Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Minden lében négy kanál 1x11 - Elvarratlan szálak, második rész

2009. október 18. 10:00 - Sikamlós Jim DiGriz

Hol is tartottunk? A Mike-ot kiiktató kém halott, Sam heroincsempészek fogságában, Fiona menekülőben, és kémünknek csúnyán vérpermetes az inge. Szerencsére Nate Westen és a kisteherautója kéznél vannak, irány Fi utolsó ismert tartózkodási helye - ahol is néhány rosszarcú kószál automata fegyverekkel. Szerencsére Fi hagyott egy jelet, hogy melyik épületben rejtőzik, Mike át is veszi a kormányt, és áthajt az alumíniumfalon. Némi lövöldözéssel és egy igen gonosz, csapágygolyókkal megpakolt bomba felrobbantásával sikerül is kimenekülniük.

Nate 'lakhelyére' menekülnek, ami egy árverezésre váró luxuslakás. Fi és Mike felfrissítik egymás ismereteit Sam-ről és Cowan-ről, miközben Nate elmegy Madeline-ért. Sam-et eközben két nagydarab fickó pofozza és vallatja egy kis fémfalú cellában. Az egyikük Harrick, a csempészbanda főnöke, aki nagyon szeretné tudni, kinek dolgozik Sam. Megölni szerencsére még nem akarják, mert kíváncsiak az akcióból elmenekült lány kilétére is. A lány pedig éppen egy asztalra pakolja az egyik kis fegyverkészletét Nate-nél, amikor is csörög Mike telefonja. Harrick érdeklődik, hogy mi ez az egész - kémünk improvizál: ő is a heroinbizniszbe akar beszállni, azért voltak ilyen kiváncsiak, és szeretné visszakapni az alkalmazottját, egészben. Hogy Harrick bebizonyítsa, hogy Sam még él, küld Mike-nak egy fotót róla. Ő egyből el is megy Sam titkos rejtekhelyére, és átnézi a fotókat, amik akkor készültek, mikor még anno együtt dolgoztak - az új fotón ugyanis egy jellegzetes kéztartással üzent 'főnökének'. Az üzenet pedig: hagyjatok, ne kockáztassátok a mentést.

Nate is befut közben anyuval, aki persze ki van akadva az egészen, joggal. Mike és Fiona beszerzési körútra indul, és közben tesztelik egy kicsit a Mike nyomában lévő ügynökséget egy hívással Dan Siebels, Mike volt főnöke felé. A szervezet nagyon jó, nem tudni, hogyan, de szinte azonnal megtalálják nemcsak a híváshoz használt utcai telefont, de még a közeli házból figyelő Mike-ékat is. Természetesen sikerül elmenekülniük, de hősünk már tudja, hogy ezek nem viccelnek. Harrick is jelentkezik, tárgyaljanak, de a lány is mindenképp jöjjön. Mike ezt szeretné elkerülni, de végül csak egy kis időt sikerül nyernie.

Elvileg nem lehet olyan sok heroincsempész a városban, így hát kémünk kifaggatja Barry-t, a pénzmosót. Ő vonakodva bár, de elmondja, hogy hol található a második legnagyobb csempész, Carmelo-t. Közben csörög a mobilja, Mike-ot keresik. A vonal túlfelén egy füstös női hang, aki nagyon szeretné már, ha kémünk abbahagyná az ellenkezést, és feladná magát a szervezetnek. Ő most éppen nem megy bele a dologba, inkább hazamegy, csinál néhány csomag C4-et távirányítós gyutacsokkal, és megpróbálja lenyugtatni a még mindig elég feszült Madeline-t.

És hogy minek a C4? Nemsokára Mike és Fi már Carmelo klubjában helyezik el őket a buli kellős közepén, majd Mike részeget játszva betámolyog a kereskedő VIP-szobájába. Ott hirtelen előkap egy stukkert, és egy detonátort halottember-kapcsolóval. Az ugyebár olyasmi, ami élesítés után azonnal robbant, ha elengedi az illető, például mert lelőtték. Carmelo higgadtan kezeli az ügyet, még akkor is, mikor Mike kizsarolja belőle, hogy mondjon el valamit egy bizonyos rivális csempészről. Másnap reggel kémünk telefonon meg is tudja, ki az ellenfél, és hogy nem kéne még egyszer találkoznia Carmeloval, mert automatikusan baja esik.

