Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szökés 4x16 - Piszkos módszerek

2009. december 15. 13:00 - Freevo

Májkül búcsút intett a tumorjának, de még lábadozik, így őszinte sajnálatunkra továbbra is Lincoln tartja kezében az ügyeket. Miután az ősz halántékú lótifuti a múlt héten elcsaklizta előlük a Scyllát, Gretchen, Self és Linc kénytelenek együttműködni, amibe bevonják T-Baget is. Sára egy hotelban rostokol, amíg a csapat átruccan Miamiba a lótifuti nyomában. Sucre a múlt héten kiszállt, Mahone pedig az FBI-jal bújócskázik, reméljük, már nem sokáig.

Pánsíp Mihály egy erdei házban ébred, jó messzire mindentől. A vendéglátója a kopasz busafejű verőember, akit az eddigi gyakorlatot figyelembe véve kénytelen vagyok Darth Maulnak elnevezni. Egy pszichiátert mutat be hősünknek, aki terápiás célokkal meg kívánja szerettetni Misivel a Céget. Rögtön azzal kezdi, hogy felvilágosítja Scofieldot, az anyja nemcsak él, de most is a kompániának dolgozik, húbazz. 

Mama Scofieldról kiderül, hogy azért hagyta el a gyerekeit, mert védeni akarta őket, és azért nem tért vissza Linc kivégzése előtt, mert épp Madagaszkáron volt, elvágva a hírektől. Mama Scofield ugyanis rettentően el van foglalva a világ megmentésével, termőfölddé tesz sivatagokat, de talán még a holtakat is feltámasztja, mindezt a Scylla-projekt vezetőjeként. Arra megy ki a játék, hogy meggyőzzék Miskát, csatlakoznia kell az anyjához, de ő egyelőre kételkedik ebben az egész sztoriban.

Gretchenék lenyomoznak pár hívást a scyllás lótifuti telefonjáról (a száma onnan van meg, hogy ők is tárgyaltak vele), és egy miami szórakozóhely tűnik fel nekik. Lincoln tesz látogatást a bárban, és az írók ismét megtanítják nekünk, hogy erővel mindent el lehet érni: a szokásos brutáldiplomáciával egy fiatal, szőke lányból sikerül kiszednie, hogy a fickó a nőjét hívogatta itt. A szőke segítségével megtalálják az inkriminált barátnőt, de a semmiből előbukkanó fegyveresek megakadályozzák a találkozót közte és Linc között.

A nők időben elmenekülnek, Linc is megússza a lövöldözést, de nem távozik üres kézzel. Még korábban lenyúlta a szőke tárcáját, megsejtve, hogy felültethetik. Don és T-Bag mennek a nő lakására, hátha találnak nyomot a fickójáról. Kutatás közben eldöntik, hogy leváltják a folyamatosan bénázó Lincolnt, és Self lesz mostantól a csapat vezetője. Eredmények helyett ezzel a hírrel térnek vissza, de mielőtt még Linc jól pofánbaszhatná Dont a gerinctelensége miatt, megjelenik Mahone. Ez az apám, végre vége a töketlenkedésnek. Ezzel a szavazás is el van döntve, Linc marad a vezető. 

Az Alex érkezésével megtriplázódott IQ-jú csapat kiókumlálja, hogy a Scylla vevője valószínűleg maga is a Cég embere. Túlságosan jól tud elrejtőzni, és még a Cég arcképfelismerő szoftvere sem talált rá. A nőjével való találkozói alapján nagyon úgy fest, hogy egy hajón akarják titokban elszállítani Amerikából a Scyllát. A csapat elmegy a kikötőbe, és kisebb balfaszkodás után megszerzik az egyik biztonsági kamera felvételeit. Miközben a fiúk a videót nézegetik, a céges arcfelismerő program kidobja a lótifuti nevét Gretchennek, aki ezt a csapatnak nem árulja el.

