Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Harper-sziget 1x13 – Sigh

2009. december 17. 13:00 - foxglove (törölt)

Az utolsó részhez érkeztünk, azaz elméletileg most minden kiderül. Ehhez viszont a flashback szerint 16 évvel ezelőttre kell visszamennünk, ott rejlik majd a probléma gyökere. KicsiAbby és KicsiHenry (casting: epic fail) vidám játékának Dunnék, a nevelőszülők érkezése vet véget. Még KicsiJD is velük van, bizony, akkor még tetkók és festett fekete haj nélkül. A két anya beszédes pillantásokat vált egymással, ezek a látogatások ezek szerint valamiféle megállapodás részei kettejük között. KicsiAbby és kicsiHenry nehezen akarnak búcsút venni egymástól, legszívesebben örökre együtt maradnának.

Jelen. Henry még mindig Trish holtteste mellett áll, és mintha megbánás jelei mutatkoznának rajta. Wakefield viszont elégedetten nézegeti a fia művét. Apa most nagyon büszke. Ennek így kellett lennie, acélozza kicsit Wakefield Henry menthetetlenül totálkáros lelkivilágát, és hogy végrehajtsuk ördögi tervünket, már csak néhány embernek kell meghalnia. De legfőképpen a vészes közelségből kiáltozó Abbynek.

Egyelőre viszont nem élnek az alkalommal, a fák mögül végignézik, ahogy Abby és a Halászfiú megtalálják a halott menyasszonyt. Abby tovább keresné Henryt az erdőben, de a Halászfiú megyőzi, hogy induljanak inkább azonnal a csónakházba.

Shea és Madison időközben már odaértek. Sully az új fejlemények hallatán úgy dönt, hogy nincs idő megvárni a segítséget. Egy csónakba ülteti Sheát és Madisont, és vízre teszi őket. Ő nem megy velük, mert inkább az újonnan feltámadó lelkiismeretének engedelmeskedve a többiekkel marad. És ezzel bizony megszegegi a túlélés legfontosabb (17.) szabályát: ne hősködj. Shea ettől elgondolkodik, lehet, hogy Trish miatt neki se kéne mennie? Kizárt, feleli Sully, neked csak azzal kell törődnöd, hogy Madison túlélje. Senki más nem számít. Khm, khm. Sully jelenti a parti őrségnek, hogy 2 túlélő elhagyta a szigetet egy csónakkal, nem lehet eltéveszteni őket , csak egy anyát és egy pszichopata kis trollt kell keresni. A parti őrség kb. 45 perc múlva érkezik. Ez igazán remek, csakhogy közben a Vőlegény is odatalált a csónakházba.

Madisonék elmenekülése elég kellemetlen fordulat számára, bár az viszont pozitív meglepetés, hogy Sully még mindig itt van. Nem hagyhattalak magadra, magyarázza Sully. Ez igazán megható, csak nehogy aztán ez legyen életed leghülyébb döntése, „viccelődik” a Vőlegény, mielőtt a kikötőbe indulnának a parti őrség elé, Abbyéket épphogy elkerülve. „Tudod, azt az egyet nem értem, hogy a fenébe tudott kijutni Wakefield a cellából? Én zártam be, akár én is odaadhattam neki a kulcsot” – teszteli útközben Sullyt. Sully nem veszi a lapot, úgyhogy Henry folytatja: „Én nagyon is megértem Wakefield fiát, azok után, hogy az anyja elhagyta és lepasszolta valami lúzer családnak, minden joga megvan rá, hogy kiakadjon.” Mivel Sully csak szimplán idiótának nézi emiatt, Henry kénytelen egy kicsit egyértelműbben fogalmazni: én öltem meg Trisht, az öcsémet, a tiszteletest, Richardot és a Mostohát. Ó, és még valami: a pénzt, amit a csónakban találtunk, eredetileg Marty bácsi akarta befektetni Malcolm vállalkozásába, csak szerintem így sokkal viccesebb volt. Na, még most is a legjobb barátom vagy?

