Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Skins 1x10 - Secret Party Special

2009. december 17. 11:00 - Hankasid

Az igazság az, hogy ez a film nem az első széria 10. része, hanem az első és a második széria közötti holtidőben, leadott 10 perces adás, amellyel szinten akarták tartani a rajongók várakozását. Sikerült. Nálunk nem adták le, így magyar szinkron nincs hozzá, de ez nem baj, mert története elmesélhető egy tőmondatban, a dialógusok pedig a karakterek erősen drogos állapotáról vallanak, így csak nehezítik az események megértését. Akkor miért kell mégis mindenkinek megnéznie egyszer (aztán mégegyszer, aztán mégegyszer ...)? A hangulat miatt! Sajnos esélyem sincs, hogy vissza adjak belőle valamit is, de azért valahogy megpróbálom leírni a látottakat.

Tony kómában fekszik a kórházban, Cassie Skóciában próbálja elkerülni a terített asztalokat. Effinek, és Kennethnek nyoma sincs, most csak a kemény mag szerepel: Michelle, Jal, Maxxie, Anwar, Sid és Chris. Hőseink a természet lágy ölén, a fűben fekve pihengetnek. Sid közli, hogy depressziós, de Jal felvilágosítja, hogy inkább csak unatkozik. Nagyjából itt ér véget a viszonylag értelmes párbeszédek sora, mert megszólal Chris, aki láthatóan már túl van a napi gyógyszer adagjának elfogyasztásán és valószínűleg most is füves cigit szív.

Érez valamit a hellyel kapcsolatban, mert arra kéri a többieket, hogy nézzenek körül, mert ez a hely olyan varázslatos, bár Jal csak szar, hideg helynek érzi. Ő viszont történelmi távlatokban gondolkodik: szinte látja maga előtt azokat az embereket, akik 600 évvel ezelőtt ott éltek, akiket ásóknak hívtak. Nem volt pénzük, de nem foglalkoztak vele, ahogy az adóval és Cromwellel sem. Az egyre lelkesebben mesélő Chris mondanivalója egyre zavarosabb lesz, mesél egy zseniális lordról is, akinek van egy hatalmas háza az erdőben és aki meghívta magához az ásókat, táncolni. A többieknek sem túl tiszta a kép, de az utolsó mondatot azért mindenki felfogja: Mi vagyunk az ásók és ma este rendezünk egy hatalmas bulit! Ekkor elkezdődik az őrült zenék sora, amelyek a film végéig szólnak és csak pillanatokra hallgat el.

Egy fáradt srácot láthatunk egy buli maradványai között a padlón fekve, aki nagy nehezen felveszi a mellette megszólaló mobilt. Jal van a vonalban: este kell egy banda. OK rendben szól a válasz. Valahogy nagyon simán mennek itt a dolgok, lehet hogy nem először szerveznek ilyet? Maxxie ragaszt városszerte egy plakátot, amin egy bohóc fején kívül más nem látható, infót a buliról például egy betűt sem tartalmaz. Maxxiet kíváncsiskodók kérdezgetik a plakátról, ő titkolódzva elsuttogja, hogy egy titkos buliról van szó, csak követni kell a plakátokat. A lényeg azonban, hogy ne szóljanak róla senkinek, aha, tehát a gerilla marketing módszereivel nyomulnak a srácok!

Anwar küzd egy kerekeken guruló hangfallal, elég nehezen érti meg, hogy lejtős terepen elgurul, de aztán mégis sikerül a kaputól az utca végéig eljuttatnia. Később láthatjuk amint az utcán hangszerekből meg egyéb buli kellékekből álló kupac tetején üldögél. És közben végig szól az állat zene! Sid és Chris sétálnak az erdőben. Sid már nagyon unja az egészet, fáradt, éhes, már menne haza. Chris azonban lelkesen megy tovább, hogy megkeresse azt a kastélyt, ahova a látomásában a titokzatos lord meghívta bulit rendezni. A bohócos plakátokból ide is kerül pár a fákra. Sid feje furcsa rángásokba kezd, persze csak a továbbra is füves cigit szívó Chris képzeletében.

Alighogy Sid elmegy, Chris furcsa alakokat lát osonni a fák között, biztosan az ásók. Még a plakáton levő bohócok arca is rémessé válik. Chris kezd félni, elrohan. Később guggolva könnyít magán a fák között, amikor váratlanul megjelenik mellette egy törpe. Kis kiabálás után egy ásóval leüti Christ. A bohócos plakátok ragasztása közben tovább folyik a városban. Chris rohan az erdőben. Elesik és ahogy feláll, a fák között megpillantja a kastélyt, amit eddig csak a képzeletében látott. Az épületben találkozik a lorddal, aki szintén csak az ő képzeletében él. A lord néha hírtelen meztelenné változik, nem túl szép látvány, de hát ilyesmiket lát az aki hülyére drogozza az agyát. Szóba kerülnek a lord régi partijai, a hab partik, a meztelen orgia partik, és az a parti ahol Napóleon szopogatta Brigitte Bardot lábujjait.

