Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gordon Ramsay - A pokol konyhája 6x10

2010. január 06. 08:56 - Póniló

Múlt héten Andy megsérült, majd hazament, Suzanne pedig kékbe öltözött, és már a fiúk csapatát erősíti(?). A fiúk a változatosság kedvéért utálják Suzanne-t, jajjj. Kevin gyorsan felvilágosítja az Új Lányt, hogy a három fiú összetart, és leginkább azt szeretnék, ha Suzanne mielőbb elhúzna. Suzanne-t nem lepi meg a dolog, de azért esélyt kér a fiúktól. A lányoknál Tenille azon aggódik, hogyan fognak hárman boldogulni. Miután ezt Tenille kifejtette, arra jutnak Ariellel, hogy Sabrina a legnagyobb bajuk, össze kell hogy kapja magát a Szőke. úgy látszik, Tenille és Ariel nincsenek meg közellenség nélkül egy percig sem, anyám borogass.

Másnap reggel újabb kihívás előtt állnak a csaptok, de a konyhában nem Gordon, hanem Scott vár rájuk. Gordon is jelen van, ugyan csak virtuálisan, a magasból leereszkedik egy bazi plazmatv, azon keresztül szól Ramsay a néphez. Kiruccant ugyanis Kanadába, hogy megmutassa a versenyzőknek, mi vár a győztesre Whistlerben. Először is egy gyönyörű szép hegyi városka, fantasztikus hegyekkel körülvéve, sokat nem látunk ugyan belőle, de így is látszik, hogy Whistler kurva jó hely. Másodszor rohadt hideg, Gordon ugyan nem húzza be a kabátján a zippzárat (ki tudja miért) de látszik, hogy valójában karikára fagyott, a kezei ugyanis benn ragadtak a zsebében, így ezúttal fájdalom, de nélkülöznünk kell a szokásos gesztikulálást. Harmadszor pedig a gyönyörű Araxi étterem, amely többek között arról is híres, hogy elsősorban friss, helyi alapanyagokból készült ételekre építik fel a menüt. Ezzel lesz kapcsolatos a mai kihívás, mindkét csapat kap 15 hozzávalót a régióból, melyeket az Araxi is előszeretettel használ, ezekből három főételt kell készíteni úgy, hogy minden hozzávalót legfeljebb egyszer használhatnak fel.

A feladat teljesítésére annyi idő áll rendelkezésre, amíg Gordon visszaér két meglepetésvendéggel, ez úgy két és fél óra. A csapatok nekilátnak a munkának, Ariel és Tenille levegőnek nézi Sabrinát, aki hamar megtalálja a módját a bosszúnak. Ariel és Tenille ugyanis épp egy bárány ételt próbál összehozni, de sajna a hús, amit báránynak néznek, az valójában szarvas. Sabrina tudja ezt, de nem szól, csak kuncog magában. A kék konyhában a fiúk eleinte levegőnek nézik Suzanne-t, de végül egy-egy javaslatát csak elfogadják, így kerül bele például az egyik fogásba a lazac pirított bőre is. Hamar elillan a főzésre szánt idő, befut Gordon, és a két meglepi zsűritag: Sasha Cohen olimpiai ezüstérmes műkorcsolyázó és Jonny Moseley olimpiai bajnok mogul síző.

Az első ételeket Kevin és Ariel szolgálja fel, Kevin egy karamellizált lazacot készített báránycombbal, Ariel pedig grillezett lazacot póréhagymaágyon. A póréhagyma nem jön be senkinek, A Suzanne által javasolt pirított lazacbőr és a bárány viszont annál inkább, így mindkét sportolótól a kék csapat kapja a pontot. Tenille és Dave jön, Tenille a „bárányt” szolgálná fel, meg is teszi, Gordonnak el is kerekednek a szemei. Tenille ég, mit a Reistag, meg sem tud szólalni, ilyen sem volt még, jól is esik egy kis csönd. Ellenben Sabrina és Suzanne felettébb jól szórakozik. Tenille végül kapcsol, és javít szarvasra, próbálja menteni, ami menthető. Arile meg persze úgy tesz, mintha mindig is tudta volna, hogy a hús szarvas, a kis dög. A kínos intermezzo után jön a fiúk étele, szintén szarvas, áfonyaszósszal. A szósz azonban Jonny szerint kicsit rémisztő (nem csak szerinte), és a lányok étele összetettebb is, így ezúttal a piros csapat húzza be mindkét, 2-2 az állás (mellesleg a lányok gyönyörűen tálalnak, nem tudom, melyikük érdeme ez, de tényleg nagyon szép).

