Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 7x12 – Evolúció 2. rész

2009. október 25. 11:00 - Llew

Hammond tábornok tudatja Jackkel, hogy Danielt és Dr. Leet hondurasi lázadók rabolták el váltságdíjért cserébe. A kormány viszont ilyen esetekben nem tárgyal, így hivatalosan nem tesznek semmit. Nem hivatalosan azért a CIA információkat gyűjt, az elnök pedig gondolkodik, hogy mi legyen. Jack addig mehet zselét enni. Danielt eközben házigazdái alávetik az éhes-szomjas ember előtt eszem-iszom című kínzásnak. Ami végül is beválik, de sajnálatosan nem hisznek neki, pedig az igazat – régész és ősi műtárgyakat keres – mondja. És mivel emberrablóinknál a hülyeség kitartással párosult, a dzsungel mélyén előállított áramot arra pazarolják, hogy megkínozzák foglyukat, ahelyett, hogy – a javaslata szerint, bár számítógép nélkül nehéz lenne – az interneten rákeresnének a munkásságára.

Jack megy Hondurasba, mert a Burke nevű CIA-s, aki az emberrabláson dolgozik, és akivel úgy tűnik, régebbről ismerik egymást, azt kérte ő is vegyen részt az akcióban. Indulás előtt még elköszön Samtől, de az ölelés, csók, Vigyázz magadra! helyett, megmaradnak a katonás keretek közé inkább passzoló Sok szerencsét!, plusz hosszú összenézés mellett. Danielt alaposan feltöltötték, ideje, hogy Dr. Lee is áram alá kerüljön. A két öreg, Selmak és Bra’tac eközben összedobnak egy kissé lyukas, de használható tervet, hogy felderítsék a szuperkatona támaszpontját, Anubisz tartarusi bázisát.

Hajóval nem lehet csak úgy sunnyogva odaröppenni a bolygóhoz egy erős érzékelő rendszer miatt, a csillagkaput pedig erőtér védi. Ezért Selmak magára ölti a szuperhacukát, amiben amúgy borg módra átlibben az erőtéren, lekapcsolja az érzékelő rendszert, a többiek meg landolnak a felderítő hajóval. A belső érzékelő kijátszó izotóp segítségével titokban felderítenek, ha lesz mit – mindig van –, akkor megsemmisítenek, majd az akció végén Bra’tac értük jön a hajóval és irány haza. Jack idő közben megérkezett Hondurasba és a csehóban, ahonnan Danielék is indultak, találkozik Burke-kel. Akit nem kedvel, és viszont.

Ennek oka, hogy egy régi közös akció során valami rosszul sült el. Volt a dologban bajtárs, meg baráti tűz, így hadbíróság lett a vége, ahol Jack nem állt ki Burke mellett. Az asszony elhagyta, a CIA-nál kötött ki, és most borostásan, ronda hawai ingben, az egészségesnél némileg több iróniával szemléli az életet. Viccesnek találja, hogy miután régen az amerikaiak Nicaragua partjairól harcoltak Kubával, most a politikai változások következtében a hondurasi lázadók olyan Nicaraguában vásárolt, de eredetileg Kubából származó AK-47-ekkel lőhetnek rájuk, amiket anno az amerikaiak ellen használtak a Diszó-öbölbeli invázió során. Az pedig csak hab a tortán, hogy a történtek ellenére Jack az ő világában, az ő segítségére szorul. Mikor azonban O’Neill tisztázza, hogy ő lesz a főnök, Burke lelép.

Dr. Leet leszedik a birkózógépről és visszaviszik a sufniba. Mivel ő labor tudósként nem esett át olyan komoly kiképzésen, mint egy régész, az első edzés után el is mondott mindent az emberrablóknak. A főnök saját megelégedésére be is kapcsolja a kockát, mire az világítani kezd, az emberei meg bután nézni. A Parancsnokságon kezdetét veszi az akció. Siler humorizál egyet Jacobbal, majd a fejébe nyomja a sisakot, a tok'ra meg átmegy a Tartarusra. Ahol körbenézni sincs ideje, mert egy Thoth nevű goa’uld rögtön egy laborba vezeti, és diagnosztizálni kezdi. Szerencsére megjelenik Anubisz és ráállítja a beosztottat egy műhold vizsgálatára. Jacob pedig beengedi Carteréket.

CIA-s ember híján O’Neill egy helybéli vezető és egy GPS segítségével megtalálja Danielék nyomait a kocka lelőhelyén. Ahol felbukkan Burke is, mivel feltámadt a kötelesség érzete. Haza küldi a helyi srácot, majd átveszi a túravezetést: „Oké, a nevem Burke és én leszek a kalauzuk. Ma Közép-Amerika őshonos növényzetét tekintjük meg. Nézzenek a lábuk elé hölgyeim! Ez nem Minnesota.” A bekapcsolt kocka hatására a lázadó főnök egyre hülyébb, viszont feltámadt az érdeklődése a történelem iránt. Arról faggatja Danielt, ki volt Telchak, és mire használhatta az eszközt? Aztán meg simán lelövi az egyik emberét, mikor az javasolja, hogy kapcsolják ki a kockát, mert el van átkozva.

