Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos elmék 3x09 - Penelope /1

2009. október 27. 09:00 - hex.kelly

Előző részből emlékeztetőt látunk: Garcia elmondja Morgannek, hogy egy vadidegen randira hívta, Morgan szerint bízzon a megérzéseiben,aztán az idegen vacsorára invitálja a lányt, majd hazaérve a bejárat előtt lelövi.

Mentősök érkeznek a lépcsőhöz, egy idősebb szőke nő mondja, hogy hallotta a lövést, és kinézett, de nem látta a tettest. A mentősök tüsténkedés közben szólongatják a lelőtt Garciát.

Érkezik a hordágy és a gallér, Garcia a hordágyon, mikor az újbóli kérdésre végre meg tudja mondani a nevét: Penelope Garcia. Hordágyat eltolják, megy az összes mentős, és látjuk a lépcsőn a vért, a sok piros vért, Garcia barátnőnk vérét. Ahogy beteszik a mentőbe, azt mondogatják neki, hogy maradjon velünk. Igen, Garcia, maradj velünk.

Az irodában JJ egy dossziét nyit ki, mikor Hotch érkezik, nincs vicces kedvében, komoly arccal csak annyit mond: JJ...

A mentőben eközben a szaturáció 82, meg más bajok is vannak, de hát mellkasi lövésnél semmi sem szokott jól menni. A kórházba érve a mentősök átadják Garciát az ügyeleteseknek, irány a műtő, gyorsan-gyorsan. JJ ül a kórházi folyosón, egyik oldalán Hotch jár fel-alá, másik oldalról Reid érkezik, JJ mondja neki, hogy Garcia még a műtőben van, Reid meg azt, hogy ez kész őrület. A műtőben Garcia nagyon vérzik, és nem látják honnan, szívást, szívást. Odakint befut Rossi és Emily is, előbbi kérdi, mit lehet tudni, Hotch azt mondja, a rendőrség szerint egy elfajult rablás történt. Emily kérdi, hol van Morgan, JJ nem tudta elérni mobilon. Reid félrevonul, majd ő hívogatja. Rossi kérdi, mit nem mondott még el Hotch, ő meg kiböki csöndesen, hogy beszélt az egyik mentőssel, elég rossz a helyzet. És tényleg, a műtőben az egyik orvos ki akarja ütni 360-nal, de a másik még meg akarja találni előbb a vérzés helyét. Reid csak Morgan hangpostáját érte el, Emily mérgesen azt kérdi: Hol a pokolban van? Hotch is csúnyán néz, Morgan meg világfájdalommal, a templomban, ahol hagytuk. Rohadék Colby meg egy hídon áll, és ledobja róla a fegyvert.

A műtőben ömlik a vér, már újabb 750 ml-t vesztett Garcia, az orvosok még mindig nem értik, hogyan és honnan. A folyosón JJ ül, sír, Emily mellette, megfogja a kezét, van ebben a mozdulatban valami magától értetődő természetesség.

Reid velük szemben gubbaszt, látszólag sokkolta az emberi halandósággal való szembesülés, ír még ebből egy disszertációt, lefogadom. Rossi ácsorog, kezében a hárommedálos láncocskát szorongatja.

A műtőben tovább keresik a vérzés helyét, egyszer csak minden sípol, Garcia szíve megállt, töltés - bumm - sípolás ismétlődik, miközben fényes fátyolon át látunk egy balerinának öltözött ugri-bugri szöszi kislányt az anyukájával, aztán egy szőke bakfist egy koporsó mellett, majd egy fiatal szőke nőt egy kocsiban, utána az életvidám Garciát az FBI-ban a gépei előtt, végül a mosolygó Rohadékot, ahogy pisztolyt emel és lő. Főcím.

Műtős sípolás közepette újra fátyol mögött látjuk Garcia gyerekkorát, ahogy a szülei Friscoban bicajozni tanítják. Közben pedig Garciát halljuk: William Shakespeare írta: Szeress mindenkit. Bízz meg néhányban. Ne árts senkinek. – Love all. Trust a few. Do wrong to none.