Sully arcára van írva, hogy ekkora árulásban soha senkinek nem lehetett része, mint most neki, talán még a Menyasszonynak sem, de ez nem tartja vissza attól, hogy meghúzza a kezében tartott puska ravaszát. A puska csak kattan, a Vőlegény már jó előre kivette belőle a töltényeket. Így Sully gyakorlatilag fegyvertelen, Henrynek viszont van egy kése és egy sorozatgyilkos apja úgy másfél méternyire. Végül aztán a szó szoros értelmében is hátba szúrja Sullyt. Apa megint nagyon büszke. Ideje felgyorsítani az eseményeket, mondja Wakefield, és a levegőbe lő, hogy odacsődítse a maradék két túlélőt. Ők már csak Henryt találják ott, aki azt állítja, hogy ő éppen a Menyasszonyt keresi, EGYEDÜL. Abby együttérzően elmondja neki, hogy Trish meghalt. Henry látszólag nagyon rosszul fogadja a hírt, követeli, hogy vezessék oda, ahol megtalálták. A holttest viszont rejtélyes módon eltűnt, hát ez hogy lehetséges? Wakefield a terv szerint elhurcolta onnan, hát úgy. Henry úgy tesz, mintha az események kicsit megviselték volna az idegzetét (ez mondjuk igaz is) és egyenesen a templom felé rohan, magával csalva a többieket is. És itt tényleg meg is találják a Menyasszonyt, az oltárra vetve, mint egy áldozatot.

Miközben a Vőlegény krokodil/igazi könnyeket ejt,Wakefield settenkedik be a templomba, és rátámad a Halászfiúra. Nem tudom, mi vele a célja, de úgy tűnik, kezdetnek mindenáron le akarja tépni róla a pólóját, popcornt, valaki? Közben a zajokból ítélve megérkezett a parti őrség helikoptere, Abby kirohan egy rakétával, hogy jelezzen nekik. Addig a Halászfiú tesz egy kétségbeesett kísérletet Wakefield felrobbantására, akinek ettől természetesen haja szála sem görbül, ellenben, az akciónak köszönhetően hamarosan az egész templom lángokban áll. És még Wakefieldet is sikerült felidegesítenie.

Abby sem járt sikerrel, de már jön is a Vőlegény, hogy megnyugtassa, a háta mögé rejtett késsel, mert úgy az igazi. Hát Jimmyt sajnos elkapta Wakefield, úgyhogy ketten megyünk a parti őrség elé, hova is? A kikötőbe, válaszol Abby lassan, mert közben nagyon sok minden leesik neki, például az is, hogy a rádión a parti őrség azt mondta, hogy ők már felvették a kapcsolatot Sullyval ÉS Henryvel, ennek ellenére Henry egyedül volt az erdőben. A felismeréstől úgy áll ott szegény, mint őzike a reflektorfényben, és észre sem veszi, hogy időközben Wakefield is csatlakozott a társaságukhoz, és éppen arra vár, hogy a fia Abby meggyilkolásával megkoronázza az életművüket. Henry viszont, aki most már egészen biztosan a pokol kilencedik bugyrába kerül, Abby helyett az apját szúrja le. Abby menekülne, de a Vőlegény akkora erővel löki a földre, hogy beveri a fejét és elsötétül előtte minden.

Hogy mi történt pontosan ezután a szigeten, azt egy FBI-os bácsi meséli el, méghozzá Sheának és Madisonnak. Pontosabban csak Sheának, mert az FBI-os bácsi szerint a mondanivalója nem leánynevelő intézet-egyenruhás kislányok fülének való. Csak 5 percig maradna kettesben Madisonnal, másképp látná a dolgokat. Tehát, a teljesen leégett templomban több emberi maradványt találtak, köztük Trishét és Henryét (mint utólag kiderült, az ő esetében vérminta is elég volt az azonosításhoz). A szigetről több, mint húsz holttest került elő, egy részükről azt sem tudják, kicsoda. Csak néhány helybelinek (a jósnő, a doki és a Halászfiú „barátnője” köztük van) sikerült megmenekülnie. „Na és John Wakefield? Vele mi van?” kérdezi Shea, azért csak ragadt rá valami. Aggodalomra semmi ok, ő is benn égett a templomban. John Wakefield halott. Tutira. (Várjunk csak… nem hallottam én ezt már valahol?) Szóval gratulálunk, Önök ketten a Harper-sziget hivatalos túlélői. Ó és a teljes Wellington vagyon örökösei, azért erről se feledkezzünk meg. (Bárcsak itt kiderült volna, hogy az egész Shea és Henry közös terve volt, de sajnos nem ez történt.)

