Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Született feleségek 5x20 - Mindenki rejteget valamit

2009. november 26. 10:03 - Tm

Hát ezzel a címmel sok újdonságot nem mondtak, de lássuk ezúttal ki, mit rejteget a többiek elől.

Egy Rose nevű nénivel nyitunk, aki azzal írja be magát a sorozat történetébe, hogy áttételesen ő okozza Edie halálát. A néni ugyanis ahelyett, hogy békés alvással lehetővé tenné, hogy Orson kiélje a kleptomániáját a kisbiszbaszos polcán válogatva, baseballütőt ragad, és egy határozott csapással elzavarja a maszkos rablót, aki ugye kitántorog az útra az épp menekülő Edie elé, aki emiatt a villanyoszlopnak navigálja magát, a többit meg már tudjuk. Hős Rose-t azonban az események annyira felizgatják, hogy infarktust kap, ami ehhez közeli állapotot eredményez Orsonnál is. Hiszen mi van, ha a néni beszámol a történtekről? Szerencséjére Rose néni bár fiatalosan kezeli a baseballütőt, fejben már nem az igazi. Az "Elkergettem a Halált, aki ezért Edie-t vitte el helyettem" sztorit mindenki szánakozva hallgatja, vita max abban van, hogy a morfium vagy a demencia rovására írható-e.

A rettegő Orson azért a biztonság kedvéért a dokinak tett ármánykodó megjegyzésekkel eléri, hogy Rose-t ne a Lila akác közbe, hanem egy otthonba engedjék haza. A rosszul elsült esetből okulva pedig szent fogadalmat tesz Bree-nek, hogy befejezi a lopkodást és a hazudozást - utóbbit nagyvonalúan csak a jövőre vonatkoztatva. Vallomás helyett ugyanis makacsul kitart az elestem az utcán és egy csúnya útpadka okozta az éktelen búbot a fejemen mese mellett. Bree hinni akar neki, és boldogan újságolja Andrewnak, hogy Orson a lopkodás helyett ezentúl más örömet keres magának az életben. Aha, és fütyörészni fog munka közben vagy megelégszik a ház körüli szökdécseléssel? - érdeklődik Andrew a nagy hír hallatán, majd válóperes ügyvéd keresésébe fog, csak a biztonság kedvéért. Bree ezt ellenzi, egészen addig, míg fülébe nem jut Rose néni sztorija a nippjeire hajtó maszkos Halálról. Finoman még egyszer felveti Orsonnál a gonosz járdaszegély ügyét. Orson kétségbeesetten hazudik. Bree szomorúan bejelenti Andrewnak, hogy mégis válni akar.

Az Edie halála és gellert kapott bosszúterv sok volt Dave-nek, akinek egy vágya van csak: csendben magába és az alkoholba zuhanni. Ez azonban nem olyan egyszerű, mivel a női szakasz úgy dönt, hogy kitartó és idegesítő macerálással kirángatja depressziójából. A feladatot először Susan ragujára, majd Gaby rikácsolására, végül Mike-ra és egy tepsi lasagnára bízzák. Mike együttérző hátlapogatással azzal próbálkozik, hogy tudja mit érez Dave, ami igaz is lehet, ha pl. a Mary-Alice által fejbekólintott régi szerelmének elvesztésére céloz. Dave viszont mit sem tud erről, és simán kiordítja a házból azzal, hogy éldegéljen csak boldogan Katherine-nel. (Elevenébe talál egyébként. Edie tragikus halála ugyanis úgy hat a népekre, mintha egy Emlékezz a halálra feliratot lógatott volna be a jóisten az utcába. Tényleg Kathrine-nel akarom tölteni életem hátralévő részét? - töpreng például Mike.)

A Dave-mentő akció folytatódik. Susan a következő versenyző. Egy kosár szendviccsel beerőszakoskodja magát a házba, példamutatóan magába töm egy csirkéset, majd Dave jövőképe felől érdeklődik. Dave egy konkrétummal szolgál: eladja a házat és Traversnek utalja az árát. Jó, de azért egyél is valamit - bólogat Susan. Aztán két perc múlva a konyhában matatva talál egy pisztoly. Úristen, öngyilkosjelölt! - hasít belé. Miután Dave nem vevő a hirtelen jött nyomjunk inkább egy Ki nevet a végént ötletre, Susan takarítás címén végigjárja a lakást, titokban begyűjti az összes szúró-vágó-mérgező vagy akasztásra alkalmas eszközt, és távozik. A sarkon belefut egy járőrbe, aki először csak igazoltatni akarja vezetés közbeni telefonálásért, végül életmentő érdemérem kiosztása helyett letartóztatja fegyverbitoklásért.

Végül elengedik. A fegyverek a szervnél maradnak, Susan pedig bűnbánó képpel visszaszolgáltatja Dave öveit és nyakkendőit. Dave ettől érzelgős hangulatba kerül, és a fojtogatós meg egyéb részletek nélkül ugyan, de meggyónja neki, hogy veszekedtek Edie-vel a halála előtt. Susan megrendülten kifejti, hogy a bűntudat fölösleges, csak tönkretesz mindent, ő már csak tudja. Aha, aztán honnan ez a nagy bölcsesség, dr. Susan? - gúnyolódik Dave. Hát, pár éve volt egy balesetünk.- kezdi Susan. Na, kezd érdekes lenni - élénkül fel Dave. Meghalt egy nő és a kislánya.... Hallottam róla.... És én nem találtam a jogsimat, úgyhogy Mike vitte el a balhét.... Vaffanculo!...Amire aztán ráment a házasságunk.... Ez a minimum, te cafka! Vagyis igazán kösz, hogy elmondtad! Susan azzal a tudattal távozik, hogy jót cselekedett, ami bizonyos szempontból igaz is. Dave élete új értelmet nyert: a cél Susan meggyötrése MJ bántásával.

