Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 4x02 - Survival

2009. november 14. 10:00 - missparker

Miss és Szépfiú egy texasi szállítmányozó cégnél leltek Jarod nyomaira, klasszikus Mesélőnk is van, egy rohadó fogú alkoholista, Miss fintorog rendesen. Még jobban, mikor a sztorit meghallja: Jarod az egyik konténerben lakott, fizetett Mesélőnek azért, hogy leláncolja, néha vigyen neki vizet és kenyeret, árammal kínozza. Ez nézőként is sok, tudjuk, hogy Jarod különösen érzékeny és kissé elmebeteg, de ennyire nem árthatott meg neki Lyle kínzókamrája. Esélyes, hogy ez szimuláció volt. Mesélő kap Lyle-tól 1 dolcsit, [nem vagy valami nagyvonalú barátom, szerintem ezt még megbánod]. Bemásznak a konténerbe, bilincsek, akkumulátor, tévé. Lyle nem csodálkozik, emlegeti a határvonalat őrült és zseni közt, Miss úgy véli, Jarod esetében kár ilyen határt emlegetni. Jarod játékot is hagyott, mint a régi szép időkben, egy szép nagy piros gomb, mellette felirat, 'veszélyes, ne nyomd meg'.

Van egy másik felirat is, egy piros kar mellett, 'Veszélyes, ne húzd meg'. Miss szól, hogy Jarod szabályait nem illik megszegni, de Szépfiú hiú, nehogymár Jarod utasítsa őt, rátenyerel a gombra. A konténer fedele lecsapódik, Mesélő kívül röhög, 'bocs Miss Parker és Mr. Lyle'. Mivel ők nem mutatkoztak be, a nevüket csakis Jarodtól tudhatta.

Jarod Stevens eközben egy katonai táborban van, egy föld alatti verembe zárták a saját kérésére, a legnagyobb forróságban. Mostmár tudjuk, mit gyakorolt a konténerben. A katonák hátborzongatónak tartják, hogy ott töltött 3 napot, ahol Rion altiszt felakasztotta magát. Nem értik a magyarázatát sem, 'néha így lehet megérteni, más min ment keresztül'. Kimbrall hadnagynő is csodálkozik, a katonai rendőrség kiképzésén neki ilyesmit nem tanítottak. 'Nem, ezt még gyerekkoromban tanították'. Kimbrall nem vitatkozik, Dance ezredeshez viszi Jarodot. Az ezredes bunkó, vele van Saunders százados is, ő vezeti Rion egységét, szintén bunkó. Jarod jól szórakozik rajtuk, még a rangjelzését sem tudhatják, a katonai nyomozók így dolgoznak.

Valamit azért sejthetnek, elvégre a West Point 10 legjobbja közt volt, van egy jogi doktori diplomája, kitüntetései. Jarod büszke magára, a Rambót 27-szer látta, bizony. [Au] Amint kettesben marad az ezredessel, Dance elhajtaná Jarodot, Rion gyenge volt, az ügyében semmi szükség nyomozásra, az altiszt összevagdalta, majd felakasztotta magát.

Központ, Broots csak Sydney-hez tud fordulni a furcsasággal, amit a legutóbbi rejtekhelyen talált. Túl egyértelmű, hogy Jarod azt akarta, Miss és Szépfiú menjenek utána Texasba. Hagyott még egy csomó katonai túlélő kézikönyvet, meg egy agyonnézett Rambó videót. Sydney rendelkezik, ez fontos lehet, értesítse róla Misséket. De ők eltűntek... Még mindig a konténerben vannak, térerő nincs, Lyle szétlőné a zárat, de az első visszapattanó golyót látva rájön, ez nem jó ötlet. Van némi állott vizük, papírok, katonai konzervek, világítás. Sőt, videó is, Jarod üdvözli őket:

'Mi mindenre lennétek képesek, hogy túléljétek?' A konzerv sült szöcskét tartalmaz, nyami. Szépfiúnak ízlik, Miss is megkóstolja, nem akar alulmaradni a testvérharcban. Pechje van, az ő példányában van egy kulcs, ráharap, mostmár fogfájással is küzdhet. Mi jöhet még? Egy daru, ami ráemeli egy kamionra a konténert, és ők hiába dörömbölnek, mégis elszállítódnak. Brootsék eközben új takarítócsapatot küldenek Texasba.