A kék csapat harmadik ételét Van szervírozza, ez grillezett garnéla mmmm, izé, öööö, hümmm. Merthogy Van is ég egy kicsit, a rák még ment, de azon túl lövése sincs, mit főztek. Sabrina végül megszánja és súg neki, így megtudjuk, hogy a garnéla mellett párolt kelt, sült paradicsomot és gyömbéres csicsóka pürét készítettek a fiúk. Sabrina bárányt hozott gombaágyon, articsókával. Úgy látszik azonban, hogy azok az ételek a legjobbak, amiről a készítője azt sem tudja, micsoda, a zsűri ugyanis ezúttal a kék csapat ételét találta jobbnak, így a fiúk nyerték a mai kihívást.

Jutalmul a Campanila étterembe mehetnek vacsorázni, ahol a főszakáccsal, Mark Peele-vel is találkozhatnak és eszmét cserélhetnek vele, plusz kapnak whistleri sapkákat is, Dave-nek úgyis kell már egy tiszta, fel is húzza nyomban, Van szintén. A lányok viszont nagyon benézték, egy farmra mennek tehenet fejni és disznóólat takarítani, ezen a három érintetten kívül mindenki remekül szórakozik, különösen Suzanne. Azért a lányok sem maradnak ajándék nélkül, a munkaruha gyanánt átnyújtott flaneling, kertésznadrág, szalmakalap kombó csak fokozza Suzanne jókedvét, korán jött neki idén a karácsony. A fiúk az étteremben jól szórakoznak, Suzanne örül, hogy a srácokkal lóghat, hurrá. A lányok viszont szeretnék ezt a napot minél gyorsabban elfelejteni, különösen Ariel, aki mint kiderül, fél a disznóktól, gyerekkorában ugyanis megtámadta egy hatalmas vérengző vadállat egy vásáron.

A jutalom és a büntetés után másnap újabb feladat áll a csapatok előtt, az étlap a múlté, mindkét konyha saját menüsor készít, a vendégek pedig választhatnak, melyikről rendelnek. A kék csapat gyorsan halad a menüvel, összedolgoznak, elégedettek és magabiztosak, olyan ételek vannak az étlapjukon, mint pirított óriás fésűkagyló, valamint karamellizált laposhal, édesköménnyel. A lányoknál más a helyzet, Tenille-nek rengeteg ötlete van, de a többieknek egyik sem tetszik. Sabrina csak hallgat, mint a sült hal, így Ariel és Tenille rakja össze a vörös menüt, van rajta sertéshúsos ravioli, meg fekete laposhal. Kár, hogy végül senki sem elégedett az étlappal, ideértve Gordont is. Azért átmegy a szűrőn a piros étlap, de Gordon megjegyzi, hogy nem igazán olyan ételeket tartalmaz, ami szívesen választana. Szemben a fiúk ételeivel, melyek finomnak tűnnek.

Mindezek után a piros csapatot már csak nagy jóindulattal lehet csapatnak nevezni, Heather ugyan próbálja oldani a feszültséget, de nem nagy sikerrel. Megérkeznek közben az első vendégek, és többségük a kék étlapról választ, a lányok csak állnak, mire végre befut egy rendelés hozzájuk is. Ilyenkor előfordul, hogy az egy asztalnál ülők mindkét étlapról választanak, ezért fontos, hogy a piros és a kék konyha együttműködjön egymással, hogy a vendégek egyidőben kaphassák meg az ételeket. Nem megy túl jól ez, Tenille még sosem készített mángoldot, szerinte ez elég indok arra, hogy túlborsozza. Esetleg megkóstolhatta volna előtte. Van a kék konyhában matematikai akadályokba ütközik, nem ő az első az évad során, ezúttal a 2*3 az, ami túl sok fejtörést okoz. Az általános iskola első osztály kihagyásának eredménye túl sok fésűkagyló, és egy ’Dumbo’ beszólás, valamint némi fejmosás Gordontól.

