Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagközi szökevények 1x11 - Amíg a vér kitisztul

2009. november 18. 16:00 - Tipca

John és Aeryn napkitörés-nézőbe indulnak Crichton a Moya alkatrészeivel feltuningolt űrsiklójával. Meg is kapják a kitörést, mire John csúzli manőverbe kezd a közeli bolygó körül, hátha a hasonló körülmények miatt most is létrejön egy féregjárat, és hazajuthat. Ezt hallván Aeryn beparázik kissé, hát még mikor nem messze a siklótól tényleg megnyílik egy féregjárat. A járat instabil, de Johnt annyira megmámorosítja a látvány, hogy fel sem fogja, a hajó hamarosan szétesik körülötte a rázkódástól. Végül Aerynnak sikerül magához térítenie, és John ki tud manőverezni a féregjárat vonzáskörzetéből, csakhogy a modul megsérül, és a plazmaszivárgás miatt a Moya nem hajlandó beengedni a gépet a hangárba.

Mivel Crichton nem akarja elhagyni a siklót, kényszerleszállást hajtanak végre a bolygón, ahol egy Furlow nevű nő állítólag meg tudja javítani az űrhajót. Ezalatt a hajón D’Argót eszi a méreg, amiért a korábban megbeszélt „csak kiugrunk egy kicsit körülnézni, aztán megyünk is” kirándulásból hosszú eltáv lett. Ráadásul a napkitörések miatt a rádiókapcsolat is lehetetlen. Rygelt nem igazán érdekli az egész, s bár a teljesség kedvéért ő is nyavalyog egy kicsit, igazából csak egy sötét sarok kell neki, ahol aludhat. Zhaan járt a legjobban, ugyanis a kitörésekkel járó különleges sugárzás jótékonyan hat delviai testére; konkrétan folyamatos orgazmust él át tőle.

Alig adja be a modult a szervizbe, Aerynék rögtön belefutnak egy körözési felhívásba, melyen Crais busás jutalmat ajánl a Moya szökevényeiért – kivéve Johnt és Aerynt. John úgy véli, ő azért maradt ki, mert vele Crais a saját kezével szeretne végezni, ám azt nem érti, Aerynt miért hagyta ki. Aeryn sejti vélni az okot, ám nem fejti ki bővebben, csak szétszedi a körözési holokivetítőt. A páros szemet szúr egy másik, rosszarcú duónak, akik el is kapják Aeryn grabancát, míg John a sarkára nem áll, le nem gorombítja a fejvadászokat, mondván, szálljanak le a szökevényekről, mert úgyis egyedül ő zsebelheti be értük a pénzt. Rorf és Rorg kissé megszeppen a harcias humántól, és sunnyogva odébb áll.

D’Argo egyre pipásabb, amiért mindenki jobb elfoglaltságot talált ki, míg ő unatkozik, így mialatt John és Aeryn Butch Cassidy és Sundance kölyköset játszik, Zhaan pedig kéjesen vonaglik a Moya teraszán, úgy dönt, lemegy Crichtonék után. A fejvadászok üzleti vacsorát rendeznek, és John meggyőzi Rorfékat, hogy társuljanak a szökevények elfogásában, a jutalmon pedig majd 70-30% arányban osztozkodnak. Rorfék rábólintanak, és dörzsölik a markukat, mikor az arányt sikerül feltornászniuk 80-40-re. A vorcariak távozását követően Aerynnak végre sikerül megbütykölnie az elhozott holokivetítőt, és a körözési felhívás mellett egy külön neki szóló üzenetet is talál, melyen Crais szabad utat ajánl neki, ha elfogja a Moya legénységét.

D’Argo sikeresen landol a bolygón Aeryn vadászgépével, ám alig száll ki a pilótaülésből, a lakosság fele tudja, hogy megérkezett. Rorgék kiszagolják őt, és gyorsan leterítik, míg Furlow embere értesíti a jövevényről a szerelőt. Furlow ismét megpróbálja megvenni Johntól a modult, s habár az nemet mond, faggatni kezdi a nőt, miért akarja mindenáron megvenni a gépet. Kiderül, hogy Furlow kollega, őt is érdeklik a féreglyukak, és állítása szerint John siklója épp úgy néz ki, mint ami nagyon közel járt egyhez. Mindenesetre hozzáteszi, hogy nem ingyen kérné, fel tud ajánlani helyette egy alig használt járőrt. John erre már felkapja a fejét, ám hiába szedi a lábát, Rorfék már éppen bevezetik a luxánt a településre.