Jarod fülébe jut egy pletyka: a kiképzés előtti napon Rion felhívta az apját, és elmondta, hogy valaki kihágást követett el, amit a kiképzés után jelenteni akart. A kiképzési területen Reed őrmester sem várja segítőkészen, épp egy másik katonát, Sealy-t kínozza a társai szeme láttára. Reed találta meg Rion holttestét, minden benne van a jelentésében. Jarod provokálja, belenget egy letartóztatást. Temető, itt Jarod Rion gyászoló szüleit figyeli távolról, közben a piros füzetét lapozgatja. A szokásos újságcikkeken túl egy Rion apjának írt levelet is begyűjtött. Az altiszt minden vágya az volt, hogy jó katona legyen. Gyerekkori videó, Sydney-re bízták néhány kiszabadult hadifogoly vizsgálatát. Jarod segített neki megérteni, hogy egyesek miért törnek össze, mások miért nem. Jarod most saját maga motiválására egy katonának öltöztetett kirakati bábuval ékítette a szobáját, szépen fellógatta a plafonra a nyakánál fogva, brr. A helyeskén himbálózó hullamodellel hasonlítja össze a hullafotókat. Rion a saját vérével próbált valamit magára írni, hogy üzenjen. A jelet átmásolja a babára, rájön végre a megoldásra, de Kimbrall kopog be, majd hátrahőköl a baba láttán.

Hírt hozott, Saunders csapatával felavatásra indult, Jarod ne fáradjon, sosem fogja megtalálni őket, profik, simán eltűnnek. A katonák akármilyen profik is, hagytak nyomokat. Letáboroztak, a felavatás valójában billogozás izzó vassal, most érkezik Jarod. Virslisütögetés, fiúk? Reed fenyegetőzik, ne ólálkodjon utánuk, ez nem erőszak, csak önkéntes hagyomány. A többiek is próbálják meggyőzni Jarodot, hogy Rion az alkalmatlansága miatt halt meg.

A Missék tovább nézik Jarod videóüzenetét, nem lesznek tőle boldogabbak: két ellentétes pólusról beszél, foglyaink magukra veszik a célzást. Jó hír Missnek, hogy van a börtönükben fájdalomcsillapító kence is. Lyle be akar gyújtani a papírokkal, de nincs tűzszerszám, így Miss a kencét keresteti vele. Aztán jön az isteni szikra, először Miss fejében, majd az akkumulátor ellentétes pólusai által. Végre van tűz! Miss másra is rátalál, szörnyülködik.

Az egyik régi újság Lyle-t vádolja két távol-keleti diáklány eltűnésével. Nem hihetetlen, Miss is tud már olyan távol-keleti lányról, aki eltűnt a közeléből. Igaz, a cikkben Szépfiút Jan Hoopernek hívták (hiszen Bobby Bowmanként akkorra már meghalt). Lyle közben megtalálta a kencét, most egy ragasztószalaggal barkácsol. Az újság következő számában már mészárlásról írnak, az áldozatokat ragasztószalaggal kötözték meg. Tiszta thriller. Harmadik cikk, Jan Hoopert tisztázták a vádak alól, a gyilkos az egyik lány kínai barátja volt. Miss Lyle kezébe nyomja az újságot, Szépfiú rápillant, és szó nélkül a tűzbe vágja.

Jarod belógott az ezredes szobájába, a csapat tagjainak aktáját kutatja, később Kimbrallel viteti haza magát. Kimbrall beül a kocsiba, elfordítja a kulcsot. Jarod még időben kiszúrja az elrejtett bombát, a kocsi üresen robban. A robbanás után körülnéz a táborban, a frissen felavatott Sealy a veremnél mászkál, 'séta az emlékek útján? Sealy, te ugye értesz a robbanószerekhez? ' Sealy kemény gyerek, nem törne meg a szadista őrmesternek, de Jarod felemlíti, milyen lehetett hallani Rion segélykiáltásait. A keménygyerek visszaáll kisfiú-üzemmódba, vall. Egész éjjel hallgatták Rion üvöltését, aztán egyszercsak vége lett. Ki akarták engedni, de a százados és az őrmester nem engedték.

Lyle magyarázkodik: ő találta meg a lányok szétdarabolt holttestét, aztán a ragasztószalagot megtalálták a kínai udvarló autójában. [Nahát, nahát] Miss nem hisz neki, szerinte Lyle tette oda a bizonyítékot. Lyle érvel, a gonosz Jarod pont azt akarja megakadályozni, hogy valaki bízzon benne. Miss már nem figyel rá, talált egy ékszerdobozt. A kulcs nyitja, benne Catherine karórája.

Broots takarítói beszéltek Texasban a Mesélővel, a konténer keletre tart. 10 dolcsiért azt is elmondta, hogy Jarod túlélőtábort alakított ki a konténerben. Sydney gondolkodik, Jarod még a seregben lehet valahol. Folytatódik a gyerekkori videó: Jarod megállapítása szerint a kritikus tényező a túlélésben az elme, és nem a fizikai erő. Ha a fogoly elveszti a kapcsolatot a valósággal, beindul az önmegsemmisítés. A 'megnyugtató' gondolatok után Jarod még a hozzá betörni készülő Kimbrallt is lefüleli. A nő Rion aktáját akarta látni, nem hiszi, hogy öngyilkosság volt. Jarod megbocsátó, akkor esetleg meséljen neki a századosról. Van itt egy szexuális zaklatási ügy. A százados egyszer letámadta Kimbrallt, Rion mentette meg. Jött a kiképzés, melyben Rion elhalálozott, mielőtt jelenthette volna az esetet. Jarod is elmondja, ő mire jött rá: Rion tényleg öngyilkos lett, de hozzásegítették, beadtak neki valamit. Ezt próbálta elmondani a testére vésett jelekkel. A százados érdekelt volt egy titkos kutatómunkában, egy vallatódrogot fejlesztettek. A projekt neve Abyss, Rion testén a vágások ezt a feliratot adják ki.

A kamion még mindig száguld az éjszakában, Lyle teát főzött, Miss tőle távol pihen.

Szépfiú próbál közel kerülni a húgához, a teával is megkínálja, még mindig bizalmat koldul. Kérdezi az óráról, Miss sem tud tovább bezárkózni a maga világába. Láthatóan fáj elfogadnia, hogy Lyle a testvére, de elmeséli az óra történetét: Catherine gyerekkorában nyerte egy úszóversenyen, majd Miss kapta meg, mikor 12 éves lett. Arra használták, hogy az időt mérjék vele, amikor a tónál gyakorolta a víztaposást. Egy nap Miss egyedül ment ki a csónakkal, elsüllyedt, a tó közepén ragadt. Taposta a vizet, és remélte, hogy valaki rátalál. Csak az óra ketyegését hallotta, olyan volt, mintha az anyja suttogta volna, hogy 'tarts ki'. Ez Jarod üzenete is, az óra a túlélést jelképezi. Szépfiú láthatóan attól szenved, hogy semmilyen szép emléke nincs sem az anyjáról, sem az egész gyerekkoráról. Ezen elérzékenyülve egészen emberivé válik.

A kamion megáll, mi lesz ezután? Majd később megtudjuk, most Jarodra kell figyelnünk, készíti elő az akcióját: betör a parancsnoki hálózatba, Reed kap egy parancsot, 3 napos túlélőtúra szervezésére. Saunders túlélőkészletét is alaposan átvizsgálja, különleges főzetet készít, ebből jut az egyik konzervbe.

Broots nagy örömmel jelenti Sydney-nek, hogy megtalálta a konténert. A Központnak szállították le. Az udvarban Broots kívülről dörömböl, Miss megörül neki, 'te szeretnivaló idióta, nyisd ki'. Kívülről nem lehet, nekik kell, belülről, ez van a konténer külső oldalára írva. A karral, ami mellett ott van Jarod tiltótáblája...

Lyle fogadkozik, ezért kinyírja Jarodot. Broots meg is adja a lehetőséget, tudja, hogy Kaméleonunk melyik túlélőtáborban van. Texasban, nem messze a konténerudvartól. Jól van, Jarod.

Katonai tábor, Reed a parancs szerint rendezi az embereit, Jarod figyel a háttérből.

Éjszaka, Saunders eszegeti a konzervjeit, eljutott a mérgezett almaszószhoz, a tálka alján ott az üzenet: Abyss. Már késő bármit tenni, iszonyú fejfájás után elájul. A veremben ébred, Jarod ordít vele, démonosdit játszik, majd megbilincselve fellógatja a plafonra.

Saunders fenyegetőzik, ez a rangjába fog kerülni. Jarod körberöhögi, neki olyanja nincs. Még csak nem is katona. Szóval százados, hogy volt az a szexuális zaklatás? Megkapja a bilincs kulcsát, ha esetleg szeretné megölni magát, és Rion öve is itt van, hogy legyen mivel. A szer most kezd hullámokban hatni, Saunders könyörög, hiába. Muszáj bevallania mindent. Jarod mégis otthagyja, legyen még néhány borzalmas órája. Másnap, Kimbrall leadja a jelentést Dance ezredesnek, majd beszámol Jarodnak: Saunders életfogytiglant fog kapni. Megérkeztek Missék, Jarod még mindig a folyosón sétálgat a hadnagynővel, mikor belép Miss. Jarod szerencséjére a másik irányba indul, így ő gyorsan lelép. Másnap, Miss otthon, Jarod hívja telefonon. Miss, a túlélés azon múlik, különbséget tudsz-e tenni barátok és ellenségek közt.

Záróképek, a temetőben Rion sírjánál díszsortűz, Jarod a távolból elégedetten szemléli, majd elballag.

Címkék: a kaméleon
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Galádriel 2009.11.14. 13:04:41

Kösz szépen, már hiányzott :-)

kekhalal21 2009.11.14. 16:22:32

Szia Miss Parker nem tudsz nekem segíteni hogy ide az oldalra hogyan tudom ugyan így ki rakni az odaát folyattatását?
Kérlek segítsél nekem ebben.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.11.14. 17:53:52

@kekhalal21: Szia! Keress egy Sixx-féle "hogyvoltíró-kerestetik" posztot, ott sixx leírja, hogyan lehet bekerülni a hogyvoltírók közé.

kurta karalábé 2009.11.14. 18:06:57

@kekhalal21: nem akarlak megbántani, de borzasztó a helyesírásod, nem használsz írásjeleket, stb... pár sort is fájdalom így elolvasni, nemhogy egy egész hv-t.

kekhalal21 2009.11.14. 21:15:35

@missparker: Nagyon köszönöm a segítséged remélem majd lesz valami az ügyből.
De ha nem akkor le írnád pontosan hogyan jutok hozzá mindent lépésről lépesre ha nem baj.

kekhalal21 2009.11.14. 21:17:44

@kurta karalábé: Hála az égnek nem tudsz meg bántani sajnos tudom hogy rossz a helyes írásom de azért lehet olvasni de ha neked nem tetszik akkor nem kell olvasnod.Mert azért jó ha van is kritika nem mindig a hogy jó meg tetszik.stb.

hex.kelly 2009.11.14. 21:44:15

@kekhalal21: Csak Sixx-en keresztül tudsz bejutni. Mindenképpen őt keresd. És a helyesírás tényleg nagyon fontos. Ez nem úgy megy, hogy felteszed, aztán akinek nem tetszik, az ne olvassa el, mert neked ilyen a helyesírásod, aztán kész. A hogyvoltokat azok olvassák, akik lemaradtak egy-egy epizódról, vagy látták, de olvasni is akarják. Ha a helyesírási hibák miatt akár egyetlen olvasó is elpártol egy sorozattól, vagy a blogtól, akkor rosszul teljesítünk. Mindenki más-más stílusban írja, néha a hatás kedvéért születhet egy-egy érdekes szóösszetétel, de mindannyian betartjuk a magyar helyesírás szabályait. Az, hogy elismered, hogy rossz a helyesírásod, nem megoldás arra, hogy rossz a helyesírásod. Ha odafigyelsz, és sokat olvasol, akkor javulhat, sokat is. És attól, hogy olvasni lehet, még értelmezni nehéz. Csak hogy klasszikust idézzek: "A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem." Nem bántásképpen, csak hogy értsd, Kurta Karalábé (aki egy hogyvolt-olvasó, az az ember, aki idejön, hogy olvasson, tehát az ő elvárásait kell szem előtt tartanunk) aggályait.

Elloth 2009.11.14. 23:46:44

Kösz a hv-t Miss! :D

@kekhalal21: nem csak az a baj, hogy rossz a helyesírásod, hanem az is, hogy van olyan mondatod, ami értelmetlen. Többször is elolvastam és még mindig nem értettem.

kekhalal21 2009.11.15. 07:09:38

És ha ki javítom a hibákat és oda figyelek mit írok akkor már jobb lesz?

kekhalal21 2009.11.15. 09:44:08

Ki javítottam a hibákat remélem így jó lesz nektek.

Valandil 2009.11.17. 09:27:02

@kekhalal21: ebben a kommentben 2 helyesírási hiba volt...
süti beállítások módosítása