Újabb töltés-bumm után végre újraindul Garcia szíve, visszatért, lehet tovább operálni. Morgan fut be, JJ felpattan, és mondja neki, hogy Garcia pár órája a műtőben van. Morgan szabadkozik, hogy azért volt kikapcsolva a mobilja, mert templomban volt. Rossi tárolja az információt, Reid vigasztalni próbálja, hogy úgysem tudott volna itt semmit se tenni. Morgan kérdi, mit mond a rendőrség. Hotch beszélt a nyomozás vezetőjével, aki szerint nincs sok infó a helyszínen.

A műtőből érkezik az egyik orvos, és azt mondja, hogy a lövedék a mellkasba hatolt, de irányt váltott, és a hasba került. Garcia rengeteg vért vesztett, és újra is kellett éleszteni, de sikerült visszahozni és összevarrni. Egy centiméteren múlt az élete, de néhány nap múlva a saját lábán hagyhatja el a kórházat, ez egy kisebbfajta csoda. Reggel már lehet vele beszélni is. Mindenki megkönnyebbül, egyszerre fújják ki az eddig visszatartott lélegzetüket, megköszönik az infót, doki jobbra el. Hotch azt mondja, hogy David és ő elmennek a helyszínre, a többiek maradjanak itt amíg Garcia magához tér. "Nem érdekel a protokoll, nem érdekel, hogy hivatalosan dolgozunk-e ezen, vagy sem, addig nem nyúlunk egyetlen ügyhöz sem, míg meg nem találjuk azt, aki ezt tette."

Garcia fekszik, újraálmodja a tegnapi randi végét, ahogy Rohadék utána szól, és lelövi, a fegyver durranására kinyílik a szeme.

Skatulyából kihúzott Hotch és pulóveres-farmeros Rossi Garcia háza előtt nézelődik. A nyomozó elmondja nekik, hogy szerintük a tettes látta az ajtón belépni Garciát, utána ment és belökte az ajtót, elvette a táskáját, és kirohant, Garcia utána, erre tettes rálőtt. Kb. 4 és fél méterről, a táska tartalmának felét meg elhagyta menekülés közben, ebből gondolják, hogy rablás volt. Nincs töltényhüvely. Hotch lemegy a lépcsőn, nézi, kb. honnan lőtt a tettes.

De ez nem stimmel, ez egy zárt udvar, egy rablónak ide kockázatos bejönni, ráadásul miért állna meg menekülés közben, hogy lelőjön valakit? Hotchnak csörög a telefonja, Garcia felébredt.

Ágy mellé érkezik a csikócsapat. JJ puszit ad, Garcia nyög, hogy nincs sírás, mert akkor ő is sír, és attól biztos szétnyílik a sebe. Morgan kérdi, hogy érzi magát. Hát, zavartan, hülyén és fájdalmasan. JJ kérdi, készen áll-e néhány kérdésre. Garcia azt mondja, hogy nem gondolta, hogy ez fog történni, mert annyira normális pasinak tűnt. Reid meglepve kérdi, hogy ismeri a tettest? De Garcia nem felel, ehelyett Morgannek mondja, hogy neki volt igaza, hinnie kellett volna neki. Morgan visszakérdez, hogy miről beszél, mire a lány azt mondja, hogy akiről már beszélt, akit a kávézóban ismert meg. Reid kérdi, hogy tudja-e, miért tette a pasi, fenyegette, vagy akart tőle valamit? De Garcia csak azt hitte, hogy kedveli őt. Nagy fájdalmai vannak, ezért JJ azt mondja, hogy majd később folytatják, most pihenjen. Emily még kéri, hogy mondjon egy nevet. James Colby Baylor. Elindulnak kifelé, Garcia JJ-t marasztalja egy kicsit még. Emily jobbra megy, telefonálni, Derek totál kivan, egy irdatlan nagyot rácsap a sürgősségi táblára. Reid próbálja meggyőzni, hogy most nyugodtnak kéne maradni, de Morgan csak ráordít, hogy ne mondja meg, mit csináljon. Reid kérdi, mire emlékszik a pasiról abból, amit Garcia mesélt, de Derek semmire nem emlékszik (férfiből van).