Az FBI ezzel be is fejezte tevékenységét a teljesen lakatlanná vált Harper-szigeten. Illetve mégsem olyan lakatlan. A sziget egy eldugott részén Abby egy ismeretlen ágyban ébred fel, fehérneműben, de egyébként semmi baja (bár ez a fehérneműs dolog azért elég nyugtalanító). És nincs egyedül, Henry is itt van és izgatottan várja az új, közös életüket.

De te a bátyám vagy, iszonyodik Abby. Ó, tudom, válaszol Henry, és nem úgy néz ki, mint akinek ez problémát jelent. „De ne izgulj, NEM FOGJA MEGTUDNI SENKI.” És ha ez nem lenne elég meggyőző érv, mesél a Wakefielddel való találkozásáról. A mészárlás napján történt, Henry ekkor még nem tudta, hogy Wakefield az igazi apja. De egyből érezte kettejük közt a „kapcsolatot”. Az inspirációt. Egy évre rá Wakefield kereste meg a rég elveszett fiacskáját, és jó apaként rögtön meg is tanította arra, amihez a legjobban ért. Ölni. (És ez itt nem nyuszipreparálást jelent – Heroes, valaki?) Ez nem volt nehéz, mert Henryben már amúgy is kialakult egyfajta késztetés erre.. De most már minden rendben, Abbyt például nem ölné meg soha, mert szereti.

Abby ettől a szótól hány be teljesen, az első útjába eső teleszkóppal(?) összetöri az üvegajtót és menekülni kezd. Egy fészerig jut el, ahol nagy meglepetésére a megkötözött Halászfiút találja. Mivel Sheanak és Madisonnak a tervvel ellentétben sikerült elmenekülnie, Henrynek gondoskodnia kellett egy bűnbakról, akit a külvilág előtt Wakefield segítőjeként tüntethet fel. Jimmy aláír egy kamu beismerő vallomást Abby életéért cserébe, és utána már tényleg jöhet a boldogan élünk rész. Persze, Jimmyt utána sajnos meg kell ölni. A Halászfiúnak csak egy feltétele van: mielőtt ez megtörténik, szeretne elbúcsúzni Abbytől.

A búcsú és a búcsúcsók annyira romantikusra sikerül, hogy Henrynek a szokásosnál is jobban elborul az agya, mégiscsak a jövendőbelijéről, izé, húgáról van szó! A csók intenzitásához az is hozzájárult azért, hogy Abby közben átcsúsztatott egy fémdarabot a Halászfiú szájába. Mialatt azon igyekszik, hogy kinyissa vele a bilincseit, Abbynek valahogy megint sikerül elmenekülnie. Henry egy sziklán éri utol, és győzködni kezdi, hogy soha nem tudná bántani. A bálnabelező a kezében kicsit ront a hitelességen, el is dobja gyorsan. Abby még mindig nincs lenyűgözve, nem érted, üvölti, hogy NEM AKARLAK? És ez MŰKÖDIK, basszus, Henry összetört arcából ítélve úgy tűnik, hogy végre megértette; de ekkor a Halászfiú vetődik rá, és mindketten lezuhannak. A Halászfiú megsérült, de életben van, és még figyelmeztetni is tudja Abbyt, hogy Henry közeledik. Abby reflexből leszúrja. Mielőtt meghal, Henry még egyszer szerelmet vall Abbynek. Végül Abby és a Halászfiú elhajóznak a naplementében, de ennél szerencsére sokkal kedvesebb és eredetibb megoldás, amit az epizód utolsó perceiben láthatunk: a szereplők hajón felvett videóüzeneteit.