Fi és Mike meg is vizslatják a hajót, ahol Harrick főhadiszállása van - és megbeszélnek egy találkozót. Harrick terve persze az, hogy a randevún kinyír mindenkit, és aztán Sam-et is - mondjuk ez utóbbit már nagyon várja, mivel Sam elég jól képzett ahhoz, hogy nehézkes túsz legyen. Mike terve persze abszolúte nem is hasonlít, és már el is kezdi kivitelezni: például miután Nate elhozta neki Sam Cadillacjét, elvinné őt és Madeline-t Fort Lauderdale-be, hogy ne legyenek láb alatt/veszélyben.

Westen anyu kap egy vadi új feltöltőkártyás telefont, ami, lévén új, még biztos nincs lehallgatva. Mike minden könyörgése ellenére gyorsan fel is hívja az otthoni vonalát, hogy lehallgassa az üzenetrögzítőjét - innentől a telefon persze már követhető, és a titokzatos szervezet autói már a Charger mögött is loholnak. Mike átadja a volánt Nate-nek, és ultimátumot intéz a lehallgatott telefonhoz: ha nem hívják vissza, szétlövi a saját fejét. Már csörög is a mobil, a füstös női hang próbálja nyugtatni kémünket, aki kér 12 órát Sam kimentésére. Meg is kapja, ha utána tényleg feladja magát.

Jöjjön hát a lovassági roham, Mike Westen módra. Miután egy érzelgős csókkal istenhozzádot mondanak egymásnak Fi-vel, a lány elhelyezkedik egy mesterlövész-pontra Harrick hajója mellett. Míg a bandavezér épp kiküldi az embereit, hogy nyírják ki a találkozón megjelenő embereket, Mike a hajóról kivezető híd aljára applikálja a ragacsbombát, majd felmegy a hajóra. Harrick bemegy Sam-hez, hogy a megbeszéltek szerint felhívja a 'főnököt', és Sam elmondhassa, hogy még él. A telefon kicsöng, és meglepő módon a csengőhang a kabin előttről hallatszik.

Harrick kiballag, meg is találja a földön heverő telefont, és épp csodálkozik, mikor Mike ráveti magát. Komoly bunyó kerekedik, egyik fél sem gyenge. Sam dönti el végül a csatát, mikor is az utolsó pillanatban a kémünket fojtogató Harrick fejére löki a kabinajtót. Ez elég is Mike-nak ahhoz, hogy megszerezze a fickó pisztolyát, és gyomron lője őt. A lövés hangjára persze indulnának lefelé a fent őrködő fegyveresek, de Fi precíz zárótűzzel a helyükön tartja őket. Harrick marad elvérezni, Sam és Mike pedig kirohannak, a híd felrobbantásával pedig egérutat nyernek az őrök elől.

Vége, Sam szabad. Hazafelé autóznak a Cadillacben, mikor is megszólal a beépített OnStar navigációs rendszer, hogy az új, az autónak épp most küldött útiterv szerint Mr. Westen úticélja 110 mérföldnyire van. Mike kiteszi hát Sam-et, elbúcsúzik tőle, és megindul, hogy így, vagy úgy de meglelje végre a hőn áhított válaszokat a kérdéseire. A cél egy tengeri felüljáró kellős közepén álldogáló kamion, felhajtórámpákkal. A telefon is csörög, a füstös női hang tulajdonosa már nagyon-nagyon várja Michaelt, aki mély levegőt vesz, és felhajt a kamionba. A vontatmány ajtaja bezárul, és a sorozat első évadjának utolsó néhány képkockája már csak a teljes sötétséget mutatja.

Vége hát a Burn Notice első évadának. Semmit nem tudok arról, lesz-e több még az RTL Klubon, ha igen, újra felveszem majd a hogyvoltíró sipkát. Köszönöm azoknak, akik olvasták, remélem, elviselhető volt.

Ó, és a fordítónak ajánlanék egy viccet: 'What's brown and sticky? - A stick.' Talán ha ezt memorizálja, nem fogja majd rudas(pálcás, botos, nem is emlékszem) bombának fordítani a sticky bomb-ot. Nagyon-nagyon sok mindent még biztos el fog cseszni, de ha már eggyel kevesebb, az pozitívum, nem?

Üdv mindenkinek,

Jim

 

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása