Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Született feleségek 5x15 - Hadd menjen a munka!

2009. október 22. 09:02 - Tm

MJ egy hányós vírussal köszönti Susan első munkanapját. A dolgozó nő fölmarkolja a beteget és egy plüssmajom kíséretében apára testálja. Csakhogy apa épp randira készül egy csőtöréssel, melynek kapcsán plüssállat-adogató koreográfiával színesített vita bontakozik ki a nemi egyenjogúságról és a különböző szakmák értékéről. A szülők végül nem tudnak rendesen kiteljesedni ebben a kétségkívül érdekes témában, MJ ugyanis dönt: anya mehet dolgozni, ő és a majomt apunál maradnak. Este Susan MJ-t mégsem Mike-nál, hanem Katherine-nél tudja átvenni, apu ugyanis szintén elment dolgozik. Ez már eleve nem nagyon tetszik Susannek, az meg végképp kiborítja, hogy kedves gondoskodásával Katherine teljesen levette a lábáról MJ-t. Nem elég a pasim, a fiamat is akarod, te luvnya!? - fogalmazza meg az érzéseit Susie. Egyelőre persze csak magában. Mike-on azért számonkéri a dolgot. Kockásinges munkásemberünk nem egészen érti, hogy mért baj, ha a csaja vigyáz a fiára, de a Susan által belebegtetett láthatás-visszavonást nem akarja megkockáztatni, így rábólint exe feltételeire.

Ennek ellenére péntek este Susannek mégis megint Katherine-től kell begyűjtenie MJ-t. Ami nem nagy ügy sem az épp brownie-t készítő Katherine, sem a mellette kuktasapkában boldogan ügyködő MJ szerint. Susan viszont most már határozottan ki van akadva, és ezúttal az új nőnek is nyomatékosítja, hogy nem akarja az apa helyett a fia körül látni. MJ persze mit sem törődik a felnőttek hülyeségével, őt csak a Katherine szuperkonyhájában készülő mesés kaják izgatják, másnap tehát átszökik a szomszédba reggelizni. Susan majd megőrül, először az aggodalomtól, aztán meg attól, hogy a hisztérikusan előadott "úgyis tudom, hogy csak Mike-ot akarod magadhoz kötni a fián keresztül, de úgyse fog sikerülni, beeee" monológját alaposan agyoncsapja Katherine a hírrel: Mike és ő összeköltözik, úgyhogy MJ hamarosan nála reggelizhet akkor is, ha ezt az anyja nem akarja.

Bree és Orson lakásvizitre megy Andrew-ék új kérójába. Bree elégedetten szemléli fia jó ízlését, Orsont viszont egyik döbbenetből a másikba taszítják a metszett kristálytálak, a rekesznyi borkülönlegességek és társaik. Ráadásul egy ponton kiderül, hogy mindezt a flancot természetesen nem Alex orvosi fizetése, hanem Andrew - Alex szerint elképesztően, Bree szerint épphogycsak - megemelt bére tette lehetővé. Orson örülne a konkrét összegnek, hogy saját maga dönthesse el, hogy ki állt közelebb az igazsághoz, Bree azonban nem hajlandó válaszolni a kérdésre. Orsonban egy rettenetes sejtés fogalmazódik meg: Andrew többet keres nála. De vajon mennyivel? - teszi fel magának a még kínzóbb kérdést. Az epizód további részében mániákusan keresi a választ rá.

A bankkal kezdi, ahol készséggel válaszolnak neki - ha meg tudja mondani a számlához tartozó jelszót. ÖÖÖÖÖ - próbálkozik Orson. A gyerekkori háziállatának a neve - segít kicsit a telefonos ügyfélszolgálatos. Hát Borzas! Akkor Fido. Folti? Affrancba, hogy Zsömle se. A kudarc után Orson cselhez folyamodik. Jelentőségteljes koncorászással felkelti Bree érdeklődését egy állítólagos netes bohóság iránt, ami a gyerekkori lakhely és a háziállat alapján megmondja, hogy az ember milyen névvel törhetne be a pornószakmába. Orson pölö Villám McFaddenként. És te drágám? Némi kapacitálás után Bree végre kinyögi, hogy Koko Saugatuck. Oké, csapja a hóna alá a laptopját Orson. De nem jut el az ajtóig, Bree ugyanis teljesen belemerül az emlékeibe, és ellágyultan kiejti a Maszat Cedarhust, majd a Fifi Eaten nevet is. Basszus Bree - gondolja a férje, aztán addig erőszakoskodik, míg neje végre kiböki, hogy a három dög közül leginkább talán Maszatot mentené ki egy égő házból.

Maszatnak köszönhetően Orson végre megtudja mennyit keres Andrew. Miután feldolgozza az övéhez képest kétszer akkora összeget, királyul felpaprikázva magát számokéri a dolgot Breen. A cégvezetőasszonyt az egészből leginkább az aljas infószerző módszer érinti meg. LeSzégyelldMmagadOrsonHodge-ozza férjét, majd higgadtan elmagyarázza, hogy miért keres jogosan többet a fia, mint a férje (lássuk be, egy ételszállítócég szempontjából egy fogorvosdiploma valóban nem egy különösebben ütős érv). Orson tehetetlen, látszólag elfogadja a helyzetet, de valami nagyon mélyen azért láthatóan megpattan benne.

Solisék oldott hangulatú puccos vacsin vannak Carlos főnökével, Bradleyvel és a nejével. Maria elképesztően boldog, mert Carlos munkába állása óta megjavult a házasságuk, Gaby is elképesztően boldog, mert Carlos munkába állása óta egy - a várható gigantikus bónusznak köszönhető - új karkötő lebeg a szeme előtt. Sajnálatos módon Bradley a főétel és a desszert között bevallja, hogy a gazdasági helyzet miatt ugrik a bónusz. Gaby kiakad, másnap meg gyászos hangulatban elmegy elköszönni a kis drágaságtól az ékszerboltba. Irtózatos pechjére Idén-Nincs-Bónusz Bradley épp ez elé a bolt elé bírja megbeszélni a randiját egy dögös szőkével.

A friss pletykával hazarohanó Gabyt otthon Carlos és két egymással szorosan összefüggő meglepetés várja: az egyik maga Bradley, a másik, hogy mostmár Csak-Carlosnak-Lesz-Bónusz névre hallgat. Oké, bébi, mennyi? - nyitja meg a tárgyalást Gaby. Carlos nem teljesen érti ugyan, hogy miért ugrál Gaby, ahogy azt sem, hogy a házasság és a délután szavak hatására miért másfélszerezi meg főnöke a már kezdetben se alacsony bónuszajánlatát, de összességében mindenki elégedett a végén. Még a boldog tudatlanságban leledző Maria is, aki pár nappal később épp Gabrielle-től kér segítséget a férjének ajándékba szánt golfkészlet kiválasztásához. Gaby szerint egy baseballütő olcsóbb lenne, de a realitásokat is figyelembe véve aztán inkább kapacitálni kezdi Mariát, hogy keressenek fel egy házassági tanácsadót, ha már korábban olyan jót tett nekik.

Ennél a résznél ér haza Carlos, aki négyszemközt lekapja a nejét a tíz körméről, amiért belekotnyeleskedik más házasságába. Gaby beszámol a terápia és a meglepi-bónusz közti összefüggésről, mire a megdöbbent Carlos menne kitálalni az igazat a megcsalt asszonynak. Megőrültél, ember?! Hogy odalegyen a bónusz, ráadásul mi legyünk a kavarógépek?? - racionalizál Gaby. Carlos meg szokás szerint rossz szájízzel, de alámegy felesége akaratának. Így legalább ketten együtt feszengenek, amikor pár nappal később a lelkendező Maria a fancsali képű Bradley kíséretében felkéri őket - mert olyan kedves, tisztességes emberek -, hogy legyenek születendő gyerekük keresztszülei.

A Scavo étterem egyre vacakabbul megy. Tomból előbújik a marketinges, és kiadja az ukászt a tétlenségre kárhoztatott alkalmazottaknak, hogy hangosan szórakozó vendégeket imitálva hívják fel az arrajárók figyelmét a vendéglőre. Tom szerint ez remek ötlet, Lynette szerint béna és inkább be kéne látniuk, hogy a csőd felé mennek. Ha-ha-ha - dolgoznak meg épp a pénzükért a pincérek. Lynette realitásokat meg felszámolást emleget, Tom hitről, kreativitásról regél és fogadalmat tesz, hogy nem fog kudarcot vallani - ha-ha-ha, megy el épp pechjére valaki az ablak előtt.

Tom családi kupaktanácsot hív össze étterem ügyben. Lynette meg van róla győződve, hogy Tom a bezárást akarja bejelenteni. Azt a kölykök is belátják, hogy apunak ez nehéz lehet, így a kiscsalád egyöntetűen úgy dönt, hogy nagyon Tom mellett áll majd a következő időkben. Ez alatt ők egyfajta lelki támaszt értenek. Apu viszont nem bezárni akarja a pizzériát, hanem a szépszámú családtaggal feltölteni az elbocsátott alkalmazottak helyét. A gyerekek nem hiszenk a fülüknek, Lynette se nagyon, Tom viszont nem akar úgy kiszállni, hogy nem próbált meg mindent. Oké, bólint rá Lynette, vállalva azt is, hogy Porter ezek után nyilván a legolcsóbb nyuggerotthonba rakja majd őket, amikor eljön az idő. Az "Apu mellett állunk" projekt így végül egészen konkrétan kötényben egy pult mögött valósul meg.