Már csak egy kérdés van vissza: Milyen partit is szeretne Chris? Erre a kapunk választ a hátra lévő időszakban, mivel innentől a Chris által megálmodott partiról láthatunk villanásnyi jeleneteket. Chris mosolyogva megy végig a táncolók között és nézi az eseményeket: A Jal által felhívott zenész srác és bandája nyomja az élőzenét. Sikeres volt a gerilla marketing akció, mivel rengeteg vendég tombol a kastélyban, középen hőseinkkel.

Lassan a lányokról lekerül a ruha, mivel egy vízzel teli kádba öntenek mindenféle porokat a táncolók között, Sid is ott segédkezik, hátha neki is leesik valami az élvezetekből. A lányok alsóneműben ereszkednek a vízbe, mire gyorsan ő is megszabadul ruhái nagy részétől. Később láthatjuk, amit egyedül, szomorúan ül a kádban a táncoló tömeg közepén. Maxxie az egyik bohóccal smárol, Michelle nem tud dönteni két fiú között, így aztán felváltva kóstolgatja őket. Sid és Anwar, kettőjük között egy lánnyal, ülnek egy kanapén. Sid sugárban hány a padlóra, a lányt valószínűleg ez indítja be, mivel lesmárolja Sidet, azonban ekkor Anwarból távozik az elfogyasztott alkohol, aminek a lány nem tud ellenállni és vele kezd smárolni. Sid zavartan ül a csókolódzó pár mellett.

Jal mászik be egy sráccal egy hatalmas ládába, lecsukódik a láda teteje, sötétség. Másnap reggel van, az elégedetten mosolygó Chris, kezében egy pezsgős üveggel sétál ki a romos épületből (vajon az áramot honnan kapták az erdő közepén? Kuss!) Ha netán túl zavarosra sikerült a leírás és nem sokat értettetek belőle az nem a véletlen műve, a film is pont ilyen. Pedig a hatása nem volt elhanyagolható. Az angol nyelvben új kifejezés született: "skins-party". Jelentése: egy családi ház, sok alkohol, sok drog, őrült zene és törés-zúzás. A bobby-k biztosan tudnának sok érdekes történetet mesélni erről a témáról.

Címkék: skins
11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hankasid 2009.12.17. 11:04:06

Akinek sikerült felkelteni az érdeklődését, az itt megnézheti:

www.youtube.com/watch?v=MEvNY4IBKwQ

spamdog · http://www.szorfdeszka.hu 2009.12.17. 11:33:57

Valahol a tecsőn láttam egy magyar feliratos verziót!

naughtyL 2009.12.18. 14:27:00

uhh, hát baszki nekem ez kimaradt, szóval Nagyon Köszi.
Ilyenekért szeretjük Skinst:)

érthető volt az írás, teljesen okés!!:)

Hankasid 2009.12.18. 15:10:31

@spamdog: 10 percig tartott, mire leesett hogy mi az a tecső, átkozott házipálinka! De nem találtam meg.

@naughtyL: Neked viszont találtam egy 3 perces trailert erről a 10 perces részről :) Ezen már minden szereplő ott bulizik, még Tony is felébredt a kómából :)

www.youtube.com/watch?v=q4R65yl2-BY

naughtyL 2009.12.18. 16:38:05

Hankasid: wáów köszííí!!!! dejóó

Eszméletlenek voltak azok a bulik amiket nyomattak:D ennyí anyag/gyógyszer/pia/cigi/zöld:D:D:D

erről csináltak ilyen fotózást is, mert voltak ismerős képek innen.
uh, most, hogy így láttam őket, tökre hiányzik a Skins feeling, olyan jó volt az a csapat.. Nah majd nemsokára jön a 4.évad:)
jól bele kell húznod a HV-kba, ha utol akarod érni a kinti vetítést:D

koto 2009.12.21. 00:45:10

@Hankasid: Ez a 3 perces trailer szintén baromi jó, de nem a SecretParty előzetese, hanem az első évadé (pl. Tony ezért is van ébren).

Hankasid 2009.12.21. 10:26:05

@naughtyL: Csak az első két évadot szándékozom megírni. Nincs kedved a 3.-tól folytatni?

@koto: Kösz a pontosítást. Az agyamban összefolyik már ez a sok buli :)

KiWiSaGe 2009.12.22. 12:27:03

Remek, hogy ez a rész sem maradt ki a szórásból. Megcsinálhatnád a karácsonyi külön részt is az legalább alkalomhoz is illő.

Hankasid 2009.12.22. 12:30:02

@KiWiSaGe: Meg szeretném csinálni, de égen-földön nem találok hozzá angol szöveget, hallás után meg nem megy.

KiWiSaGe 2009.12.22. 12:37:03

Az kár szívesen olvastam volna

Hankasid 2010.04.13. 08:15:29

Hivatalos Magyar Skins Party, A NOISE LIFE EVENTS szervezi - 2010.06.11. - bővebb info itt:

skins.n4.hu/forum/viewtopic.php?f=9&t=145
süti beállítások módosítása