Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Stargate Universe 1x10 - Justice

2009. december 09. 11:00 - Cicus Maximus

Greer őrmestert a kísérleti nyúl szerepében látjuk viszont: Franklinék kitúrtak valami idegen bolygón egy édesburgonyának látszó növényt, ami az analízis alapján minden lesz, csak édes nem. Greer fapofával megrágja, lenyeli, örvendezik egyet a KINOba, mire mindenki lelkesen ráveti magát az ételre: pechjükre, nem a zöldség volt jóízű, hanem az őrmester igazi katona: ami ehető, azt meg is eszi. Meg is indokolja: Ez igazi étel, emberek! Nem fogunk éhen halni! (Különben is, nem tűnik rosszabbnak a híg betonra emlékeztető színű és állagú porkajánál, amin amúgy élnek). Szóval Greer elkapja Beckert, a szakácsot, hogy tessék csinálni a cseppet sem édes burgonyából cseppet sem édes krumplipürét. Ámde a soros konyhaszolgálatos, mindannyiunk kedvence, a bájosan idegbeteg Spencer nem jelentkezett szolgálatra, így Greer érte megy a szállására. A kopasz azonban nem reagál kedvenc őrmesterünk szólongatására, és nem is nagyon fog már, hacsak nem valami szeánszon, ugyanis az ehhez szükséges agysejtjeinek egy részét a falra kenve tárolja. Greer így már nem sokat tehet érte, azon kívül, hogy értesíti Young ezredest, hogy Spencer őrmesterrel végzett egy lövés.

TJ megállapítja, hogy a halál hajnali 2 körül állt be, plussz-minusz egy óra; a lövést, úgy tűnik, senki sem hallotta, mert Spencer direkt olyan szállást választott, ami távol volt mindenkitől. A test és a falra fröccsent vér mintázata alapján öngyilkosságnak tűnik a dolog; Camille már éppen kezdene belendülni Young felelőtlenségének taglalásába, hogy hagyta, hogy egy ilyen instabil ember fegyvert hordjon, amikor Greer lehűti a lelkesedését: nincs meg a pisztoly. Mivel már akkor sem volt sehol, amikor odaért, az meg igen valószínűtlen, hogy csak úgy elkószált volna (bár derékszíjakkal kapcsolatban már feljegyzett ilyesmit az irodalom), nagyon úgy tűnik, hogy gyilkosság történt.

Young összehívja és tájékoztatja a hajó népét a kaputeremben. Elmondja, hogy Scott, Eli, Brody, James hadnagy és dr. Park együtt kártyáztak fél éjjel, tehát alibijük van; biztosan lesz egy csomó embernek még rajtuk kívül, viszont azt tudja, hogy neki nincs, mert az ágyában aludt és ehhez nem hívott tanukat, tehát átadja a nyomozás irányítását Scottnak. A hadnagy 4 társával együtt először is átkutatja a hajót – és főként a szállásokat - az eltűnt fegyver után, miközben mindenki más a kaputeremben várakozik; elég lassan megy a dolog, mert sokan ragaszkodnak hozzá, hogy jelen legyenek, amikor az ő szobájukra kerül sor. Persze Rush ismét nem hajlandó figyelembe venni az utasításokat, hanem a szék-interfész termében piszkálja az iránytó konzolt; ráadásul még van képe rádión hívogatni az ezredest, hogy az egészen biztosan észrevegye a hiányát. Azonban annak nincs érkezése komolyan leharapni a rókaképű fejét, mert Scott és Eli közben az ő szobáját kutatja át, és Eli ki is szúrja a szellőzőrács mögött az eltűnt pisztolyt.

Scotték elsőre nem verik nagy dobra a dolgot, csak megkérik Youngot, hogy csatlakozzon hozzájuk. Eli bocsánatot kér az ezredestől, hogy ennyire körülnézett, Scott el akarja titkolni, hol találták a fegyvert, hátha kiugratja ezzel a nyulat a bokorból (mármint azt a tapsifülest, aki rá akarja kenni Youngra a gyilkosságot), de az ezredes tiszta lapokkal akar játszani: mivel ő saját maga után nem nyomozhat, és a hadnagy sem vizsgálhatja ki a közvetlen felettese ügyét, marad Camille Wray, az NFB képviselője; így utasítja a hadnagyot, hogy neki adja át az információkat.