Emily jön, most beszélt Hotch-csal, nincs szemtanú, és szerintük revolvert használt a tettes, és rablásnak állította be a dolgot. Morgan nem érti, ki a véres gépzsír használ manapság revolvert. Reid szerint az, aki nem akar töltényhüvelyeket szétrepíteni a helyszínen. És ha a tettes ehhez elég okos volt, akkor az is tuti, hogy nem az igazi nevét mondta meg Garciának. JJ kijön Garciától, és azt mondja, a lány megígértette vele, hogy nem kezelik áldozatként. Hotch és Rossi a kocsijukhoz tartva gyorsan átfutják a viktimológiát, miért épp Garcia? Rossi szerint csak rá kell nézni: a különcségét pajzsként használja, de a különcség felkelti a figyelmet, talán már egy ideje figyelte őt a tettes. Egy szadista talán, aki a bizalmába férkőzik, aztán megöli? Rossi szerint simán lehet, hisz Kemper, Bundy és Robert Anderson is ilyesmiket csinált. De azért az nehezen hihető, hogy egy szadista tök véletlenül egy FBI-alkalmazottat szemelt volna ki magának. Morgan és Reid a folyosóról nézi Garciát. Morgan elmondja, hogy tegnap este hívta Garciát, hogy menjenek el valahová (jelzem, randi-jelentésű kifejezést használt!), de Garcia mérges volt rá, és lekoptatta, így kötött ki a templomban. 20 év után először. Ez vajon mit jelenthet? Hiszen ha vele ment volna Garcia, akkor nem lövi le valami állat. Másrészről viszont mi az esélye annak, hogy 20 év után először imádkozik, és Garcia a műtőben köt ki?

Kijön egy nővér, Garcia a fiúkat kéreti, bemennek. Derek megfogja a kezét, és kérdi, hogy érzi magát. A lány azt mondja, hogy jól és rosszul, mert a morfium hatása kezd múlni. És Reidnek mondja (mert őt nyilván érdekli), hogy amikor a mentőben volt, a fejében a Heroes című számot hallotta, könnyűnek érezte magát, és minden olyan világos volt, és arra gondolt, hogy akkor most tényleg David Bowie az Isten? A fiúk nevetnek egy aprót. (Anyám, mennyi szeretet van a szemükben!) Reid azt mondja, hívtak egy fantomkép-rajzolót. Derek meg azt, hogy nem baj, ha még kábának érzi magát, minden, amit elmond, segít. Hát, azt mondta a pasi, hogy ügyvéd, és tud egy jó helyet félórányira. Fehér négyajtós, amerikai kocsija volt, újszagú. Reid megkérdi, talán bérelt autó? Garcia láthatóan idiótának érzi magát, azt mondja, nem tudja, lehet, ő nem lesi mindenhol a veszélyt, mint ők. Jó szaga volt a pasinak is, és kicsit talán feszült volt, de a lány azt hitte, hogy azért, mert talán meg akarja csókolni. Derek letörli Garcia könnyeit, és azt kérdi, elég erősnek érzi-e magát a folytatáshoz. Garcia bólint, és felidézi a lövést, majd elmondja, hogy hallotta a férfi lépteit, ahogy közeledett, majd fölé hajolt, megnézte, ezért a lány visszatartotta a lélegzetét, hogy azt higgye, meghalt.

Napsütötte udvaron guggol a Rohadék a lépcsőn, nézi a felsikált vérfoltot, és kérdi a szomszédnőt, mi történt itt. A nő készségesen elmondja, hogy súlyosan megsebesítették itt az egyik lakót, de szerencsére túlélte. A pasi meglepődik, de csak annyit mond, a közbiztonság egyre rosszabb.

