Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Harper-sziget 1x07 – Thrack, Splack, Sizzle

2009. november 05. 13:00 - foxglove (törölt)

Halottak száma: 9 fő. A vendégseregnek már nagyon mehetnékje van, a hajó indulását várják türelmetlenül. A Seriff viszont bekeményít, átkutatja az egész szállót. A házkutatás hallatán a Kövér Srácnak hirtelen égetni kezdi a zsebét a pénz (haha). Gyorsan vad pakolászásba kezd a szobájában, de mivel közben valaki már kopogtat is az ajtaján, pillanatnyi megoldásként kihajítja a pénzes hátizsákot az ablakon. Mint kiderül, feleslegesen, mert csak Beth akart vele beszélgetni. Hogy miért Malcolmra esett a választása, mikor például egyedülálló Sullyk is vannak a kínálatban, egy újabb megoldatlan rejtély. A Kövér Srác ennek ellenére lepattintja Bethet, mert előbb a pénz, aztán a nő.

Abby a szállóban a Halászfiúba botlik, aki, tanulva az előzőekből, már sejti, hogy Abby megint búcsú nélkül akar lelépni. Milyen igazságtalan az élet, állapítja meg szomorú, kisírt szemekkel a Halászfiú, akárhányszor szorosabbra fordulna a kapcsolatuk, hát nem feltűnik a színen egy ámokfutó sorozatgyilkos. Abby is szomorúan bólogat, így megy ez. Ez a nagy nosztalgiázás csak egy dologgal végződhet: flashbackkel.

7 évvel korábbanra ugrunk, és egyenesen Abby és a Pultoscsaj elmélyült beszélgetésébe csöppenünk, melynek témája természetesen a Halászfiú. Pontosabban a vele való kempingezés fogalmának tisztázása. Pultoscsaj szerint szexuális tartalom sincs kizárva. Azért ezt valahol lehetett sejteni. Abby határozottan hajlik a dologra, meg aztán a Pultoscsaj érve is verhetetlen: a Halászfiúnak gyilkos mosolya van. Hehe. A szóban forgó mosolyt rögtön meg is csodálhatjuk, a Halászfiú ugyanis a lányok háta mögött nagyokat vigyorogva végighallgatta a saját fényezését. Minden szép és jó, csak a Halászfiú kivasalt emofrizuráját tudnám feledni.

Abby anyja már annyira nincs elragadtatva a „kempingezés” ötletétől, szerinte a Halászfiú határozottan a rosszfiú kategóriába sorolandó. És ezt azért tudja, mert ő maga is találkozott ezzel a típussal, még a Seriff előtti időszakában. Hm. Ennek ellenére áldását adja az ügyre. Nem sokkal később a fiatalok már a közös jövőjüket tervezgetik az erdőben, de ekkor a móló a szemük előtt robban fel.

Abby és a Halászfiú egyből odasietnek, a Seriff már javában vezényli a mentést. Hogy-hogy nem a Vőlegényt is ott találjuk, éppen az összeégett Kétarcon (azaz az akkori seriffhelyettesen) próbál segíteni. Végre megtudjuk a rejtélyes sérülés eredetét, akkor ezt ki is lehet pipálni. A Seriff visszaküldi Abbyt a házba. Az anyja viszont sehol, az ajtót felfeszítették, összetört csésze a földön, nem jó jel. A Seriff telefonon azt az utasítást adja, hogy zárjon be ajtót-ablakot, és ki_ne_mozduljon. Ahogy leteszi a kagylót, az anyja sikolyát hallja meg odakintről, gondolkodás nélkül a hang után rohan, na ennyit a „maradj a házban" részről.

Az anyja helyett azonban egy másik, még életben levő áldozatot talál. És a Gyilkost. A bokrok mögé rejtőzve végignézi, ahogy a fekete ruhás, kesztyűs férfi végez az áldozatával. (Az arcát persze nem látjuk - de a lábai jók.) Abby rémülten felsikolt, amivel persze felhívja magára a figyelmet. A férfi közelíteni kezd hozzá, amikor hirtelen a Halászfiú fékez le mellette az autójával. Ráüvölt a Gyilkosra, aztán elhajt. Hát ez meg mi a fene volt?!