Sára kap egy titokzatos sms-t, ami egy találkozóra hívja egy köztérre. Fingunk nincs, hogy ki keresi, de ő azért elmegy, hátha kivételesen nem valami bérgyilkos, hanem mondjuk a jövő heti lottószámok várják. Koppannia kell, mert kisvártatva megjelenik egy fekete furgon, és maszkos figurák csapódnak ki belőle, hogy elrabolják őt. Egy sötét aluljáróban átültetik egy limóba, ahol GAGYI MICHELLE FORBES várja! Hát persze baszki, elfelejtettem mondani, hogy ő a múltkor ki akart lépni a Cégtől, mert a faterja (Palpatine császár) hidegvérrel lelőtte az egyik okoskodó kártyahordozót. Akkor megszólalt benne a lelkiismerete, így most megadja Sárának Mihály tartózkodási helyét, mert ha nem segítenek rajta hamarosan, akkor a zseniemberből agymosott Cégzombi lesz. 

Ezzel a hírrel hívja fel zaklatottan Sara Lincolnt, de az csak lenyugtatja, hogy ne csináljon semmit, amíg ők vissza nem értek a városba. T-Bag kihallgatja a telefonbeszélgetést, és már meg sem lepődünk azon, hogy kettős ügynököt játszik, amikor felhívja Palpatine császárt. Sara a kavarásával megakadályozhatja Scofield békés átállítását a sötét oldalra, ezért a császár a B tervhez folyamodik. A fokozatos pszichés megtörés helyett valami szérummal fogják zombifikálni hősünket. Szerencsére Misi sem hülye, mivel nem vette be az anyjáról szóló sztorit, máris újabb MacGyverkedésen töri a fejét. 

Miamiban a vidám fiúk éppen megpillantják a Scylla vevőjét a kamerafelvételeken, amikor észreveszik, hogy Gretchen elment szart kavarni. A bérgyilkosnő épp a lótifutival találkozik egy kávézóban, és megállapodást kötnek. Segít elintézni a vidám fiúkat és félrevezetni a Céget, cserébe egy csinosabb összeget kér, és hogy őt ne öljék meg. A deal után Gretchen visszatér a csapathoz, és azt mondja, hogy pár céges ismerősén keresztül megszerezte a lótifuti nevét és címét.

Elmennek egy jó nagy parkolóba, ahol a Scylla vevője néhány fegyveressel fogadja őket. Gretchen rögvest át is áll hozzájuk, amitől Self úgy bepöccen, hogy harmadíziglen lekurvázza a családfáját. Érdekes lenne belelátni a zsoldosnő agyába, mert ettől annyira elérzékenyül, hogy eszébe jut a picilánya, és inkább lelövi a lótifuti embereit, mielőtt a gyerekéből is kurva lesz, gondolom. A Scylla vevője is felhúzza az agyát, és beleereszt egy golyót Gretchenbe, cserébe kettő másikat kap Mahone-tól. A fiúk ez után problémáznak egy sort, hogy meg kellene-e ölni Gretchent (ezen gondolkodni kell, baszod?), de a nő bevágja az éhescica-tekintetet, amitől még Palpatine szíve is meglágyult, meg T-Bag is a védelmére száll, így végül ott hagyják sérülten. 

Scofield néhány fürdőszobai kemikália segítségével kiiktatja a fogvatartói egy részét, és pisztolyt szerez. Darth Maulnak megparancsolja, hogy adja be a neki szánt szérumot a pszichológusnak, magát pedig bilincselje meg, aztán futásnak ered. Hamar megérkezik pár újabb céges katona, és üldözni kezdik, de Sára pont jókor ér oda, és megmenekíti Miskát. 

A vidám fiúk magukkal vitték a lótifuti mobilját, és nem is kell sokat várniuk, hogy hívás érkezzen rá. Lincoln hallózik bele a készülékbe, de választ nem kap. A vonal túlvégén egy idősebb nő bámul üveges tekintettel, majd egy háttérből érkező kérdésre elmondja, hogy a fia vette fel a telefont. Hát ez Mama Scofield, baszkikáim, tényleg él, és ő a Scylla vevője! 

Címkék: a szökés
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hallgato_k 2009.12.15. 14:28:06

Ez határozottan jó rész volt, hogyvolt tekintetében is! ;-D
Jók voltak a fordulatok a részben, elég izgalmasra siekredet.

Lincoln mégsem olyan balfék, tud ő is előregondolkodni: lásd: szőke nő tárcája :-P
Mahone megjelenésének én is örültem, viszi a történetet a figura!
Scofield is jól nyomta ebben a részben, végre újra agyalt
Scofield mama megjelenése nagy WTF volt nálam, vagy háromszor mondtam baszkííííít a végén :-DD
Grat. Freevo!

Freevo · http://delta.blog.hu/ 2009.12.15. 14:31:23

Jaja, jó zsúfolt rész volt, alig bírtam összetömöríteni egy hogyvoltnyira.

T. Norbert 2009.12.15. 14:32:20

Itt bizonyították be a készítök, hogy még a béka seggénél is lehet lejjeb sllyedni. És ami még eztán jön...

Cadaver!! 2009.12.15. 20:57:17

Ami eztán jön az a világ leghosszabb napja, 6 részen keresztül kellemes vidám délutáni idő van, jól jellemzi a készítők hanyag nemtőrömdömségét.

Freevo · http://delta.blog.hu/ 2009.12.15. 22:01:43

@Cadaver!!: lol, erre nem is figyeltem. Majd kitérek rá a hogyvoltban is :)

GJ1 2009.12.16. 12:24:06

mivel már levetítették az évadot, megjegyzem:
Mama Scofield miért nevezi fiának Lincolnt a legvégén, amikor ő és az embere is tudja, hogy nem az???
a sorozat szempontjából érthető ez, de logikailag nem

Freevo · http://delta.blog.hu/ 2009.12.16. 12:27:03

Attól még, hogy örökbe fogadta, tarthatja a fiának. Igaz, hogy tinédzsekorukban elhagyta a srácokat, de addig ő nevelte Lincolnt is, tehát neki ő a fia.

T. Norbert 2009.12.16. 15:34:03

@Freevo: Felesleges magyarázatokat gyártani. A készítők akkor még nem tudták, hogy Lincoln nem a fia, hirtelen döntötték el, hogy legyen egy "hú de nagy ötletes fordulat". Ez akkora baki, mint ide Nagykáta. Márpedig ide, ahol én vagyok, elég messze van.

hallgato_k 2009.12.17. 09:42:15

@T. Norbert:
!spoiler!
Akkor ennyi erővel Michael se nevezze testvérének hiszen ő is fogja tudni,h nem édesterstvérek.
ÉN ezt nem tartom bakinak, mert attól még, h nem a vérszerinti gyereke Lincoln, de ő nevelte egy darabig, így mikor kérdezte a csicskás,h ki telefonált nem mondhatta azt Krisztina,h Lincoln Burrows, mert akármilyen anya is volt,attól még 3 éves kora óta nevelte, lehet még a bilire is ő szoktatta rá, szóval szerintem teljesen helyén való volt,h azt mondta,h a "fiam, Lincoln!" :-)

T. Norbert 2009.12.17. 14:05:54

@hallgato_k: De a villamosszékben ott hagyta volna azért, mert hogy nem a fia, meg hogy ö eleve se volt oda Aldo ötletéért, hogy neveljék fel Lincolnt. Ezek után érdekes lenne az általad leírt elmélet.
Na meg, mondhatta volna símán azt, hogy "Lincoln volt."

KatePb 2009.12.22. 12:10:02

Mikor először olvastam a hogyvolt-ot csak annyit mondtam:OMG:D de azóta nagyon sokat olvasom és imádom.
És csak gratulálok a szerkesztőnek a kreativitásért:D

Mivel vége van a sorinak szeretném tudni hogy a többi(hátralevő részeket) is leírjátok-e?
Remélem igen;)
süti beállítások módosítása