A BAU-ban Rossi bókol Hotchnak, milyen szarul néz ki. Hotch úgy is érzi magát, mert négy napja semmi nyom. JJ-hez és Prentisshez mennek, a fantomkép kb. 3 millió pasira illik, a rendőrök hiába vitték el a kávézóba meg az étterembe. A mobil, amiről Garciát hívta, eldobható volt, és az autókölcsönzőknél sincs semmi találat. Ez a pasas felszívódott. Méghozzá egy fegyverboltba, ahol egy újabb revolvert szerez be. Az eladó szerint a félautomata divatosabb meg gazdaságosabb is, mert több töltény fér a tárba, de a Rohadék azt mondja, jó célzással kevés töltény is elég.

A kórházban Reid és Derek kérik Garciát, hogy idézze fel a pasas viselkedését. Hát, elég domináns volt, például a bor kiválasztásánál. (És most remek képi megoldással) Garcia és a két fiú gondolatban visszaül az éttermi asztalhoz, úgy beszélgetnek tovább. Hamis Rolex volt a kezén, és az FBI-os munkájáról faggatta. Önmagáról annyit mondott, hogy menő sulikba jár,t aztán a városi ügyészségen gyilkossági ügyekben képviselte a vádat, de megcsömörlött az elvesztett gyilkossági perek miatt, ezért inkább magánpraxist indított. Reid immár a BAU-ban mondja a többieknek, hogy a városi ügyészek nem tárgyalnak gyilkossági ügyeket, ezt minden jogászként dolgozó ember tudná, ez a pasas tud egyet s mást az igazságszolgáltatásról, de nem eleget. Talán kimaradt az egyetemről, vagy ilyesmi. Ettől lehet haragos. Egyértelműen nárcisztikus, a ruhája, az órája, az álszerénység, ahogy New Havent és Cambridg-et emlegeti a Yale és a Harvard helyett. Kocka srác érkezik, neve Kevin Lynch, Hotch és Rossi kíséri Garcia szobájába, amiért egészen odavan, majd bekapcsolás után a gépért is.

James Colby Baylor nevét nem találja sehol, akkor nézze meg a jogi cégektől elküldöttek vagy a jogi szakvizsgán elhasaltak között öt évre visszamenőleg, főleg a JCB monogramúakat, mert monogramos ing volt a Rohadékon, az nem egy olcsó dolog. Porzik a billentyűzet a srác ujjai alatt, WOW, ez a csaj egy istennő, mondja, és ehhez nem is kell látnia, hiszen itt a gépe, az mindent elárul róla. Aztán a képernyőn egyszer csak felugrik egy piros ablak, ami jelszót kér.

Hotch és Rossi robog a folyosón, az irodánál szétválnak, és miközben Hotch beszáll a liftbe, az irodából érkező JJ kérdi Rossit, mi van. Rossi erre azt mondja: Hotch most azt kívánja, bárcsak valaki más lenne ennek a csapatnak a vezetője.

A kórházban Derek tartja a tükröt a száját rúzsozó Garciának, idilli kép. Síkideg Hotch érkezik, a helyzet az, hogy kódolt fájl van Garcia gépén, belekeveredett valamibe? Garcia azt mondja, nem. Akkor van-e benne olyasmi, ami összefügghet azzal, hogy most rálőttek? Garcia nem hiszi. Hotch kéri a jelszót. Morgan azt kérdi, tényleg szükség van-e erre. Garcia kiböki, hogy Gilman street. Hotch megköszöni, Reid pedig azt kérdi, hogy ugye a cég nem gondolja, hogy Garcia biztonsági kockázatot jelentene? Hotch nem tudja, de a belső ellenőrzés elvette az ügyet a csapattól, és a helyzet tisztázásáig Garcia fel van függesztve.

Folyt. köv.