Összeül a kupaktanács: Camille, Rush, Scott, Eli. Az, hogy Young szobájában találták meg a fegyvert, önmagában még nem sokat bizonyít, de morálisan annál rosszabbat tesz, mert kétségeket ébreszt a vezetőjük iránt. Eli előző este szokás szerint KINO-t reptetett a dokumentumfilmjéhez, de amikor leültek pókerezni, automata kereső üzemmódba kapcsolta, kvázi kirakta éjszakára, mint a macskát. Talán mégis elkapott valamit a gömböcske, ami tisztázhatná Youngot (vagy épp ellenkezőleg, mondja Wray, de ezt még Rush is kétkedve fogadja), tehát Eli megy filmet nézni, Camille pedig kőtelefonálni indul, hogy beszéljen a földiekkel. Rush még utánaszól, hogy ne feledje: bármit is mondanak a felettesei, a hajó népe egyedül van idekinn; az lenne a legjobb, ha maguk intéznék el az ügyet.

Camille azt az utasítást kapja, hogy tartson előzetes meghallgatást az ezredes ügyében; és mivel gyakorlatilag így ő lesz az ügyész, Young felkéri Chloét, hogy képviselje a védelmet. A palacsintaképű kissé ledöbben, hiszen ő nem jogot tanult, hanem politikai tudományokat, de az ezredes szerint ez a dolog amúgy is inkább politikáról fog szólni.

A meghallgatás el is kezdődik; Wray elég agresszív, nem nehéz kitalálni, milyen útravalóval bocsátották vissza felettesei; látszik, hogy az NFB véleménye szerint pont egy ezredessel több parancsnoka van a Végzetnek a feltétlenül szükségesnél. A nő Volkertől megkérdezi, hogy látta-e valaha, hogy Young megtámadott valakit az emberei közül; de a tudós elmondja, hogy az ezredes csak őt védte. Brody elmeséli, hogy hallotta, ahogy Young azt mondja Rushnak Spencerről: kezd kezelhetetlenné válni, ha így folytatja, csinálnia kell vele valamit. Rush szerint az ezredes csak ki akarta ereszteni a gőzt; és amúgy meg ő nem hülye, tudja, hogy Camille azt akarja kimondatni vele, hogy mindenkinek jobb Spencer nélkül, és ezzel azt sugallja, hogy talán Young is erre a következtetésre jutott; de ez csak spekuláció lenne, és ebben ő nem partner. De azért csak kimondtad, jegyzi meg Eli, aki mindezt szokás szerint a KINO-n át nézte; majd elmondja Scottnak, hogy bár kétszer is végignézte közben a KINO felvételeit és megerősítette vagy fél tucat ember alibijét, semmit sem talált, ami Youngnak segítene.

TJ következik, aki Chloe kérdéseire válaszul megerősíti, hogy talált egy üres altatós dobozt Spencer szállásán; nem tudott róla, hogy ilyet szed, de ha hozzászokott a szervezete, az elvonási tünetek elméletileg okozhattak szorongást, depressziót, akár öngyilkos gondolatokat is. A szenátorlányka felveti, hogy az összes tárgyi bizonyíték: a test helyzete és a vércseppek mintázata öngyilkosságra utal, és TJ ismét csak helyesel. Camille persze rögtön beleköt, hogy Johansen hadnagy nem törvényszéki szakértő, de a szőke szanitéc közli: azért fegyveres öngyilkosságot már látott. Chloe ezek után az NFB-s hölgyemény ideges ellenpontozása mellett tisztázza TJ-vel, hogy a Földön meg tudnák állapítani, hogy Spencer lőtt-e vagy Young, és Spencert felboncolva azt is kideríthetnék, hogy voltak-e elvonási tünetei, de itt a Végzeten, főleg, hogy megfogdosták a fegyvert és összetapicskolták a helyszínt, már akkor sem juthatnak sehova, ha a kövek segítségével szakértőt hívnak: sose fogják minden kétséget kizáróan bizonyítani, mi történt. Chloe becsületére legyen mondva, kifejezetten összekapja magát Young védelmében, szinte mintha nem is ugyanazt a picsogós-érzelgős libát látnánk; kérdések formájában előadott elgondolása sikeresen az egekbe is lövi Wray vérnyomását.

