Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 4x09 -Till Death Do Us

2010. január 09. 10:00 - missparker

Kapunk egy rövid visszaemlékezést Tommyról, a pillanatról, mikor Miss bosszút esküszik. Most is épp róla álmodik, ébredéskor az ő kockás ingébe bújik bele, a fürdőszobában odahallucinálja maga mellé. Irány a valóság, telefonon jönne a hír Jarod legújabb kihűlt nyomáról, de Broots hiába hívja, nincs válasz. Sydney felvilágosítja: Tommy ma egy éve halt meg, Missnek aligha van kedve bármihez. Broots szidja magát, erre nem gondolt, üzenetet hagyott, mintha ez is olyan nap lenne, mint a többi. Miss belép, világosszürke kosztümben, és közli: ez pont olyan nap, mint a többi. Tehát ez itt Jarod legutóbbi búvóhelye, tele életnagyságú bohócbábuval. A helyi gyerekműsor sztárbohócát, Mesés Marco-t letartóztatták gyerekmolesztálásért, egy oroszlánketrecben találtak rá, valaki nyers marhahúst kötözött rá. Tipikus Jarod-féle bosszújáték. Van itt más is. Egy makett, ismerős helyszínnel, ismerős szereplőkkel.

Miss megdöbben, hogy Jarod mennyire tájékozott az ügyeiben: tudta, hol találkozott először Tommyval, odafigyelt erre a napra is. Ő nem hibázik, ez egy üzenet. Miss dühöng, Jarod valahol most jót röhög.

Nos, Jarod nem röhög. Ezt biztosan tudjuk, mert amint a csapat kilép az ajtón, az egyik bohócbábu megmozdul. Jarod. Végignézte az egészet, soha még ennyit nem kockáztatott. Nemcsak a ráfestett arc szomorú, ő maga is az: Miss nem értette meg az üzenetét. Egy fényképet vesz elő, a makettre hajítja. Honnan van neki Missékről fényképe?

Miss munka után átadja magát a gyásznak, meglátogatja Tommyt a temetőben. Mint egy éve, most is italhoz nyúl.

Rövid monológ a sírkőnek, ha már Tommynak nem tudta elmondani, mit jelentett neki. Házak, melyeket otthonná varázsoltál. Üres szívek, melyeket megtöltöttél. Új kezdetek, melyek lehettek volna. Mind távozott veled, Szerelmem. Miss háta mögött Jarod szólal meg. Miss nem lövi le, nem kapja el, csupán megrángatja szerencsétlen Kaméleonunk grabancát, üvöltözik vele: se harsona, se konfetti, se virágeső?

Aztán mégis fegyvert ránt. Jarod nyugodt, tudja, hogy Miss fegyvere nem fog elsülni, még az éjjel kiszedte belőle az ütőszeget. Igaz, ehhez a párnája alól kellett kilopnia, míg aludt. Miss Jarod lábára céloz, lő. Üres csattanás, Jarod nem hazudott. Végre elmondhatja, mit akar valójában. A csokrát ugyan nem teheti a sírra, mert Miss kitépi a kezéből, de a mondanivalója világos: itt az idő, hogy kiderüljön, mi történt Tommyval. Amíg Miss sír, Jarod elpárolog a temetőből. A csokorban Tommy névjegye, a kegyelemdöfés. Jarod, ez tényleg szemét fellépés volt. A névjegy hátoldalán egy feljegyzés, 'Rumor' és 5 számjegy. Broots szerint Központos kód, a felelős végrehajtót takarja, a kódszámot lehallgatásoknál használják. Még szerezhet infókat, de ehhez konzultálnia kell a kommunikációs osztályon a haverjával. A néma fickóval. Hülye poénjai vannak a Központnak is, vagy csak hülye hr-ese. Sajnos most nem aktuális szaglászni, mert nagy a káosz. Mutumbo meghalta magát. Lyle vidáman énekli a hírt (tényleg énekli) apu irodájában, Cox megerősíti, képzelje, még a szemét is kivájták a Triumvirátus főmuftijának, miután kapott két golyót a szívébe. Tehát öngyilkosság kizárva. Cox érdeklődik, Miss látta-e mostanság Parker-aput.

