Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Star Trek TNG 1x01-1x02 - Encounter at Farpoint

2009. június 07. 13:13 - clean lead

In medias res. Egy teljesen új Enterprise fedélzetén vagyunk, amelynek kapitánya a magashomlokú Jean-Luc Picard. Nincs se Kirk, se Spock. Első küldetés az, hogy eljussanak egy Farpoint nevű helyre és vizsgáljanak meg mindent az állomással kapcsolatban, közben pedig folytassanak diplomáciai tárgyalásokat az állomás építőivel. Szóval Farpoint, a legtávolabbi állomás. Nagyszerű, szinte látom a fantáziarohamban fetrengő térképészt, aki a delíriumban ezzel a névvel jött elő. De zsenialítása magjai máshol is kicsíráztak, mert a mesteri névválasztás a legénység egyik tagjának is nagyon tetszik és rögtön el is magyarázza annak értelmét, hogy az esetleg kómában fekvő nézők is megértsék, miért kapta az állomás ezt a nevet.

Ő Deanna Troi, egy betazoid nevű faj képviselője, bár csak félig, mert az apja ember volt. Empatikus képességei vannak, ami azt jelenti, hogy kapásból meg tudja állapítani, hogy valakinek fáj valami, ha látja, hogy egy fél gerenda áll ki a mellkasából. Na, jó, tényleg használható képességei vannak. Egyébként egy pár rész erejéig nagyon szexi kis egyenruhát kapott, miniszoknyával és hosszú, fekete csizmával. Szinte hiányolja az ember a kezéből a lovaglóostort és a képernyő alján keresztben előúszó telefonszámot. Rögtön váltunk egy másik állandó szereplőre Data-ra, aki egy android és továbbviszi majd a Spock féle vonalat, már ami a rideg logikát és az érzéketlenséget takarja, de jelentem a sorozatban sokat fog küzdeni, hogy minél inkább emberré váljon. Jó móka lesz. Kicsit elbénázunk a szleng szavak többes értelmével, tekintve, hogy ilyen adatbázist Data nem kapott és a több millió számítás másodpercenként sem teszi lehetővé, hogy magától rájöjjön a jelentésekre.

Tovább
Címkék: star trek tng
8 komment

Csillagkapu 5x16 - A végső mentsvár

2009. június 07. 11:00 - Llew

Előzőleg egy több helyszínes szarban levéssel fejeztük be, most pedig Danielnek kell hihető magyarázatot adni a késsel fenyegetőző Ozirisz azon kérdésére, hogy mi a jó fenét keres itt. Régész barátunk azonban a varázsgyűrűjével sikeresen elkerüli hogy leszúrják, mint egy malacot. Ettől olyannyira magabiztos lesz, hogy megkérdi az exében bujkáló kukactól, hogy ugyan minek van nála zsebkés egy fegyvertelen találkozón, de megússza egy fenyegetéssel. Ozirisz lelép, ő meg hívja Jacobot, mert kitört belőle az asszonymentő hős. Sam apja azonban emlékezteti, hogy a feladatuk fontosabb Sarah életénél.

O’Neillék eközben kristályalagút növesztéssel akarnak kijutni a lassan beomló tok’ra bázisról. Ozirisz beszédet tart a kukac tanácsnak arról, hogy legyenek megint mind jó barátok, majd kéri, hogy vegyék be a klubba. Illetve ne is őt, hanem Anubiszt, akinek a székét melegen tartja. A név hallatán nagy zúgolódás támad, mivel mindenki úgy tudta halott. Egyesek azért, mert réges-régen száműzték, Yu meg azért, mert több akkori – már nem élő – Rendszerúrral megpróbálták megölni, csak elfelejtették ellenőrizni, hogy sikerült-e. Anubisz megbocsát, ha visszaveszik, ellenkező esetben viszont lenyomja őket, mint Süsü a cölöpöt.

