Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 7x19 - Feltámadás

2009. november 21. 16:00 - the black ball

Barrett ügynök és hóbelevanca egy Los Angeles-i raktárépületben sürgölődik, amikor megérkezik a gyógyuló Jack híján a CSK-1. Barrett elmondja, hogy egy áruló NID-sejt után nyomoztak, mert még van belőlük bőven. Nem tudjuk, mit kereshettek itt, de ma elfogtak egy segélyhívást ebből az épületből. Ugyanis valaki legyilkolta a sejtet, eddig 32 halott van, de mégse vagyunk idegesek, mert tudjuk, ki tette. El is visz minket Barrett egy üvegkalitkához, amiben egy ártatlannak tűnő nő van. Ő volt az. A kamerák felvételein jól látszik a hentelés, ugyanakkor Anna (mert ez a neve) semmire sem emlékszik. Viszont van még egy túlélő, egy Keffler nevű tudós.

A gyakorlott néző itt felteszi magának a kérdést, hogy „oké, de mi a franc köze van ehhez a Parancsnokságnak?”, amire Barrett válaszol is. Elvisz minket egy szobába, ami tele van egy bizonyos Szehmet nevű goa’uld cuccaival. Szehmet Ré szövetségese volt, amolyan mobil hóhér, de aztán Ré ellen fordult, így száműzték. Barrett elmondja, hogy ez a sok cucc a németektől jött, ráadásul Keffler egy náci háborús bűnös fia. Fel is megyünk hozzá az emeletre. Keffler Hannibal Lectert játszik, nem éppen együttműködő, Barrett meg leég Carter előtt a szánalmas vallatásával.

Barrett előkap valami távirányítót, hogy mi az, Keffler közli, hogy azzal nyitja a kocsiját. És kéri a szívgyógyszerét, elvégre nehogy meghaljon itt az egyetlen tanú. Ezután Barrett leviszi Cartert egy laborba, ahol mindenféle magzatok vannak, ráadásul az ügynök szerint nem is emberiek. Sam nekilát feltörni az egyik számítógépet, közben Barrett ráhajt. Sam elordítja Pete Shanahan nevét, erre Barrett már el is iszkol Danielékhez. Daniel mindent megnézett, csak egy láda érdemes a szóra, amit kombinációs zár véd, és valószínűleg egy ajándék Rétől. Mivel az NID szinte semmihez sem ért, ezért Barrett megkéri Danielt, hogy próbálja szóra bírni Annát.

Anna kalitkája tele van könyvekkel és darkos rajzokkal, ez persze nem ijeszti el Daniel hormonjait. Elmondja az alapokat: nem hiszem, hogy te voltál, segíts, hogy segíthessek, stb. Anna közli is, hogy nem ő tette. Erre Daniel bebizonyítja, hogy milyen egy szadista husángból faragták, és csak azért is lejátssza videóról szegény lánynak a hentelést. Anna egy újabb hétre való traumát könyvelhet el, de akkor is tartja magát ahhoz, hogy ez bizony nem ő. Daniel rákérdez Kefflerre, és Anna elmondja, hogy ő hozta létre. Carternek eszébe jut, hogy az 51-es körzetben van pár nanit az Argosról, amihez az NID is hozzáférhet. Azzal meg lehet gyorsítani a növést és a tanulást. Mivel Anna szerint nem ő van a felvételeken, elkezdünk gyanakodni a klónozásra.

Daniel ismét elmegy Annához. Kiderül, hogy Annának csak egy születésnapja volt eddig, akkor kapott új zsírkrétákat. Daniel megkérdi, hogy mi van a horrorképekkel a kalitkájában. Anna álmában látja őket, fél tőlük, de „Ő” bántaná Annát, ha levenné őket, ezért maradnak. Daniel észrevesz egy szkarabeuszt, és megkérdi, hogy van-e még olyan rajza, amin rajta van. Meg is kapja, rajta a láda kombinációjával. Teal’c kinyitja a ládát, és benne bizony egy goa’uld bomba ketyeg. Carter végre feltöri a gépet, és kiderül, hogy három éve zajlik a kísérletezés. Egy Napóleon idejében talált tartály Keffler apjához került, és természetesen egy kukac volt benne. Keffler általa keresztezte az emberi petesejtet a kukac DNS-ével. Ezzel az volt a célja, hogy létrehozzon egy hibridet, ami rendelkezik a kukacok tudásával.

