Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szomszédok 4x03 (73. fejezet, 19900208)

2009. november 05. 22:00 - Milo Rambaldi

Túl a költözésen, ismét itt a Szomszédok hv, egyelőre kéthetente csütörtök este, a vetítési hagyományoknak megfelelően, idővel sűrűbben, remélem.

Ott bírtuk abbahagyni majd egy hónapja a sztorit, hogy mindenki attól tartott, most végleg eljő az Apokalipszis, cukorral fogunk fizetni a kenyérért, amit tejre váltunk, hiperinfláció lesz, Fehér Klára meg elmehet a jó francba. A válság jegyében disznót vágtunk, Flowerpower egy pöttyet többet ivott a kelleténél, volt is rókales hazafelé. Sümeghy és Erkölcspause enyelgése a 20-as években is ciki lett volna, szerencsére nem tartott sokáig. Fogtündér hiányrovatot indított az újságban, Takiék pedig még mindig a sarlatánnál szenvedtek.

Fogtündér és Erdészke ágyat húz, lakást pakol, jönnek a nagyszülők, vége a centrifugás dugásoknak. Említett nagyszülők a kocsiban hazafelé már, vásárolni akarnak, de Taki szerint vigyázni kell, lehet, hogy már nem lehet kapni semmit, itt az Armageddon. Lenke szerint azért nem, filozofálás helyett irány a kisbolt. A szomszédban eközben Jutka szenved, életveszélyes megfázása van, Feri Ádámot hívja át, mert kedves neje utálja a borogatást, inkább az orvost választja. Diagnózis: nátha. Gyógymód: ágyban, párnák közt. Snitt. Senior Etusnál van továbbképzésen. Etus szerint kislánya túlzottan féltékeny, hülyén viselkedik Juniorral, és GG újságbalhé-akcióját felfújta. Ergo szálljon magába. Hiába, a jó anya mindig kiáll a gyermeke érdekei mellett.

Lenkének semmi nem jó az ABC-ben, Taki szívja is a vérét rendesen, de a T-1000-es úgy leteremti, hogy csendben követi asszonya parancsait. Ki is megy a kocsiba egy zacskóért, eközben Lenke öblítőlopás áldozatául esik. O tempora, o mores. Snitt. Julcsi gimnáziumában Besserwisser tanár úr (az ofő) tart előadást arról, hogy politizálni lehet, de verekedni nem. Julcsi szerint: „Jaj, de unom a politikát, inkább engem törődne és csinálnánk egy kis babát!”. OK, de melyik? Besserwisser inkább durchmarsban trancsírozná a pogányok sorát, meglátjuk, ki nyer. Affektapina Rita bujkál exszeretője elől, mert egy ezressel tartozik neki, Junior fedez, annyira nem lelkes, végül Besserwisser teszi be a kaput, privát szülőire hívja Mágenékat. Ebből lesz még haddelhadd.

Etus lakása műteremmé alakul, mert ebből lesz majd a sok pénz, érkeznek a bútorok, de gáz van, mert a szervezőember egy lusta dög, aki nem hajlandó rendesen végezni a munkáját, előleget akar, amit nem kap, prospektus nincsen, mert nem készített, Etelka ki is hajítja. Ugrunk Vilmára, aki vandálok áldozatául esett, a kocsiján ugráltak, letörték a tükröt. Annyira azért nincs kiakadva, megy Jutkát szórakoztatni, aki ennek biztosan nagyon fog örülni. Ugrunk Ferire, aki Ügyvédsráccal találkozik, a téma: örökbefogadás. Nofene. Nem megy egykönnyen a dolog, ügyvédke le is beszéli Ferit, de azért bedob egy jó témát. Frusztra szarul áll anyagilag? Mert cseszik fizetni, és fél éve ingyen dolgozik neki.

