Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Doctor Who 1x01/c - The Forest of Fear

2009. december 14. 13:12 - Sydius

Menekülés, futás, szabadulás, de olyan, hogy még David merlini is megirigyelné. Halál, vadállatok, ketchup a sebeken, móka és kacagás az egész családnak!


Egy koponya, ami lyukas. Ian ügyesen ki is szúrja, és az ilyesmi nem jó dolog. Mármint a lyukas koponya, nem az, hogy Ian észreveszi.

Nyitás, hőseink ott vannak, ahol az előző részben hagytuk őket: az ősemberek kezében, a Cave of Skullsban, mellesleg meg hatalmas bajban. Ébredeznek, s míg a Doktor sajnálkozik, addig Ian ügyesen kiszúrja a közelben a rengeteg koponyát, amik tetején öklömnyi lyukak vannak.

Vissza az ősemberekhez: hatalmas parti lehetett, mindenki egymás hegyén-hátán, épp alszanak. Az öreg nő, Aki Igen Magas Tisztségben Lehet, Ha Beleszól A Tűzgyújtási Folyamatba (nevezzük, mondjuk Öregwoman-nek) ébred legelőször, ellopja Za kését (egy nagy követ), majd belenéz a kamerába. Jujistenem.


Öregwoman, amint épp a kamerába néz. Félelmetes, ugye?

Megint a Doktoréknál vagyunk: Ian és Barbara szelet érez, talán van esély a menekülésre. A Doktor tétlen, nem segít; szinte már ellenszenves. Ez van, ilyen az Első Doktor, de van másik oldala is, az majd később kerül felszínre. Ian szapulja a Doktort, ő meg előáll azzal, hogy próbálják meg elvágni a köteleket egy élesebb csonttal. Susan rögtön körberajongja.

Öregwoman, úgy látszik, befejezte a kamerába bámulást, mert a vágást követően már nem ott van, ahol az előbb. Épp hagyná el a barlangot, de mint minden valamire való szappanoperában, itt is felébred a másik nő, hívjuk, mondjuk Ősribancnak (az előző rész végén odaadta magát Za-nak, hogy legyen húsa és bőre. Na, szóval felébred, de hogy mit csinál, az rejtély, ugyanis Öregwoman-ra váltunk. Elsétál egy hatalmas szikla előtt, ez a bejárat a Cave of Skullsba, és továbbmegy.

A Doktorék nagyban vagdosnak, a Doktor most éppen jó fej, Barbarát nyugtatgatja (de lehet, hogy csak én hallottam félre az angol szöveget). A vágó nagyon nem bír magával, megint ugrunk, most Ősribancra, Za-t ébresztgeti éppen. Bakker (holland virágküldő szolgálat, nem káromkodás!), a vágó nagyon nem bír magával, megint nyiszálunk, de megjön Öregwoman is. Susan felsikolt, ez a lány nem komplett, de mi mást is várhatna az ember egy tizenvalahány éves földönkívülitől? Szóval, Öregwoman be, és nagy komolyan csak annyit mond: „You will not make fire.” Roppant gonosz.


"You will not make fire."- szólt Öregwoman, mi meg elhisszük neki, hisz' úgy néz, mint aki tudja, mit beszél, nem ám úgy, mint egy drogos.

Vissza Za-ra, ő és Ősribanc épp arról beszélgetnek, hogy Öregwoman lehet, hogy megöli a vendégeiket. Ők is a sziklánál vannak (nem, nem Alcatrazban), hallják is a nőt a rabokhoz beszélni. Megpróbálják arrébb tolni a sziklát, de gyengék, nem megy nekik. Pontosabban kettejüknek nem, de Za egyedül eltolja. Spenót, spenót… Váltunk Öregwomanra (lenyakazom a vágót…), aki tovább mondja: nem öli meg őket, ha elmennek, és nem csinálnak tüzet… Mert a tűz csak bajt hoz a törzsre és halált és szenvedést. Megint vágunk (mert miért ne), a csapat siet kifelé a barlangból egy titkos járaton, Za meg siet befelé az előbb még sziklával eltorlaszolt járaton keresztül. Kérdőre vonja Öregwomant, hogy képzeli, hogy szabadon engedi a rabokat, és úgy földhöz vágja a nőt, hogy öröm nézni. Időközben az is kiderül, hogy a Doktorék az Erdőbe mentek, és hogy van ott egy Szörny.


Kijutottak a barlangból, mennének vissza a TARDIS-hoz. De nem nagyon jön nekik össze.

Kezd már elegem lenni a vágásokból, miért nem lehet egy kicsit többet foglalkozni egy-egy jelenettel? Fene se érti… Na mindegy. A kis csapat épp szökevényt játszik, szinte már-már Prison Break, futnak az erdőben (ha nem volt ilyen rész a fentebb említett sorozatban, akkor elnézést). A Doktor kifulladt, de öreg „ember” már ő, nem is csodáljuk. Barbara ki van akadva, hogy eltévedtek, s talán igaza is van; a távolból állathangok hallatszódnak (disznó-majom és elefánt-mókus, tényleg, a hangok alapján csak ezek lehetnek), szóval félelem a köbön. Mennek, mendegélnek, mikor is egy halott ősdisznóhoz érnek. Barbara nagyon pacifista és állatbarát, rögtön el is siratja szegény párát, bár ez inkább sikoly mint sírás.


