögreleves helyett.

Jarod otthon újra a Toddal közös útjára emlékezik, átnézi a táskáját, hátha maradt valami abból a fontos anyagból. Semmi. Teddel egy parkban szintén végignézi az anyagot, a kis ügynök szerint ezek közt semmi kapcsolat. Talán ezekkel helyettesítették az igazi, ellopott anyagot? Ezzel ott is hagyja szegény Jarodot a padon. Itt fogadja Malone hívását, ő sem talált semmit Todd papírjai közt. Az egyetemi ügyben viszont talált: a megnevezett letartóztató rendőr nem létezik. Talbot érkezik Jerryvel, sétára hívják Jarodot. A beszélgetés lényege, hogy ne feszegessék ezt az ügyet. Jarod felhasználja a friss infót: meg kéne keresni az eljáró tisztet az egyetemi heroinügyben. Talbot büszke, ez neki is eszébe jutott, Jerry beszélt is a rendőrrel, aki letartóztatta. Ritka gonosz nézés repül.

Bizonyítékgyűjtés. Jarod Jerry irodájából afféle modern Mikulásként az iratmegsemmisítő zsákjával a hátán távozik. Ez a gép szerencséjére csak csíkokra vágja a cuccot, ezt 'könnyű' lesz összerakni, csak egy üveglap kell hozzá, és egy 'kis' türelem. Végre-végre, a legszeretnivalóbb megszállott Jarodot látjuk. Elfogy néhány adag bögreleves és pár liter kávé, de van eredmény.

Miss Apunak mutatja Sydney tombolós felvételét, az öreg mesél, hisszük is, nem is. Állítólag Sydney évekkel ezelőtt megölt egy nőt egy autóbalesetben. Egy gyakornok, Claudia Moreau volt az áldozat. Viszonya volt Sydney-vel, egy közös vacsoráról hazafelé menet Sydney a fának ütközött az autóval, a lány meghalt a kórházban. Broots, utánajárni!

Malone most szegezi Jarodnak a kérdést, ki a fene maga? Egy éve más néven, más pozícióban, más háttérrel ismerte meg. A többi kérdését már zárt ajtók mögött teszi fel. Szóval Jarod, kinek dolgozik valójában?

Jarod olyan választ ad, amit Malone-nak nincs esélye ellenőrizni. A Kongresszus megbízásából dolgozik, egy felügyelőbizottságnak, ami a helyi és szövetségi rendvédelmi szerveket figyeli. Nem valószínű, hogy Malone egy ilyen pozíciójú embernek szeretne utánamászni, a Kongresszushoz meg végképp kispályás. Jarod ártatlan arccal dobja be a csalit, mindenre választ kap majd, de most inkább segítsen Baxter gyilkosát elkapni. Malone-ban felébred a szakmai büszkeség, ha az ő csapatának elmélete lesz a nyerő, akkor nem is olyan fontos, kicsoda Jarod. Emberünk egyszerű, mint a faék, hogy is gondolhattuk, hogy veszélyezteti Jarodot? Simán melléállt. Rachel az összeragasztgatott anyagon csodálkozik, Jarod büszkén húzza ki magát, bizony, 6422 csík volt.

Az anyag Jerryt hozza kapcsolatba illegális műveletekkel és 'öngyilkosságokkal'. Rachel elmondja, hogy Bailey mesélgetett Jarodról, hogy kiknek dolgozott. Ott tanulta, hogyan juthat be egy gyilkos elméjébe? Neeem, az otthoni tanulás volt. Ne akarja tudni, milyen otthon volt. Rachel készült némi meglepivel, főzött egy adag bouillabaisse-t, csak Jarodnak. Hűha. Igaz, engem előbb venne le egy láncfűrész a lábamról, mint ez a kaja, de Jaroddal más a helyzet, olvadozik a nagy figyelmességen.

Sydney abban a bizonyos étteremben iszik, jön Miss és Broots meg a kötelező körök, 'hagyjatok békén' - 'nem hagyunk, te sem hagynál' [Miss már biztos elfelejtette, kivel ivott Tommy halálakor]. Sydney dühös, ellene használták fel az ügyet. Miss az apja verzióját tolja, szerinte a Központ segített. Sydney körberöhögi, ja, segítettek. Az órát Claudia születésnapjára kapta Sydneytől. Lányaként szerette, a tanítványa volt, viszonyuk nem volt. Az állítólagos viszony miatt Központ börtönnel fenyegette, mikor szóvá tette, hogy nem tetszik neki, ahogy Jaroddal bánnak.

Jarod Rachellel Talbotnak jelent, a főnök örül, hogy nem tévedett Toddal kapcsolatban. Rachel azt állítja, nem Jerry a gyilkos, más végzi a piszkos munkát. Talbot nem mulasztja el szóvá tenni, hogy mennyire olvasnak egymás gondolataiban, a két 'bűnös' szeme fennakad a megjegyzéstől.

A főnök elfogadja az érveket Jerry ellen, mikor lépünk? Rachel és Jarod egyszerre szólal meg: nem lépünk. [Ezt le nem mossátok magatokról, fiatalok]

Miss Sydney-vel Parker-Apuhoz megy, hogy volt ez a Claudia-sztori, apuci? A válasz ismerős lesz, öö, a Triumvirátus, öö. Miss felcsattan, márpedig Sydney kapjon kárpótlást mindezért. Kap, Apu rácsörög a titkárára, Claudia sétál be az ajtón, ugrik Sydney nyakába.

Pszichiáter lett Párizsban. Egy kórházban, amit a Központ alapított. Jövőt, karriert kapott, azt mondták neki, hogy Sydney meghalt a balesetben. De ez egy új nap, lám, Apu megváltozott, próbálja rendbetenni az ilyen ügyeket, Claudiát is idekérette, miután látta a tombolós Sydney-videót.

Jerry kap egy telefont. Jarod úgy mutatkozik be, hogy ő a bérgyilok, aki kérésére kihajította Toddot az ablakon. Ha esetleg van kedve beszélgetni a témáról annak érdekében, hogy ez ne derüljön ki, akkor a hotelben találkozzanak. Todd szobájában. Jerrynek nincs választása. Sötét szoba fogadja. Jerry nyel egyet, mikor látja, ki várta itt. A beszélgetést kamera közvetíti Rachelnek és Talbotnak. Jarod játszik, de nem a tőle megszokott módon. Előszedi Todd anyagát, hogy voltak azok a botrányok, amiket ő szervezett, és mások élete dőlt romba tőle? Szép kis vagyona lett belőle, ugye? Jerry profi, pontosan tudja, hogy figyelik, és közli, hogy semmi olyanról nem tud, amit be kéne ismernie, nem veszi be Jarod trükkjét. Mégiscsak jobb lett volna a hagyományos Jarod-módszer. Ezt már Jarod is tudja, kirántja a kamera zsinórját. Talbot szentségel, Rachel még időt kér Jarodnak, Jarod előveszi gonosz önmagát. Közli Jerryvel, hogy öngyilkos lesz. Mármint Jerry. Jarod fecskendőt kap elő, a nyakába szúrt szertől Jerry fetreng az ágyon. Jarod előkészíti a helyszínt: drog, zongorahúr, minden úgy, mint Toddnál. Jerryt kilógatja az ablakon. Hiába, a rosszarc még mindig nem érti: pénzt ajánl Jarodnak. Ez sem jön be, a nyomorult elordítja magát, B terv. A bűntársa is hallott mindent, veszi az adást, a folyosón álarcozik. Jerry megnevezi végre, Ted Holder, a kis buzgómócsing, a szolgálati liftben vár a gazdájára. Jarod rohan a lifthez, Ted álarcosan lövöldözik, aztán megint kést szed elő, Jarod leteríti, ügynek vége.

FBI-iroda, Jarod Emily-vel búcsúölelkezik, Rachel féltékeny tekintettel figyeli őket egy reluxa mögül. Emily el, Rachel megint egy bögrét nyom Jarod kézbe. Nem bouillabaisse-t, hanem bögrelevest. Rachel most a maga tehetségével néz Jarodra. A látomásában Jarod tükör előtt áll, egyre komorodik az arca, majd összetörik a tükör. Ismerjük már a tükrös utalást, Rachel ugyan nem sokat ért belőle, de elemez: titkai vannak, ezért járkál titokban, ezért van egyedül. Kérdez is, nincs családja? Hiba volt, Jarod veszi a kabátját. Rachel nem adja fel, ez az ügy ugye személyes volt? Szomorú a válasz, kisegített egy régi barátot. Rachel felajánlja, hogy ha új barátra lesz szüksége, őt hívhatja. Egy igazi, de tétova csók még pár másodpercre marasztalja Jarodot ...

... aztán mély sóhajjal csukja be maga mögött az ajtót. Ebből sem lehetett semmi, pedig de jó lett volna!

12 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pissta 2010.01.16. 10:47:12

Mi történt Dr. Samantha Waters-el? Miatta néztem a profilert. Hogy írták ki a sorozatból? Ez a rész folytatódik a profilerben? Van még crossoveres epizód?
Frankó lett a hv! :)

kekhalal21 2010.01.16. 15:26:04

Azt sajnos én sem tudom nagyon kincsi volnék rá.

zitoka 2010.01.16. 19:25:25

A sorozat jó, a hogyvolt szuper...de...hiszen a bouillabaisse a világ legjobb hallevese! Rák, kagyló, hal, zöldségek tökéletes összhangja, egy leheletnyi sáfránnyal...hmmm.

Elloth 2010.01.16. 23:51:46

Sam vissza vonult miután elkapták Jacket.

zeugma 2010.01.17. 01:50:05

> Jarod büszkén húzza ki magát, bizony, 6422 csík volt.

És még meg is számolta, anyám! :-)

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2010.01.17. 16:50:33

Sziasztok,

Nem nagyon követtem a Pszichozsarut a vége felé, ezért nem tudom, milyen körülmények közt távozott Sam. Ez az epizód a Pszichozsaruban folytatódik, de kicsit halasztanám a hogyvoltját, mivel Rachelről nem sokat tudok, így végig kéne néznem az egész Pszichozsaru évadot, arra meg most sajna nincs idő...

Lesz még egy crossover, ugyanígy, a Kaméleonban indul a sztori, a Pszichozsaruban folytatódik, majd jelzem azt is.

A Pszichozsaru vonatkozó hogyvoltjairól nem mondtam le, de majd esetleg a Kaméleon végeztével jelentetem meg, addig időhiányban szenvedek.

Zsukka 2010.01.18. 09:19:55

@missparker: Ha a kaméleon után tényleg belevágsz, én istennővé avatlak, és minden héten áldozok neked!

Tündérke21 2010.01.18. 17:17:16

@Pissta: SPOILER! A 3. évad vége felé elkaptak valakit, akit Jacknek hittek, de az csak a tanítványa volt. Az évadzáróban aztán az igazi Jack lelőtte Baileyt, és elrabolta Samet. A folytatásban próbálják őt megkeresni, az új profilozó, Rachel segítségével. Úgy tudom, a 4. évadot már nem adták le nálunk, vagy ha mégis, rútul elkerülte a figyelmemet...

Pissta 2010.01.19. 21:32:54

Köszönöm az infókat. ;)

kekhalal21 2010.01.20. 20:39:12

Ja én is köszönöm szépen.

Pissta 2010.01.21. 22:38:50

@missparker: 4x11 Erre kíváncsi leszek! ;)

kekhalal21 2010.01.26. 17:28:18

Mért nem jött fel a következő rész már nagyon várom a szombatot.
süti beállítások módosítása