Tovább
Címkék: csillagkapu
1 komment

House 5x08 - Nagykorúság (Emancipation)

2009. június 07. 09:00 - candyperfumegirl

Legutóbb ott hagytuk abba, hogy Jimmy 45 percen keresztül cseszegette House-t, hogy ugyan menjen már el Cuddyhoz és szerezze meg, hogy a világ rendje helyreálljon. House pedig egészen pontosan főnökasszonya ajtajáig jutott, majd haza, és jól tudja, hogy országos cimborája nem fogja megdicsérni a megfutamodásért, áll is elébe az újabb analízis-cunaminak. Ami nem jön. Jimmy felvette a pókerarcot, és abszolút semmire nem reagál, max az időjárásról és a jelenlevők egészségi állapotáról lehet most vele beszélgetni, arról is csak egyszavas mondatokban. Gyanús. Ez most vagy stratégia, vagy végképp levette a kezét haverja magánéletéről, mondván, ha akkor lúzer amekkorának mutatja magát, meg is érdemli, hogy élete legintimebb kapcsolata a jobb kezéhez fűzze.

Eközben van persze hetibeteg is, 16 éves lány gyárban dolgozik, de nem illegálisan, mert nagykorúnak számít, mióta meghaltak a szüleik. Állam nagykorúsította, azóta dolgozó lány, és annak is igen pedáns. Most éppen megtelik folyadékkal a tüdeje meló közben, és már viszik is a csapathoz, hogy kezdetét vegye a sorozat történetének legunalmasabb epizódja. Kezdjük a diagnózist, az általános homlokráncolás fő oka az, hogy mint mindig, most is előkerül a droghasználat, mint befutó tipp, de a beteg persze mindent tagad. Sőt igazi mintagyereknek vallja magát, egyedül tartja el magát, eszményi munkaerő, örökös hónap dolgozója, rendes, törvénytisztelő állampolgár, még a bútorait is maga csinálja, stb. Egyértelmű, hogy hazudik. Vagy mindenről, vagy csak egy dologról, de valami rohadt nagy gebaszról, úgyhogy ne is próbáljunk meg úgy tenni, mintha a csapat bevenne bármit is ebből az átlátszó rózsaszín maszlagból.

Tovább
Címkék: house
52 komment

Csillagkapu 5x15 - A csúcstalálkozó

2009. június 06. 15:30 - the black ball

A régen látott Zippy nagyúr hajóján járunk, aki meglepetésünkre Oziriszt fogadja. Ismertetőt ad neki az utóbbi 5000 év eseményeiből, a régi rendszernek annyi, az új meg elég nyamvadt ahhoz, hogy felrúgják. Zippyt lenyűgözte, hogy Ozirisz ismét egy marha nagy seregre tett szert, ezért felajánl neki egy melót, miszerint szolgáljon egy mindkettőjüknél hatalmasabb kukacot: Anubiszt.

Hozzánk ezalatt a tok’ra Ren’al érkezik, aki közli, hogy a rendszerurak tűszünetet kötöttek. Ők is rájöttek, hogy a rendszer szart sem ér, mindenki öli a másikat, amikor kedve szottyan, úgyhogy tartanak egy találkozót, ahol majd lefektetik egy új rend alapjait. És ez nekünk jó, a tok’ra szerint. Ugyanis így egyszerre irthatják ki az összes rendszerurat. Welcome to the dark side. A találkozó semleges űrben zajlik, senki sem vihet fegyvert, és csak teherhajóval lehet menni. A tok’ra szerint csak egyféleképpen juthatunk be: minden rendszerúr viheti egyik kedvenc szolgáját, aki nem jaffa, jól beszél kukacul, és Daniel Jacksonnak hívják.

Tovább
Címkék: csillagkapu
Szólj hozzá!

Friday Night Lights 1x03 - Wind Sprints

2009. június 06. 15:00 - Sigismundus

Az előző részek tartalmából. A gerincdoktor közli a diagnózist, Taylor ezt továbbítja a csapatnak. Lyla örök kitartást esküszik, Tim sokadszorra nézi vissza az ütközés képeit, Buddy az esélyekről faggatja mise után Ericet, Matt az edzésen bénázik, ezért üvöltöznek vele.