Merthogy Mutumbot egy Központos felső szintű fegyverrel ölték meg, csak ő nyerhetett a halálán. Miss csak fizikailag van ott, lélekben máshol jár: Tommyt hallucinálja az irodába. Cox befejezi mondandóját, igazán dühösen távozik. Lyle is hisztis, nővérkém, puccsal vádoltak minket, te meg nem szólsz semmit? Miss szó nélkül otthagyja Szépfiút, valahogy nem érdekli Cox. Bezzeg a túlvilági élet! Sydneyt kérdezi a szellemekről. A racionális Miss Parker.

A magyarázat egyszerűnek tűnik: nyomás alatt az elme sok dologra képes, de az is lehet, hogy Tommy tényleg jelez, hogy vár a lezárásra, amiről Jarod beszélt. A beszélgetést Apu telefonja zavarja meg, Mutumbot nem ő ölte meg, de nem jött rosszul a halála. Cox miatt sem kell aggódni, és a túlélők hamarosan újra együtt lesznek. Tehát még van mit túlélni. Broots utánajárt a lehallgatásnak, Tommy telefonja volt a cél. Egy hívásrészletet sikerült letöltenie. A felvételen Tommy tájékoztatja Jarodot, hogy hétvégén Miss-szel mennek nyaralni. Miss most döbben rá, mit akart Jarod a csokorral. Barátok voltak. Miss letaglózva ér haza, a fürdőszobából vízcsobogást hall, megint hallucinál, vagy tényleg Tommy tusol? Nem, Bridget az. Apu is itt van. Kocsi kell, a szüléshez találtak orvost és biztos helyet. Miss segít, biztosítja jóindulatáról Bridgetet is! Aput már csak egy részlet választja el a visszatéréstől, türelem. Miss nagyon meg lehet zuhanva, Bridgetet arra kéri, vigyázzon a testvérére, megsimogatja a domborodó hasát.

Apuhoz még egy utolsó kérdés Rumorról, Bridget válaszol, elmondja, amit már tudunk. Rumor egy végrehajtó kódneve + a szám a telefonlehallgatás parancskódja, a részletekről hallgat. Később Jarod telefonál, Miss ordít vele, Tommy emlékével ne játsszon. Jarod bevallja, hogy nem tervezte összehozni őket, de mégis ez az egyik legeredményesebb dolog volt, amit valaha tett. Ő előbb ismerte meg Tommyt, mint Miss, a benzinkutas találkozás nem volt véletlen. Ez a makett üzenete. Miss újra sírva fakad, arra kéri Jarodot, meséljen arról a Tommyról, akit ő ismert.

Mesél: Tommy egyik konkurensének dolgozott, egy vállalkozónak, aki miatt egy fiatalember elvesztette a lábait. Tommy segített elkapni a rosszarcút. Megegyeznek abban, hogy márpedig előkerítik Tommy gyilkosát, ki-ki a maga módján fog hozzá, és értesíti a másikat. Jarod megint jól kavar: amíg Miss tőle is remélhet információkat Tommy gyilkosáról, vajon Miss mennyire akarja elkapni? Jarod ösztöne jelenleg azt súgja, Rumor a gyilkos. Ilyen hosszan rég beszélgettek, de alig búcsúznak el egymástól, Tommy újra megjelenik. Megparancsolja Missnek, hogy bízzon Jarodban.