Young az étkezdébe tart, amikor megüti a fülét, hogy róla beszélnek: van, aki nem hiszi, hogy ő tette, van, aki már a kifogást keresi számára; a kétségek terjednek a hajón. Chloe elmeséli Scottnak és katonatársainak, hogy Camille meg akarja szavaztatni az ügyet a hajón lévő összes emberrel, mint egy kvázi 80 személyes esküdtszékkel; mire Greer a maga vehemens módján már indulna is, hogy közölje az emberekkel: elég ebből a majomparádéból, mindenki mars vissza dolgozni. Ötletével a szobában tartózkodó katonák lelkesen és fegyveresen értenek egyet; Scott próbálja lehűteni őket, de vesztésre áll a vitában. Azonban ekkor Young ezredes érkezik, aki közli, hogy megegyezett Wrayjel: a nő bizonyíték hiányában ejt ellene minden vádat, cserébe ő lemond a parancsnokságról Camille javára.

Rush nem vesztegeti az időt: azonnal kidumálja Camille-ből, hogy ő rendelkezhessen az okosok felett, Elit is ideértve; a nő csak annyit köt ki, hogy a rókaképű viszont neki jelent. A tudóscsapat késedelem nélkül bele is veti magát a szék-interfész tanulmányozásába. Rush szerint valószínűleg a későbbi technológia prototípusával állnak szemben. Eli rögtön meg is említi, hogy az 1.0-ás verzióban van mindig a legtöbb bug , de a rókaképű rákontráz: viszont általában azok a legegyszerűbbek. Franklin hangot ad reményének, hogy talán tényleg csak annyi az egész, hogy aki beleül, annak elárulja, hogy kell irányítani a hajót. Rush szerint megfogta a lényeget: valóban a szék lehet a kulcsa annak, hogy életben maradjanak és egyszer talán hazajussanak. A lelkesítés hat, elkezdődik az ötletelés: talán van rá mód, hogy megválasszák, melyik információ kerül letöltésre; talán le lehet lassítani a folyamatot, hogy időben meg tudják szakítani… A rókaképű elégedett-sunyi fejjel figyeli, ahogy lelkesen munkához látnak.

Később Eli érkezik a székinterfész körül magányosan matató, esti műszakban ragadt Franklinhoz. Úgy tűnik, a rendszer teljesen hozzáférhetetlenre lett tervezve, csakis a széken keresztül lehet hozzájutni az adatokhoz. Eli szerint ez azért lehetett, hogy védjék az idegen, eltérő fiziológiájú fajoktól az adatbázist. Franklin egyetért; talán elég közel van az emberek felépítése az ősökéhez, azért működne rajtuk a berendezés. Fáradtságát látva a kis kocka megpróbálja aludni küldeni, de a férfi inkább megvárná, amíg Rush leváltja, így inkább megkéri Elit, hogy hozzon neki egy kis cseppet sem édes burgonyapürét az étkezdéből. A srác 5 percet sincs távol, mégis arra ér vissza, hogy Franklin a székben ül és rángatózik. Kétségbeesett rádiós segélykérésére Young, TJ és Rush érkezik, de nem tudják megszakítani a letöltést, míg az be nem fejeződik; ekkor Franklin katatón állapotba zuhan. A szöszi szanitéc legfeljebb találgatni tud, mit tehetne érte, talán beadhatna neki egy nagy dózis Lorezapamet (ami állítólag egy szorongásos depresszió elleni gyógyszer, úgyhogy aki érti ezt, magyarázza el, legyen szíves); Camille utasítja, hogy csinálja, de persze TJ előbb Youngra néz jóváhagyásért, naná, Wray biztos örülhet neki.