Persze az egész egy katasztrófa. Penny bojkottálja a dolgot, Parker a kreatív számlázásban próbál kiteljesedni, az ikrek összevesznek a kettes asztalon, ahol egy csinibaba ül, később meg egyszerűen bedobják a kötényt, amikor a suliból ismerős társaság esik be az ajtón. Tom szerint erre a vislekedésre nem mentség, hogy a bandavezér egyetlen szandálos nap után is képes egy évig Jézusozni bárkit az egész iskola előtt. Attól viszont, hogy Porter szerint tök megalázó ez az egész pizzériában dolgozás elborul az agya, és, hogy úgy mondjam, megrázza a fiát, mint Krisztus a vargát. Lynette közbelép, Tom kimegy a placcra, a család meg csak áll döbbenten, mert az tuti, hogy ilyennek még sose látták puhány aput. Estére Tom lehiggad, végigveszi a tényeket, és fájó szívvel, de meghozza a döntést: eladják az éttermet.

Dave a Dr. Heller mobiljáról küldött sms-ekkel tartja fenn a látszatot, hogy a doki életben van. Egyre kisebb sikerrel. Egy pittyegés majdnem lebuktatja Edie előtt, doktor Heller asszisztense pedig egyre idegesebb, és megüzeni, hogy már csak egy hétig hajlandó tovább falazni a nem is tudja hol kódorgó főnökének. Dave-nek lépnie kell: kempingezni hívja Mike-ot és Katherine-t. Mike örül, szerinte jól fognak szórakozni. Dave egyetért. Már csak Edie-t kell rávennie, hogy ne árulja el Katherine-nek, hogy ő aztán nem fogja a hétvégéjét valami isten háta mögötti helyen táborozva tölteni. Edie egy következő heti wellness-hétvége ígéretére vállalja, hogy kussol. Dave Mike Delfino elleni bosszúterve a célegyenesbe ért.

12 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.10.22. 12:06:26

"Orson tehetetlen, látszólag elfogadja a helyzetet, de valami nagyon mélyen azért láthatóan megpattan benne."

De aztán a végén van egy röpke jelenet, amikor belátja, hogy a srác tényleg többet tesz a cégért, mint ő, és megnyugszik...

_laze_ 2009.10.22. 12:14:50

@Fedor: nem egészen, mert elrakja Andrew tollát a zsebibe...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.10.22. 13:01:28

@_laze_: Az már csak egy dafke reakció :-)

eperlekvár 2009.10.22. 13:31:58

Ez a rész tetszett mostmár, felcsillant a régi Gaby :)

Különösen örültem, hogy múlt héten nem maradtam le róla (elfelejtettem beállítani a videót a céges vacsi idejére) és, hogy most a House után nem kapcsoltam el azonnal mert fogalmam sem volt, hogy megváltozott időpontban adják.

Én azért Orson megértésére nem vennék mérget, elég fura volt a tekintete... és hát így is már teli lehet sebekkel a lelke.

evicska 2009.10.22. 13:50:44

Lynette egyre randább és öregebb. Alex meg egy ostoba fajankó!!!
Örültem, hogy Tom végre megrázta a szemtelen, hálátlan kölykei egyikét!!
Viszont jól példázta Susanék esete, h sok szülő mindent megtesz, h a gyereke a "legjobb" képzést kapja, de a legfontosabbat - magukat és az idejüket - megtagadják tőle. Pedig MJ ráadásul olyan aranyos!!

Llew 2009.10.22. 14:18:06

Penny: "Kilenc éves vagyok! Egyáltalán legális ez?"

Johnny336 2009.10.22. 14:34:18

@blogollol: az Bobby volt :D

Egyébként sitten ült, mert elcsapta Mike-ot a kocsival.

blogollol · http://hasznoslinkek.blogspot.com/ 2009.10.22. 16:07:59

@Johnny336: Ja! Sok részt kihagytam. Egyébként egyre kommerszebb az egész. Az első 5-10 rész teljesen újszerűnek tűnt, de manapság ugyanolyan, mint a többi béna amerikai film.

Aragorn831109 2009.10.22. 23:25:31

@blogollol: Ne add fel! Az 5. évad tényleg nagyon gyenge, de a 6.-ra vissza fog térni a varázsa a dolognak. :)
süti beállítások módosítása