Broots a Központ férfimosdójában Cox és két verőlegénye csapdájába kerül. Cox bizarr, ahogy kell, pletykákról érdeklődik (Rumor...), a kézszárító révén eszébe jut, ahogy az apjával együtt szárogatták a preparátumokat, de csak iskola után segíthetett és csak, ha jó kisfiú volt. Broots retteg, a szárítóval összeégetik a kezét, de pletykákról akkor sem tud. Miss egy jégvödörrel kedveskedik neki, mit mondott Cox? Egyáltalán nem érdekelte a Rumor-akta, csakis Parker-apu. Broots átnézte az aktát, egy Z3-as kód is van benne, Sydney ismeri a kódot, ez parancs az emberölésre. Tommyt Rumor gyilkolta meg. Miss kocsi híján Broots-cal viteti haza magát, a kandalló tetején a Rumor-aktát találja. Belelapoz, felkapja a fegyverét, ő már tudja, ki ölte meg Tommyt. Egy elhagyott utcába gurul Broots autójával, hidegvérrel tölti a fegyvert. A tükörből Tommy szól rá, 'légy óvatos'. Indul az előtte parkoló autóhoz (a sajátjához), az ajtaja zárva, üvölt, nyisd ki, Bridget. Az autóban Apu ül, Bridget eltűnt. Apu csodálkozik, hogy talált rájuk Miss? Nyomkövető van az autóban. Apu nem tudott arról, hogy Bridget = Rumor, vagy legalábbis jól hazudik. Mentegeti, Mutumbo parancsát követte, de Mutumbo halála után biztonság kell neki. Apu egy vidéki helyre emlékszik, az lehet Bridget búvóhelye, egy tartalék kulcsot tartott az asztalfiókjában, a Központban. De ha megtalálod, mit teszel vele, Angyalom? Jó kérdés. Misst a Központban Szépfiú fogadja a legújabb hírekkel, Cox felpörgette a Parker-apu utáni kutatást. Szóval öcsi, mikor fordult Cox ellened? Lyle tagad, sosem volt kapcsolat közte és Cox között. Miss Brootst szalajtja elzavarja Bridget kulcsáért, ő maga inkább hazamegy. Az égő kandallóba pakolja a Rumor-aktát, Jarod mikor telefonálna, ha nem most? Miss a megállapodásuk szerint tájékoztatja a gyilkos kilétéről. Egy valamit még tisztázni kell: a Rumor-aktát nem Jarod hagyta Miss házában. De akkor ki lehetett? Broots érkezik, hozta a kulcsot, közben a néma barátjával rájött, hová továbbította Bridget a lehallgatott hívásokat. Egy faház, 20 mérföldre. Miss odarohan, fegyverrel sasszézik befelé. Bridget gyámoltalanul fekszik, megindult a szülés.

Elismeri, ő Rumor, ha Miss meg akarja ölni, megérti. A számlát viszont a most születő Parker fogja kiegyenlíteni. Mélyen tapadó méhlepény, orvos nélkül belehal a szülésbe. Misst arra kéri, vigyázzon a kis Parkerre. Miss kezében remeg a fegyver, végül inkább orvosi segítséget hívna. Nincs térerő. Bridget tudja, miért nincs. A vonal azután halt be, hogy beszélt Parker-apuval. Ez a bérgyilkos műve, és Apu idefelé tart az orvosukkal, egyre nő a veszély. Bridget a menekülésével el akarta terelni Mutumbo bérgyilkosának figyelmét Apuról, mert tudta, ha Miss rájön, kicsoda Rumor, neki úgyis annyi. A fájások sűrűsödnek.

Broots a Központ mosdójában újra összefut Cox-szal, tudja, hogy mi után kutatott a néma fickóval, hol van Bridget?

Missből szülésznő lett, Bridget két fájás közt elmondja, nem tudja, honnan jött a parancs Tommy meggyilkolására, de nem a Triumvirátustól, hanem a Központból, belülről. Úgy gondolták, Miss figyelme kezd elterelődni, ezt nem hagyhatták. A baba feje már látszik, Bridget ereje fogy, márpedig ezt a babát meg kell szülni, a szülést túl kell élni, Miss így akarja, és teljes tudásával segít. Helikopterzúgás hallatszik, a baba felsír. Miss sírvafakad, betakarja Bridget élettelen testét. Innentől csak a babával foglalkozik.

A helikopterrel Cox és egy gázolajos kanna érkezett. Miss fogadja, ahogy kell, de mégis megrázó képek ezek. Térdel a szerelme gyilkosának holtteste mellett, a ruháján a vére, karján a testvére, kezében fegyver.