A betegszobát elhagyva Young megvádolja Rusht, hogy addig manipulálta a munkatársait, amíg az egyik nem bírt ellenállni a kíváncsiságának, pláne annak fényében, hogy szépen elültette a fejükben, hogy nincs más lehetőségük a hazajutásra. Rush persze azt állítja, hogy kifejezetten megtiltotta, hogy bárki kipróbálja az interfészt, így hangulatosan elordítoznak egymással, Camille kénytelen szétparancsolni őket. Scott mindezek láttán fogja Elit, és ráveszi, hogy nézze meg még egyszer a KINO felvételeit, hátha kihagyott valamit.

Nem sokkal később a Végzet kilép a fény feletti sebességből és féregjáratot nyit; az átküldött KINO szerint a légkör belélegezhető és a hőmérséklet elfogadható tartományban van; Camille tehát indítja a felderítő csapatot, amely Volker hangsúlyozott vezetésével egy eddig sose látott és továbbra is tök érdektelen tudósból, James hadnagyból és egy Rennie nevű közlegényből áll. A bolygó száraz, kihalt és sziklás; hosszabb eseménytelen gyalogtúra után már épp fordulnának vissza, amikor észrevesznek egy idegen űrhajóféleséget az egyik sziklába ékelődve.

Rush az idegen hajó hírére rohan a bolygóra, pontosabban rohanna, mert Young mutatni akar neki és Camille-nek valamit. Ugyanis Eli a harmadik átnézéskor észrevette, hogy valami nem stimmel a KINO felvételek időkódjaival: valaki letörölte a felvétel egy részét, nagyjából akkor, amikor Spencer meghalt. Viszont az illető nem tudja, hogy ő mindig áttölti a laptopjára az utolsó két nap felvételeit, mert csak ott tudja vágni a kis dokumentumfilmét; és meg is van a hiányzó felvétel, ami egyértelműen mutatja, hogy a kopasz őrmester öngyilkos lett, még búcsúüzenetet is hagyott a KINO-n, majd annak lencséi előtt lőtte főbe magát. Sajnos valami gond lehetett az adatátvitellel, mert a videofájl innen megsérült, mondja Eli, de a lényeg azért látszott. A hajón vagy egy tucat ember rendelkezik annyi ismerettel az ős keretrendszerről, hogy kitörölje a felvétel egy részét, úgyhogy sajnos nem tudják megállapítani, ki tehette; de Youngot a felvétel egyértelműen tisztázta.

Rush ennek örömére futna tovább a bolygóra, mert már 2 órájuk sincs, míg a Végzet továbbindul; Young közli, hogy ő is vele megy. Mire azonban odaérnek az idegen hajóhoz, szinte már indulhatnak is vissza. Rush csak pár percet szeretne, hátha be tud jutni a járműbe, így az ezredes visszaküldi a többieket és kettesben marad Rushhal.

 A rókaképű lelkesen magyarázza, hogy ez a hajó nem hasonlít egyetlen eddig megismert technológiához se, de Young nem igazán azért maradt itt, hogy erről beszélgessen. Amint a többiek elég messze kerülnek, közli Rushsal, hogy a KINO-felvétel valójában nem sérült meg: tisztán látszik rajta, hogy ő viszi el később a fegyvert a helyszínről, úgyhogy kezdhet magyarázkodni. De a kedves tudós nem teszi ilyet: tényszerűen elmeséli, hogy hallotta a lövést, elment megnézni, mi volt az, és megtalálta a halottat. Nem akarta rákenni az ezredesre a gyilkosságot, tudta, hogy ehhez nem lesz elég bizonyíték; csak annyi kétséget akart ébreszteni a hajón lévőkben, hogy Young kénytelen legyen félreállni. Ugyanis szerinte az ezredes alkalmatlan a feladatra, mert nem hisz a céljukban, a Csillagkapu program küldetésében; ráadásul annak idején lemondott a CsK csapatvezetői megbízatásáról is, csak mert nem akarta meghozni az igazán nehéz, élet-halál típusú döntéseket; tehát kockázatot jelent számukra. Rush még hozzáteszi: nem büszke arra, amit tett, de a hajón lévők érdekében tette. A cél szentesíti az eszközt, válaszolja az ezredes, és behúz három akkorát a rókaképűnek, hogy annak taknya-nyála egybefolyik. Rush válaszul hozzávág egy követ, majd komolyan összeverekednek, persze a gizda tudósnak sok esélye nincs, Young hamar összecsomagolja. De Rushsal nem lehet lepofozkodni a rangsort, ahhoz túl keményfejű: az ezredes kérdésére szinte a szemébe köpi, hogy ezzel nem intézték el a bajukat egymással, sőt sosem fogja elintézettnek tekinteni a dolgot. Erre Young úgy lefejeli, hogy elájul.

