Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dr. Csont 3x02 - Robbanékony múlt

2010. január 12. 11:00 - Llew

Egy nő áll meg kisbuszával egy park mellett, kidobja a kávés poharat, közben a medáljával matat és elmerengve nézi a focizó lányokat. Aláfestő zenének a Perfect Day szól. Visszaül az autóba, megigazít valami papírt a táskájában, kitolat, majd mikor előre indulna, a kocsi felrobban, a kamera felé reptetve az egyik, térdből leszakad lábát. Közben nekünk tovább szól a zene. Érkező hőseink arról beszélgetnek, hogy miért nem akar Bones bemenni az apjához a börtönbe, ha már Caroline elintézett neki egy külön látogatást. Őt jelenleg jobban érdekli a friss, ropogós hulla. Az áldozat 50 körüli nő, aki a medencéje alapján szült. Megvan a gyűrűsujja is, aszerint meg férjezett. Felhívja az FBI-os helyszínelők figyelmét a fán lógó lábra, majd egyikükkel közli, hogyha robbanóanyag maradványokat akarnak vizsgálni a kocsiban, akkor a Jeffersonian Intézetbe kell menniük, mert nem adj a kocsit, amíg a rostonsültje benne van. Megtalálják a nő medálját, benne egy kislány fényképével.

Hodgins azonnal rászabadult a laborba beszállított autóra, mondván ő elhivatott tudósként jobb munkát végez, mint az FBI-os elemzők, és a főnökei sem félemlítik meg. Erre jön Cam és két szóval kiparancsolja a roncsból. Angela szörnyülködik egy sort a maradványokon, majd kijelenti, hogy egy tálcányi égett csontból még ő sem tud arcot varázsolni. Mire Brennan segítőkészen felajánl egy darabka nyelvet, meg egy kis hajat és agyvelőt. Booth érkezik egy FBI munkatárshoz illően szolid, de mégis tekintetet vonzó dekoltázzsal rendelkező bombaszakértő kolleginával, amit és akit (ebben a sorrendben) meglátva, Hodgins még beszélni is elfelejt. Angela azonban kisegíti és bemutatja magukat, meg a hatásköreiket, egyúttal a sajátjába sorolva a trutymószakértőt.

A jármű Jeremy Nash nevén volt regisztrálva, és a benne talált ruhák, valamint személyes holmik alapján Mrs. Nash éppen lelépett. Lehet, hogy családi ügy. Ha nem, Boothnak akkor is egyedül kell intéznie, mert Brennen mégiscsak meglátogatja a fatert a sitten. Max próbál kedves lenni, de lánya csak a bűnözőt és nem az apát látja benne. Így a gyerekkort idéző kártyázás is elmarad. Azért megkéri, legközelebb vigyen neki lúdtalpbetétes zoknit, mert kemény dolog a sorbaállás a kajáért. Zack és Hodgins ezalatt a húsevő bogarak bemutatásával próbálják lenyűgözni Frost ügynököt, akinek látványától fürtöske – teljesen érthetően – továbbra sem bír elszakadni. Angela – aki közben a múltkori ügyön dolgozik - megérti, és amíg ennyiben marad a dolog nem zavarja.

Booth is érdeklődik a börtönlátogatás sikerességéről, de Bones elég feszült a dolog miatt, így neki is csak az eddig is megvoltam nélküle, nincs szükségem apára lemezt játssza. Hodgins tetoválás nyomait találta az áldozaton, amiből Angela kibűvészkedi a mintát. Egy ököl, egy fejre fordított pentagram közepén. Ami a Nemzeti Felszabadítási Hadsereg nevű radikális diákcsoport jele volt a ’70-es években. Toborzó irodákat robbantottak fel, és egy rendőrt is megöltek. Ezért az FBI 30 éve keresi a csoport vezetőjét, Neil Watkinst, és a barátnőjét, June Harrist. Aki nem más, mint Mrs. Nash.