Az erdészházban megy az okoskodás: a vezetők sok pénzt kapnak, a kisember meg rohadjon meg. Ez a kapitalizmus gyerekek, jobb lesz hozzászokni. Sokáig nem tart a politikai csúcs, mert érkeznek a fatolvajok. Akció!!! Sajnos nem, mera tolvajok megszöknek, csak a mohagyűjtő Lakatos jön, akit Dénes lopással vádol, de mindhiába. Szopás a köbön. Erdészke már hazafelé megy a buszon, Fogtündér műbalhéját látjuk. A világkiállításról írt szofisztikált faszsága nem nyerte el a minisztérium tetszését, mert tele volt valótlanságokkal, ezért lecseszték, most meg a szar is ízetlen. Édes egy tündérbogárkám, lájf iz hard. Szokd meg, vagy menj el vécés néninek a Rudasba. Össze is húgyozza magát mindenki, ha mosolyogsz egy kiadósat. Az otthoni vacsoránál mindenki elmesél mindent, fasza, mehetünk tovább.

Takiék érkeznek haza, Bőhm lesből támad, aláírást gyűjt, vízdíjat számol, lesz templom, sport, politika, vaúúúú. Lenke szerint nem annyira vaú, Taki is beszól, Bőhm meg magában mormog latinul: abszintos vízibusz, kókusztej, csődalkusz. Vagy valami hasonlót. Sümeghy ezt kihallgatja, vegzálni kezdi Bőhmöt, és előadja félelmét, kopogtatócédulát akart gyűjteni tőle valami függetlenpárti némber, de elhajtotta, ezért most majd elviszik? A szenátor úr szerint nem, bár ezt nagyon sajnálja. Snitt. Vilma és Chewbacca érkezik Jutkához, aki éppen nem lázas, de TERMÉSZETESEN belázasodik, amikor kiderül, hogy Hávelt megzsarolták: vagy igazgatóhelyettes lesz az ejtőernyős, vagy pápá. Ebben semmi meglepő nincsen, de legalább elment két perc adásidő.

Julcsi és kis barátai érkeznek Etushoz, Affektarita palijának adósságát próbálja Junior nagyanyjából kiverni, mert ő ilyen rendes gyerek, de Etusnak nincs pénze. Viszont megint megjegyezhetjük, hogy micsoda ember, jellem, nagyanya, fantasztikum a mi Etelkánk. Hát igen. Ugrunk Seniorra, aki titkosrendőrösdit játszik a Trabival, de hülyét csinál magából, mert csak annyit lát, ahogy az inkriminált medika csókot lehet a palija szájára. Mágenék estéje fagyos, a TV is elromlik, Senior pedig otthon robbantja az igazi atomhírt: lehet, hogy otthagyja GG-t. Junior is robbant: Affektapina haverját akarja elcsábítani. Végre lesz egy kis csajbalhé. GG persze nem adja fel egykönnyen az isiász ellenére sem. Mert nem olyan fából faragták. Jöjjenek hát a kuruzslók, meg a varázslók. Két hét múlva ezoterikus kiadással jelentkezem.

Címkék: szomszédok
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Penya666 2009.11.06. 08:48:27

Rambaldi!

Irtam egy mailt itt a blogon keresztul egy kerdessel! Plz a ha tudsz valaszolj ra valahol! Az lenne a kerdes hogy melyik reszben szevend azon a Taki hogy meghalt a Szedlak Kalman!

Berix 2009.11.06. 10:02:01

Már nagyon hiányzott a hv!

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.11.06. 10:07:09

@Penya666: Ugyanazt tudom csak tenni, mint te, ezért nem reagáltam. Vissza kell olvasni a hv-kat, klikk a szomszédok tagre, és hajrá. 73 részt nem tudok fejben tartani én sem. Azt hiszem, valamelyik 1989-es részben volt, és az év eleje felé. De mérget nem vennék rá.

Penya666 2009.11.06. 10:27:49

@Rambaldi:

Elnezest ha tusko voltam, csak neked megis jobban a fejedben vannak a reszek mint nekem. Az evet azt tudom, mert ugye meg kell csak keresni a szedlakot alakito szinesz halalat. Szerintem a blogban igy konkretan nem szerepelt mert keresgeltem mar.

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.11.06. 12:39:47

@Penya666: Nem voltál tuskó.

Egyébként 3x12, "Taki és Lenke gyerekfelvigyáznak, Taki olvas, és az újságból megtudja, hogy szegény Rezső kampó.".

Borcsika 2009.11.06. 12:45:33

Istenem!
El sem hiszem, és nagyon boldog vagyok, hogy újra velünk, köztünk, értünk.
süti beállítások módosítása