Ott kezdjük, ahol abbafejeztük, a meccs kezdeténél. Matt már magabiztosan vonul pályára, Párducoké a kezdés. Az irányító hátrál, szépen kicselez egy rávetődést, eldobja hosszan a labdát, most már szerelhetik. A labda repül előre, meg sem áll az 1-es Dolia kezeiig, aki fut vele, mint a villám, igaz szerelik az ellenfél 10yardosánál, mert senki sem blokkolt neki, ez még nem lenne baj, de a labdát is elejti, és a Kígyók szerzik meg.  Aztán csak rosszabb lesz.. Egymás után zsákolják, (labdástól döntik földre) a Kígyók Mattet, mert nem védik, aztán azonnal megállítják Smasht, egy megszerzett yard nélkül, mert senki nem nyit rést neki, Tim pedig, nos Timet löki fel az ellenfél, pedig ezt fordítva kéne.

Tovább
Címkék: fnl 4.5
Szólj hozzá!

Álomgyári feleség - 2. rész

2009. június 06. 10:00 - Tm

Molly Barbie-val és Kenel újrajátssza a házassága történetét. Az elején cuppogós smacik vannak, a végén meg Barbie alaposan elkalapálja Kent. A jelenet közepesen vicces, de legalább Molly lenyugszik tőle. Aztán egy véletlenül előkavarodó dedikált Shosshanna fotó ismét felizgatja, mert hirtelen megvilágosodik: Kenny dugja a feltörekvő popcsillagot. Rövid anyázás a telefonban, búcsúzóul Seggfej Kenny még megkéri, hogy intézzen már egy ablaktisztitóembert neki szombatra. A legtöbben valószínűleg már ezen a ponton elkapcsoltak, de azért folytatom.

Barbie következő feladatként Jaden cápaiszonyát lenne hivatott kezelni a sekély óceánba merülve, aztán persze kiderül, hogy a vízparti jelenet főleg azért van, hogy a titokzatos pirosgatyást ismét be lehessen építeni a sztoriba. Ha már arra jár, Molly alaposan lecseszi a mellesleg Sam névre hallgató pasit a megmentésre érdemes élettel kapcsolatos beszólásáért, majd hosszas jelentőségteljes egymás szemébe nézés után megy ki-ki a dolgára. Igen, minden bizonnyal dugás lesz ebből.

Tovább
5 komment

Friday Night Lights 3x03 - How the Other Half

2009. június 05. 16:00 - Sigismundus

Mulatnak a redneckek, teljes számban a Colette család, Rigginsek, és Lyla. Fogy Billy pénze rendesen, de hát ő vállalta, csak nem hagyja hogy más fizessen. Viszont kell a pénz is, ezért éjnek évadján mindenféle gyanús alakkal kezd, még gyanúsabb megbeszélésekbe, aminek Tim öccse nem örül.

Hajnal a pályán, Taylor edző és Matt irányító elé két nemszeretem látvány tárul. A kis JD edz itt, külön neki Dallasból hozatott személyi edzőjével, és Buddy meg a szponzorok nagyon nézik mutatványt. Eric sürgősen szavát adja Mattnek, ő a kezdő irányítója, ez járjon a fejében. És itt van Joe McCoy is, aki ajánlja szerényen elsőéves fiát az Arnett Meade ellen.

Tovább
Címkék: fnl
Szólj hozzá!

Battlestar Galactica 4x10 - Revelations

2009. június 05. 15:00 - Freevo

Ezzel az epizóddal elérkeztünk a Battlestar Galactica negyedik évadjának feléhez. Így még nézőt arcul nem csaptak tévében, de addig igen mozgalmas úton kell végigmennünk, úgyhogy figyeljetek. A múlt hét óta a cylonok nem tudnak újjászületni, és az egyetlen élő D'Anna-példány épp az emberek flottája felé tart, hogy ott majd világgá kürtölje a maradék öt cylon kilétét.