Ez pedig rossz hír Carolinnek, mert a nő nála adta volna fel magát négy nap múlva, így meg eredmény nélkül lesz egy csomó papírmunkája. És még Booth-szal is sikerül összevesznie, amiért kihagyta a dologból Sam Reillyt, az ügynököt, aki anno nyomozott a gyilkosság miatt, és aki egyúttal a férfi mentora volt. Az öreget elég érzékenyen érinti a mellőzés, meg is próbálja levezetni June ügyvédjén, akit már alaposan eltángált a hajdani rendőr áldozat fia is, mikor a kliense után érdeklődött egy levél kapcsán. Brennan visz zoknit a faternak, így tovább folytatódhat a beszélgetés, a sajnálom, ha nem voltam jó apa témakörben. Úgy tűnik egész jól haladnak, pedig a nő nem könnyíti meg a helyzetet. Max azonban elszúrja, mert túl korán kér szívességet, és a lánya manipulációnak veszi, hogy mondjon róla jót, ha az ügyész kérdezi.

Frost ügynök továbbra is nehéz pillanatokat okoz Hodginsnak, de a nyálcsorgatás egycsapásra ezt nem hiszem el tekintetté változik, mikor a nő kidobná a neki már nem kellő légszűrőt. Zack megállapította, hogy az áldozatot valamikor a robbanás előtt vállon lőtték, ezért aztán előveszik a lelőtt rendőr, szintén rendőr fiát, Danny Valentit. Nem az ő fegyverével lőttek Junera, az túl egyszerű lett volna, de ugyan azzal, amivel az apját megölték. Sam finoman szólva nem szimpatizál Brennanel, meg is jegyzi Boothnek, hogy a nőnek nagyon jónak kell lenni az ágyban, ha elviseli. Erre az érintett közli, hogy az is, bár erről Boothnak nincsen közvetlen tapasztalata. Miután lepasszolják az öreg kötekedőt, újfent beszélnek Mr. Nashel. Pár hete rájött a felesége valódi kilétére, majd lebeszélte arról, hogy feladja magát. Watkisnról nem tudott, szerinte nem tartották a kapcsolatot.

June Harris lőtt sérülése nagyon régi. Mivel a fegyver egyezik, valószínűleg ugyanakkor találták el, mikor Valenti apját megölték. Ami a trükkös a dologban, hogy Zack szerint a golyó átment a nő tenyerén, mielőtt a vállába fúródott. A baki pedig az, hogy bár a srác bal kezet emleget, Angela varázsdobozos rekonstrukciója során meg végig nyitott tenyérrel kinyújtott jobb kezet mutatnak. A lényeg viszont, hogy a vallomásának megfelelően nem June lőtte le a rendőrt, hanem Watkins. A nő még elé lépve megpróbálta megakadályozni is. A bombát is a férfi készítette, Hodgins azonosította a kézjegyéül szolgáló óratípus maradványait.

Az indíték minden bizonnyal az, hogy June elmondta, feladja magát. Tehát mégis csak kapcsolatban álltak. Viszont nincs helyszín. Illetve még nincs, mert Hodgins a korábban egy kapcsolat végét jelentő légszűrővel - egy kvázi rovartani GPS-szel - neki áll meghatározni azt. Egyúttal időt adva Bonesnak és Boothnak, hogy megbeszéljék a fater és az ő zoknija kérdéskört. Brennan még mindig morcos az apjára az ügyészes beszélgetésért, de az FBI-os megjegyzi, hogy ennyit igazán megtehetne, ha már Max miatta hagyta magát elfogatni. Amíg Angela gépe a kocsiban talált, éget levéldarabokon dolgozik, addig ő ápolja a kapcsolatát Hodginsszal, aki közben pár egyedi pollen alapján belőtte a találkozó helyét.

Most pedig, hogy mindketten ráérnek, a nő felveti, hogy akár megnézhetnék a középkori raktárt is. A bogaras azonban megelőzte és egy sisakkal már fel is készült a látogatásra. Úgy tűnik, megunták az egyiptomi részleget. Booth menet közben értesíti Reillyt, aztán az ennek szükségességén indult vitától Bonesnak sikerül egészen a merevedési zavarig jutnia. Mire az erdei házhoz érnek, az öreg már ott van, Watkins frissen fejbe lőtt hullájának a társaságában. A holtestet megvizsgálva azonban Brennanék arra jutnak, hogy az egykori forradalmár reumás volt, ezért nem tudott volna sem ravaszt meghúzni, sem bombát összerakni. Reilly a nyilvánvaló gyanúsított.