Hát ez lett volna a Harper-sziget rejtélye, bevallom, én valami sokkal morbidabb végkifejletre számítottam (bár még kiderülhet, hogy a Halászfiú és Abby másod-unokatestvérek), az én verziómban mindenki meghal Wakefielden és Madisonon kívül, akik ezentúl Leon-Natalie Portman felállásban (vagy inkább Jigsaw-Amanda, attól függően, hogy éppen mit játszanak) élnek tovább boldogan.:) Easter eggek kedvelőinek itt egy kép a harmadik epizódból, Henry írása (Hunter nevében) és a Gyilkos írása:

Köszönöm mindenkinek, aki olvasott!

Címkék: harper sziget
32 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alexa81 2009.12.17. 13:09:41

Mi meg köszönjük a jó tartalmakat (azt hiszem, hogy többek nevében is)

Mindenesetre az elég hihetetlen, Abbyn és Jimmyn kívül a két legellenszenvesebb szereplő úszta meg a dolgot.
Én a szőkéket (mind a hármat) sajnáltam a legjobban...

fects 2009.12.17. 13:18:07

Nagy tré volt ez a befejezés, főleg Henry „motivációja”. Pedig eddig tetszett a sorozat (eltekintve 1-2 hülyeségtől), jó volt nézni. Vajon lesz folytatás?

Póniló 2009.12.17. 14:05:36

hat, nagy csalodas a finale, bar sejteni lehetett, hogy ezek 4en maradnak meg, de jobb lett volna, ha nem igy van. Madisont meg ertem, nem nyirnak ki egy kislanyt, meg ha pszicho is, de Shea? Az egyik legidegesitobb és leghaszontalanabb szereplo volt. Tenyleg a harom szoke a lenagyobb veszteseg...
Henry motivacioja, arra inkabb nem mondok semmit. Az uzenetek a vegen azert kicsit dobtak a dolgon.
Koszi a hogyvoltokat, orommel olvastamoket minden heten.

Millagro 2009.12.17. 14:31:36

Kitalálhattak volna valami sokkal jobb motivációt is, nem a "szia apa, örülök, hogy megismertelek, gyilkolásszunk egyet együtt!" dolognál.

Sully-val kapcsolatban sajna igazam lett, és ő volt az utolsó áldozat. Nemrég olvastam egy nyilatkozatát Matt Barr-nak, amiben arról beszélt, hogy mindvégig azt hitte, ő lesz a gyilkos, aztán Chris Gorham nevetve világosította fel, hogy nemhogy nem Sully a gyilkos, de nemsokára ő is meghal.

Jimmy-nek esett le leghamarabb, hogy Henry-vel valami gond van, hiszen Trish-t hátrahagyta.

perzsmacska 2009.12.17. 15:31:08

Hát ez jó nagy szar volt. És még most sem értem, hogy:
1. Mi miatt kellett mindenkit kinyírni?
2. Valami erkölcsi elítélésbe lehetett volna abbymamának része, mivel elhagyta a gyerekét/és még az apának is elfelejtett szólni, hogy te van egy fiad. Szerintem abbymamának jó helye volt a fán.
3.Szegény Sullyt mi miatt nem hagyták életbe. Ha életbe hagyták volna, lenne motivációm megnézni a harper sziget 2 évadját, de így....

Póniló 2009.12.17. 15:51:07

@perzsmacska:
ha jol sejtem, nincs masodik evad... ennyi volt.

katze8 2009.12.17. 16:39:33

már az elején akartam mondani, hogy ez a Henry nagyon hasonlít Antoni Perkinsre a Psicho-ból. :D

Grat a 100. - poszthoz. Pezsgőt bontunk :D

Ja és újabb példa, hogy fiú és lány között nincs csak barátság. Abby a legjobb barátja, haha. Már az eljén furcsa volt.

foxglove (törölt) 2009.12.17. 16:49:10

@katze8: LOOOL! Köszi, nem gondoltam volna, h valaki észreveszi:DD

Dave985 · http://siparadicsom.reblog.hu/ 2009.12.17. 17:39:48

Csalódtam a befejezésben, nagyon elkapkodták. Az utolsó képsorok persze azért ütöttek.

Köszönjük a posztokat, szép munka volt!

Dave985 · http://siparadicsom.reblog.hu/ 2009.12.17. 17:42:52

Csalódtam a befejezésben, nagyon elkapkodták. Az utolsó képsorok persze azért ütöttek.

Köszönjük a posztokat, szép munka volt!

SANNA 2009.12.17. 18:36:23

már nyáron is csalódott voltam, de így, hogy megnéztem szinkronosan is, így még inkább :D

hogy tudtam már ki a gyilkos, bizony észre lehetett venni az apró jeleket, hogy Henry-vel valami nagyon nincs rendben

a nagyonbeteg Wakefield teletömte a nagyonbeteg Henry fejét, hát...

köszi a hogyvoltokat, remekek voltak

candyperfumegirl 2009.12.17. 18:45:43

Hú, ez jó volt, köszi az easter egg-et, ezt nem is szúrtam ki. Én a maga kis egyszerűségében remekül elvoltam ezzel a sorozattal, nem akart több lenni, ami, egy abszolút klisé műfajt vitt (mini)sorozat szintre, és a műfaji elemekkel remekül élt, nekem így élvezhető volt.
A hogyvoltokat meg egyenesen imádtam, és most a Zombieland utalással még fel is tetted a koronát az egészre. :) Köszi az élményt!

perzsmacska 2009.12.17. 21:14:21

Pedig lehetne második évad. Elmúlt hét év, és Henry, aki igazából nem halt meg, összetalálkozik a már nagykorú Madisonnal. EGymásba szeretnek és szerelmük gyümölcse egy kis pszichopata. Öt elrakjuk későbbre, majd a 17. évadba fog gyilkolni. Egyenlőre Madison és Henry akarnak bosszút állni Abby és Halászfiún a következő módon: El akarják hitetni Abbyvel, hogy Halászfiú (akihez időközbe hozzáment) volt igazából a gyilkos a Harper szigeten. Ezért mindenkit legyilkolásznak körülöttök, olyan módon, hogy úgy tűnjön, hogy a Halászfiú a tettes.
Ja, és Sullyról is derüljön ki, hogy túlélte a mókát, hogy legyen valaki, aki a nőket odaszegezi a tvképernyő elé. (A férfi előítéletekkel szemben a nyáltenger Halászfiú erre nem képes)

Aragorn831109 2009.12.17. 22:48:42

Nemsokára jövök a tablóval... Kis türelmet kérek. :)

Aragorn831109 2009.12.18. 00:09:02

A sorozat befejező epizódja után, íme a teljes tabló:
ttp://images.netbag.hu/20091218/00074072478.PNG

Aragorn831109 2009.12.18. 00:13:40

A sorozat befejező epizódja után, íme a teljes tabló:
images.netbag.hu/20091218/00074072478.PNG

terasz9 · http://www.teremibalazs.hu 2009.12.18. 09:28:00

Nos, az előző rész azért ütősebb volt ennél. Ezt a parti házas megoldást is erőltetettnek érzem, izgalmasabb lett volna egy húsz perces erdei üldözésbe belekergetni a sully-henry-wakefield-abby-halászfiú ötöst, ahol pillanatnyi érdekek alapján fognak össze a szereplők, mert nem tudják, ki a gyilkos.

No mindegy már, élveztem a sorozatot (egyike a keveseknek, amit megnéztem), a hogyvoltok pedig garantáltan színvonalasabbak voltak még magánál a filmnél is! köszönöm!

jnsz88 2009.12.18. 09:43:15

Azért a még élő Ben kuzint nem lehetett egyszerű feltűnés nélkül a hajófenékhez kötözni. Bár ezt lehet, hogy még a szárazdokkban tették a hajó építésekor.

Az is hihetetlen, hogy a templomban akkora tűz volt, hogy pár ember után csak vérnyomok maradtak, és ezt az FBI el is fogadja.

belekotyogok 2009.12.18. 10:59:54

Én pedig simán el tudok képzelni egy 2. évadot, madison is ott van még, meg szerintem henri sem halt meg igazán. (ez lehetne valami genetikus dolog, hisz a kedves apuka, vékfild se halt meg elsőre.). bár mediszon egymaga elvinne egy egész évadot :)
ráadásul a legutolsó képkockán henri megígérte, hogy visszatér, vagymi.