Már csak 20 másodperc van a Végzet indulásáig: a visszatért csapat, Camille és Scott idegesen toporog a kaputeremben. Aztán Young megérkezik, koszosan és feltűnően egyedül; azt mondja, Rush meghalt. Késve indultak vissza, siettében megbotlott és elindított egy kőlavinát, amit az ezredes is csak azért úszott meg, mert kicsit előrébb járt. A csillagkapu bezárul és a hajó fény feletti sebességre ugrik.

Camille visszaadja a parancsnokságot Youngnak. TJ ellátja az ezredes sebeit és pihenést parancsol. De a férfi előbb még négyszemközt beszél Eli-al: megkérdezi tőle, hogy látta-e rajtuk kívül valaki a felvétel végét, majd a nemleges válasz hallatán megkéri, hogy másolja le neki a felvételt a pendrive-jára és utána törölje a merevlemezről. Eli egy pillanatra lemerevedik, majd csak annyit mond: oké; látszik rajta, hogy tökéletesen tisztában van azzal, mi történt valójában a bolygón. Itt mindenki kivetkőzött magából?

Már sötétedik, mire Rush magához tér a kietlen, kihalt bolygón, egyedül, az idegen hajó sziklájának tövében. És ezzel áprilisig búcsuzik a sorozat.

33 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2009.12.09. 12:08:17

"De Rushsal nem lehet lepofozkodni a rangsort, ahhoz túl keményfejű: az ezredes kérdésére szinte a szemébe köpi, hogy ezzel nem intézték el a bajukat egymással, sőt sosem fogja elintézettnek tekinteni a dolgot."

Most komolyan erre mit lépne egy normális ember? A Legkevesebb hogy ott hagyja a potenciálisan veszélyes sz**rjancsit mert ha nem teszi az életben nem lesz nyugta tőle... Mondjk én azt hittem meg is öli ott helyben...

Boogie66 · http://rotoma.blog.hu 2009.12.09. 12:11:03

Ne már! Áprilisig kell azon gondolkodnunk, hogy sikerül-e Rush-nak feltörni a hajót és utolérni a Destiny-tit? Ha ezt tudom, el se kezdem nézni a sorozatot .. :-)

2009.12.09. 14:06:11

Addig jön a BSG előzmény sorozat.
Egyébként meg Rush-on nem volt piros kabát! :D

Cicus Maximus · http://cicmax.blogspot.com 2009.12.09. 14:08:43

@ANOka: Milyen igazad van! Látod, ezt az összefüggést észre se vettem :D

teddybear01 2009.12.09. 15:36:08

Szerintem Rush-sal a következők történhetnek:

a. szimplán éhen/szomjan hal, esetleg megeszi valami őshonos életforma (nem valószínű, mert főszereplő)
b. mégis bejut a roncs kinézetű idegen hajóba, és lepipálva mindenkit, utána repül a Végzetnek..
c. a kapukat használva elébe kerül az űrhajónak, és visszamegy.
d. valami más, esetleg segítséget kap az ősöktől,idegenektől, más kutatócsoportoktól, stb.

Moso 2009.12.09. 15:44:22

Prof. William:
otthagyja az egyetlen embert aki érti a hajó rendszereit, és képes vezetői döntéseket hozni.

Young hülye.
Ezért nem vezethetett CSK csapatot.

teddybear01 2009.12.09. 16:26:50

@Moso: Csak egy a baj, Rush sem tudja vezetni a hajót. Többé-kevésbé érti a működését, de Eli sem hülye(időnként), sok mindenre rájöhet ő is.

Young meg megszabadult attól, aki megpróbált ellene intrikálni.

CSK-csapatot meg vezethetett volna, ha a felesége nem problémázik a távollétért, meg azért, hogy nem beszélhet a munkájáról. Ezért nem vállalta.