Röfike, a Halott Őskori Sertés, aki miatt Barbara sikolt. A halál oka valószínűleg H1N1, de nem biztos. Röff. Hapci.

De már itt is jön Za és Ősribanc, Za kezében ott az Axe of the Son of the Great Firemaker (legalábbis szerintem így hívják), majd leguggolnak, és a nyomokat kezdik elemezni: ó, egy törött ág, biztos erre mentek, négyen voltak, ebből kettő nő, az egyik férfi idősebb, és furcsa nadrágot hord, valamint fáj a jobb felső 6-os foga. Megszólal a disznó-majom, meg is ijednek tőle, de azért mennek tovább. Már majdnem beérik a szökevényeket, meg is érkeznek a tisztásra, ahol a Doktor és csapata az előbb még pihent, de azok már nincsenek ott. Elöl valami mozog, Za megy is megnézni, mondván, biztos veszélyes. Za erős, Za férfi, Za bátor és Za erős, na meg persze Za jól összefut egy állattal, valószínűleg disznó-majom lehet az, mert nagyon megijed tőle, de nekünk nem mutatják, nehogy mi is megrémüljünk. Za megsérül, ordít mindenki, ordít Ősribanc, ordít Susan és ordít Barbara is, valószínűleg első sorból nézik az eseményeket, mi bezzeg nem látunk semmit. A két nő menne segíteni, de előbb Ian áll le Barbarával vitatkozni, hogy kudarcot valljon és rohanjon a nő után, másodszor a Doktor próbálja meg meggyőzni Susan-t, hasonló eredménnyel. S láthatjuk is Za-t, amint a földön fekszik és nyög, nem, épp csak megsérült, nem kell rosszra gondolni. A seb, mint a képen is látszik, pár csík ketchup, de ez is több, mint a semmi. Ősribanc védi a férfit, aki már nem nagyon lesz törzsfő, de Ian addig győzködi, hogy ők barátok,hogy csak odamehet Za-hoz, és segít neki. Legalábbis kicsit. Egy kis víz, egy rögtönzött hordágy (mindenki ad bele ruhát, kivéve a Doktort, de ő sem tétlenkedik, egy hatalmas kővel akar véget vetni a sebzett ősember szenvedéseinek. Kedves), és Za jobb, mint újkorában, na jó, annyira még nem.


Za, a földön fekszik, rajta a ketchup. Nyami-nyami. Vagy vér? Akkor is nyami-nyami.

Vissza Öregwoman-re: épp ébredezik szegény, de most Kal-on van a sor, ő faggatja, a hagyományos torkon ragadós technikával. Faggatózik, majd végül megvádolja Öregwomant, hogy segített nekik, és megöli a nőt. Ezt persze nem látjuk, de az, ahogy a követ tartja, eléggé árulkodó jelenség. Egy kis Doktoros intermezzo után (amit már úgyis leírtam az előbb) Kal már a törzs előtt áll, épp Za-t vádolja, hogy segített a foglyok megszöktetésével. Az egyik ősember (aki történetesen Ősribanc apja, és az egyetlen józan gondolkodású lakosa a barlangnak) tiltakozik, de Kal köti az ebet a karóhoz.


Épp kupaktanács van ősemberéknél, Kal a távfűtésre való átállás előnyeit ecsetelgeti. Vagy nem.

Előkerül Öregwoman (egyébként a filmben is mindenki „Old Woman”-ként említi) is, egyelőre csak említés szintjén, mennek is megnézni őt a Cave-be. Öregwoman ott van, ahol Kal hagyta, és tényleg halott. Ezen mindenki meglepődik. A jó fej ősember, Ősribanc apja még a pulzusát is ellenőrzi, mik vannak. De mivel még ezek után is halott a nő… Hát, nem sokat ért vele. Kal persze kampányol, ő persze „tudja”, hogy Za eljött, hogy kiszabadítsa a Doktorékat, hogy neki csináljanak tüzet; de mikor bejött Öregwoman, megölte a nőt. Kal rögtön át is vezeti a vezetést (végre megvan, hogy ki a badass a sztoriban).


Öregwoman, a halott. Ennyi. (Igen, Öregwoman az, aki lennt fekszik a földön, és épp halott)

Utolsó pillanatok: a Doktorék úton vannak a TARDIS felé, Susan már látja is, örülnek. Ebben a pillanatban előbújnak az ősemberek, akik már vártak rájuk, és bakker, Kal olyan fejet vág, hogy azt muszáj látnotok.


Kal, amint gonoszan néz a kamerába. Nem megmondtam, hogy látnotok kell?

Zárjuk is ezzel a hogyvoltot, a következő rész, a „The Firemaker” már a fejezet utolsó része lesz, onnantól már kicsit felgyorsulnak az események (mert trükkös módon egyszerre több részről írok hogyvoltotkat).

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hamster · http://hamster.blog.hu/ 2009.12.18. 13:12:48

Ugye a következő részig nem kell ennyit várnunk? :)

Sydius 2009.12.18. 16:41:48

Hát, már kint volt hétfőn, miért nem olvastad el hamarabb? :)
Egyébként a következő is hétfő környékán jön ki. De lehet, hogy már vasárnap kinnt lesz, nemtom biztosan.
süti beállítások módosítása