Ez az utolsó rész kicsit furcsa volt, kicsit jobban ki kellett volna dolgozni.

mizrolist 2009.12.18. 12:44:04

@belekotyogok: hiába tudnád elképzelni, ha kaszálták a sorozatot teljesen.

Stoney Hill Billy 2009.12.18. 16:06:38

Érdekes sorozat volt, az elején tetszett, hogy gátlástalanul legyilkoják bármelyik szereplőt, független attól, h. mennyire szimpatikus, v. mennyire tűnik fontosnak.
A végére sajnos vesztett vmit a "varázsából", de elég egyedi lévén megérte fennmaradni későig 3 hónapra.

verhold 2009.12.20. 14:48:27

Na, mostanáig vártam ezzel a komment-el, mert csak azután volt értelme leírni, hogy az utolsó rész is lement a TV-ben.

Röviden és tömören: ezzel az utolsó "csavarral" teljesen lerombolták ezt az egyébként érdekes és szerethető sorozatot, és komplett hiteltelenné vált az egész.

Csak megpróbáltam beleélni magam Henry helyébe: van 1 csodálatos menyasszonyom, egy olyan szinten szuper nő, akiért bármely férfi megveszne... és ez a csaj szeret engem, nem is kicsit. Arra készülök, hogy elvegyem feleségül, és ezzel mellesleg (úgymond, pozitív ráadásként) bekerülök egy meglehetősen gazdag és jónevű családba. Gyakorlatilag egy olyan élet vár rám, amilyet a legtöbben csak álmodhatnak....
Erre felbukkan a múltból az elmebeteg, sorozatgyilkos apám, aki közli, hogy az igazi anyám elhagyott kiskoromban, nem kellettem neki, ezért nőttem fel nevelő szülőknél....
Nu, erre az én reakcióm kb. az lett volna: na és? te meg ártatlan embereket gyilkoltál, bakker. Mi is a rendőrség telószáma?
Ennyi. Marhára nem dobtam volna el ezt a jövőt valami őrült kedvéért, csak hogy én is gyilkolászhassak....
De lehet, ez csak én vagyok... és hiányzik belőlem a pszicho gén... :P

Na, mindegy, ez a magyarázat halvány volt, és felesleges. Kár érte, összességében.

Aragorn831109 2009.12.20. 17:44:25

@verhold: Ezzel csak az a bökkenő, hogy normális emberként gondolkozol. Meg minden ép elméjű ember így gondolkozik, de Henryről meg mint kiderült, talán csak gyerekként volt az utoljára normális...

Flood 2009.12.21. 16:52:19

Na csak most sikerült megnéznem az utsó részt, meg kell mondjam orbitális nagy phaszság lett. Pedig amikor Ebbi helyett a fatert szúrta le Gyilkos jr., még meg is lepődtem az újabb csavaron, de hát ebből nagyon szarul jöttek ki. Pedig a néhány logikai bukfenctől eltekintve eddig úgy-ahogy tetszett a sorozat eddig :/
Verholddal teljesen egyetértek, bitang-jó nő volt a mennyasszony, ráadásul még lóvé is járt volna mellé; mi kell még a férfinak? :D
A másik meg hogy ha bele van zúgva a paranoiás lányba, mi a rákér' reklámozza, hogy tesók, gondolta így könnyebben ágyba tudja vinni hugit? Hiába rokonok, azért ő mégse olyan zakkant.