Carlos és Lynette egyfolytában dolgozik, utóbbi már az esti zuhanyt is az iroda főnöki fürdőjében intézi, alaposan kiakasztva ezzel Tomot. Ezek után nem meglepő, hogy mélyen hallgat arról a reggelről, amikor zuhanyzás közben elájul, és az érte érkező Carlos dugja ágyba amíg magához tér. Közben Gabrielle és Tom, a két szalma is megpróbálja elfoglalni magát. Gaby belép egy kertészklubba, ahol elképedve tapasztalja, hogy tényleg ültetés a program. Szerencséjére hamar talál társakat, akik a kertészkedés alatt szintén koktélozást értenek. Gyorsan beléptetik Tomot is a klubba, és az immár többségbe került iváspártiak megpuccsolják a cucafetisiszta elnököt. A következő kertészklub alkalmával már csak a koktélokba kerülő mentalevelek képviselik a flórát.

A modern kertészkedés nemcsak Gabynak okoz örömet, de helyreteszi Tom önbizalmát is. A kimerült Lynette ugyanis mostanság férje súlyzóval megdolgozott bicepszeinél és ráutaló magatartásánál sokkal jobban értékeli az ágyban az alvást. Nem így egy Patty Rizzo nevű kiskertész, aki már első közös klubdélutánon átszellemülten tapogatja azokat a megdolgozott bicepszeket. Ribancveszély!- kiált a kertészklub új elnöke. Rossz az, aki rosszra gondol, és főleg mi közöd hozzá! - sértődik meg a bicepszgazda. Ebben a hangulatban mennek este Scavoék vacsorára Solisékhoz.

Lynette és Carlos vidáman koccintgat a barátságra, a két hobbikertész főleg gyűlölködő pillantásokkal járul hozzá a hangulathoz, aztán beüt a ménkű Tom ártatlannak induló "azért azt a zuhanyzást kicsit nehezményeztem" témafelvetésével. Mire tisztázzák, hogy ki melyik zuhanyzó, ergó pucér Lynette-es esetre gondol alaposan kikerekednek a szemek, az általános tanulságként levont házastársi őszinteség résznél már mindenki vicsorog, az erre Gaby által bedobott Tom és a ribanc szál kibontásánál meg egyszerűen szeretne máshol lenni. Gaby azért még szúr egyet Carloson amiért ő büdösen jár haza a melóból, mire ura gyors revansot vesz a hús fűrészporízű minősítésével. Klassz vedégség, klassz este. Másnap a dolgozók a gyárban, a két HTB meg az utcán vonja le a tanulságokat: mindig mondjunk igazat, Lynette szexi pucéron, ne üssük az orrunkat más dolgába, ne flörtöljünk luvnyával. Ámen.

10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sharon 2009.11.26. 11:29:37

Sajnos nem tudtam ébren maradni, így lemaradtam róla. Soha nem fogom megérteni, hogy miért teszik ezt a remek sorozatot késő éjszakai órára...
Mindegy. Nem tudjátok véletlenül, hogy hogy lehetne mégis megnézni ezt a részt?

Llew 2009.11.26. 12:36:17

Én is bealudta a reklám során, pedig a Solis-Scavo vacsorára kíváncsi lettem volna. Lynette a legjobb csaj az egész brancsban.

@sharon:
a.) kb. egy éven belül pl. a nyári szünetben megismétlik majd.
b.) vedd meg DVD-n
c.) kérd meg Jim bácsit, hogy küldje el (magyarul töltsd le)

tárhejj · http://atarhely.hu 2009.11.26. 13:51:04

Mivel csak az elejét láttam, most jó volt a végét is tudni :)

perzsmacska 2009.11.26. 15:27:22

Andrew régebben jobb volt, amikor még pszichopata volt. Most mást sem tesz, csak öltönybe ugrál, ha mamikáját (aki elég nagy és okos hozzá, hogy rendezze a saját életét) nehogy valaki bántsa.

Puncskocka 2009.11.26. 18:39:53

iigeeen, andrew elég béna lett, ennyire nem változhatott meg, de amúgy vicces volt :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.26. 20:33:10

@Dzsinga: Beszóltak a melegszervezetek, hogy miért negatív a sorozat melegkaraktere, erre a sorozatgazda ezt csinálta Andrew-ból, és bekerült a párocska is.

A homofóbia vádja amúgy vicces, mert a karakterek kitalálója maga is, és nem titkoltan...

Amúgy nekem mintha az jött volna a végéből, hogy a Scavo - Solis négyesnél párcserés támadás készülődik...

sharon 2009.11.26. 21:48:02

@Llew:
kösz...

Én Gaby dumáját csípem legjobban, deScavoék se rosszak... Szegény edie, ő is jó ironikus volt :-)

eperlekvár 2009.11.27. 08:44:41

Annyira imádom Gabyt és Carlost!! Nagyon jó volt a vacsi! "Miért jössz mindig büdösen haza ha van zuhanyzód?"
"Nem tudom" annyira aranyos volt ahogy Carlos válaszolt!!

végre ez már jobb rész volt ... a vicces jelenetekkel.

annaaa2 2009.11.29. 13:08:15

Én is képes vagyok elaludni, ezért már alapból beállítom a felvevőt. A modern technika egyszerűen csodálatos!!

s_timcsi · http://autostat.hu/cikk-kereso 2009.12.02. 18:05:38

Nem lehetne ismét pénteken, főműsoridőben adni a Született Feleségeket?
süti beállítások módosítása