Abby mindenesetre kihasználja a helyzetet és elmenekül. Az akasztottak fájánál találja magát, amin már Abby anyja is az áldozatok között himbálózik. A semmiből a Seriff tűnik elő, és ő is döbbenten figyeli a felesége holttestét. A történet folytatását innen már ismerjük: Abby Los Angelesbe költözik, és pofára ejti a Halászfiút.

Újra a jelenben vagyunk, a Seriff éppen az Öcsi szobáját kutatja át. Ami tele van terhelő bizonyítékokkal. Először is ott van a petárda, aztán a mentális problémákra felírt gyógyszerek sem vetnek túl jó fényt rá. És végül a legjobb: a holmija közöl előkerül Marty bácsi mobilja is. Konklúzió: új gyilkosjelöltet avatunk. Mivel emiatt a Menyasszony nem hajlandó szóba állni a jövendőbelijével, a Vőlegény inkább a Seriffel tart az Öcsi utáni hajtóvadászatra. A témát közben a préda hányatott ifjúkori évei szolgáltatják. Vőlegény elmeséli, hogy az öccse szerint ő az oka mindennek, ő a hibás a szüleik haláláért (erről persze nem tudunk meg semmi konkrétumot), és soha nem fogja neki megbocsátani, hogy megmentette az életét, amikor ő éppen öngyilkos akart lenni a barátnőjével. Főleg, mivel utóbbinak azért összejött. Öcsi egyébként hamar megkerül, mert ahelyett, hogy rejtőzködne valahol, az erdőben bóklászik ő is, csak lazán. A Vőlegény személyesen birkózza le. Ügy lezárva, a tettes mehet a börtönbe, és bármilyen hihetetlen, de egy kutya sem pusztult el. Nagyon elpuhányultak itt a dolgok.

Ezalatt a szállóban a Kövér Srác tovább szerencsétlenkedik a pénzzel. A jó hír számára az, hogy a kertben érintetlenül megtalálja a táskát. Sőt még a gyanús külsejű kertész sem kaszabolja szét a sövénynyírójával. A rossz hír, hogy Sully és a Fekete Srác Muffin keresése közben megtalálják nála a pénzt. Így kénytelen bevallani nekik mindent, kezdve a Szemüveges Srác furcsa halálával egészen addig, hogyan földelte el az erdőben és hogyan próbálta kisajátítani mind a 250.000 dollárt. Amihez ugye most már nem csak Marty bácsi és Hunterjennings, hanem a Szemüveges Srác vére is tapad. A fiúk kiakadnak, sőt, a Fekete Srác azzal fenyegetőzik, hogy erről a Seriffnek is beszámol. A Kövér Srác elhatározásra jut: ennyit nem ér meg az egész, meg kell szabadulnia a bizonyítéktól. Méghozzá úgy, hogy az alagsori szemétégetőben elégeti mindet. Miközben érzelmes búcsút vesz a bankjegyektől, valaki hátrarántja, és a hangokból ítélve…darabokra vágja. Ezek után már igazán számít, hogy felkapaszkodás közben szénné égeti a kezét. Minden testrésze a tűzbe kerül amúgy is.

A Menyasszony közelébe egyedül Abby merészkedik, egyrészt mert ahogy megszokhattuk, Abby ott segít, ahol tud. Másrészt meg ki érthetné meg most nála jobban. Rögtön elő is hozakodik egy ötlettel: azt javasolja a Menyasszonynak, hogy beszéljen az apjával. Mármint a holttesttel. A Menyasszony a kezdeti elborzadás után beleegyezik, és a hullaházban hamarosan túl is esik a dolgon.

Ennek sok értelme nem volt, hacsak az nem, hogy mindez arra inspirálta Abbyt, hogy keresse fel újra a szülői házát. Kétarc már várja a bejárat előtt, és elég érdekes dolgokat mesél. Például azt, hogy Öcsi ártatlan, viszont a Seriff hazudik. Méghozzá sok mindenről. Meg kéne kérdezni tőle, hogy mi volt Wakefield valódi oka, amiért a szigetre jött. Kétarc szerint az, hogy bosszút álljon azért, amit a Seriff követett el ellene.