Néhány előétel azért elhagyja a konyhákat, de nem hosszú időt töltenek az étkezőben, Ariel raviolija hideg és nyers. A kék konyhában éppen az ellenkezője a gond, Van fésűkagylói feketére sültek. A lányoknál újabb étel jön vissza, nem is egy, hanem kettő, mindkettő ravioli, és mindkettő hideg. Gordonnál kiborul a bili, ugyanaz a hiba háromszor, az gáz. Mindezek ellenére már az előételek vége felé jár mindkét konyha, amikoris Dave egy serpenyőt nyújtana Kevinnek, de kénytelen orvost hívni, mert a rossz mozdulattól becsípődik egy ideg a kezében. Ki is rohan a konyhából, Kevin aggódik, de nem annyira Dave egészsége miatt, hanem főleg azért, mert elveszíthetnek egy embert a műszak közepén. De nem kell félnie, Dave hamar visszatér, és beleveti magát a munkába.

Úgy tűnik, hogy sínre került mindkét konyha, kár, hogy Sabrina kicsit le van lassulva. Van közben összekoszolja a kiadót, amiért egy újabb kiadós fejmosást kap Gordontól. Tenille pedig, miközben úsznak a rendelésekkel, és minden a feje tetején áll úgy dönt, hogy főzés helyett nekiáll sepregetni, meg takarítani. Biztos rég repült már seprűn, és hiányzott neki. Sabrina nem hisz a szemének, a levegőt is a fülén veszi, ez meg itt söpörget, Gordon is rápirít Tenille-re hogy foglalkozzon inkább a köretekkel. Van közben nyers laposhalat küldene ki, amivel mindkét konyhát lelassítja. Újra nekifut, de az eredmény ugyanaz, nyers hal. Gordon magánkívül van, megint előjön a szörnyű magas hangja, fogja a laposhalat, és egy jól irányzott ütéssel szétveri az egészet, beterítve a kék csapatot nyers haldarabokkal (nem volt még szerencsém laposhalhoz, de egy ennyire nyers hal képes az atomjaira hullani egy tenyerestől?). Sajnos a piros konyhában Sabrina ugyanezt a hibát követi el, nem nyerő ma a laposhal. Sok ez már Gordonnak, és bezárja az éttermet, ami a verseny ezen szakaszában több, mint kellemetlen.

Győztest sem hirdet ma, inkább mindkét csapat jelöl 1-1 főt. A kék csapat első ötlete Van, de elgondolkodnak a fiúk azon a lehetőségen is, hogy kiszavazzák Suzanne-t. A lányoknál Tenille Sabrinára szavazna, a szőke viszont Tenille-re tenné a voksát, így Ariel lesz a mérleg nyelve. Azt hiszem, ezek után nem lepődünk meg, ha Sabrina lesz a jelölt. Így is lesz, végül a lányok Sabrinát jelölik, ezt épp a szőke kénytelen Gordonnak bejelenteni. Az ok pedig elsősorban a korábbi műszakokban elkövetett hibái, nem pedig a ma esti teljesítménye. A kék csapat végül Van-t nevezi, a ma esti műszak miatt, de azért Dave megjegyzi, úgy érzik, hogy Suzanne gyengébb szakács nála.

Gordon előrehívja a két jelöltet, úgy érzi, egyikkel sem tudna együtt dolgozni tovább, de azért elmondhatnak pár szót a védelmükben. Van tudja, hogy béna volt nagyon, de nem az a típus aki feladja. Említi még, hogy nem gyakran dolgozott korábban laposhallal, de mindez hitelesebb lenne, ha korábban nem mondta volna, hogy úgy ismeri ezt a halat, mint a tenyerét. Sabrina az erényeit hangoztatja, sok van még benne, bármely csapatban jól dolgozna, és el is tudna vezetni egy konyhát. Gordont nem győzi meg, látja a nagy szívét és a tehetségét, de nem látja benne az Araxi főszakácsát. Sabrina tehát az, aki távozik, de nincs letörve, lesz még neki saját étterme, meg csapata, és végre visszakapja a tűsarkait is.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kathleen 2010.01.06. 10:52:16

Köszi a hogyvoltot!
Egyik csajt se lehet elképzelni, hogy megnyerné a versenyt. Mindegyik el van azzal foglalva, hogy utálja a másikat:).Nagyon tetszett ez a takarítsunk disznóólat büntetés:D. Már rég röhögtem ennyit egy részen.