ZWS 2009.12.09. 17:36:00

Lesz még ebből a sorozatból legalább Atlantisz-szintű (mondjuk 4-5. évad) élvezhető valami?

tumpara 2009.12.09. 18:00:07

Kösz az összefoglalót Cicus Maximus, megspóroltál több mint fél órát az életemből. Úgy látszik ez a 10-es rész már szólt is valamiről, nem úgy, mint a többi. Lehet, hogy még a végén rászánom magam áprilisban a folytatásra.

Ja, és ne írjunk már olyanokat, hogy Eli-al, mert nincs -al, -el rag a magyarban, csak hasonuló -val, -vel rag. Helyesen Eli-jal. Kösz.

Jester 2009.12.09. 18:11:32

Ha van Isten, mostantól csak Dr. Nicholas Rush és az ismeretlen hajó kalandjait fogjuk látni, a Végzet és lakóinak lelkivilága pedig az Űr végtelen homályába vész..

Cicus Maximus · http://cicmax.blogspot.com 2009.12.09. 18:11:34

@tumpara: "Ja, és ne írjunk már olyanokat, hogy Eli-al, mert nincs -al, -el rag a magyarban, csak hasonuló -val, -vel rag. Helyesen Eli-jal."

Tök jogos, amikor jött ez a sok hülye végű név (Rush, Eli, stb) én is utánanéztem, de még nem szoktam meg. Ettől persze kicsit finomabban is lehet szólni:)

Viszont nem értem, hogy spóroltam meg az életből fél órát? És miért pont annyit?

indapass90210 2009.12.09. 19:16:09

Nem rossz az sg universe, de olyan, mintha a bsg-vel házasították volna össze az eredeti sg-t.

Aki még nem tette meg, töltse le a
flashforwardot, nem rossz, olyan 4400 hangulata van.

mr nemo 2009.12.09. 19:23:59

Ez a rész kifejezetten jó volt, nagy kár, hogy pont most küldték szabadságra.

Rush valóban fontos a tudása miatt, de az ezredes reakciója teljesen érthető volt.

Mondjuk tartok tőle, hogy mostantól majd megy a két szálon futó cselekmény és nézhetem hosszú percekig Rush-t... ritka unszimpatikus pofázmánya van, a karakterét meg túl jól hozza...

Pierr Kardán 2009.12.09. 19:35:57

Melyik csatornán megy ez az SG Universe?

mehemed 2009.12.09. 20:00:11

ez annyira szar, hogy ha nem jönnek vissza az se baj.

Jack/rendetteremt/ · http://www.youtube.com/watch?v=SBPvrOdFm00 2009.12.09. 22:03:58

@Jester: Hehe,ez jó.. :-)

Rush fejét látni mikor magához tért, megérte megnézni ezt a részt..
Izgalmas rész volt,de a várható történések túl egyértelműek (beleültek a székbe,Rush-t "véletlenül" pont egy olyan bolygón hagyják,ahol van egy ismeretlen hajó),bár arra kíváncsi leszek hogy mielőtt éhen- és szomjan halna hogy fogja tudni beüzemelni.. Lehet a hajó nemrég zuhant le és még van rajta fogyasztható cumó.

helgoland · http://kozbeszed.sk/ 2009.12.10. 01:16:05

Az IMDB-n Rush 20 epizódban van feltuntve.
Szóval van egy olyan érzésem, hogy nem fog elhunyni :D
Lehet utálni, de legalább épkézláb karakter a sorozatban.

mehemed 2009.12.10. 07:49:56

minek beuzemelni? ott a kapu..

az a baromság, hogy lassu a hajo. ha othagy valaki egy kapunál legközelebb amikor megáll betárcsáz azt csoklom. de nem vissza kell számolni, hagy izguljon a paraszt.

2009.12.10. 14:18:40

@Pierr Kardán:
Hát a Torrent TV-n! ;)
Az vetítette általában szombat hajnaltól...

attilag78 · http://attilag78.blog.hu 2009.12.10. 21:19:35

@Pierr Kardán: SyFy (leánykori nevén SciFi ), péntek este 9 és 11. Nekem a 9 kicsit korai, de a 11-es ismétlést meg tudom általában nézni. De azért megnézem a második ismétlést is az iPodomon hétfő reggel :)

attilag78 · http://attilag78.blog.hu 2009.12.10. 21:21:16

@Cicus Maximus: a V-t nem követi a hogyvolton senki?