Abby rögtön magyarázatot is követel az apjától. Az igazság az, vallja be a Seriff, hogy Wakefield és anyád régen együtt jártak. Abby már a gondolattól is behány; ez csak fokozódik, mikor eszébe jut, hogy mit vágott a seriff annak idején a fejéhez: az anyja csak azt kapta, amit megérdemelt. Amikor Wakefield először jött a szigetre Abby anyjáért, folytatódik tovább a történet, a Seriff ráküldte az embereit (Kétarccal az élen), hogy megleckéztessék. A dolog visszafelé sült el, és Wakefield leckéztette meg őket. A Seriff kapott az alkalmon, és lecsukatta Wakefieldet bántalmazásért. Szóval igen, van közös múltjuk, amit egyes körökben akár indítéknak is lehetne nevezni.

A Menyasszony közben úgy dönt, hogy lefújja az esküvőt, ennyi volt, örökre. Abby megint beveti magát, és egy érzelgős beszédbe kezd az Igaz Szerelemről. Még saját magát is sikerül meggyőznie, és a következő pillanatban máris a Halászfiú karjaiba omlik, a kötelező melankolikus dallamok kíséretében. Szerintem valakit a PMS napjaiban engedhettek forgatókönyvet írni, két tábla csoki között; erre az egész dráma-hiszti-sírás-érzelmi kitörés vonulatra más magyarázat nem lehet. A zárásban a Pszichokislányt egy levélben találkára hívja az „apja”. (Mármint a magát Richardnak kiadó Gyilkos, ugye? És véletlenül sem John „én vagyok az igazi apád, Madison” Wakefield?) Mindenesetre most szoríthatunk, hogy túlélje, mármint a Gyilkos.

Címkék: harper sziget
19 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gyurmalány 2009.11.05. 13:14:48

na egészen új elméleteim lettek a végkifejletről :)

az csak nekem röhejes, hogy egy sorozatgyilkos után a helyi rendőrbácsi nyomoz, és a falusi háziorvos a halottkém?

Ugyandehogy (törölt) 2009.11.05. 13:41:02

A seriff arcát akkor nevezhetném döbbentnek, ha indulna a steven seagal versenyen. Konkrétan semmi meglepődés, ijedelem, döbbenet, iszonyat, stb. nem látszott rajta.

Tudja valaki, miért nézem a filmet?

edike80 2009.11.05. 14:01:53

Babette, a seriff szerintem profi pókeres szabadidejében :)
Gyurmalány mi az elméleted?

sawyer85 2009.11.05. 14:40:26

Visszagondolva eddig egyetlen halottat sem sajnáltam de Malcom különösen megérdemelte már már vártam is hogy mikor nyiffantják ki. A gyilkos vs Maddison meccsre kiváncsi vagyok, még az is lehet hogy magának irta a kiscsaj alibit szolgáltatva :)

Aragorn831109 2009.11.05. 18:17:37

@sawyer85: Eddig még nekem sem volt olyan akit sajnáljak. Nem mintha nagyon ellenszenvesek lennének, csak megismerni se volt őket időnk. Talán az elején Marty bácsi. Őt jó fejnek találtam, de rögtön a rész végén ki is nyírták...

Aragorn831109 2009.11.05. 18:19:53

Én tudom, már ha érdekel valakit... :)

Aragorn831109 2009.11.05. 18:27:54

bocs a sok posztolásért szóval:

"csak Beth akart vele beszélgetni. Hogy miért Malcolmra esett a választása, mikor például egyedülálló Sullyk is vannak a kínálatban, egy újabb megoldatlan rejtély."