Jackék megtalálják Danielék vezetőjét, aki lőtt sebe ellenére napok óta nyugodtan heverészik egy fa tövében, és meglehetősen jó hangulatban van. Útba igazítja őket az emberrablók felé, mondván Danieléket meg kell menteni, mert sok pénzzel tartoznak neki. Carterék az épület átkutatása során felfedeznek egy szülőszobát és ezzel választ is kapnak arra a kérdésre, hogy hány szuperkatonája – saját elnevezése alapján kull harcosa – lehet Anubisznak. A teremben ugyanis találnak egy akváriumban úszkáló goa’uld királynőt, aki lárvák ezreit hozhatja világra. Mindezt Egeriához hasonlóan a genetikus emlékezet átadása nélkül, üresfejű rabszolgákkal ellátva a főgonoszt. Ez az információ pedig minden bizonnyal Jonas Quinn agyszondázásakor jutott Anubisz tudomására. A helyzetet orvosolandó otthagynak egy darabka C4-et.

Daniel a régész kiképzésen tanultakat kamatoztatva, a bakancsa és a nadrágszíja segítségével neki áll szétszedni a kunyhót, mivel nem akarja megvárni, amíg kiderül mi a kocka hosszú távú hatása. Ami egyébként abból áll, hogy zombit csinál a lelőtt emberrablóból. Burke kirándulás közben elmeséli Jacknek, hogy a régen volt akció során mi történt valójában. Egyik társuk elárulta őket, és kiadta a helyzetüket az ellenségnek. Amikor rájött, hogy lebukott, le akarta lőni Burke-öt, de ő gyorsabb volt. Szóval önvédelem volt, de azért nem mondta el, mert akkor a bajtárs özvegye nem kapott volna semmit a seregtől. Ezért inkább hősiesen elcseszte a saját életét.

A zombi a társaira kezd lövöldözni a táborban, Danielék pedig kihasználva a helyzetet megszöknek, de miután elintézik az élőhalottat, az emberrablók a nyomukba erednek, így hamarosan mind a dzsungelben szaladgálnak. Jack pont időben érkezik, hogy nem túl tisztességesen, de annál logikusabban hátba lője a három megmaradt emberrablót és megmentse Danielt, aki elterelte a figyelmet a sérült Dr. Leeről. Az ekkor betoppanó zombit Burke intézi el egy gránátvetővel, és meglehetősen szórakoztatónak találja, hogy Jackék ilyen Gonosz halottal (hivatalosan így egyes számban van magyarul, de én mindig többes számmal hallottam emlegetni a filmet) feldobott titkos őrültségbe keveredtek.

Jacobék egy erkélyről megtekintik, amint Anubisz szónoklatot intéz sok száz vagy ezer harcosához. Annyira belefeledkeznek a látványba, hogy Thoth rájuk talál, ezért kénytelenek lelőni, majd a szülőszoba felrobbantása után futni, mert megszólal a riadó. Mivel az őrök lövöldözés helyett futóversenyeznek velük, így sikeresen elérik a hajót, de az egyik kull harcos kívülről felkapaszkodik és a zsilipet kinyitva bejut a járműbe. Amíg Jacob magára vonja a figyelmét, Bra’tac kigyűrűzi a hajóról, szárnyak hiányában pedig nem sokra megy a sérthetetlen páncélzattal.

Teal’cet súrolta egy lövés, Cartert pedig laposan orrba verte a szuperkatona, de azért rendben vannak. Jackék elmennek a lázadók táborába a kockáért, amit Daniel és Dr. Lee remélhetően kikapcsol, és nem csak a világítást veszi le róla. O’Neill kibékül a régi bajtárssal, és megígéri, hogy szól az áthelyezése érdekében. Burke szeretne csinos nőkkel tarkított mérsékelt övi zónába kerülni. Bra’tacék valahol leparkolták a hajót, mert a kapun át térnek vissza a Földre, hogy közöljék Hammond tábornokkal a rossz hírt a sok-sok szuperkatonáról. O’Neill megdicséri Cartert a jól végzett – hisz túlélték, ami szerinte pont elég – parancsnoklásért, majd egy-egy félmosoly és összenézés után elhívja ebédelni.

Címkék: csillagkapu
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

the black ball 2009.10.26. 11:23:20

Tényleg, észre sem vettem, hogy nem a hajóval mentek haza.

Amúgy a kocka nem volt maximális teljesítményen? Csak mert állítólag megöli az embert. Vagy nem telt el elég idő.

Llew 2009.10.26. 12:15:25

Biztos csak az olvasó lámpa funkciót kapcsolta be a rosszarc.

korxi 2009.10.27. 21:55:58

Ez egy jó rész volt. Nem sok ilyen van, ahol párhuzamosan fut egy bolygós meg egy földi szál. Ráadásul jó volt a helyszín. Azt nem hiszem hogy elmentek volna Hondurasba forgatni, de az biztos, hogy most nem a vancouveri erdőben voltak.

gibzin 2009.11.27. 15:49:58

Nekem pont olyan fílingem volt, hogy vancouveri erdőben vannak, csak még a kamerában is látszódó fákra felragasztottak volna pár dzsungel levelet. Amúgy a srác, akit megtaláltak élve több nappal azután, hogy lelőtték, szintén a gép miatt maradt életben?
Ja és lehetett volna kép a zombiról is :)

Llew 2009.11.27. 16:08:36

@marcell5: a srác csak jól bírja az ólmot ő messze volt a géptől, nem az miatt maradt meg. A zombi nem volt olyan érdekes, hogy egy képnyi helyet rá pazaroljak.
süti beállítások módosítása