Hodgins ujjlenyomat darabot talál az óra egyik kicserélt alkatrészén, Angela pedig összerakta a levelet. June a lányának írta és arról szól, hogy belefáradta bujkálásba, és a titok leplezésébe, valamint a szeretkezz, ne háborúzz, az éljen a világbéke, illetve a gyermekeink a jövőnk gondolatok keverékének kevésbé közhelyes és elcsépelt megfogalmazása. Brennan olvassa fel, miközben az látjuk, hogy letartóztatják Mr. Nasht. Ő ölte meg a feleségét, mert azt hitte, megcsalja, és csak álcának használta őket. Közben csak Watkinst akarta rá venni, hogy ő is feladja magát. Hát, ezt rendesen elcseszted haver. Oda az asszony is, meg a gyerek is. 30 év házasság csak megért volna pár beszélgetést.

A végére jön a nagyon meglepő magánéleti párhuzam. Brennan belátja, hogy a faterja is beismerte a múltját a letartóztatással, és mivel még él is, megbocsáthat neki. Így aztán bemegy és nagy kártyapartit csapnak, Booth meg megissza Sammel azt a 30 éves whiskyt, amit az öreg az ügy lezárására tett félre. Késő este aztán – egy a múltkorihoz hasonlóan átlátszó vetített jelenetben – a Lincoln-emlékmű lépcsőjén józanodik, és azt meséli társának, hogyha ott lett volna a történelmi teadobálásnál, még mind angolok lennének. Bones pedig elmeséli, hogy antropológiai megfigyelései alapján az a következtetése, hogy az apja szereti.

Címkék: dr. csont
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hex.kelly 2010.01.12. 11:37:13

Köszi a hogyvoltot, az első kép nagyot üt! :-)

Llew 2010.01.12. 12:20:34

@hex.kelly: pedig csak szükség megoldás, hisz az áldozatról érthető okokból nem volt egész alakos, és az első kép mindig az övé.

hex.kelly 2010.01.12. 13:01:59

@Llew: Hát, végülis, ha nem tekintjük a fáról lelógó tornacipős lábat, ez a két alka az egész alak, amit egyáltalán fotózni lehetett :-)))

Kőváry Orsolya · www.irodatunder.hu 2010.01.12. 13:07:22

Angelanak tök jó szövegei vannak: Nem érdekel mi történik a gatyádban, ha benne is marad. LOL

hex.kelly 2010.01.12. 13:21:43

@Orso-borso: Aztán Hodge is jó volt: végül belegondolt, hogy a bombás nő mellei hogy fognak kinézni öregkorában :-D

Llew 2010.01.12. 13:54:00

@hex.kelly: a lábat nem ítéltem elég durvának, ezért lett ez:)
@Orso-borso: a megyek hányni, aztán papírmunka viccesebb volt

zeugma 2010.01.12. 14:51:18

Remek hogyvolt! Először ide akartam másolni a sort, hogy min vihogok épp, de túl sok sor lett a végére, inkább feladtam :-)

Mióta együtt megy az NCIS meg ez, azóta azt nézem, ezt meg felveszem és éjjel nézem.
A TV2 maradt bekapcsolva, és mit látok a Különleges ügyosztály nyitó képsoraiban? Bones az áldozat! (Azaz ugyanaz játssza, de akkor is nehéz egy ilyen jellegzetes és erős karaktertől, mint Bones, fejben elszakadni.) Hát persze, hogy muszáj volt azt is végignézni :-)

Llew 2010.01.12. 15:37:59

@zeugma: Kösz. Én könnyen vagyok, mert már láttam és hogyvolt írás közben nagyjából kétszer (néz, ír, visszateker, ír, ...) újra megnézem, és utána még egyszer magyarul már nincs kedvem, így nem kell dilemmáznom, nyugodtan jöhet az NCIS

KiWiSaGe 2010.01.14. 13:33:59

A nyughatlan Jorden/Boston halottkémek-ben egyik részében meg Bones a gyilkos mentős.

potyapetya · http://www.forextradingsoftwaredownload.com 2010.12.14. 09:12:51

Neten nézem most utólag a sorozatot, de jó olvasni hozzá a Hogyvoltokat is.
Köszi!
süti beállítások módosítása