Ezt tudom. :)

edike80 2009.11.05. 18:32:29

Engem érdekelne :)

Aragorn831109 2009.11.05. 21:26:19

Szóval nem olyan nagy dolog, és ne gondoljatok túl nagy dologra sem. Adva vagyon a sorozat 2. része, amikor a résztvevőknek egy játékos túra kíséretében kellett felfedezniük a szigetet (tengeri múzeum, cannery, templom stb).
Emlékeztek még rá?

Nos két csapatról tudjuk merre jártak és mit csináltak:

kék: Richard, Lucy, Cal, Abby
sárga: Booth, Chloe, Danny, Sully

azonban volt egy piros csapat is…

piros: Madison, Shea, Beth, Malcolm

itt van róluk 3 kép, ha valaki nem emlékezne rá:
images.netbag.hu/20090616/00153692839.jpg
images.netbag.hu/20090616/00154228714.jpg
images.netbag.hu/20090616/00154775930.jpg

Nos ezen, a sorozatból kivágott, jelent során kerültek egymáshoz közel a fiatalok. Egy korábbi promóban még egy villanás erejéig el is lehet csípni egy olyan jelentet, hogy Malcolm elvileg abba, vagy ahhoz hasonló gödörbe esik, amelyben Lucy is a halálát lelte. Beth megtalálja a lány mobilját és bedobja a gödörben tartozókodó kövér srácnak...

Aragorn831109 2009.11.05. 23:24:54

a lényeg kimaradt... :D Ez alatt a játék alatt elég jól megismerték egymást és egy hullámhosszra kerültek.

terasz9 · http://www.teremibalazs.hu 2009.11.06. 09:24:50

Nem igazán értem, miért vágták ki ezt a jelenetet, sok mindent érthetővé tenne... de nem lehet, hogy csak egy későbbi részben jön majd elő, mondjuk Beth visszaemlékezéseként?

Mondjuk összességében tényleg egyszerű ez a sorozat, mint a faék, és általában minden rész 5. percében kiderül, hogy aznap kitől búcsúzunk. A forgatókönyvírók egyetlen receptje, hogy a potenciális áldozatot 42 perc alatt megutáltatják a nézővel, aztán az utolsó három percben kinyírják. Így volt ez eddig mindenkivel- talán Marty bácsit leszámítva, bár kétségkívül ő sem volt egy szent a nézők szemében.

Mivel most már a menyasszony is kezd átmenni utálatosba és az esküvő is elmaradni látszik, nem lennék meglepne, ha felpörgetendő a sorozatot ő lenne a következő áldozat.

Tudom, nem szép dolog a sorozat felénél a gyilkosra tippelni, de szintén az egysíkú vonalvezetés mondatja velem, hogy most már nagyon meg kell keverni a szálakat ahhoz, hogy ne a második rész óta übergyanús serif-halászfiú páros legyen a megoldás, némi megzsarolt vőlegényes hozzásegítéssel.

Aragorn831109 2009.11.06. 09:51:25

@terasz9: sok dolgot kivágtak, még többet megvágtak. Pl a gyilkosságokat, hogy egyáltalán a képernyőre kerülhessenek. A vágatlan verzóban pl lehet látni Malcolm levágott fejét a szemétégetőben, ahogy nyaldossák a lángok. :)

gkat 2009.11.08. 20:04:35

@Aragorn831109:
Hmm, nem tudtam kivárni és nem tudom ilyen későn megvárni, ezért egy maratonban megnéztem.Az egészet. De ez a tűz által nyaldosott fej nem rémlik.Eddig azt hittem, csak itthon "vágták" meg.

Aragorn831109 2009.11.09. 01:27:01

Nem jól értetted akkor. :) A készítők nyilatkoztak róla, hogy ezt tervezték adásba, de a tv csatorna nem engedte és ezért egy lightosabb verzió ment le.

Talán a DVD változaton már ez a vágatlan verzió van rajta.

Aragorn831109 2009.11.09. 01:27:52

természetesen mindezt nem a TV2-re, hanem a CBS-re értem.

vorti 2009.11.11. 23:35:58

Így teljesüljön minden vágyam. :D Nagyon bosszantott eza Malcolm.
Ma nem tudok kire tippelni, legyen meglepi. :D
süti beállítások módosítása