Foxglove, jók voltak a hogyvoltok, 1-2 beszólás nagyon ütött ;)

vorti 2009.12.22. 23:07:20

No, hát elérkezett a vég... :D
Sokmindent fel lehet róni a sorozatnak, de az semmiképp, hogy kár volt érte. :D Öröm volt nézni, hogy hullik a hülyék gyülekezete, azért volt pár szerethető figura, akiket sajnáltam (pl. szőkék meg sully). Klisés volt, meg borzasztó kiszámítható, már elég rég lehetett tudni, hogy vagy a halászfiú vagy a vőlegény lesz a hunyó, de meg van bocsátva, a végefelé egész belejöttek, egész korrekt jelenetek születtek (pl. Trish kiiktatása). Külön jópont ezen jelenet az utolsó Abby-monológ "legjobb barátom elveszi álmai nőjét" szövege alá való bevágásáért.
A befejezés viszont kicsit el lett nyújtva: egy másfélszeres 12. résszel többre mentek volna. Úgy húzták Henry megölését, hogy fájt nézni (csavarhúzó a lábba... pff... mér nem a szívébe, oszt annyi :D)
A legkellemesebb meglepi talán az esküvői videók mutatása volt, szerintem baromi jó ötlet, de kicsit csalódtam, hogy nem adták le mind a 25 "tablós" karakterét, úgy lett volna az igazi.

Madison halálának nagyon örültem volna még itt a végén, kár hogy hála a tündéri jellemének belopta magát Wakefield óvóbácsi szívébe, de Henry igazán ledobhatta volna egy szikláról. :D Úgy néz ki, még egy ilyen "felnőtt" műsorban sem mertek eljátszani egy gyerekgyilkosságot, vagy csak spinoffot terveztek vele (Madison's Island) XD.

Shea-t meg már az elején biztos hullajelöltnek tartottam, ha mégse hal meg, az csak a tüdnibündi kislánya miatt lesz. Hát mit ad isten... Mikor megláttam Gina Holden-t a színészlistán, megelőlegeztem neki a kedvenc státuszt a remek Smallville-s szereplésének hála, de itt olyan semmilyen volt ez a Shea már az elejétől...
(Ha már Smallville, belenéztem most vasárnap, és kit láttam? Wakefield bácsit! :D A változatosság kedvéért gyilkost játszott...)

Jimmy meg szintén: ha nem ölik meg, akkor ő lesz Abby trueloveja. Oszt nesze nekünk, még naplementében csónakázás is volt. :D Meg kellett a "biztosőagyilkos"-típusú etetésekhez.

Jó, hogy volt jó hogyvolt! ;)

vorti 2009.12.22. 23:18:08

Amit kihagytam: ami tényleg a legmélyebb mélypont, az amikor a geek csávó lábonlövi magát. Inkább kapták volna el bálnadarabolóval, vagy vmi. :D Így annyira gagyi volt, hogy nincs rá szó.

foxglove (törölt) 2009.12.22. 23:37:25

@DON GATTO: én is bírom Gina Holdent, én a Blood Tiesban láttam és tényleg nagyon aranyos volt.
Jajj ha tudtam volna, hogy most jön Wakefield bácsi Smallvilleben, megnéztem volna:(

Bogoj · http://bogoj.blog.hu/ 2010.02.11. 13:52:29

csak nekem tűnt fel, hogy shea (az orrát kivéve) tisztára michael jackson?
egyébként nekem tetszett a sorozat, kár, hogy az emberi viselkedések annyira irracionálisak voltak :-(
a menyasszonyt sajnáltam, tökre szép lány volt, kár érte.
abbynek vajon hogy csinálták, hogy ilyen fekete legyen a szeme? vagy tényleg ilyen?

Bogoj · http://bogoj.blog.hu/ 2010.02.15. 13:30:19

nem értettem, hogy ha az egész esküvőnek az volt a célja, hogy abby visszatérjen a szigetre, nem lett volna egyszerűbb seriff papát eltenni láb alól? arra abby is visszajött volna.
és miért kellett henry összes barátját eltenni láb alól?
és miért kellett volna pont az esküvő előtt legyilkolni mindenkit? ha már abby ott volt, nem volt mindegy?
egy csomóan eltűntek az elején, és senkinek nem tűnt fel. nem lett volna egyszerűbb elrabolni abbyt, utána lemondani az esküvőt az apósjelöltre hivatkozva, aztán lelécelni a rab csajjal? esetleg még előtte kinyírni a seriffet...
süti beállítások módosítása