Címkék: gyilkos elmék
14 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cicus Maximus · http://cicmax.blogspot.com 2009.10.27. 12:19:40

Én nem vagyok egy nagy criminal minds rajongó, max. ha belebotlom a tévében, de esküszöm, ezt megnézem, mert kedvet csináltál, és nem bírom ki holnapig. Nagyon jó hogyvolt, köszi!

hex.kelly 2009.10.27. 12:38:02

@Cicus Maximus: Juj, hát ez aztán bók a javából, köszönöm szépen, nagyon szívesen csináltam.
Ez az epizód a múlt héten volt adásban (mert minden hétköznap leadnak egyet), de itt megnézheted: www.free-tv-video-online.info/player/megavideo.php?id=X2666RD6

Brüsszeli csipke 2009.10.27. 14:51:31

Őszintén hálás vagyok, hogy két részt is szentelesz Penelopénak, de nem lehetne már ma estére feltenni a második felét? Légyszi

hex.kelly 2009.10.27. 15:07:53

@Brüsszeli csipke: Nos, én már tegnap este feltettem. De csak holnap 11-kor élesedik a blogon :-)
A helyzet az, hogy a kedd-pénteki megjelenés van lezsírozva, az AXN napi vetítései miatt. Az, hogy a tartalmasság miatt a Lucky és a Penelope is két-két hogyvoltban készült el, az Sixx főnök különleges engedélyével történt, melyet köszönünk szépen. Bajban is lettem volna, mert a Lucky 28-dik percénél már 3 oldalnyi szöveg volt, szóval mindkét epizód éppen kétszer akkora lett, mint a többi általában. Így is sokat kínlódok, mert húzni kellene még többet sokszor, de rendszerint nincs miből. A kollégáim kerek perec megmondták: ők ennyit nem olvasnak el - igaz, még egy epizódra sem tudtam rábeszélni őket.
Szóval örüljünk, hogy mehetett kettőbe.

Ki kell bírni, holnap de. 11 órakor megjelenik a folytatás. Cserébe és kárpótlásként elárulom, hogy az egyik kép majd egy kis Lakberendezési Montázs lesz, á la Pénelopé García :-)

hex.kelly 2009.10.27. 15:08:52

@Brüsszeli csipke: Ja, és rendkívül bájos a neved, gratulálok :-)))

Brüsszeli csipke 2009.10.27. 21:08:24

@hex.kelly: Azért megpróbáltam, mahd csak kihúzom valahogy :)Olyan jó olvasás közben "újrapörgetni" az aktuális részt.
Köszönöm a dícséretet. Mint mindennek, ennek is meg van a maga története :)

Sikamlós Jim DiGriz 2009.10.28. 08:38:31

Csak véletlenül kezdtem olvasgatni, de asszem, ideje megnéznem a sorozatot. Köszi a hogyvoltokat!

hex.kelly 2009.10.28. 08:41:54

@Jim DiGriz: Nagyon szívesen! Kezdem érteni, mit éreztek anno a hittérítők :-D

piszy 2009.10.28. 09:21:18

Megőrülök, annyira várom már a 11 órát, mert ez a hogyvolt olyan jól sikerült (nagyon csípem a kis beszólásaidat, nyugodtan lehetne több is)!

makepeace 2009.10.28. 17:10:28

Köszönöm a hv-t!!!Nagyszerű lett!!!
Megyek folytatom:)

hex.kelly 2009.10.28. 18:04:09

@Brüsszeli csipke: Ha nem titok, elmondhatod. Vagy csak kicsit rébuszosan. Kíváncsi lennék, Dr. Reid milyen előzetes profilt állítana fel a Brüsszeli csipke mint nicknév alapján :-)))))))

Brüsszeli csipke 2009.10.28. 21:35:05

@hex.kelly: Röviden összefoglalva: a blog.hu bevezette a regisztrációt, és a már kinézett (és addig használt) nevemet már lefoglalták. Egy kedves barát segített ki a kátyúból, hogy némiképp megtoldotta az eredeti nevet, így lett ez :)
Amúgy köszönöm a 2. részt is. Azért tegnap még este még végignéztem az egészepizódot

Brüsszeli csipke 2009.10.28. 21:36:51

Fogalmam sincs, hogy egy profilozó csak ebből mit tudna kihozni :)
süti beállítások módosítása