Lee Adama, aki egyelőre élvezi a kolóniák elnökségét, látogatást tesz apja kabinjában, amely jelenleg üresen áll. Starbuck érkezésekor a szentírást tartja a kezében, és egy földi építményt ábrázoló rajzot vizsgál, ami az első évadban még kurvára a Kobolon volt, vigye el a fene a kellékesek lusta formáját.

Tovább
2 komment

Szomszédok 2x22 (40. fejezet, 19881103)

2009. június 05. 14:00 - Milo Rambaldi

Íróink igyekezete, hogy minden politikai túlfűtöttségüket beletegyék harminc percbe, zajos kudarcba fulladt, majdnem nézhetetlen rész áll mögöttünk. Ez most sajnos nem vicces, hanem inkább kínos és erőltetett. Fogtündérék azért mentek a Silvanusba, hogy a vízlépcső építkezését nézhessék, Valerie azért ment Óbudára, hogy Taki a lakótelep-építésekről öblögethessen, Lenke azért került az üvegvisszaváltóba, hogy kiderüljön a külföldi üvegek sorsa, Ádám azért vizsgáltatta magát pont a MÁV kórházban, hogy a teljesítményértékelésről lehessen beszélni, Ezen túl pedig még egy fontos információval lettünk gazdagabbak: a halál a te pénzügyes barátod.

Kis temetői abszurddal nyitunk, halottak napja van. Lenke, Taki és Fogtündér közelednek id. Fogtündér sírjához, ahonnan TERMÉSZETESEN ellopták a virágot és a mécsest. Fogtündér elmegy utánpótlásért. Gyászolás helyett lehet szitkozódni egy sort. Tündérke pedig hiperűrsebességgel közlekedik a világban, mert 32 másodperc alatt eszközli a mécses-beszerzést. Vagy lopta valahonnan? A távozás sem egyszerű, mert PERSZE, hogy beállt valaki Takiék Ladája elé. A helyfoglaló autót arrébb tolja Benedek Miklós, és jól összetöri, majd elhajt. Nyomdai abszurddal folytatjuk. Elmegy az áram, lopnak, mindenki késik. Bezzeg a kisnyomdában! Ott arany az élet, pedig szövetkezet (ami Feri szerint fejletlen tulajdoni forma), nem állami tulajdon. A jelenetet a művezető zárja: az újságban Margit díszeleg az „eltűntek” rovatban.

Tovább
Címkék: szomszédok
18 komment

A Kaméleon 3x07 - Homefront

2009. június 05. 12:00 - missparker

Jarod netbankol a búvóhelyén a Központ azonosítóival, átutal magának 58 millió dollárt, biztos megszorult, kellett egy kis pénzmag. Egy videót is néz közben, a Központban gyerekként, öltönyben, nyakkendőben azt gyakorolta, mit fog mondani a szüleinek, akik sok év után érte jönnek. Sydney biztatta, hallgasson az érzéseire, ne gyakoroljon. Szépfiúra rájár a rúd, a vadiúj autóját ellopták, és nem érti Jarod akcióját sem. Azt megérti, hogy gyilkosságok megesnek, zsarolás néha szükséges, de ellopni valamit, csak az elvétel kedvéért, ő ezzel nem tud mit kezdeni. Egészséges lelkületű ember. Csak annyit felejt el, hogy Jarod nem élvezetből lop, neki mindig célja van. Én Szépfiú és Miss helyében elgondolkodnék rajta, mi lehet az.

Nekünk nem kell sokat várni, már látjuk is, ahogy Jarod rakétavetőt árul, fegyverkereskedőnek lenni tényleg magas önköltséggel jár. Az ügyfél összekötője ki akarja próbálni a cuccot, megteheti. A Lyle-1 rendszámú kocsi impozánsan robban, az érdeklődő (és Kaméleonunk) legteljesebb megelégedésére. Egy ilyen megrendeléshez sok pénz kell, ki finanszírozza? Jarod lazán válaszol, olyanok, akiknek régen dolgozott. Mégcsak nem is hazudik.

Tovább
Címkék: a kaméleon
4 komment
süti beállítások módosítása