Póniló 2010.01.06. 11:18:01

@kathleen:
igen, az elég jó büntetés volt ezeknek a csajoknak. csak nem volt elég hosszú, néztem volna még egy darabig :-)

tóparti látomás 2010.01.06. 12:02:41

Jó volt nagyon hv, köszi!
Nekem egyre idegesítőbb Tenille, az egoista mondataival. A söprögetése meg ebben a részben mindent vitt!
Ha okosak a fiúk simán kitudják használni a lányok utálatát egymás ellen. Bár érdekes lesz, hogyan fog szétesni a fiúk kis csapata is.
Van bénázása a laposhallal a végére már nevetséges volt. Gordon rendesen megoldotta a halba tenyereléssel, a fiúk is csak néztek ;P

kathleen 2010.01.06. 12:26:49

Tenille a legidegesítőbb. Már az elején őt kellett volna kirakni, de akkor nincs ilyen egoista ömlengés:D, bár valakit utálni is kell, erre ő a legmegfelelőbb:D

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.01.08. 12:42:42

nyílván, hogy tennile csak a dramaturgia miatt van még a műsorban mert tudás szinte semmi sincs mögötte. viszont jól lehet utálni, mert baromi irritáló a személyisége:)
gordon reakciója most túlzott volt szerintem, mert simán be tudták volna fejezni a műszakot. de valószínű, hogy a műsor készítői még több feszültséget akartak...

Baaden 2010.01.08. 14:10:57

Szerintem is Tenille a legidegesítőbb, ráadásul nagyképű is. Brrr. Sajnos ennél a sorozatnál elkövettem azt a hibát, hogy tudom ki fog nyerni, de így is nagyon élvezem. Kár, hogy csak heti egyszer megy. :( (mondjuk így tovább tart...)

Póniló 2010.01.08. 16:15:59

Tenille nem egy szende szűz, az kétségtelen. Engem ráadásul a személyiségén túl a stílusa, a gesztusai a harsányága mind idegesít. Mondjuk aki magyarul követi csak, ez utóbbiakból szerencsére csökkentett dózist kap.
Tomának igaza lehet abban, hogy az elején valószinűleg tényleg azért nem tették ki, mert a műsor és a nézettség szempontjából valószínűleg jó, ha van kit utálni. Az utóbbi időben viszont nem adott okot a kiesésre, habár a sepregetését máig nem tudom hova tenni, szerintem megkattant.
@Baaden: szerencsére úgy is élvezhtő a sorozat, hogy az ember tudja, mi a vége. Nagyon jól válogattak ehhez az évadhoz embereket.

Petta 2010.01.09. 00:57:01

Nem látom a sorozatot, de a HV-n keresztül is nagyon élvezetes! :)))
Itt épp tegnap fejeződött be egy újabb Fickó f-fel széria Best local restaurant címen, egy birminghami indiai étterem nyerte, nem volt rossz nézni, ahogy a huszonéves nyikhaj séfkölyök visszapattogott GR-nek....:)))))

Póniló 2010.01.09. 11:49:20

@Petta:
Behavazott estekre nagyon javaslom a you tube-ot, ha mast nem. ott fenn van az egesz evad.
OFF, de valahol olvastam, hogy Gordon londoni ettermeben dolgozik egy magyar srac. Innen is sok sikert neki.

Baaden 2010.01.09. 13:01:27

@Póniló: Igen, szerintem is. Bár talán az eddigi összes sorozatban kihozták a maximumot az adott keretek között. :)
Tenille tényleg rengeteget káromkodik, egyedül ezt értem is az angol nyelvből, de egyébként szerintem nagyon jó a sorozat fordítása. Üdítő kivétel.

kathleen 2010.01.09. 17:04:10

@Baaden: Igazad van! Tényleg jó a fordítás, bár néhány helyen azért finomítanak rajta:D, szerintem szinkronosan is élvezhető.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.01.09. 17:07:57

tényleg nem rossz a szinkron, de tény, hogy tennile eredetiben sokkal irritálóbb:))

Póniló 2010.01.10. 13:17:25

nem rossz a szinkron, de teljesen mas az egesz hangulat szerintem. A zene altal adott dinamika nagyja elveszik, es az egyes szereplokbol is sokat elvesz a szinkron, pl. Dave es Van. Meg persze Tenille, de eseteben ez pozitivum. Arrol mar nem is beszelve, hogy a szinkron sokkal szalonkepesebb mint az eredeti, es nagy elonye, hogy nincsenek sipolasok. Szoval jo, de mas.
süti beállítások módosítása