Csakhogy Cox nem egyedül érkezett, Parker-apu lép ki mögüle. Lehűti Misst, Dr. Cox a szülés miatt van itt. Szülész-nőgyógyász, a Harvardon végzett. Parker-apu átveszi Misstől a babát, majd furcsa megjegyzést tesz: 'ez lezárja a dolgot, ez az utolsó részlet'. Mostantól ő a főnök, Cox vegye le az őssejteket. Angyalom, Bridget bevallott mindent, ami az aktában volt? Kész szerencse, hogy előkerült az az akta, ugye, Angyalom? Miss tombol, Apu, nem érdekel a feleséged? 'Míg a halál el nem választ' - hangzik a rideg válasz. Miss kis híján leköpi. Bridget csak egy tartály volt a legifjabb Parker számára. Cox tovább dolgozik: a fegyver, amivel Mutumbot megölték, Bridget kezébe kerül, így tisztáz mindenkit. Apu magyarázata nem túl hihető, szerinte Bridget csapda volt, a fegyvert Apu cuccai közé rejtette, a parancsa arról szólt, hogy minden Parkert tegyen tönkre. Miss még egy kérdést feltesz, 'nem akarod tudni, fiad vagy lányod lett?' Nem különösebben. A helikopter felszáll, a ház robbanását még látják a levegőből.

Miss újra világos kosztümben megy a temetőbe. Jarodnak telefonon megvallja, hogy azt gondolta, a bosszú Tommy haláláért majd békét hoz számára. De nem hozott volna akkor sem, ha képes lett volna megtenni. Talán nem ez a befejezésre váró befejezetlen ügy. Sokkal jobban bánja, hogy sosem mondta Tommynak, mennyire szereti. Mindent megadna még egy percért vele.

Záróképek, álombéli tisztás, Tommy érkezik, Miss boldogan öleli magához. Szeretlek, Tommy.

Tényleg csak egy percig tartott az álom, de vajon hozott-e megnyugvást Missnek ez a perc?

Címkék: a kaméleon
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kekhalal21 2010.01.09. 20:33:00

NEKEM NAGYON BEJÖTT EZ RÉSZ MAJD NEM TETTÜNK PONTOT AZ I VÉGÉRE NAGYON KÖCCE.

zeugma 2010.01.09. 22:31:57

Hú, az a fegyveres-gyerekes kép nagyon ott van!

(Csak egy kérdés: az a gázolaj nem gasoline volt véletlenül? Mert akkor - jelen esetben, hogy gyújtogatni akarnak vele - sokkal inkább benzin.
Persze a történet és a hv értékéből ez semmit nem von le, csak úgy eszembe jutott.)

Zsukka 2010.01.10. 07:49:24

Sziasztok! Régóta követem a hv-ket, most gondoltam hozzá is szólok. Elsőre ennél a résznél nekem nem jött le, hogy mi ez a gyerek, és mire kell. A későbbiekben én úgy emlékszem már nem fog előkerülni. Remélem nem spoiler ha azt mondom, hogy ez a baba is egy Jarod klón lehet. Nekem elég későn esett le....
Remek a hogyvolt!

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2010.01.10. 08:56:55

@Zsukka: Szia! Azt hiszem, nem spoilerezek, ha elmondom, hogy ezt a babát az 5. évad átívelő szálának készítették elő, amit jól nem rendelt meg az NBC, tehát nem lett.

Zsukka 2010.01.10. 09:11:52

A remény hal meg utoljára!

Pissta 2010.01.10. 19:34:44

Frankó kis epizód, igazi kaméleonos, tekertek rajta egy párat.
Apunál már nem lepődünk meg semmin.
Az tényleg gasoline volt.(=benzin)
Ez a hv is ötös! ;)

catshannon 2010.03.01. 20:25:57

Valahogy beugrott ez a dal, és szerintem egészen illik általában is a Kaméleon hangulatához: www.youtube.com/watch?v=nZeybYbTblM
Nem vagyok túl aktuális, tudom:)
süti beállítások módosítása