D’Argo már megint idióta, és elszólja magát a vorcariak előtt, ezért Crichtonnak bizonyítania kell nekik, hogy nem játszik össze a luxánnal. Szerencsére Rorf előtte vallatás gyanánt – hogy kiderítse, hol van a másik két szökevény – megvágja D’Argo csápját, így John összeköti a kellemest a hasznossal, így addig szorongatja D’Argo csápját és üti a fejét – közben vallatást színlelve –, amíg a vére ki nem tisztul, és a luxán el nem veszíti az eszméletét. Végezetül John még hozzáteszi, hogy bár Crais üzenetén nem volt rajta, ő azt hallotta, élve szeretné a szökevényeket, szóval nem volna túl jó ötlet Rorféktól, ha idő előtt végeznének a luxánnal.

A szerelőműhelyben nagyban folyik a munka, Aeryn türelmetlenkedik, s hogy lefoglalja magát, leleplez egy munkásnak álcázott tolvajt, aki Crichton gépének hajónaplóját akarja megszerezni. Bunyózni kezdenek, ám alig melegednének bele, Aeryn egyenesen belenéz az egyik napkitörésbe, és megvakul. Innen az ismeretlennek már könnyű dolga van, egy jobb horoggal kiüti az ex-békefenntartót, és éppen le akarja csapni valami tartállyal, mikor Furlow hátulról elintézi. Zhaan kis időre magához tér a napkitörések okozta révületből, s mikor megtudja, hogy D’Argo a bolygóra ment Johnékért, hogy, hogy nem, úgy dönt, ő is utánuk megy. Még szerencse, hogy ennyi jármű van azon a leviatánon. Landoláskor persze Rorg rögtön megérzi a szagát, és a páros ismét vadászni indul, otthagyva D’Argót kikötözve.

Zhaant már nem ejtették annyira a feje lágyára, mint D’Argót, s mikor észreveszi a közeledő vorcariakat, delviai mágiával valahogy leszigeteli magát, így Rorg elveszti a nyomát. Sajnos üröm az örömben, hogy az újabb napkitörés egy homokbucka tövében éri Zhaant, aki morgolódik egy kicsit, hogy ez nem az ő napja, aztán átadja magát az élvezetnek. John minél gyorsabban távozni akar a bolygóról, lehetőleg még a napkitörések vége előtt, főleg, mikor értesül Aeryn megvakulásáról. Visszamegy a bűntanyára, ahol időközben D’Argo kiszabadította magát, és rátámad Crichtonra, amiért az megkínozta. Komolyan mondom, ennek a fickónak az intelligenciahányadosa valahol a betoné körül van. Egy kis rábeszélés kell csak, mely során kiderül, hogy D’Argo sokszor elfelejti, hogy Crichton nem békefenntartó, hanem csupán egy humán, és máris szent a béke; legalábbis egy ideig.

Következik a végső leszámolás, Rorfék természetesen épp akkor érnek vissza a városba, mikor D’Argóék meg akarnak lépni, és naná, hogy kitör a vadnyugati lézerpuskapárbaj. A nagy felfordulásban Aeryn tántorog be a térre, és visszateszi a helyére a Furlow által átprogramozott holokivetítőt, ami újabb üzenetet közvetít, melyben Crais visszavonja a szökevényekért felajánlott jutalmat. Így már nincs értelme a harcnak, Rorf és Rorg egyszerűen fogja magát, és elsétál. John rohanna vissza Furlowhoz, hogy még a napkitörések vége előtt felszálljon, ám a betoppanó Zhaan közli, hogy azoknak vége, de biztos más csillagoknál is vannak kitörések. Aeryn kezdi visszanyerni a látását, a modul javítása elkészül, már csak a számla kiegyenlítése van hátra. Ezzel csak egy a bibi, hogy Crichtonnak egy árva fityingje sincs. Furlow csak somolyog, John máshogy is törleszthet, mindössze át kell adnia neki minden adatot, amit a féreglyukakról tud. John nem szívesen bár, de átadja neki a hajónaplót tartalmazó szalagot.

 
Rorf: Nincs vérdíj?
Rorg: Akkor minek folytassuk ezt az egészet?
Rorf: Te nem vagy éhes?”
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lalla 2009.11.18. 17:48:00

Hahh, Farscape! Nagynagy kedvenc, türelem, ennél még sokkal-sokkal jobb, érdekesebb, durvább, szürreálisabb, viccesebb lesz! ;)
süti beállítások módosítása