Cicus Maximus · http://cicmax.blogspot.com 2009.12.10. 21:29:06

@attilag78: Hát, azt nem én fordítom:) Én szívem szerint most a Merlint hogyvoltoznám, de annak még nyoma sincs a magyar tvken.

attilag78 · http://attilag78.blog.hu 2009.12.10. 22:40:11

@Cicus Maximus: A válaszodból az jön le, hogy valaki csinálja, de én nem találtam (még), esetleg később lesz? A Merlint nem ismerem, de az SGU sincs otthon (és a V sem, ha már itt tartunk), ha jól tudom.

teddybear01 2009.12.14. 19:31:50

@pKn: Van ennél jobb is:
universe.csillagkapu.hu/

És ez ráadásul magyar nyelvű!

albino combino 2009.12.16. 10:59:45

üdv.
ez a rész tetszett. végre egy normális. az azelőtti 9 részben gyakorlatilag SEMMIT nem tudtuk meg arról a fránya hajóról.
most talán majd a székes fickó segítségével egy kicsit lendül a sztori.
a young-rush battle-höz. lehet, hogy a kinofelvételen azt látták meg, hogy rush rábeszéli a fickót, üljön bele vagy valami szándékosság volt őőő izé na szal rem. értitek. szóval azért hagyta ott rusht (mellesleg ezzel ugyanakkora patkány mint rush volt vele sőőőt gyak. ez egy előre megfontolt gyilkosság)mert az berakta a székbe a másik tudóst.

albino combino 2009.12.16. 11:02:33

ja meg a f.szomat már hogy márciusig kell várni az új részre. hát nóóórmálisak ezek? lehet addig ráfüggök két másik sorozatra ehelyett. úgyis csak 1 normális részt bírtak eddig összehozni

takszi 2009.12.19. 21:03:30

@teddybear01: Tárcsázója nincsen. A kaput nem tudja használni. Meg valami rejtélyes oknál fogva csak a saját rendszeren belül lehet tárcsázni itt, mintha ezek valami kis hatótávolságú kapuk lennének, A tejútrendszerben bármelyik kaput el lehetett érni alap energiaszinten. Érdekes mindenesetre.

teddybear01 2009.12.20. 09:17:00

@takszi: Pontosíts, tárcsázót nem láttunk nála. De ez egy kisebb doboz méretű, akár lehet egy a hátizsákban is.

Ami a kapukat illeti, az első részben sikerült áttárcsázni egy másik bolygóra. Kisebb, nagyobb távolságot át tud hidalni.

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2010.01.03. 18:02:44

@takszi: @teddybear01: Az idegen hajó kb. akkora, hogy átfér a kapun. Szerintem van rajta tárcsázó, Rush pedig jó előre bemagolta a Destiny útvonalát, szóval áprilisban ott fogja várni őket valamelyik bolygón. És persze nem mondja el, hogy mi történt, hanem azt mondja, hogy a kőlavina elválasztotta Youngtól (persze miután Eli lelkesen üdvözli, hogy "Dr. Rush! You're alive?! Young said you died in a rock slide!"), majd finoman közli az ezredessel, hogy mostantól az van, amit ő akar, különben mindenki meg fogja tudni, mi történt valójában.

teddybear01 2010.01.07. 08:48:53

@Gerusz: Rossz a szemmértéked.
Ez a fajta kapu jól láthatóan kisebb, mint a Tejúti, vagy a Pegazus-galaxisi.
A hajó meg akkora, hogy azokba sem férne bele, még az orra sem. És akkor még ott van a szárnya is.

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2010.01.07. 17:44:11

@teddybear01: Az orra szerintem átférne, valószínűleg egy embernél kisebb faj építette, mert a belmagassága nem lehet nagyobb 1,6-1,7 méternél. A szárnyai pedig akár behúzhatóak is lehetnek. De még akár a manuális tárcsázás sem kizárt, mindenesetre valószínűbb, hogy Rush a kapuval megy el, mint az, hogy azt a hajót működésbe rugdossa...
süti beállítások módosítása