Anna a 46. egyed, az összes többi kudarcba fulladt. Ekkor befutnak Danielék, és elmondják, hogy a ládában egy bomba van, ami 16 óra múlva robban. Barrett ettől olyan ideges lesz, hogy megfogja Keffler gallérját, de ahhoz nem elég tökös, hogy kiverje belőle az infókat. Kár, hogy Jack még lábadozik. Barrett nem érti, hogy Anna miért ölt meg mindenkit, aktiválta a bombát, és maradt itt. Keffler elmondja, hogy nem Anna aktiválta a bombát: Szehmet volt. Volt egy kis mellékhatás, amivel nem számoltak: Anna tudata mellett kialakult Szehmeté is. Szóval Szehmet volt a ludas, és azért nem menekült el, mert nem tudott. A személyisége teljesen spontán tör elő, és akkor sem tud sokáig uralmon maradni. De miért aktiválta a bombát? Carter szerint ezzel próbálta zsarolni Kefflert, hogy adja neki a test teljes irányítását. De előtte Keffler hitette el vele, hogy meg tudja neki adni, cserébe a kukacok tudásáért.

Megérkezik Dr. Lee, aki megállapítja, hogy a bombában egy 5 kilós naquadah-tömb van. Ha robbanna, egész Orange Countynak annyi lenne. Teal’c szerint nem lenne okos döntés elmozdítani, így Lee itt próbálja meg leállítani. Daniel a rajzok segítéségével próbálja előcsalni a tudást és a bomba deaktiválásnak módját. Anna szerint Daniel is olyan, mint Keffler. Jackson ezután elmegy videózni, többet kell megtudnia arról, hogyan bánt Keffler Annával. A videózás során észreveszi azt a bizonyos távirányítót, aminek feltűnésekor egész véletlenül Szehmet is feltűnik. Carter szerint Anna együttműködőbb lesz, ha mi is felajánlunk neki valamit. A feljegyzések szerint ilyen növekedéssel max 3 évig élhet. A nanitokat meg tudjuk bütykölni, de a kukac személyiséget nem lehet eltávolítani, csak elnyomni.

Keffler felajánlja, hogy megszerzi a bomba leállításának módját, cserébe a szabadságáért, de Barrett hallani sem akar róla. Ekkor betoppan Daniel, és közli, hogy Keffler engedte ki Szehmetet. Azzal a távirányítóval szokta sokkolni Annát, hogy a kukac kerüljön előtérbe. De még mindig nem tudjuk, hogy miért hagyta, hogy Szehmet legyilkoljon mindenkit. Lee és Teal’c a láda kristályait nézegetik. Lee rácsatlakozik a vörös kristályra, ami az időzítőért felel, de csak azt érti el, hogy a visszaszámlálás felgyorsul, így már csak 2 óránk maradt. Carter kiolvasta a feljegyzéseket, amiből rájött, hogy lehetetlen leválasztani a gént, ami a tudást tartalmazza. Át fogja venni a hatalmat, ami Anna lassú és fájdalmas halálához fog vezetni. Keffler éppen ezért beültetett egy méregkapszulát Anna agyába, hogy ne élje át.

Daniel meditálással próbálja felszínre hozni Anna tudását, és sikerül is előhívnia Szehmetet. Az azonban megunja ezt a hülyéskedést, és a meditáláshoz kapott gyertyával begyújtja a rajzokat. Két ügynök bemegy eloltani, de ekkor kiszabadul. Lezárják az épületet, Barrett körülnéz a pincében, ahol Szehmet leborítja a lépcsőn, és elveszi a távirányítót. Daniel megnéz pár megégett a rajzot, az egyiken a deaktivációs kód van, és ebből azt ötli ki, hogy Anna irányít. Keffler hallja az őre rádióján, hogy mi történik, ezért az ősi betegvagyok trükkel odamegy hozzá, és lefegyverzi. Most komolyan, ennyi hülye NID-s nem lehet egy rakáson.

Teal’c beviszi a kódot, a bomba leáll. Keffler a csatornában menekül, amikor Anna ráfogja a fegyvert, és elmondja, hogy már elég régóta nem hisz neki, az elméjében lévő sötétség közelébe sem érhet ahhoz, amit Kefflerben látott. Ezért lelövi, és aktiválja a mérget az agyában. Daniel ekkor ér oda, és már megint a karjai között hal meg egy nő.

A részt mellesleg Michael Shanks írta, és Amanda Tapping rendezte. A fejesek biztos nyaraltak.

Címkék: csillagkapu
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása